Šta je novo?

Targo Telekom

Ako nema IPv6 na WAN-u, a ja ga usput nisam pronašao, onda ne može da se uspostavi Homegroup bežičnim putem, LAN je mreža sa kablovima ako dobro razumem, a to nisam ni probao jer mi ne pada na pamet da razvlačim kablove po kući, u 21. veku. Usput Vuče, gde je na tvojoj slici DHCPv6, gde si ga tačno pronašao, to ne postoji u ovom ruteru ni na WAN ni LAN.
Nema na wan-u ok ali ne smeju krajcovati ipv6 na lan-u.

Jel nekom radi FTP server kod Targovog routera i kako se to podesava. Ukljucio sam USB Flash u router i enable-ovao FTP server i sta dalje? Kako da pristupim tom externom storage-u?

Pristupaš kao i ruteru samo što umesto htp ispred staviš ftp npr:

ftp://192.168.1.1

a username i pass koristiš onaj koji si podesio u ruteru, za ovaj servis.
Jel nekom radi FTP server kod Targovog routera i kako se to podesava. Ukljucio sam USB Flash u router i enable-ovao FTP server i sta dalje? Kako da pristupim tom externom storage-u?

Jedno pitanje, s'obzirom da nisam imao iskustvo sa fiber optickim netom, a koliko vidim svi se zgrazavaju na taj Targov ONT, da li je moguce kupiti i gde neki drugi ONT koji bi radio umesto te njihove skalamerije. Na netu je jako siromasna ponuda takvih uredjaja, ili ja ne umem da trazim ili ih stvarno nema. Sve neki kinezi,... Hocu kao i do sada sa adsl-om da kupim svoju opremu i da ne razmisljam.

Poslednja izmena:
Ako nema IPv6 na WAN-u, a ja ga usput nisam pronašao, onda ne može da se uspostavi Homegroup bežičnim putem, LAN je mreža sa kablovima ako dobro razumem, a to nisam ni probao jer mi ne pada na pamet da razvlačim kablove po kući, u 21. veku. Usput Vuče, gde je na tvojoj slici DHCPv6, gde si ga tačno pronašao, to ne postoji u ovom ruteru ni na WAN ni LAN.

Lan setovanje se odnosi na DHCP sto oznacava setovanje za LAN i WIFI portove

DHCP6.png

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, s'obzirom da nisam imao iskustvo sa fiber optickim netom, a koliko vidim svi se zgrazavaju na taj Targov ONT, da li je moguce kupiti i gde neki drugi ONT koji bi radio umesto te njihove skalamerije. Na netu je jako siromasna ponuda takvih uredjaja, ili ja ne umem da trazim ili ih stvarno nema. Sve neki kinezi,... Hocu kao i do sada sa adsl-om da kupim svoju opremu i da ne razmisljam.

pa zar nije bolje ont prebaciti u bridge mod i prikaciti svoje rutere

Ako si citao temu video bi da ljudi jos ni ne znaju da li ima bridge mod, druga stvar je celokupna skalamerija. Ovo sto vidim po slikama ljudi kojima su uveli ovo je kriminalno, kablovi na sve strane, ko mesar da im je uvodio sve to.

Jel moze neko da mi objasni cemu sluzi ono dugme pored wifi-a, wps? Znam sta znaci, ali kako funkcionise ovde. I da li mogu da pristupim prikljucenom usb-u direktno preko my computera p na network, kao sto sam radio kad mi je bio prikljucen na mac air-u. Ovde vidim ruter, ali mi trazi neki osmocifreni pin kod, koji bi trebalo da je na nalepnici ispod rutera, ali tamo nema nijednog osmocifrenog broja.

Uh... znaci Targo ne moze da napravi home group izmedju vise WiFi uredjaja?

Da i mene interesuje kako da pristupim prikljucenom usb-u direktno preko my computera pa na network kao sto pita Rodilo?

Ako si citao temu video bi da ljudi jos ni ne znaju da li ima bridge mod, druga stvar je celokupna skalamerija. Ovo sto vidim po slikama ljudi kojima su uveli ovo je kriminalno, kablovi na sve strane, ko mesar da im je uvodio sve to.

Ustanovili smo da ima bridge mod ja sam trazio ovde da mi ljudi okace slike i na slici na wan konekciji se vidi da se moze postaviti nekakav bridge mod. Kazem nekakav zato sto ga niko nije probao, da li je full ili half bridge.

Druga stvar je Targov DHCP preko koga se i dobija ip i port, koji ce wan port detektovati, ovog glupavog izraelskog ili tog routera koji bi ti postavio.
Ako detektuje njihov(sumnjam) onda nema frke, ali ako detektuje tvoj onda neces dobiti IP niti ce ti se otvoriti sirina porta zato sto se kod targa radi preko DHCP-a.
Sad ako znas mac sa izraelskog wan porta ti mozes na modernim ruterima da emuliras mac adresu na wan portu, postavljanjem te iste mac adrese resio bi problem.

Mislim da se za hvatanje mac adrese mora koristiti ili snifer ili da se udje u ssh mod na izraelskom ruteru pa da se u komandnom modu izlistaju mac adrese na wan interface-u.

Eventualno se moze koristito ocajno duplo rutiranje kao sto to radi batak65 sada.

Inace home group mi radi, nista nisam morao da podesavam, samo sam se nakacio na ruter bezicno.

