Šta je novo?

Targo Telekom

Ja sam pre neki dan potpisao ugovor,sad imam jedno pitanje,komercijalista mi je rekao da necu placati net 6 meseci,meni to u ugovoru ne pise nigde i jel ima neki dokaz ? A nisam uzeo DUO paket.

Koja je to "puna" brzina koju ocekujes?

Pozdrav

Puna brzina je 40/20 i imam je na svim drugim uređajima koji su bežično povezani na ONT.

Vidim da TP-Link u ponudi sada ima neki Wi-Fi adapter za N standard (LINK), pa pretpostavljam da bi mi on završio posao, ali bih voleo da čujem konkretan predlog ako neko ima sličnu situaciju.

Sa g standardom možeš da očekuješ od 20-30mbit/s u praksi, dakle da bi iskostistio svoj internet do kraja trebaće ti neki N adapter, a taj koji si naveo (N 300) je više nego dovoljan, jer bi ti i N 150 (TP-link TL-WN722NC) završio posao.

Pa onda kazi odma da si jos na adsl.
Neces placati Targonet dok ti ne istekne adsl.
Jedino sto adsl moras da placas :D

A ***..sorry nisam odmah to rekao :) Evo sad sam zvao komercijalistu i potvrdio mi je da necu placati...izasli mi kao u susret. :p A svejedno bi placao kako god da okrenes. Koliko im treba da dodju da ugrade to ? Ja sam kod studenjaka.

Postoji li način da se vidi koji su sve uređaji povezani na ont preko wireless-a? Čini mi se da mi neko zagušuje vezu pa bih stavio mac filter sa white listom, da li je to dovoljno dobro rešenje?

Ne moze, to je jedna od vecih mana tog uredjaja. Za sad jedino resenje koje sam video da ljudi preporucuju je da drugi neki ruter nakacis na ONT, a njega stavis u bridge mod.

Evo posle 6 dana su ugradili,jedina zamerka mi je bila sto nisu imali UTP kabal,kao nestalo im u firmi. A jedno pitanje,malo ne vezano za temu,youtube mi secka na full hd,ne znam zasto,pre mi se to nije desavalo sa manjim netom. :(

Mislis da video secka ili ne moze da ucita?
Jesi probao preko nekog drugog browsera?

Poslednja izmena:
Evo posle 6 dana su ugradili,jedina zamerka mi je bila sto nisu imali UTP kabal,kao nestalo im u firmi. A jedno pitanje,malo ne vezano za temu,youtube mi secka na full hd,ne znam zasto,pre mi se to nije desavalo sa manjim netom. :(

to sve zavisi od ISP do ISP-a neki ISP imaju bolji peering neki imaju losiji
Meni se desavalo da ucitavam stranice pa i youtube mnogo brze sa .se .nl VPN nego kad nemam VPN...

a ako si siguran da ti nije zbog net-a onda proveri drivere i dal koristis youtube html5 ili obican YT :)

Poslednja izmena:
Pa ucitava i stane,ucita i stane,tako na nekih 4 sec sve. Kod sestre normalno do kraja ucitava klip,kod mene ne,i ako stopiram ono ucita nekih 10 sec i dok ne pustim nece dalje da ucitava. Drajveri su svi okey,to sam proverio,a sad sam se prebacio na html5 i isto :) Izvinjavam se moderatorima sto sam skrenuo sa teme,ako treba neka prebace postove. :)

Evo, najzad, velikih unapređenja, TV usluge u Targovoj ponudi:
1. TV CG posle 15 dana crnog ekrana (i u digitalnoj i analognoj ponudi) zamenio je čuveni info kanal Targo Telekoma, tako da sad imamo 2 identična info kanala.
2. RTS HD u DVB-C je zamenio RTS SAT u SD kvalitetu, tako da je sada u TT ponudi, umesto 2 HD, samo 1 HD kanal.

Drago mi da najzad dočekasmo velika unapređenja dugo najavljivana za drugu polovinu decembra.
:smash:

sad sam ih zvao.
1. rtcg im ne salje signal, stagod to znacilo.
2. za HD se devojka koja se javila rekla da nema pojma i da ce me zvati cim proveri o cemu se radi.

Od pre neki dan, paket Targo 10/5, mada u startu daju svima 12/6
Novi Beograd/blok 24

Server Targo:

Server Verat:

Server Telekom:

ja sam u bloku 23. imam targo od septembra. tacne podatke sa speedtesta ne znam, ali mi u praksi download ide do 2,7 mb/s, a upload do 700kb/s.

Ртс ХД поново ради :D

Da, evo i ja da potvrdim da RTS HD ponovo radi kao ranije: DVB-C ga prepoznaje sa parametnima 1080i 16:9 HD DolbyDigital+.

edit:
P.S.
EPG nema još uvek...

Poslednja izmena:
Niko da se pohvali za Hustler :D

Samo od 00 do 05h na Info kanalu

Poslednja izmena:
Nigde ja ne videh informaciju, ni na sajtu, ni na info kanalu. Da nisi ovde napisao, ne bih ni zanao.
Doduše, mene lično i ne interesuje, jer imam obilje tih sadržaja preko satelita.
Meni je značajniji RTS HD koji, recimo ne mogu da primam ni preko sateleta, ni preko etarske, terestijalne antene. Zato sam se iznervirao kada su juče RTS HD zamenili sa RTS SAT.

Има на фејсу...
Слика изнад није у вези са овом вешћу :p

Prilozi

• uploadfromtaptalk1355915280883.jpg
    uploadfromtaptalk1355915280883.jpg
    84.7 KB · Pregleda: 283
Da li jos neko u zadnjih par dana ima problema sa stream-om videa preko youtube-a? Pre je 1080p radilo bez problema, sada moram cak i 720p da buffer-ujem pre nego sto pustim. Izuzetno nervira, ne bi trebalo da bude problem sa bufferovanjem na 20 MBit/s konekciji.

Na prethodnoj strani se još jedan korisnik žali da mu YT secka...

pre bi se reklo da je do ISP-a pitanje kakav route/peer ima ISP do youtube servera :)

Pa ucitava i stane,ucita i stane,tako na nekih 4 sec sve. Kod sestre normalno do kraja ucitava klip,kod mene ne,i ako stopiram ono ucita nekih 10 sec i dok ne pustim nece dalje da ucitava. Drajveri su svi okey,to sam proverio,a sad sam se prebacio na html5 i isto :) Izvinjavam se moderatorima sto sam skrenuo sa teme,ako treba neka prebace postove. :)
Meni YT ne baferuje ceo video vec nekoliko meseci unazad. Ranije, dok sam bio na telekom ADSL-u, imao sam obicaj (kada gledam klipove vece rezolucije) da pauziram i pustim da ucita ceo video ili veci deo pa tek onda da gledam, kako ne bi seckao. Medjutim, kao sto rekoh YT se vise ne ponasa tako vec par meseci unazad i to nema veze TT. Znaci YT vise ne ucitava ceo video ako je pauziran, bar je tako kod mene i na telekomu a evo sad i na TT-u.

Da li jos neko u zadnjih par dana ima problema sa stream-om videa preko youtube-a? Pre je 1080p radilo bez problema, sada moram cak i 720p da buffer-ujem pre nego sto pustim. Izuzetno nervira, ne bi trebalo da bude problem sa bufferovanjem na 20 MBit/s konekciji.
I meni secka na HD rezoluciji sad sam probao. Verovatno je do YT, ne verujem da je do TT ako neko ima brzi net kod drugog provajdera neka proba i javi. Pre par dana kad sam probao hd na YT je radio normalno.

Inace pre par dana su mi uveli i sve radi dobro za sad. Jedina zamerka je sto zamunda.net ne prepoznaje IP adrese TT-a pa mi ne radi, a to opet nije do TT vez zamunda.
ONT (ako izuzmemo gabarite i izgled) sasvim lepo radi nisam imao nikakve probleme sa njim, file sharing mi normalno radi. Doduse nisam probao da povezem dve windows masine, vec mi je server masina linux, a samba i nfs rade ok. Ftp server je neupotrebljiv za vece fajlove. Da li je moj USB spor ili nesto drugo ne znam al jako je sporo, a ftp i onako ne podrzava strimovanje vec ceo fajl mora da se skine tako da nije ni za mlatimudiju idealno resenje. Povezivanje (konektovanje nakon iskljucivanja) ONT-a traje koji minut vise nego sto je to bio slucaj sa telkomovim Adsl ruterom, ali i onkao imam staticku IP adresu (nisam je platio niti mi teba) pa nemam ni potrebu da ga iskljucujem. Speed test varira, kako kad, najmanje sto je zabelezio je oko 19.5/10.5 a najvise oko 26/11 u piku. Ja sam zadovoljan.

Jedno pitanje imam samo net (nisam uzeo DUO paket) ONT ko sto rekoh radi ok, medjutim ne svetli ova internet lampica jel to ok?

Kod mene na Kopernikusu ucitava FULL HD noramlo i sa pauzom i bez pauze.

Jedno pitanje imam samo net (nisam uzeo DUO paket) ONT ko sto rekoh radi ok, medjutim ne svetli ova internet lampica jel to ok?
Pa prema uputstvu za ONT ako ne svetli Internet lampica "Indicira da internet nije povezan"

Poslednja izmena:
Vrh Dno