Šta je novo?

Targo Telekom

Pozdrav svima. Zvali su da me obaveste da su se stekli uslovi za prikljucivanje i sutra treba da dodje TT komercijalista da potpisem ugovor. Interesuje me koliko vremena protekne od potpisivanja ugovora do realizacije? Da bih znao zbog obaveza koje imam prema trenutnom kablovskom operateru.
Prvo treba da potpises ugovor a onda je sve lako i zavisi od srece, u principu posetice te kad budu imali vremena.

Moram da te ispravim: nisu Svedjani ispalili TT sa cenom modema, nego su raskinuli pregovore oko isporuke opreme. Razlog za prekid saradnje je to sto je TT odugovlacio sa potpisivanjem ugovora (6 meseci i vise). Takodje za svo to vreme TT nije uspeo da obezbedi finansiranje celog projekta. Svedjani, kao ozbiljna firma, ne posluju u maniru lokalnih biznismena "dodjem ti kilo evara". Za svaki ugovor, pre potpisivanja zele da vide realnu i ostvarivu finansijsku konstrukciju. Ako toga nema, nema ni ugovora.
Inace, po prvobitnom dogovoru i planu, TT je trebao da pre kraja 2011. krene sa triple-play uslugom (BB internet, IPTV i VoIP). Posto TT nije imao para da to izgura, postepeno su izbacili prvo VoIP a kasnije i IPTV. Ostao je "samo" internet i TV. Cak i sa tim skracenim planom, TT je dosta kasnio u svojim aktivnostima, i u prolece 2012. Svedi su definitivno odustali od celog posla.

Pozdrav

Edit: typo greske
Zabrinuti komsa vise nema razloga za brigu. Targo mozda jeste Slovenacka firma ali su vrlo brzo asimilovani i sad posluju na cisto Srpski nacin i to vrlo uspesno. Naucili su sve cake naseg biznisa toliko dobro da ne verujem da ce najavljena akcija policije otkriti tajnu njihovog uspeha :):):)

Ja rekoh da treba u ponedeljak da dodje "agent" da proba da me pridobije za potpis ugovora...E nema ga jos, doduse i ja nesto ove nedelje slabo navracam u sopstvenu kucu...Ja ih necu zvati ne zuri mi se preterano, a oni ako nisu vredni njihov gubitak.Ja ih necu zvati sigurno...

Pre skoro 6 meseci, kada sam se prijavio na sajtu TT dobih mejl sledeće sadržine:
Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da ste dobili mesec dana korišćenja brzog Interneta i kablovske televizije TARGO Telekoma.

Svi troškovi postavljanja našeg optičkog KDS (kablovskog distibutivnog sistema) u Vašem stanu/kući, odnosno njegovo eventualno uklanjanje, obaveza su TARGO Telekoma.

Predstavnici TARGO Telekoma će Vas blagovremeno obavestiti o priključenju Vaše zgrade na našu FTTH (Fiber to the Home) mrežu i momentu sticanja uslova za korišćenje usluga koje smo Vam poklonili.
U međuvremenu su dobili saglasnost skupštine stanara zgrade, instalirali kanalice i razvodnu kutiju u ulazu, provukli optiku kroz vertikalu, montirali metalne kanalice po delovima fasade zgrade...
I ništa...
Da li čekati da me pozovu, ili se raspitivati... i vući njihove komercijaliste za rukav?
Da li je neko dobio ovih mesec dana iz obećanja u mejlu?
Usput, da li je neko dobio gratis period od 3 meseca zbog ugovorne obaveze prema drugom provajderu?

E danas sam video neke ljude kako provlace kablove preko Pancevackog mosta, jer to najzad Targo krenuo ka ovom zaboravljenom delu grada? :wave:

Preko Pančevačkog mosta tj ispod Pančevca imaš Telekom, Telenor, SBB, Targo (Nubu), navodno Vektor i VIP već više godina. Pa ti sad vidi. :) Ujedno, ne ide samo optika ispod tj unutar Pančevca, idu tu el. kablovi kojih ima za izvoz - bukvalno.

U Tošinom bunaru već neko vreme kopaju i postavljaju optičke kablove na potezu između Studenjaka i žel. stanice Tošin bunar.

Evo kako izgleda to.
20120920173913.jpg

Mogu li da zamolim za informaciju o dužini ONT uređaja baš u ovakvoj konfiguraciji koja je prikazana na slici, tj. o razmaku između donje ivice uređaja i vrha antena? Planiram da ga postavim na praktično identičan način, pa će mi ta cifra značiti kod planiranja mesta.

Hvala puno unapred!

E da dimenzije bi i meni puno znacile, hvala unapred.

Da prenesem svoje utiske. Za nekoga ko tek ulazi na trziste neodgovorni su, zvali su da obaveste da su se stekli uslovi za prikljucivanje i dogovorili smo se da njihov agent prodaje dodje danas u 2 uz prethodnu najavu telefonom. Sada je 7 a ni poziv ni dolazak. Sticajem okolnosti ispred zgrade od danas imaju promociju te ipak sklopih ugovor (duo 10 na 2 godine). Videcemo...

Kod mene kontra slučaj:
Potpisao sam ugovor pre 6 dana, i čekam da se jave da zakažemo instalaciju. Danas su zvale 3 razne ekipe, imali me u rasporedu za montažu, iako ih niko nije najavio.
Pomerili smo na ponedeljak (oni mogu i sutra), pa ćemo videti.

na istom promotivnom mestu prvi momak mi je rekao da se u praksi ceka 5-7 dana na instalaciju, dok drugi sa kojim sam sklopio ugovor kaze 15-ak dana.

Juce kada sam bio u shopu bila je neka zena da se prijavi i receno joj je da se ceka oko 20-ak dana na prikljucak. Ovde u Pazovi verujem da je tako zbog kopanja i ostalih radnji dok se sa ulice ne dodje u kucu. U zgradama bi trebalo brze da ide ako je sve uradjeno unutar zgrade.

Juče me zvali, dogovorili se da komercijalista dođe danas u 6 da potpišem ugovor. I na kraju - moša. Ni telefonom da pozovu da otkažu. Javlja mi se da će da poljubi zatvorena vrata kad budemo zakazali novi termin.

Juče me zvali, dogovorili se da komercijalista dođe danas u 6 da potpišem ugovor. I na kraju - moša. Ni telefonom da pozovu da otkažu. Javlja mi se da će da poljubi zatvorena vrata kad budemo zakazali novi termin.

I to namerno da poljubi zatvorena vrata... ;)

Meni se cini s obzirom da je vektor vec povecao brzine i da se izgleda i telekom sa adsl-om sprema pojeftiniti i ubrzati (istovremeno) da bi bilo zaista mudro sacekati sa sklapanjem ugovora i sa TT, nek se i oni malo zamisle da li su im cene konkurentne i da li bi im bilo bolje da odma ukinu 2g ugovornu obavezu i da znacajno koriguju cene svojih usluga...
Sbb cuti ali bi i oni mogli lako bez najave da iskoce u oktobru sa novim paketima...
Zivi bili pa videli sta nam to "otvorenije" takmicenje na trzistu sprema... ;)

Ja bih ipak rekao da je obrnuto, da drugi reaguju na Targo, i da nam je to-to, bar na neko vreme. Valjalo bi da gresim. :D

Realno, da nije bilo TT ne bi videli povecanja, makar ova koja imamo ovih par meseci...

Kako ko...Telekom još nije ni malim nožnim prstom mrdno po pitanju povećanja ADSL brzina :p :D

Dabog da im broj korisnika ADSL-a pao ispod granice isplativosti xD

Poslednja izmena:
I ja sam takodje resio da ne zovem komercijalistu, nije mi frka pa ako njima trebam ja nek me jure....

I to namerno da poljubi zatvorena vrata... ;)

Meni se cini s obzirom da je vektor vec povecao brzine i da se izgleda i telekom sa adsl-om sprema pojeftiniti i ubrzati (istovremeno) da bi bilo zaista mudro sacekati sa sklapanjem ugovora i sa TT, nek se i oni malo zamisle da li su im cene konkurentne i da li bi im bilo bolje da odma ukinu 2g ugovornu obavezu i da znacajno koriguju cene svojih usluga...
Sbb cuti ali bi i oni mogli lako bez najave da iskoce u oktobru sa novim paketima...
Zivi bili pa videli sta nam to "otvorenije" takmicenje na trzistu sprema... ;)
Mudro zboris :)
Targu zaista svaka cast jer je uradio nesto nevidjeno, usao je na zapljunutu teritoriju! Sve ostalo ide od loseg ka gorem. Vezivati se za nesto nepouzdano i neprovereno a pri tom za slicne pare vec imati nesto sto je kolko tolko isprobano nije bas pametno + ako se ostavari ovo oko adsl-a sto se suska (5/1 za 1000rsd) targo nema sta da trazi ni na ptt-ovoj teritoriji, jer je vecini potreban jeftiniji a ne brzi net.
Kada bi me i posetio famozni komercijalista rekao bi mu da svrati za jedno mesec dva kada situacija bude bila jasnija. Mislim da nije mudro sada potpisivati bilo sta. Verujem i da ce oni morati da koriguju svoju cenovnu politiku ako se ne prijavi dovoljno zainteresovanih sto je u ovim okolnostima vrlo moguce. Jos kad na sve dodamo policijsku istragu i politicku pozadinu njihovog poslovanja neka hvala (za sad) sacekacu jos koji mesec, bolje da se strpim mesec, dva, nego da se sledece dve godine vatam za glavu.

Inace video sam danas njihovu ekipu kako postavlja kablove u Enjub trznom centru.

Mudro zboris :)
Targu zaista svaka cast jer je uradio nesto nevidjeno, usao je na zapljunutu teritoriju! Sve ostalo ide od loseg ka gorem. Vezivati se za nesto nepouzdano i neprovereno a pri tom za slicne pare vec imati nesto sto je kolko tolko isprobano nije bas pametno + ako se ostavari ovo oko adsl-a sto se suska (5/1 za 1000rsd) targo nema sta da trazi ni na ptt-ovoj teritoriji, jer je vecini potreban jeftiniji a ne brzi net.
Kada bi me i posetio famozni komercijalista rekao bi mu da svrati za jedno mesec dva kada situacija bude bila jasnija. Mislim da nije mudro sada potpisivati bilo sta. Verujem i da ce oni morati da koriguju svoju cenovnu politiku ako se ne prijavi dovoljno zainteresovanih sto je u ovim okolnostima vrlo moguce. Jos kad na sve dodamo policijsku istragu i politicku pozadinu njihovog poslovanja neka hvala (za sad) sacekacu jos koji mesec, bolje da se strpim mesec, dva, nego da se sledece dve godine vatam za glavu.

Inace video sam danas njihovu ekipu kako postavlja kablove u Enjub trznom centru.
Druze Lenjine ja pokusavam da budem nepristrasan,realan ali ti si zaista poceo da preterujes.Nekako mi delujes ostrasceno,kao da jedva cekas da neko kaze nesto lose za TT pa da ti to jos malo podgrejes.Stalno potenciras nepouzdanost neproverenost veliku cenu paketa a nisi ni probao kako to funkcionise.
Dalje,policijska istraga je policijska i sta to mene interesuje.Ako im i zatvore firmu ne mislis valjda da ne mozes nigde dve godine da predjes.Neznam sto bi se hvatao bilo ko od korisnika za glavu.Pa na kraju krajeva nije niko potpisao ugovor o poslu ili kreditu, ipak je ovo samo tv/internet.
Ja sam recimo zadovoljan i sa internetom i tv-om koji je po kvalitetu slike u samom vrhu ako ne i na njemu.Fale Fox kanali ali bice valjda i to.
Te veliki je ruter te jeftin je ogoljena verzija...
Meni ne smeta sto je nesto veci vise mi znaci sto je wifi sto ima usb sto za sad radi odlicno,a da li je ogoljen i jeftin to me ne interesuje ionako ga ne placam nista.Stalno se slucajno ili namerno zapostavlja cinjenica da je ipak u pitanju optika sa svim svojim mogucnostima koje ce vremenom doci do izrazaja.
Do juce ste svi kukali kako nas zakidaju na uploadu, kradu ili kraduckaju.Staje sad?Sad odjednom upload nije vise tako bitan,daj samo nek je jeftino.
E pa gospodo i drugovi ja licno mislim da je ovo odlicna ponuda za ove pare i sa zadovoljstvom cu placati ono sto sam hteo jer sam to i dobio,(pa i vise)
Naravno ako i dalje bude sve u redu kao do sad.:smash:
Inace da sam ja na mestu" famoznog komercijaliste" tebe bih zadnjeg posetio:d

Domet wifi zavisi od uslova, ali i od snage terminala. Ja sam već pitao koliko (mili)vati ima, ali niko se ne javi.

Naravno, ali mislim generalno, jel neko uspeo da uhvati signal od komšije?

Druze Lenjine ja pokusavam da budem nepristrasan,realan ali ti si zaista poceo da preterujes.Nekako mi delujes ostrasceno,kao da jedva cekas da neko kaze nesto lose za TT pa da ti to jos malo podgrejes.Stalno potenciras nepouzdanost neproverenost veliku cenu paketa a nisi ni probao kako to funkcionise.
Dalje,policijska istraga je policijska i sta to mene interesuje.Ako im i zatvore firmu ne mislis valjda da ne mozes nigde dve godine da predjes.Neznam sto bi se hvatao bilo ko od korisnika za glavu.Pa na kraju krajeva nije niko potpisao ugovor o poslu ili kreditu, ipak je ovo samo tv/internet.
Ja sam recimo zadovoljan i sa internetom i tv-om koji je po kvalitetu slike u samom vrhu ako ne i na njemu.Fale Fox kanali ali bice valjda i to.
Te veliki je ruter te jeftin je ogoljena verzija...
Meni ne smeta sto je nesto veci vise mi znaci sto je wifi sto ima usb sto za sad radi odlicno,a da li je ogoljen i jeftin to me ne interesuje ionako ga ne placam nista.Stalno se slucajno ili namerno zapostavlja cinjenica da je ipak u pitanju optika sa svim svojim mogucnostima koje ce vremenom doci do izrazaja.
Do juce ste svi kukali kako nas zakidaju na uploadu, kradu ili kraduckaju.Staje sad?Sad odjednom upload nije vise tako bitan,daj samo nek je jeftino.
E pa gospodo i drugovi ja licno mislim da je ovo odlicna ponuda za ove pare i sa zadovoljstvom cu placati ono sto sam hteo jer sam to i dobio,(pa i vise)
Naravno ako i dalje bude sve u redu kao do sad.:smash:
Inace da sam ja na mestu" famoznog komercijaliste" tebe bih zadnjeg posetio:d
Druze Gorane istina da sam revoltiran zbog cinjenice da targo nije ispunio ni jedno od svojih velikih obecanja. Da li su ubedljivo najpovoljniji na trzistu? Da li su ispostovali dinamiku radova? Da li imaju tzv. decije bolesti? Da li imaju problema sa pingom? Da li postoje sumnje da posluju ilegalno i sluze se korupcijom... Ako na pocetku nisu ispunili ono sto su tvrdili da mogu kako da im verujes kad potpises ugovor zato i kazem da su nepouzadani ili u najboljem slucaju neprovereni. Mislio sam ipak strana firma pokazace ovim nasim "bizmismenima" kako se radi i posluje ozbiljno a oni ispadose jos gori. Mislio sam da dolazak targa znaci da cemo internet placati po trzisnim (realnim) cenama, ne onim koji dogovorom ustanove par ljudi. Pogledaj cene neta pogotovu "optickog" u drugim zemljama. Priznajem da su mi ocekivanja bila preterana ovo je ipak zemlja Srbija.
Izvinjavam se svima ako sam preterao. Nisam ostrascem nego ogorcen i nije ovo ogorcenje izazvano samo sa targom nego eto smucilo mi se sto placamo najskuplji internet, najskuplje telvizore, patike, odecu, bebi opremu, tehniku itd da bi se par ljudi enormno obogatilo a sve ide po istom sablonu.
Ovde na forumu nepotrebno vlada ili je bar vladala velika euforija i odusevljenje u vezi sa targom, pa reko da udarim kontru i uspaostavim neku ravnotezu. Osim toga ako vec citaju ovaj forum bolje ih je kuditi (argumentovano), tako imaju veci motivacioni faktor da poprave ono sto ne valja.

Nazad
Vrh Dno