Šta je novo?

Targo Telekom

Hvala na info mada sam malo zacudjen zbog nepustanja signala odmah... Ove slike su ok vidi se donegde za dan dva kada ti stigne signal al ces da se izigras :d i da nam konacno neko pokaze sve....

I da malo mi je cudno sto su tako ostavili ovaj zuti kabl tj optiku da bas visi .... :trust:

Poslednja izmena:
I ja bih voleo da su malo skratili taj kabl, al to je to sad. Mada, mislim da su male sanse da mu se nesto desi.

@Mister_D
A šta je ova manja bela kutija u koji ide optički iz zida?
Na kojoj si ti lokaciji?

@Mister_D: Je li, koliko je bre to sokoćalo sa antenama (modem/roter) u smislu ŠxDxV?:D

Mislim da je ovo nesto kao i kod UTP-a, wall->patch kabl. Uredjaj je oko 21cm x 18cm x 4.5cm.
Ja sam u 21.bloku.

Dimenzije su bez antena. One su oko desetak cm.

Izgleda mi kao ozbiljniji uredjaj od od onih koje deli Telekom.
WiFi signal je maksimalan. Ali uredjaj je relativno blizu a ja sam stavio ovu antenu od 8db na usb wifi adapter.

Poslednja izmena:
Pa sigurno je ozbiljniji, u to nema sumnje.

Elem, blokovi oko opštine i fontane, oglasite se :D Dođoše li do vas?

P.S. Jel neko zna da li je možda Telekom kopao kanal na potezu YUBC-Fontana za optički kabl? Ili je to bilo nešto drugo...Ono što sam video prošle nedelje jeste kanal dubine 30-50cm i širine nekih 20-30cm i čini mi se da su postavljali narandžaste plastične cevi ~fi10...juče sam video da je ceo taj potez zatrpan.

Izvinjavam se na zadrsci, nisam bio kuci.
Sto se mene tice, zavrsili su mi instaliranje uredjaja, ali mi jos nije pusten signal. Momci koji su radili mi kazu da nije izvrseno prikljucenje u sahti, ali da ce me neko zvati za dan-dva da se to resi.

Evo slike instalacije kod mene, jos nisam povezao koaksijalac, to cu da uradim kada mi puste signal. Oni su mi ostavili profi kabal, tako da to nece biti problem. Slikano krs mobilnim, ali mislim da se u sustini vidi.
Pogledajte prilog 95374

Ovo su neke slike korisnickog interfejsa ONT-a:
Pogledajte prilog 95375Pogledajte prilog 95376Pogledajte prilog 95377

Eh da, uredjaj mi je trenutno prikljucen na produzni, to je privremeno, dok ne izvucem iz zida struju.

Zamolio bih te da uradis screenshot svih opcija i podopcija u web interface-u.

Jel taj WiFi router koji su ti instalirali u N standardu i koja je brzina u pitanju 150 ili 300mb/s?

Pokojnik se uvek bolje oseca pred smrt.

U jeeee... Odlična cena. Sad bih baš razmislio šta da radim, da li targo da uzimam. Uzmem 20Mb + neki boksić s vremena na vreme (10-20 e godišnje) i na konju. Bravo Targo!

AUUU ova ponuda me je "Bukvalno" oduvala u pelene u fazonu ocu i ja,ili i tata bi sine :d

Neznam sta da kazem ali kada bi imao izbor TT i RV neznam sta bi radio :S: ali bi ozbiljno razmisljao o RV-u .....

nego jel ovo ogromno targo cudo ima mogucnost da se prikaci eksterni hdd radi mozda backupa ili ko zna cega jos

Ja mislim da nema šta da se razmišlja, 50 mb za 20e je pobeda. Aj ako nekom treba upload za nešto osim torenta, ovako godišnje se uzme neki box i nema nikakvih problema.

Ja i pored ubrzanja čekam TT. Ne verujem u RV. Kvalitet TV-a je dosta los, a ocekujem da ce vrlo brzo podici cene. Ovo je pokušaj sa se što više ublaži prelazak korisnika na TT. Čim prodje talas TT, eto nama starog RV.

Ja i pored ubrzanja čekam TT. Ne verujem u RV. Kvalitet TV-a je dosta los, a ocekujem da ce vrlo brzo podici cene. Ovo je pokušaj sa se što više ublaži prelazak korisnika na TT. Čim prodje talas TT, eto nama starog RV.

Nikakav problem podizanje cena. Odmah sledi jednostrani raskid ugovora na štetu distributera i prelazak na drugog provajdera. Pitajte bilo kog pravnika, reći će vam da ukoliko se menjaju uslovi od onih koji su navedeni u ugovoru, možete da raskinete ugovor bez penala.

Koliko se secam, u ugovorima pise da provajder zadržava pravo bla bla... Pa do sada su x puta podigli cenu odrzavanja....

^ Popustice... kada im broj korisnika opadne ispod cifre "duplo vise nego svi ostali zajedno" :d, ali to je za drugu temu.

Ja se nadam da ce se i oni opametiti i da ce dati pristojne brzine. Opet sve je to pod znakom pitanja. Takodje se nadam da ce kroz godinu dana vecina korisnika imati optiku , sa vecim brzinama, a takodje za pristupacnu cenu.

Neverujem da ce se RV vratiti na staro to me tesi zbog njihovog sajta koji su preuredili.

Vreme ce pokazati kako ce to mreza da izdrzi,a sto se ostalih tice nista mi neuliva bas nadu da ce se nesto promeniti SBB boli cose Ikom nemam pojma ADSL ko sto neko rece ko mrtav konj nista ....

Ovo je sada ozbiljno povecanje kakvo se cekalo godinama mislim cena/odnos jos samo ovaj paket od 100Mb/s da bude recimo da se spusti za 30 ili 35 e i Srbija je zvanicno pocela stopama Bugara,Slovenije i svih zemalja koje imaju tu ponudu cena/brzina...

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na zadrsci, nisam bio kuci.
Sto se mene tice, zavrsili su mi instaliranje uredjaja, ali mi jos nije pusten signal. Momci koji su radili mi kazu da nije izvrseno prikljucenje u sahti, ali da ce me neko zvati za dan-dva da se to resi.

Evo slike instalacije kod mene, jos nisam povezao koaksijalac, to cu da uradim kada mi puste signal. Oni su mi ostavili profi kabal, tako da to nece biti problem. Slikano krs mobilnim, ali mislim da se u sustini vidi.
Pogledajte prilog 95374

Ovo su neke slike korisnickog interfejsa ONT-a:
Pogledajte prilog 95375Pogledajte prilog 95376Pogledajte prilog 95377

Eh da, uredjaj mi je trenutno prikljucen na produzni, to je privremeno, dok ne izvucem iz zida struju.

Kako su dundjerski ovo odradili. Pa sve bre visi, strci. Zar nisu mogli ugaonu kanalicu da spuste niz cosak zida pa da skalameriju stave iza racunarskog stola, tv police, bilo cega. Ja bih iskocio iz pameti da mi ovako ovo ostave, da mi soba lici na strujni orman.

Mozes da stavis preko neki gipsani rad i nece da se vidi.

A šta ako na gipsane radove reagujem kao persona sa leve strane tvog avatara?
:)

Šalu na stranu, mi iz Telekom/KDS zabrana možemo samo setno da čitamo o velikom upload-u, brzinama... Tako kad neko napiše da TT i Vektor imaju lošu ponudu, gr...

Ja stvarno ne znam sta je glupavom telekomu.... Gledam ovih dana da predjem na neki wifi net a mozda cak i na 3g :D.... (e sad zamislite koliki je krs adsl kod telekoma). Kao sto orkan kaze, dodje mi da poludim kad pocnete da pljujete po sbb-u, RV, i TT, a ni sami niste svesni koliko ste srecni sto su vam u stan doveli taj zuti kablic :D. Ehhh zalosti....

Nazad
Vrh Dno