Šta je novo?

Targo Telekom

Ja nikad nisam imao problem sa torrentima, to uvek zavisi od kvaliteta seedera. Mada prilicno sam siguran da ce radijus vektor uskoro preci na optiku kao i svi ostali (znam da prolazi optika pored mojih zgrada samo da nije dovedena do zgrade). A do tad stavljam docis 3.0 modem pa ce mi i konekcija biti dosta bolja (stabilnija), mada po isteku ugovora cu videti. Ovo sto sad daje targo, ja smatram, su nerealne brzine, kad se bude ustanovio i imao vise preplatnika to ce se verovatno promeniti, videcu kometare tad pa cu i da odlucim.

Mada prilicno sam siguran da ce radijus vektor uskoro preci na optiku kao i svi ostali (znam da prolazi optika pored mojih zgrada samo da nije dovedena do zgrade).

E vidis, ja sam prilicno siguran da Vektor jos DUUUUGO nece preci na optiku (ovo DUUUGO citaj - nikad!)... Mozda jednog dana kad svi ostali predju na optiku, sto je nerealno ocekivanje.

Jel neko od vas imao problema da se nakaci wi-fi na ONT?Ja probao sa telefonom sve radi ok ali kad sam probao sa jednog laptopa kao prokaci se ali nista od neta?

Ja sam imao problema sa kačenjem na wi-fi ONT-a. Laptop sa windows XP koji se bez problema ranije kačio na TP-link wireless ruter, imao je problema pri kačenju na wifi od ONTa. Isti taj laptop iz druge particije (multiboot), iz windowsa 7 kači se bez problema. Primetio sam da taj laptop, kada se vrati iz standby režima ima problema, tj. neće automatski da se nakači na wifi, treba ručno da se konektuje po nekoliko puta, ili čak i da se restartuje XP da bi se nakačio. Menjao i drajver na XP ali i dalje pravi probleme.
Inače opšti mi je utisak da je wifi segment sa ONTa veoma SPOR i da kilavi pri kačenju, u odnosu na recimo wifi ruter tp-link.

I ja imam istih manifestacija sa ONT-om. Androidi su uglavnom OK, ali jedan Win7 laptop se najčešće muči.
Očigledno najbolje u bridge mod, i sopstveni WiFi ruter.

Opet bih zamolio za preporuku za ruter!

Pa možeš isti kao i dosta nas ovde TP Link TL-WR1043ND.

Meni se odlično pokazao,

Samo mi ne spominjite Pazovu i slicne sredine u kojima do sada nije ni postojal akablovska tv i net...

Druze, Pazova ima net od 2007 tj tada je krenuo ADSL u pazovi, a koliko znam 2005 je krenuo u bg-u, tako da mislim da nismo mnogo zaostali. A ti sto nisi otisao dalje od Bg-a tvoj problem, kada tako mislis o drugim mestima.

@kibicer
Pridružujem se predlogu @mighty78.
Sve ono što pravi probleme na Targovom ONT-u, sasvim normalno radi na TP-Link TL-WR1043ND. Samo imaj u vidu da je potrebno korektno konfigurisati inicijalna setovanja, kojih TP-link ima daleko više u odnosu na ONT, i za mene je najveći problem, zbog organizacije prostora, bila neophodnost žičnog povezivanja ONT-a i TP-Linka.
Na brzinu pogledah, čini mi se najpovoljnija ponuda kod firme na e**i, ali i to je dodatni izdatak od >50€, koji bi bio nepotreban, samo kada bi TT ONT bio bolji uređaj, u mogućnosti da korektno odradi sve za šta je namenjen, ali šta da se radi...

Poslednja izmena:
Za tvoju isnformaciju kablovska TV u Pazovi postoji vec jedno 8 godina, a internet 4 godine. Firma i nije neka, ali u ove 4 godine sam zadovoljan kvalitetom interneta...Imaju oni svoje bubice, pa sada lepo ljudi prelaze kod TT...

Druze, Pazova ima net od 2007 tj tada je krenuo ADSL u pazovi, a koliko znam 2005 je krenuo u bg-u, tako da mislim da nismo mnogo zaostali. A ti sto nisi otisao dalje od Bg-a tvoj problem, kada tako mislis o drugim mestima.

Auuuu kakvog li lokalpatriotizma...
ADSL od 2007. ma ajte molem vas, kablovski net vec 4 godine, iiiiiju... a sta je bilo pre, MRKLI MRAK.

"Upala vam je sekira u med" jer disha zivi u Pazovi, rodom iz Vojke (verovatno, gde mu zivi ostala rodbina) i baja po srpskom obicaju (mudro, dok moze) obezbedio sebe i svoje u kraju sa najboljim netom u zemlji Srbijici, a do tada ste imali budjavi adsl i slican kablovski net onom sto pruza ptt-ksd u Beogradu.

De "ne masite zastavama", kad razloga za hvalu nema.

Slavite dan kad se slovenac odlucio da mu direktor firme u Srbiji bude doticni gospodin iz Pazove.

Cela moja prijasnja prica se odnosila na poredjenje kablovskih operatera a adsl korisnici i ptt-kds su van te kategorije jer svaki drugi normalni kablovski operater je bio i jeste bolji od njih.

ADSL od 2007. ma ajte molem vas, kablovski net vec 4 godine, iiiiiju... a sta je bilo pre, MRKLI MRAK.

"Upala vam je sekira u med" jer disha zivi u Pazovi, rodom iz Vojke (verovatno, gde mu zivi ostala rodbina) i baja po srpskom obicaju (mudro, dok moze) obezbedio sebe i svoje u kraju sa najboljim netom u zemlji Srbijici, a do tada ste imali budjavi adsl i slican kablovski net onom sto pruza ptt-ksd u Beogradu.

Slavite dan kad se slovenac odlucio da mu direktor firme u Srbiji bude doticni gospodin iz Pazove.

Cela moja prijasnja prica se odnosila na poredjenje kablovskih operatera a adsl korisnici i ptt-kds su van te kategorije jer svaki drugi normalni kablovski operater je bio i jeste bolji od njih.

Da li ti imas Targo? Nemas?! Onda sve ovo mozemo komotno da podvedemo pod zavist, nista vise...

ZAVIST. Ma da, kako da ne...

Nemam TT net i necu ga ni imati dok je god 1.000rsd skuplji od "slicnog" onom koji imam ... pa makar ja crko od zavisti.

Poslednja izmena:
@P307:

Nemoj mnogo da napadaš ljude za lokalpatriotizam, nismo svi iz Bg-a, pristup internetu sam imao u Kš od '93 preko 14400 modema i Trupmet WinSoc-a na Win 3.11. Iskulirajte ljudi malo, tema je TT 🙂

ADSL i PTT KDSsu bili sasvim konkurentni operateri, ja sam na KDS-u od 2008, u pojedinim trenucima KDS je imao dosta dobre pakete i bio jako konkurentan, a onda od pre nešto više od godinu dana digli ruke.

Slična priča može lako da zadesi i RV i bilo kog drugog ISP-a koji ne napreduje, tj. ne zanavlja svoju infrastruktru. Za par godina paketi od preko 50Mbps će verovatno postati standard, omasoviće se 4K monitori pa ćemo skidati još veće fajlove i tako u nedogled ... Znam da možda to nekom sad izgleda kao glupost, ali vidite šta i kako smo imali od neta pre par godina. Obični mobilni telefoni polako stižu s HD rezolucijama. I sam sadržaj je sve veći. Dosta gledam serije i sve više serija možeš da skineš u 1080p sa 4-5GB po epizodi.

To što je KDS sada, to može da bude sledeće godine Kopernikus, RV, Ikom...

A priče da upload ne znači, shvatam samo kao "kiselo grožđe". Juče sam mojima u Kš prebacio folder od 1GB slika sa klincem za manje od pola sata i to sa ovim najslabijim paketom, i pritom sam najnormalnije radio na netu dok se to prebacivalo.

Konačno mogu da ostvarim svoju ideju o kućnom disaster recovery sajtu 🙂

Moram da priznam da sam postao skeptičan ka TT-u sa svim ovim čekanjem, ali ovih par dana me ipak razuverilo u to. Sve radi odlično što se neta tiče, sa svim ovim akcijama, kuponima i sl. još će mi biti i jeftiniji od ostalih kad se sve na kraju sabere.

Malo su zeznuli s ONT-om, ali imam svoj 1043ND pa me ne zanima mnogo, bitno mi samo da stabilno radi, da se ne zakucava i sl. a koliko vidim to je OK.

Poslednja izmena:
Ja sam platio raskid ugovora sa RV 7000 dinara i ne kajem se. Jednostavno, cim sam dobio izbor nisam zeleo dalje da placam usluge RV. A upload mi je postao bitan od kada su kamere na telefonima postale kvalitetne. Slike prilicno velike, a o HD klipovima da ne pricam. Sa pristojnim uploadom, sve to moze lako da se posalje rodbini, prijateljima... Na RV kada treba da posaljes veci attachment... strasno. Bilo bi to ok da je tih 20/1.5 zaista kvalitetno, ali ovako. Evo neko na forumu rece pre par postova da je skidao veci torent na RV i da mu je prosek 2.2 i da je iznenadjen. E to je problem sa nekim nasim provajderima, sto se iznenadis ako ti net radi kako treba, ako ti slika nije bljuzgava... Meni na TT RTS 1 izgleda kao RTS HD na Vektoru. Skidam kapu nekim test HD kanalima na Vektoru, ali opet, bilo bi tragicno da su im i ti HD kanali ocajni kao ostali.
Meni je pre neki dan bio covek iz TT-a da potpisemo ugovor i u razgovoru mi usput rekao da oni rade i otkupe ugovora do 6 meseci, tacnije, postoji opcija da ti dobijas uslugu od TT-a koju ne placas sve dok ti ne istekne postojeci ugovor sa prethodnim operaterom (koji placas normalno).

Idi leci se.

@Bivis Iskreno, ja ovih dana ne bih pokusavao speed test sa bilo kojim serverom u USA. Njima je tamo trenutno totalni haos, tako da nisu merodavni.

Šta je ovo? Ovo ništa ne valja...
Aaaa... sad vidim da je server udaljen skoro 6000 milja.... 😀

E vidis, ja sam prilicno siguran da Vektor jos DUUUUGO nece preci na optiku (ovo DUUUGO citaj - nikad!)... Mozda jednog dana kad svi ostali predju na optiku, sto je nerealno ocekivanje.

Nece moci tako veruj mi, nece mozda biti prvi, ali ce pratiti ostale. Oni vec imaju razvucen opticki kabl po NBG-u (verovatno i na ostalim lokacijama), samo nije dovucen od glavne linije do zgrade.

Potpuno sam smetnuo sa uma Sendi, nego hoćemo li nekada videti ovde okačen speedtest sa thunder ili warp paketa?

Poslednja izmena:
@kibicer
Pridružujem se predlogu @mighty78.
Sve ono što pravi probleme na Targovom ONT-u, sasvim normalno radi na TP-Link TL-WR1043ND. Samo imaj u vidu da je potrebno korektno konfigurisati inicijalna setovanja, kojih TP-link ima daleko više u odnosu na ONT, i za mene je najveći problem, zbog organizacije prostora, bila neophodnost žičnog povezivanja ONT-a i TP-Linka.
Na brzinu pogledah, čini mi se najpovoljnija ponuda kod firme na e**i, ali i to je dodatni izdatak od >50€, koji bi bio nepotreban, samo kada bi TT ONT bio bolji uređaj, u mogućnosti da korektno odradi sve za šta je namenjen, ali šta da se radi...

Može li neko da pošalje kako setovati TL-WR1043ND da bi radio u bridge modu?

Inače (znam da je off topic ali kad sam već u kancelariji), ja oduvek imam problem sa ovim TL-WR... uređajem (pretpostavljam da je ipak problem mog pojedinačnog uređaja) i često je gubio konekciju sa internetom (u zadnje vreme i 2-3 dnevno) i kada ništa ne radi (nema klijenata). Tek kada sam mu instalirao alternativni bios DD-WRT (http://www.dd-wrt.com/site/index) radi stabilno (osim kada radim sa torentima, onda se sve ponovo uspori (ali ne zbog zauzetog truputa već jednostavno ne ume da razreši DNS)). Ako neko ima neki savet (kao privatna poruka), Hvala!

Ja sam imao problema sa kačenjem na wi-fi ONT-a. Laptop sa windows XP koji se bez problema ranije kačio na TP-link wireless ruter, imao je problema pri kačenju na wifi od ONTa. Isti taj laptop iz druge particije (multiboot), iz windowsa 7 kači se bez problema. Primetio sam da taj laptop, kada se vrati iz standby režima ima problema, tj. neće automatski da se nakači na wifi, treba ručno da se konektuje po nekoliko puta, ili čak i da se restartuje XP da bi se nakačio. Menjao i drajver na XP ali i dalje pravi probleme.
Inače opšti mi je utisak da je wifi segment sa ONTa veoma SPOR i da kilavi pri kačenju, u odnosu na recimo wifi ruter tp-link.

Zanimljivo je da je i ovaj laptop koji neće da se kači isto windows xp .Meni to daje utisak da je problem "softverski" dakle verovatno firmver ONT ...

@veljaNBG
Potvrđeno. Zajedničkim problemima. Definitivno firmware ONTa je krivac...

@veljaNBG
Potvrđeno. Zajedničkim problemima. Definitivno firmware ONTa je krivac...

Dakle ne znam mnogo mi je da sad ređam uređaje jedan na drugi zbog wifi pristupa.Ali ja verovatno nisam merodavan jer taj laptop ionako vrlo retko ide na net u stanu...Ali Da je glupo glupo je...

Dakle ne znam mnogo mi je da sad ređam uređaje jedan na drugi zbog wifi pristupa.Ali ja verovatno nisam merodavan jer taj laptop ionako vrlo retko ide na net u stanu...Ali Da je glupo glupo je...

Zali se Targu, napisi im zahtev za dostavljanjem odgovarajuceg uredjaja u specifikaciji koji podrzava WIFI u punom obimu kao i napredna setovanja u webinterface-u.
Napisi im jasno da je uredjaj koji dostavljaju svojim klijentima najgori uredjaj ikada ponudjen na ovim prostorima ako ne racunamo Sezamove i Beotelove novotarije sa uredjajima u vrednosti od 3 eura.

Nazad
Vrh Dno