Sve je probano na Vektoru sa istim podesavanjima kao na mom TV-u Panasonic Plasma TX-P42UX. Zemlja podesena na neku od onih koje podrzavaju DVB-C (denmark, sweden...) mada kod mene radi i na nasim podesavanjima. Pusteno skeniranje svih kanala na Vektor cableu. Moj TV pronasao preko 100 kanala od kojih par mozes da gledas (test HD i slicno) dok kod ostalih pise insert card ili tako nesto. EPG radi na svim kanalima koje je pronasao TV. E sad, kao sto rekoh, nas troje smo uspeli to da uradimo s'tim sto je jedan kolega na IKOMU, dok ostali (Vektor) nisu uspeli da dobiju bilo kakav signal. Jos na panasonicu ima opcija ADD TUNER gde ti tv ispise DVB-T, Analogue, DVB-C..... e kod mene sve to ima, kod njih nema. Televizori kupljeni sto u Tehnomaniji sto u BigBangu. Moj je iz tehnomanije.
Ali ajde stvarno, priznajem da sam pogresio, vratimo se na temu...
Ne. To je svaki mesec novih 15 Gb.
I dalje ne mogu da verujem da ljudi porede fiber sa nashim adslom , to je ko da poredite trotinet i bmw.....
Ljudi kontaktirajte telekom ili sbb i pitajte poshto bi bila optika recimo hm... 5/5 (to je oko 40-50k dinara/mesec) ide ugovor da bi dobili gratis uvodjenje inache je samo uvodjenje 1.5k eura
Nije sve u NAPISANOJ brzini.
Evo ja cu da resim dilemu...Znaci svaki mesec 1.8 GB... :wall:
Ma ne idu dva kabla, tebi u stan ulazi samo optički kabl. Kabl ulazi u ONT - Optical Network Terminal - mali uređaj koji ima ima višestruku funkciju.
Sve je to lepo, ali to onda znači da se svi analogni kanali konvertuju u digitalni format, a onda u stanu vraćaju u analogiju i pri tome se svi puštaju na različitim frekvencijama u jedan praktično mini kablovski sistem, za svaki stan posebno. Ja ne mogu da verujem da je to moguće, a ne vidim drugi način da budu dostupni analogni kanali i to nezavisno za više televizora.
Već pisah, osnovni set kanala bi trebalo idu direktno u analognom i digitalnom (DVB-C) od ONT-a preko koaksialnog kabla do tvog TV-a.
Ako imaš stari katodni tv sa analognim tjunerom gledaćeš analogne, ako imaš LCD ili plasmu, možeš da biraš analogne ili digitalne, naravno izabraćeš ovo drugo. Ne bi tu trebalo da imaš bilo kakve potrebe za STB-om.
Za ostale pakete ćeš morati da imaš STB, mada se nadam da će dati i opciju smart kartice preko cam modula direktno u TV-u.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari