Šta je novo?

Targo Telekom

Nemam ja vektor.. kod mene je PTT KDS :) D. Vukasovića 61. :)

A zasto lepo ne presretnes predsednika skupstine stanara kao ja, kazes mu lepo da si zainteresovan, objasnis mu da ce svima biti bolje ako dodje jos jedan provajder, reci mu i da nekretnina odmah skace jer ima optiku itd. Ako to ne upali pripreti da ce u slucaju da ne daju dozvolu Sulejmana gledati na Loga 3 antenama jer ces im pocupati postojece instalacije.

Edit: Moram da ubacim ovo jos, pazi sad ovo. Nestaje mi internet, primetim ja, primete ukucani, prodje 5-10min, mi kao da li da ih zovemo...Reko necemo cimali smo ih i pre par dana za neke sitnice, ajde da ih iskuliramo doci ce internet. Zvoni telefon, zovu iz Targa da nas obaveste da nam je internet iskljucen na nekih pola sata jer nas u sistemu prebacuju na neku promociju za tv cini mi se. Ja koristim SBB recimo na poslu, nesto se ne secam da je ikog boleo k... kada nestane net po pola dana, samo snime na sekretarici koje su ulice iskljucene da se ne zamajavaju sa besnim korisnicima. O Vektoru da i ne govorim...

Poslednja izmena:
To ti je sad, ali imaj na umu koliko vise RV ima preplatnika od TT, da ne spominjem SBB. To je sve za sad dobra reklama ukljucujuci i brzi nego reklamiran net. Ako sve to ostane tako (pozitivno), za recimo godinu dana, eto i mene sa TT-om. XD

Naravno da Predsednik skupštine stanara nema pravo da sam odlučuje, već sa ponudom izlazi pred stanare koji o tome odlučuju, glasajući za ili protiv. Samo što su kod sante izgleda zaobišli predsednika i prešli direktno na stanare.

Ovo nije tacno.Predsednik moze sam da donese odluku jer je od javnog znacaja.Tj nikome ne steti,niti daju novac za instalaciju.Ni ovaj nas nije hteo pa posle malo ubedjivanja pristao je a ne pada mi napamet da ubedjujem penzionere i ostale kojima ne treba.

Totalno nisi upravu Kimibg, bilo kakvi radovi u zgradi moraju biti odobreni od strane stanara, tj. da se skupi preko 51% (sem u slucaju kad se vrse opravke na samoj zgradi). Za neke stvari treba cak i 91% potpisa.

To ti je sad, ali imaj na umu koliko vise RV ima preplatnika od TT

RV ima izuzetno malo korisnika interneta, i to uglavnom na onim najmanjim/najjeftinijim paketima, kroz proxy ... da ne gresim dusu i targo ne blista:D

Poslednja izmena:
da se uvede infrastruktura u zgradu treba 50%+1 potpis vlasnika stanova i saglasnost PSS-a

Evo ja imam ADSL jer zgrada nema mogućnosti za cable net.. tj PTT KDS.

@Boris:
Delimicno tacno: PSS ima prava ista kao i drugi vlasnici stanova, tako da njegova saglasnost nije neophodna, ukoliko i bez njega ima vise od 50%.

Zakon o odrzavanju stambenih zgrada pravi razliku izmedju tekuceg i investicionong odrzavanja zgrade.

Za odluke o tekucem odrzavanju zgrade, potrebna je saglasnost vise od 50% vlasnika stanova (napr: 6 stanova od ukupno 10 u zgradi).
Za odluke o investicionom odrzavanju zgrade, potrebna je saglasnost vlasnika vise od 50% povrsine zgrade (napr: 3 stana od 100kvm i 10 stanova od 25 kvm: ovde je dovoljno da vlasnici 3 stana od po 100kvm odluce i odluka je pravosnazna).

Pozdrav

@voka_gsw

Sto neznaci da ne postoje ljudi sa adsl-om na NBG-u...

@Alister

Jesam XD, a sto se tice upload-a bio mi je lik prekljuce, izmerio na svom laptop-u, video da pricam istinu i reko da ce da prosledi da se popravi. Kako i sta ce se dalje desiti ja cu vas obavestiti u RV-ovom threadu. Kao i za doscics 3.0 modem i cam modul... >_>

A inace, da dodam, *****avao sam se juce pa sam testirao RV preko istih servera koje je omnik koristio, i dobijao sam sam slicne/iste rezultate. Ako hocete mogu da okacim ovde, pa neko ko ima SBB moze isto da uradi, pa da uporedimo rezultate.

@Boris:
Delimicno tacno: PSS ima prava ista kao i drugi vlasnici stanova, tako da njegova saglasnost nije neophodna, ukoliko i bez njega ima vise od 50%.

Zakon o odrzavanju stambenih zgrada pravi razliku izmedju tekuceg i investicionong odrzavanja zgrade.

Za odluke o tekucem odrzavanju zgrade, potrebna je saglasnost vise od 50% vlasnika stanova (napr: 6 stanova od ukupno 10 u zgradi).
Za odluke o investicionom odrzavanju zgrade, potrebna je saglasnost vlasnika vise od 50% povrsine zgrade (napr: 3 stana od 100kvm i 10 stanova od 25 kvm: ovde je dovoljno da vlasnici 3 stana od po 100kvm odluce i odluka je pravosnazna).

Pozdrav

A sta se desava AKO el prezidente NECE da potpise odluku kucnog saveta, nece da pečatira odluku, nece da napise u ime k.s. saglasnost i sl. papirologiju...?
Necemo da menjamo ni p.k.s.
Kako u tom zadnjem koraku "zaobici" p.k.s. ?

Ako ima 51% El presidente se ne pita. Isto tako, ako skupis 51% za drugog presidenta, to je to. Klasicni izbori/referendum. Targo ima pravo da radi u zgradi ako ima 51% potpisa. U mom slucaju su u startu svi bili protiv, medjutim prvo je ubedjen predsednik, a onda je on svakom stanaru predocio pricu, organizovano i par sastanaka, onda je on licno skupljao potpise. Kada su dolazili predstavnici TT, lepo su pitali predsednika saveta: "da li zelite da mi skupljamo potpise ili ce te to Vi?".

Poslednja izmena:
U BG opstinama (tj. bar u opstini NBG) postoji referent za saradnju sa PSS. Inace, da bi izbor PSS-a bio pravosnazan, potrebno je da se PSS registruje u opstini kod tog referenta, sa originalom zapisnika sa sednice i potpisima vlasnika stanova.
Ukoliko imate problema sa PSS-om, predlazem da razgovarate sa referentom, koji vam moze dati savete sta dalje.

I kao sto je error974 napisao, ukoliko se skupi dovoljno vlasnika stanova, uvek mozete izabrati novo rukovodstvo zgrade.

Iz "Uredbe o odrzavanju stambenih zgrada" se vidi da je uvodjenje kablovske instalacije "investiciono odrzavanje" i odluku o tome donose vlasnici vise od 50% povrsine zgrade, pogledaj: clan 3, tacka 19:

http://www.stambeno.com/download/zakoni/zakon-o-odrzavanju-stambenih-zgrada.pdf
http://www.stambeno.com/download/zakoni/uredba-o-odrzavanju-stambenih-zgrada.pdf

Pozdrav

Poslednja izmena:
jeste offtopic, al zar se ne gleda povrsina stanova kod tih glasanja?

Pa sad to sa povrsinom i nema neke logike, jer povrsina stana je tvoje privatno vlasnistvo, a hodnici i ostalo... svi dele isto.

Santa, tvoj PSS potpisao, skupljaju se potpisi, fali 5-6 pa moze da se radi.
@Rafiki, verovatno si u pravu, ali iskustvo sa terena pokazuje da su PSS-ovi ozbiljan problem

@BorisS
Kada li ce kod mene u GM da stigne optika,da mogu ko covek da igram ovaj BF3???
Naime,od Ibarske magistrale sam 150m vazdusnim putem...I zivim u kuci,tako da mi jedino treba dozvola od matorih,a to njih ne interesuje,tako da...

Poslednja izmena:
Santa, tvoj PSS potpisao, skupljaju se potpisi, fali 5-6 pa moze da se radi.
@Rafiki, verovatno si u pravu, ali iskustvo sa terena pokazuje da su PSS-ovi ozbiljan problem

Kod mene u ulaz TT je usao samo na pristanak/potpis predsednika kucnog saveta, nisu su se skupljali potpisi niti je neko nekog pitao.
E sad, skoro sam sreo predsednika i covek se razocarao totalno, njemu su na tom sastanku pricali onu pricu, sve moze/lako cemo, bicemo jeftiniji od konkurencije, moci ce odvojeno TV od interneta (konkretno, on licno je hteo da se otkaci od vektora, a koristi samo TV i ima ADSL)

@BorisS: znam, ali dok ljudi ne znaju svoja prava (ali i obaveze) nikad nece ni resiti problem sa PSS :(
@Alister: Formalno pravno, ukoliko je pristanak/dozvola PSS za ulazak Targa doneta bez pristanka vlasnika vecine zgrade, neko moze da tuzi TT za neovlascen upad u posed ili neko slicno krivicno delo, kao i PSS-a za falsifikovanje dokumenata, prekoracenje ovlascenja, itd... Zato bi ipak bilo bolje skupiti dovoljan broj vlasnika stanova da "potvrde" odluku.

Pozdrav

Boriss ako imaš neki spisak, znam da mi je par komšija reklo da kod njih niko nije dolazio te zato nisu potpisali. Na mom spratu dvoje recimo.

@rafiki formalno pravno u ovoj zemlji se rade mnogo gore stvari, pa nikom nista :) i ko ce da tuzi TT, mozda vektor :d ... realno, nek dodje ko 'oce u ulaz, samo da bude bolji izbor/jeftinije, a ne ovako, dobio sam Vektor klona, na pricama i obecanjima su prvi a realnosti sasvim drugacije

Kod mene u ulaz TT je usao samo na pristanak/potpis predsednika kucnog saveta, nisu su se skupljali potpisi niti je neko nekog pitao.
E sad, skoro sam sreo predsednika i covek se razocarao totalno, njemu su na tom sastanku pricali onu pricu, sve moze/lako cemo, bicemo jeftiniji od konkurencije, moci ce odvojeno TV od interneta (konkretno, on licno je hteo da se otkaci od vektora, a koristi samo TV i ima ADSL)

Ne razumem, pa možeš da uzmeš internet nezavisno od televizije, a što se tiče cene naravno da je moglo jeftinije ali trenutno mislim da imaju najbolji odnos ponude/cene. I ne znam kako možeš da ih porediš sa Vektorom kada je ovde reč o potpuno drugoj tehnologiji FTTH, jedini koji nudi nešto blizu tome jeste SBB mada je kod njih reč o FTTB.

Poslednja izmena:
Santa, posalo sam ti privatnu poruku sa telefonom, covek sakuplja saglasnosti, javi mu se.
@Anarki, sta da ti kazem, da to znam igrao bih kladionicu:)

@alister
*** kume,hoces optiku u odnosu na budjavi bakar,10 puta veci upload,nekoliko puta veci download sve to jos hoces da bude jeftinije...Pa to nema ni u Americi,a kamoli u Srbiji...Ja 6/1 u lelekomu placam 2200,jer sam na promociji veci paket po ceni manjeg,a za 200 kitni vise bih u Targu imao 20/10...Da ne pominjem koliko bi bolji signal bio,koliko bi kasnjenje bilo manje u igrama itd...
@B
Ti radis u Targu ili sam ja pobrkao?
Kada bude,neka bude,a ja cu do tada da smaram sa slanjem podataka i pokusati da nadjem jos makar njih 20 iz komsiluka koji bi presli na optiku(iako ne znaju sta je niti im treba)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno