Šta je novo?

Targo Telekom

2159200476.png 2159204310.png

t1.JPG

Tracing route to www.l.google.com [173.194.39.113]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 1 ms 2 ms 2 ms 130.180.240.1
3 2 ms 2 ms 2 ms 130.180.225.5
4 18 ms 17 ms 17 ms abctrgovina-06.05.1999-ts15.16-r1.gw.siol.net [212.30.65.197]
5 17 ms 17 ms 17 ms 95.176.253.16
6 * * * Request timed out.
7 34 ms 34 ms 34 ms 209.85.243.121
8 33 ms 32 ms 32 ms 72.14.234.255
9 34 ms 33 ms 34 ms bud01s11-in-f17.1e100.net [173.194.39.113]

Trace complete.

Šta je sa uploadom na speedtest.net? A i ping bi trebao da je manji...

Isti slučaj malopre sam video i u ulazima u Luja Adamiča 26, 26a i 26v. Provlače kablove i kako rekoše sve je spremno za ekipu TT marketinga koja treba da potpisuje ugovore sa krajnjim korisnicima.

E da, video sam i kod vrtića "Maslačak u otona Žušpančiča da kopaju rov prema Luja Adamiča.

Sad sam izmerio sa burazerovog kompa. Izgleda mnogo bolje.
2159222120.png 2159224965.png

Sto se televizije tice, slika(analogni signal) je odlicna, dosta bolja nego na radijusu. Nemam LCD Tv pa ne mogu da proverim kakva je digitalna, sigurno jos bolja.
Ako nabavim danas digitalac, okacicu slike.

Poslednja izmena:
Da, torrent je najbolji pokazatelj.

Ja bih kupio 30-50m optickog kabla do centralnog cvorista kod sebe. Imaju sigurno oni iza pijace na N. Bgd. Ne secam se kako se zove radnja, kupovao sam kod njih HDMI shildovane kablove. Samo bre nesto kukate, stavljali su duzinu koju su imali fabricki zavarenu sa konektorima. A drugo pitanje, kako bi drugacije savili kabl kada bi vlakna popucala!? Jedino kako ja vidim da su mogli uredjaj da pomere udesno.

Zanima me sledeće...Koliko sam skontao ONT se kači što bliže ulaznim vratima stana (naravno, sa unutrašnje strane)? I odatle se razvlače UTP kablovi do komp(ova)? Tj. ONT ne ide dalje od ulaznih vrata, a bliže kompovima?

Zanima me sledeće...Koliko sam skontao ONT se kači što bliže ulaznim vratima stana (naravno, sa unutrašnje strane)? I odatle se razvlače UTP kablovi do komp(ova)?

Ont se kaci tamo gde ti pokazes prstom u stanu,gde god to bilo ali caka je da imas 3 m kabla od TT koji ti ulaze u stan a ako je to vise od 3 metra ti placas tu je jedino fora ako hoces mozes ONT da postavis i u kupatilu :d

A isto tako moze da se stavi i na neku komodu netreba uopste da ide na zid niti je to pravilo ...

Znači u tom žbunu čuči grm lol znači definitivno je bolje da se isprsim za 15m optičkog kabla nego za 15m utp kabla xD

Znači u tom žbunu čuči grm lol znači definitivno je bolje da se isprsim za 15m optičkog kabla nego za 15m utp kabla xD

Pa sada imas 2 opcije kako mozes komp da prikljucis Bezicno ili kablom pa to sam biras a taj ruter je ja mislim dovoljno jak da ti pruzi signal za ceo stan pa cak i vise....

Imas USB wirless i kupis ga za PC utaknes e sada ja neznam koliko kosta 1 m Fiber kabla ali znam da ovaj usb kosta oko 800 do 1000 din zavisi kako gde,pa vidi sta ti se isplati ako nisi pri kesu...

A jel ovaj ONT ima mogućnost da iz njega ide drugi optički kabl do kompa, tj. do Media convertera?

A jel ovaj ONT ima mogućnost da iz njega ide drugi optički kabl do kompa, tj. do Media convertera?

E to vec neznam mora neko ko malo bolje zna da ti kaze ali ja mislim da iz rutera ide onaj lan kabl do kompa i da neide nikakva optika direkt do kompa...

Mozda gresim neka me neko demantuje...

Koliko vidim, nema izlaz za optiku. Pustio sam fullHD snimak na Yt, nema sanse da zastane, baferuje ga mnogo brze nego sto ga prikazuje. Stvarno odlicno radi. Pusticu torent ovih dana, ubuntu skida za ~10min.

Ne, mislim jel ima još jedan port za optički kabl...ako ima, posle može da ide do media convertera koji može da bude kod kompa i onda i convertera ide utp. Mada, sada razmišljam, ne bi preživeo optički kabl da prođe kroz ceo stan jer bi dosta "skretao" pa mu ne bi bilo dobro, a opet, ne znam koliko bih gubio na brzini sa 15m utp-a, a opet, sa treće strane gledam da izbegnem wireless ukoliko je moguće...nije to malo zračenje :p A imam Belikn wireless router koji mi bleji u kutiji, tako da ako ne bude druge, samo ću ga vratiti u funkciju xD

P.S. Neko je ptičao o tome da ONT ima u sebi FTP i da na ONT može da se kači externi disk...jel on to(ONT) ima i usb u sebi ili šta?

Edit: Mister_D: sad videh post

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Au...kakva li je tek situacija na 20/10 o_O jedva čekam da mi uvedu :D

Poslednja izmena:
Koliko vidim, nema izlaz za optiku. Pustio sam fullHD snimak na Yt, nema sanse da zastane, baferuje ga mnogo brze nego sto ga prikazuje. Stvarno odlicno radi. Pusticu torent ovih dana, ubuntu skida za ~10min.

Mister_D :

Ja znam da ima ali neznam koji su to programi,ima programa koji ti snimaju sta radis na destopu pa ako to mozes da nabavis i da tako snimis sve polagano bilo bi super. I da ti se zahvalim jos jednom na ovim informacijama od tebe :)

8a...danas su majstori u ulaz sproveli kablove...po vertikali nisu još. Kažu za nedelju-dve.

@ Mister_D

Daj speedtest ka stranim serverima, ****s BG...amsterdam, frankfurt, pa i USA sto da ne...

Pričam na osnovu mog iskustva od pre par godina kada mi je jedan komp bio povezan na ruter sa 1m dugim UTP kablom i bila je primetna razlika u brzini na tom kompu i drugom koji je na ruter bio povezan sa kablom od 0.5m...Mada, opet kažem to je bilo pre više godina, tada je bio i lošiji ruter tako da verujem da su sada ti gubici zanemarljivi :)

Treba i paziti pa uzeti kvalitetniji UTP, jer u suprotnom bi moglo da zeza.

Snimio sam nesto malo kako radi Targo analogna televizija na mom kompu preko DScalera. Uzivo je mnogo bolje, a slika je jos bolja na TV-u nego na mom monitoru. Signal prolazi kroz dva splitera. Oznake kanala su ostale od podesavanja za radijusov program, cisto da vas ne buni.

Speedtest daje dosta losije rezultate na mom kompu nego na burazorovom, verovatno je do flesa posto mi je komp krsina. Pusticu sutra ujutru neki torent pa cu da slikam kako radi.

Poslednja izmena:
Pričam na osnovu mog iskustva od pre par godina kada mi je jedan komp bio povezan na ruter sa 1m dugim UTP kablom i bila je primetna razlika u brzini na tom kompu i drugom koji je na ruter bio povezan sa kablom od 0.5m...Mada, opet kažem to je bilo pre više godina, tada je bio i lošiji ruter tako da verujem da su sada ti gubici zanemarljivi :)

Pa ja imam TP-link kupio pre 4 god odprilike i imam kabl od 30 m koji ide iz njega u drugi komp pa se nista negubi... Znaci mogu da budu vise stvari a to je da ti marka rutera krs obican,da ti sa ruterom nesto u pocetku nije valjalo da li je to fizicki ili podesavanja i jedna cinjenica koja nije zanemarljiva je koliko ti je komp star jer ako jeste star onda i to moze da dovede do drasticnog gubitka brzine...

Kvalitet kamere je los mozda mozes da pozoves nekog druga sa kamerom mada vidim da su kanali super :)

Vrlo korektno hvala na ovome puno :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno