Ako nekog zanima, postavljanje kablova po banderama tj. stubovima se plaća EPS-u (nezvanično od 100 do 200 dinara po jednom stubu), dok mikro-rovovi ne.
Ja ne vidim nikakav problem da optika ide po stubovima. Ako kablovi za električnu energiju idu putem stubova (a problema sa el. energijom tamo gde je ok mreža i nema), isto je i sa optikom.
evo kod mene u ns je sbb net dosao preko drvenih bandera 2010g, sad ako targo moze iskoristi te bandere i dovuce njihovu optiku do mene koji sam udaljen 3m od bandere odma bi se nekako dogovorili o 20/10mbit samo za pocetak.
bandere prefarbane u maslinastu boju poticu iz 70-ih proslog veka bar tako kazu izvodjaci koji su radili postavku bandera, ja pito kad sam se frapiro jedno jutro i vido mrcine kako ubadaju tik pored gradske rasvete. dao bi targu i banderastu sansu za pocetak jer cenim izuzetan banderasti upload koji bi meni najvise koristio
Evo rece mi sada drug da su kod njega u ulici stavljali kablove na bandere.
Bolje je tako nego da mi kopaju po dvoristu.
I onda izgleda kao ona slika iz Bugarske - ne vidi se nego od 30000000 kablova na banderi![]()
Još ih Messi "reklamira"
Evo i linkova sa sajta Targo, izbacili su konacno cenovnik
!. Internet - http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/internet/
2. Televizija - http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/televizija/
3 Duo paket - http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/duoo/
Da dodam posebno analogne i digitalne kanale
1. Analogni kanali - http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/televizija/raspored-analognih-kanala/
2. Digitalni kanali - http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/televizija/razpored-digitalnih-kanala/
Nazalost TV Prva nema ali se radi na tome da je ukljuce.
To su za sada svi kanali koje Targo ima. Nema za sada FULL paketa pa da mozes da prosiris paket. To je sve od kanala za sada.
Neuzimas cinjenice u obzir :
Koliko je godina prisutan TT a koliko SBB na trzistu ?
Evo ti jedno pitanje sta mislis da se recimo u isto vreme sa optikom pojavio TT a bez optike SBB sta mislis koja ponuda bi danas bila za korisnike?
Jeste upravu si rekli su iz TT da ce biti konkurentniji sa cenama (i jesu ispunili su to), sta mislis koliko bi SBB naplatio paket 10/5 kada bi ga imao?
Ja mislim da ce u buducnosti mozda sl godinu nadam se ako ne malo dalje vreme da se desi isto sto se desilo da kabl premasi ADSL ja mislim da ce u buducnosti TT biti taj koji ce SBB i druge operatere nervirati sa povecanjem brzine za iste pare...
I mislim da cemo u jednom trenutku imati ponude kao komsije u okruzenju po ceni i brzini...
I jos jedna cinjenica zasto je TT internet po ceni konkurentan (a sto mnogi ovde zaboravljaju) je ta da internet mozes da placas bez TV predplate...
hteo bi da kazem sto se tice cinjenice da nemozes samo tv da uzmes to se jesu zeznuli i to debelo ali ce zato da ih kazne potrosaci ja neznam zato su takvu odluku doneli i zbog kojih razloga ali mislim da bi u buducnosti trebalo da se to menja....
I uzmi jos jednu cinjenicu u razmatranje a to je da TT i Exe net su jedini operateri u zemlji gde mozes da dobijes vecu brzinu od njihove ponude samo ta cinjenica po meni SBB razbija iz korena a za druge vacopilicare da nepricam....
I uzmi jos jednu cinjenicu ovo sto si rekao kako su prevarili da bi usli u zgrade i da su govorili sve i svasta i kada bi dali cene i sve i tada bi ih pustili jer imati vise izbora + da te onaj koji ti uvodi pazi OPTIKU u zgradu neucenjuje da ti moras da platis govori za sebe,ja znam sta su drugi operateri radili sem sto su lagali to su i debelo naplacivali dok su ulazili u zgrade....
Moram da priznam da iako me je pomalo nervirao sa njegovim komentarima, fibonaci je na kraju skoro ispao u pravu(iskreno sam ocekivao da cu ovo vreme malo da ga isprozivam kako je lupao sve i svasta, i to sa TT optike, ali nista od toga).
Mada meni 6 ms od Pazove i ne izgleda toliko lose.
Mda, a kao slucajno su brzine vece od paketa
Par postova iznad je receno kako je cena ulaganja kod komsija mizerna u odnosu na nas; pa cekaj u cemu je razlika kad su kod nas isli mikrorovovima i sad jos kace kablove na bandere. Da je sve u kanalizaciji pa da se opravdava visa cena, a ovako ispada da je Bugarin prosao skuplje jer je imao da kupi/placa bandere. TT je prakticno nulirao sve ove godine ulaganja u asvaltiranje ulica i lepsi izgled, jer je sad "ciganluk" tamo gde je kabal i grad Beograd ce morati opet da placa asvaltiranje. Dovoljan je primer expo centar na NBG, ja sam se najezio kad sam video na sta lici trotoar kad se baci pogled u stranu..
1900 je previse, jer je to "dno" ponuda, a upload od 5Mb nije ekskluziva jer je OPTIKA u pitanju i takva je tehnologija i ako vec mesamo babe i zabe iako je to neuporedivo, potpuno je ista stvar 10/1 kod SBB, 10/5 kod TT i 1.5 DSL kod telekoma. TT je monopolista i to koristi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari