Šta je novo?

Targo Telekom

Kako su dundjerski ovo odradili. Pa sve bre visi, strci. Zar nisu mogli ugaonu kanalicu da spuste niz cosak zida pa da skalameriju stave iza racunarskog stola, tv police, bilo cega. Ja bih iskocio iz pameti da mi ovako ovo ostave, da mi soba lici na strujni orman.
+1. Znak amaterizma ako mene pitas. Preeevise je za ocekivati da radnici jedne takve firme poseduju skupe slicerice za zid, pa da ti jos seku kanalcice po zidovima, pa da ti onda jos zamalterisu sve to. A zamisli tek da ti sve ociste posle radova. Ne ne, samo neka najobicnija busilica, par rupica u zidu, i zdravo djaci. Minimalni trud i trosak.

Poslednja izmena:
+1. Znak amaterizma ako mene pitas. Preeevise je za ocekivati da radnici jedne takve firme poseduju skupe slicerice za zid, pa da ti jos seku kanalcice po zidovima, pa da ti onda jos zamalterisu sve to. A zamisli tek da ti sve ociste posle radova. Ne ne, samo neka najobicnija busilica, par rupica u zidu, i zdravo djaci. Minimalni trud i trosak.

Kako su dundjerski ovo odradili. Pa sve bre visi, strci. Zar nisu mogli ugaonu kanalicu da spuste niz cosak zida pa da skalameriju stave iza racunarskog stola, tv police, bilo cega. Ja bih iskocio iz pameti da mi ovako ovo ostave, da mi soba lici na strujni orman.

Preteraste malo, ako oni budu dosli kod vas vi kordinirajte radovima dajte im alat pa slikajte da vidimo svi kako bi po vama to trebalo da izgleda.... :)

Poslednja izmena:
Kod druga su u kuci stavljali kanalicu na zid. Mozda ih Mister D nije pocastio picem :D

ImageUploadedByTapatalk1346754411.005314.jpg
Jel zna neko koji je ovo WiFi router jel u N standardu i jel brzina 150 ili 300mb/s?

Ja stvarno ne znam sta je glupavom telekomu.... Gledam ovih dana da predjem na neki wifi net a mozda cak i na 3g :D.... (e sad zamislite koliki je krs adsl kod telekoma). Kao sto orkan kaze, dodje mi da poludim kad pocnete da pljujete po sbb-u, RV, i TT, a ni sami niste svesni koliko ste srecni sto su vam u stan doveli taj zuti kablic :D. Ehhh zalosti....

Ne pricaj kao da je tvoj slucaj jedini i pravilo :) Moj je bas obrnuto... ADSL nijednom nije imao pravi problem (bio je problem sto su mi dali ISDN umsto ADSL splitera ali je to za manje od jednog dana, nakon prijave reseno).
SjBB mi i dalje skljoca ponekad :( Ne prekida svakih 15-30 minuta, srecom, ali i dalje nije bombonica.

To sto ti se cini da mi "imamo izbora" je samo tvoja iluzija :( Ti si u boljoj situaciji jer imas NADU da moze biti bolje ;) MI znamo da ne moze :D

/U Svrbiji naravno :)

Ovog ONT uopste nema nigde na netu :D Apsolutno nista o njemu, cak ni na sajtu ECI-a :/ Ima samo ONT bez dve WiFi antenice i bez oznake 1r na kraju.
Jel zna neko za sta mu sluzi USB prikljucak sa strane?

Sličan model bez R1 na kraju oznake ćeš naći uglavnom samo po ruskim forumima jer je izgleda za njihovo tržište. Mada koliko vidim i oni imaju problema da nađu tačne specifikacije O-4G2PW modela.

Evo ovo je sa njihovog sajta.Najblizi je ovom Targovom ONT-u.

Poslednja izmena:
To je model O-4F2P bez wifi-a, bez kablovskog TV izlaza i bez Gbit lan-a.
USB kod modela O-4GPW koji Targo daje je za ftp storage, imaš na prethodnoj strani par slika web interfejsa gde se to jasno vidi.

Preteraste malo, ako oni budu dosli kod vas vi kordinirajte radovima dajte im alat pa slikajte da vidimo svi kako bi po vama to trebalo da izgleda.... :)

Niko nije preterao i ne treba im dodatni alat i skupe kanalice. Trebali su na plafon da nakace, jel? Nema tu nikakvog mudrovanja. Posao su odradili shabanski. Meni, budi siguran, nece ovako postaviti.

Niko nije preterao i ne treba im dodatni alat i skupe kanalice. Trebali su na plafon da nakace, jel? Nema tu nikakvog mudrovanja. Posao su odradili shabanski. Meni, budi siguran, nece ovako postaviti.

Meni jedinio sto mi bode oci tu je taj zuti kabl koji su tako ostavili kod mene nebi to tako moglo.... U svakom slucaju ako bi tako uradili ja bi uhvatio telefon i okrenuo TT da se zalim poslao bi im sliku . Ili kao sto dejan#7 kaze : Mister_D ih nije ponudio picem :d Salu na staranu ali sem ovog zutog kabla sto visi ja nista nebi dirao ...

Ruter poseduje FTP server i priključivanjem bilo kog usb storage uređaja (hard disk, flesh) imaš mogućnost pristupa tim podacima sa bilo koje lokacije putem interneta.

Znaci da rezunujemo ja prikljucim externi HDD on 2.5TB na ruter i nesto namestim i onda odem recimo negde u selo gde ima interneta i mogu da pristupim podacima sa tog HDD-a? To omogucava ovaj ruter TT?

a jos da moze da se instalira torrent klijent na ruter i jos sve to da se smesta na prikljuceni hdd i da se pristupa tome preko mobilnog :D

Znaci da rezunujemo ja prikljucim externi HDD on 2.5TB na ruter i nesto namestim i onda odem recimo negde u selo gde ima interneta i mogu da pristupim podacima sa tog HDD-a? To omogucava ovaj ruter TT?

Da, to je i svrha ftp* servera. Evo da vidiš primer kako to izgleda preko web browsera ftp://download.nvidia.com/ a može se pristupiti i preko namenskih aplikacija.

*ftp - file transfer protokol

Poslednja izmena:
Da, to je i svrha ftp* servera. Evo da vidiš primer kako to izgleda preko web browsera ftp://download.nvidia.com/

*ftp - file transfer protokol

Coll interesantno .... Ali up na TT je 5 Mb/s to znaci da ako nesto hocu da skinem na komp nema veze sto imam brzi dn on nece da ide brze od 5Mb/s?.. I jos jeno pitanje naravno ja mogu podatak sa tog HDD da skinem na drugi komp recimo kod buraza i da skinem na njegov HDD?

Poslednja izmena:
Coll interesantno .... Ali up na TT je 5 Mb/s to znaci da ako nesto hocu da skinem na komp nema veze sto imam brzi dn on nece da ide brze od 5Mb/s?..

Da, brzina prenosa zavisi od upload brzine konekcije preko koje radi, u ovom slučaju bi bilo 5Mbps.

I jos jeno pitanje naravno ja mogu podatak sa tog HDD da skinem na drugi komp recimo kod buraza i da skinem na njegov HDD?

Da, a idi i na onaj nvidia link pa ćeš videti kako to (jednostavno) funkcioniše, sa razlikom što na ftp.nvidia.com ne možeš da uploaduješ nijedan fajl a na ftp server koji bi pokrenuo preko svog rutera možeš, jer sam postavljaš read ili read/write dozvole za korisnike.

Aha sada mi je jasno zasto nisam mogao nista da skinem sa Nvidije :)

Koliko sam razumeo Mr_D trebalo bi danas da mu puste signal pa cekam da vidim kako sve to funcionise i da ga pitam da mi pokeze tu opciju u ruteru jer kada ga budem dobio tj.moji ujak na NBG-u da to ptikljucim :) i namestim.

Kakva euforija vlada na forumu zbog targa. Trebalo bi da za benchmarkovce obezbede dodatni popust pri potpisivanju ugovora, ovakva reklama ne moze da se kupi :)

Bila bi fora prvih godinu dana da odnos dl/up bude 1:1 :D

Najaca fora od svih bilo bi saopstenje na njihovom sajtu tipa :

Od recimo 1.10 povecanje brzina za sve korisnike TT to bi im bio potez na mestu i pored toga objava da tv moze zasebno bez interneta :)

Penziju ima da dočekam dok stignu do mene :D (blok 8a)
Možda i neću čekati toliko....malopre se vraćao sa posla i kod fontane sam video radnike (Projektomontaže čini mi se), koturove žutog kabla i malo bliže raskrsnici sa Pariske komune dva tipa kako mrse po nekom ormaru sa gomilom žutih kablova :D Onda sam išao ka kući niz Otona Župančiča i zaprepastio se kad sam video merdevine i jedno 6 radnika sa Targo majicama kako mrse nešto na mom ulazu. Prišao im i pitao ih kad će da razvlače po stanovima u mom ulazu i jedan kaže uskoro (gle čuda), a na sam pomen te reči dobijam momentalnu alergiju :D međutim, drugi je rekao za jedno nedelju dve da će da razvlače po stanovima :) (Blok 8a)

Isti slučaj malopre sam video i u ulazima u Luja Adamiča 26, 26a i 26v. Provlače kablove i kako rekoše sve je spremno za ekipu TT marketinga koja treba da potpisuje ugovore sa krajnjim korisnicima.

Nazad
Vrh Dno