Jel moze neko da mi objasni cemu sluzi ono dugme pored wifi-a, wps? Znam sta znaci, ali kako funkcionise ovde. I da li mogu da pristupim prikljucenom usb-u direktno preko my computera p na network, kao sto sam radio kad mi je bio prikljucen na mac air-u. Ovde vidim ruter, ali mi trazi neki osmocifreni pin kod, koji bi trebalo da je na nalepnici ispod rutera, ali tamo nema nijednog osmocifrenog broja.

MOras da generises WPS kljuc i da ga eneble-ujes u Web Interface-u

wps3.png

Moj ti je savet da se kacis klasicnim putem WPS je busan. Mozes da ga probas.

Svi su konektovani bezicno.
Samo da naponemen da je jedan od racunara macbook, sa nekim osx-om.

@Vuk
Kako generisem, jel ja treba da unesem neki osmocifreni broj, il se sam generise, kada dopustim wps, i promenim na pin i pritisnem wps connect?

Poslednja izmena:
Kako tebi radi, sta je onda problem kod mene? Ajde posalji slike tvog podesavanja routera bas da uporedim u cemu je razlika-problem.
Svi su konektovani bezicno.
Samo da naponemen da je jedan od racunara macbook, sa nekim osx-om.

@Vuk
Kako generisem, jel ja treba da unesem neki osmocifreni broj, il se sam generise, kada dopustim wps, i promenim na pin i pritisnem wps connect?

Da li svima vama kojima ne radi Homegroup, radi klasično umrežavanje?

Vuče, da li ti uopšte imaš Targov ONT uređaj? Vidim da šalješ slike tog uređaja, ali evo ti slika sa mog uređaja pa mi reci kako da izaberem DHCPv6 kada se uopšte ne nudi. Molim te da ne šalješ polovične informacije nego pokaži na toj tvojoj slici ili mojoj
Lan_DHCP.jpg
tačno koje podešavanje treba da bude, jel' treba Manual?
Lan setovanje se odnosi na DHCP sto oznacava setovanje za LAN i WIFI portove

Pogledajte prilog 96818

Vuče, da li ti uopšte imaš Targov ONT uređaj? Vidim da šalješ slike tog uređaja, ali evo ti slika sa mog uređaja pa mi reci kako da izaberem DHCPv6 kada se uopšte ne nudi. Molim te da ne šalješ polovične informacije nego pokaži na toj tvojoj slici ili mojoj
Pogledajte prilog 96821
tačno koje podešavanje treba da bude, jel' treba Manual?

Ne naravno da nemam Targo niti taj uredjaj.
Ne razumem kako ne vidis opciju stikliranja DHCP6s?
Lan_DHCP.png

Poslednja izmena:
Na ONT-u se može priključiti USB koji će se u LAN-u (na računarima
prikačenim na ONT) videti kao FTP server. Potrebno je u podešavanjima ONT-a
u Application > USB Storage omogućiti FTP servis i uneti username i password
koji će se koristiti pri pristupu FTP-u.
IP adresa za pristup FTP serveru je ista koja se koristi po za pristup ONT-u
(po default-u je 192.168.1.1). Ukoliko je korisnik menjao IP adresu LAN
strane ONT-a onda je potrebno gađati tu IP adresu.

Probajte, javite da li radi kako treba.

To sam sve podesio i radi savrseno. Dodao sam i u Map network drive i sada mi se FTP folder pojavljuje u My computer. E sad pitanje glasi, kako pristupam tom FTP folderu kad sam na nekoj drugoj mrezi ne lokalnoj, znaci preko interneta recimo u drugom gradu?
Na ONT-u se može priključiti USB koji će se u LAN-u (na računarima
prikačenim na ONT) videti kao FTP server. Potrebno je u podešavanjima ONT-a
u Application > USB Storage omogućiti FTP servis i uneti username i password
koji će se koristiti pri pristupu FTP-u.
IP adresa za pristup FTP serveru je ista koja se koristi po za pristup ONT-u
(po default-u je 192.168.1.1). Ukoliko je korisnik menjao IP adresu LAN
strane ONT-a onda je potrebno gađati tu IP adresu.

Probajte, javite da li radi kako treba.

To sam sve podesio i radi savrseno. Dodao sam i u Map network drive i sada mi se FTP folder pojavljuje u My computer. E sad pitanje glasi, kako pristupam tom FTP folderu kad sam na nekoj drugoj mrezi ne lokalnoj, znaci preko interneta recimo u drugom gradu?

problem je u tome sto sam ja ovo dobio od TT inace ja jos nisam prbao jos to kako radi tako da sto se dalje tice nemogu pomoci :(

Inace kao sto sam rekao sada cu da krenem sa snimanjem desttopa pa kada bude spremo pusticu filmic :)

Meni sutra verovatno dolazi "agent" TT da vidim sta konkretno nude...Realno lomim se da li da uzimam i TV ili ne....

Meni sutra verovatno dolazi "agent" TT da vidim sta konkretno nude...Realno lomim se da li da uzimam i TV ili ne....

Moj savet bi ti bio ovako ako jos neko blizu tebe uzima i TV ti onda uzmi net idi kod tog sto je uzeo tv pogledaj pa ako ti se svidi uzmi :)

Ili uzmi TV i Net pa imas 14 dana da se odlucis da li ces i tv :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno