Šta je novo?

Targo Telekom

Ukoliko ti je tv novijeg datuma tj ima dvb tuner,nece ti trebati box,ako to nije slucaj dobices onoliko box-eva koliko imas tv-a.Mislim ako ne lazu....a lazu.

Evo vam drugari imam ja racun i Mix paketa iz prve ruke da ne razbijate vise glavu. Sta kaze jel uracunato odrzavanje u cenu?

kaze jeste,a ja kazem nista mi nije jasno,ovi su gori nego provajderi mobilne telef.

inace od malopre:
Goran:
Pitanje
Kako je moguce da ste u Banovcima ili gde vec, delili flajere sa cenama a u Beogradu jos uvek nagadjamo sta i koliko?Krajnje je vreme da sopstite vase famozne cene i nama,jer svako dalje odlaganje i cena i pocetka je vise nego kontraproduktivno.hvala

Operater:
Poštovani Gorane, osnovni paket interneta 10/5 Mbps je 1.599 din sa ugovornom obavezom od 24 meseca.

Operater:
Flajere u Staroj pazovi smo delili jer smo tamo od danas počeli sa puštanjem signala. Tako je planirano i na teritoji Novog Beograda početkom avgusta. Hvala na stpljenju i nadamo se budućoj saradnji. Targo Telekom

koji fail Banovci

Poslednja izmena:
Nego, jedno pitanje. Šta ako u kući imaš 2 ili više tv-a? Sigurno će trebati po jedan box na svaki tv, a koliko će to da košta?
Meni su rekli da će se plaćati jedna pretplata na dva ili više televizora,i da neće naplaćivati dodatne te box-e.Imaju više priključaka na tim box-ovima.

Posto nisam imao dodira sa DTV.Da li moram na svim televizorima u kuci da imam digitalne kanale, ili npr. u dnevnoj sobi da imam kanale u digitalnom kvalitetu, a u sobi obican analogni?

@Nothingman
Ne znam sto svrstavas Vektor u nesposobne? Do sad su imali cene koje su priblizne konkurenciji (sbb i ikom), kvalitet im je u neku ruku jako slican. Ovo sve pricam iz iskustva jer na vise strana imam dodira sa svim tim provajderima. SBB je najizvikaniji provajder, vec sam ranije rekao da su korisnici SBB-a poceli da sektase ko Apple-ovci. Nista on nije puno bolji od konkurencije (stoji da je bolji). Radijus imam kablovsku, net znam kakav je, sve u svemu iritiraju sa stalnim poskupljenjima, pilicare, ali i ne deru kozu s' ledja. Ikom je u vreme kad sam ga imao bio jako konzervativan, kablovska im je bila ok, a za net su imali tehnicke mogucnosti samo na Vracaru... Sad se sve to malo promenilo, rasirili su se, ali nema razloga njih da trpas ispred Vektora. Sve je to isto s....

Da se vratimo na temu, iz moje perspektive ja to gledam ovako. U mom kraju je Vektor (sto znaci da za SBB ili IKOM nemam mogucnosti). U kuci mi je potrebna kablovska i internet, do sada sam placao adsl ptt 50% i bilo je lepo, ali nerealno da tako i ostane. Kasnije cu napisati i cene pojedinacno da sve obrazlozim. Ovde se digao stravican hajp, imam utisak da ljudi ocekuju kod Targa pakete za 1000din 10mbit, 2000din 20mbit. Oce to ali malo sutra, pogotovo sad kad je i evro podivljao. U nastavku cu porediti cene za pakete koji mi dodju interesantni s'obzirom da sam do sad imao 16mbit za 1400din. Ubacio sam i SBB u poredjenje iako nemam mogucnost za isti. Dodatni argument za prelazak na Targo mi je i dosadasnja praksa podele trzista nasih provajdera, tako da necu gledati samo korist unapred, vec cu i pamtiti sta su mi radili do sad i koliko su me zivaca kostali dok sam bio njihov korisnik.

Idemo redom:
Vektor
10mbit/1mbit - 1590din+995din(tv)=2585din
20mbit/1mbit - 2490din+995din(tv)=3485din (oba paketa su na 18meseci obaveza)

Ptt (koji sam imao i koji bi imao da nastavim da placam regularno)
16mbit/1mbit - 1400din+995din(tv radijus)=2395din
Regularna cena - 2800din+995din(tv)=3795din

SBB
10mbit/1mbit - 1540din+950din(tv)=2490din
16mbit/1.5mbit - 2140din+950din(tv)=3090din (obaveza 12 meseci)

Targo (ovde sam uzeo cene Duo paketa, oduzeo cenu interneta i okvirno dosao do cene tv-a)
10mbit/5mbit - 1599din+800din(tv)=2399din
20mbit/10mbit - 2399din+700din(tv)=3099din (obaveza 24meseca)

Pa sad vi vidite da li Targo nije bolji, dobijate optiku, kanali ce garant biti isti ako ne i bolji od sadasnje kablovske, a dobijamo i digitalne kanale u osnovnom paketu, veci upload nekoliko puta. Jedino sta smara je ugovor na 24meseca i nemogucnost da se uzme samo tv bez interneta. Nadam se da nisam dzabe crtao ko deci u obdanistu i da se jasno vidi koje su prednosti prelaska na Targo.

Total tv
16/1 (gde je moguce) + tv + d3go = 2350 din

Meni su rekli da će se plaćati jedna pretplata na dva ili više televizora,i da neće naplaćivati dodatne te box-e.Imaju više priključaka na tim box-ovima.

Da, ali onda moraš na svim tv-ima da gledaš isti kanal. Ovo je istovremeno odgovor i goranu064. Da bi mogao da koristiš dvb-t tjuner koji imaš u tv-u, oni bi morali optički signal da konvertuju u dvb-t u svakom stanu, a to bi koštalo kao kuća... Čisto sumnjam da će to da rade, a i onda ostaje problem analognih tv-a koji su sigurno u većini u upotrebi.

Sto se TV-a tice, Targo se tu pozicionirao kao IKOM. Svi ce imati na raspolaganju osnovni paket analogne i digitalne TV. Ko ima TV sa DVB-C tunerom (ili vise TV-a) moze da koristi digitalan signal. Ko nema, moze da koristi standardni analogni signal ili da trazi top set box kako bi koristio digitalni. E sad, ne verujem da ce Targo da ti da besplatno 4 boxa, sigurno ce jedan dati, a dodatni naplacivati 100-300 dinara mesecno kao ostali provajderi. Ja sam na Vektoru i zadovoljan sam sto se interneta tice, medjutim preci cu na Targo samo zbog digitalnog TV signala i nekodiranih kanala iz osnovne ponude. Vec sam pisao da mi Vektor trazi 6000+ dinara samo za potpis da koristim digitalnu + 200 dinara mesecno za CAM modul kako bih mogao da koristim TV bez top set boxa.

Zašto svi pominju DVB-T? Koliko sam ja razumeo kablovski operateri (pa samim tim i Targo koji samo koristi drugu vrstu kablova) koriste DVB-C kao standard, a DVB-T se koristi za klasični prenos signala putem emitovanja preko predajnika (mada je kod nas usvojen DVB-T2 kao standard, a njega bar 90% TV aparata ne može da prima bez STB, tj. dodatnog DVB-T2 prijemnika ).

Čak to piše i na Tarko sajtu:

http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/o-nama/faq/faq-televizija/

Da li mogu da pratim digitalne kanale starim televizijskim aparatom?

Naš osnovni TV paket sadrži istu grupu kanala u oba formata, analognom i digitalnom, tako da Vašim TV prijemnikom starije generacije možete primiti i gledati sve kanale u analognom formatu.

Ukoliko želite da kanale iz našeg osnovnog paketa primate u digitalnom formatu potrebno je da Vaš TV prijemnik bude novije generacije i da ima ugrađen DVB-C tuner. Informaciju o tome da li Vaš televizijski aparat ima ugrađen DVB-C tuner možete naći u uputstvu za korišćenje vašeg prijemnika.

Dakle ako te zanima samo osnovni paket, za gledanje digitalnih kanala ti treba samo TV sa DVB-C tjunerom, što mislim da svi LCD i plazme imaju. Ne treba STB za svaki televizor i ne moraš da gledaš isti kanal na svakom TV-u.

Poslednja izmena:
Dakle ako te zanima samo osnovni paket je napisao(la):
Mislim da gresis, retko koji TV ima DVB-C tuner. Vecina ima DVB-T koji kao sto si i rekao, nema funkciju kada su cable operateri u pitanju.

Skoro svi LCD i plazme imaju DVB-C, kao i DVB-T. Jako retko imaju i DVB-T2 koji je kod nas usvojen kao standard.

Trudio sam se da nađem, al ne uspeh, tako da daj primere LCD TV-a koji ima DVB-T, a da nema DVB-C, ako smatraš da grešim.

Ajde da mi verujes na rec, da ne skrecemo sa teme, ali 100% je tako. Skoro sam kupovao sebi Panasonic plasmu i detaljno kopao po specifikacijama raznih modela. DVB-T se podrazumeva da skoro svaki ima, DVB-T2 retko koji, a i DVB-C nije bas zastupljen. Ja recimo imam DVB-C dok prijatelj koji ima skuplju Panasonic plasmu, ima DVB-T i T2, ali ne i DVB-C.

DVB-C je verovatno najrašireniji standard za prenos digitalnog signala, ne verujem da bi i jedan proizvođač TV aparata dopustio luksuz da ga ne podrži.

Pogledah sad za nekih 15-ak modela Panasonic plasmi koje se prodaju u Tehnomaniji, sve imaju DVB-C. Daj mi tačnu oznaku tog za koji misliš da nema.

Poslednja izmena:
Pazi, u Tehnomaniji u mnogim slucajevima stoji u opisu da nesto ima, ali pored toga stoji * gde u fusnoti pise da tehnomanija nastoji da da opis ali.... Konkretno za ovaj model http://www.tehnomanija.rs/plazma_televizori/panasonic-televizor-plazma-tx-p42s30e.html pise da ima DVB-C, dok model to nema. I pored pokusaja menjanja country podesavanja, TV jednostavno ima samo DVB-T/T2.
E sad, moguce je da si u pravu za modele za 2012 da su krenuli da ubacuju kao default, medjutim pocetkom godine kada sam ja jurio TV, nije bila takva situacija. Takodje od 8 kolega koje su kupile novije TV, samo nas troje imamo DVB-C.

Takodje drugi kolega ima http://www.tehnomanija.rs/plazma_televizori/panasonic-televizor-lcd-tx-p42s20e.html Ista situacija

Mada kao sto rekoh, odosmo mi od teme.... Ja imam DVB-C i zelim Targo signal :)

Poslednja izmena:
Nisam gledao šta piše na Tehnomaniji, nego sam samo odatle gledao modele kod nas pa tražio specifikacije po Panasonic sajtu.

Taj model koji si naveo ima DVB-C, tako kaže uputstvo sa Panasonic sajta:

http://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z500e454cz3z310c5z6872z706466z22z90c66f96323d41bb23cd9e309b87d5d203fe8922/tsn2/data/EU/TXP42S30E/OI/857303/TQB0E2143V.pdf

Kako ste probali na njemu DVB-C? Na kom kablovskom operateru i da li taj kablovski operater dozvoljava prijem digitalnih kanala bez STB, tj. da li si siguran da digitalni kanali nisu kodirani i ne rade bez odgovarajuće kartice?

I da se vratimo na temu, jel ima neko iz neke firme koja je uzela link preko Targa da prenese jel radi i kako?

Poslednja izmena:
Sve je probano na Vektoru sa istim podesavanjima kao na mom TV-u Panasonic Plasma TX-P42UX. Zemlja podesena na neku od onih koje podrzavaju DVB-C (denmark, sweden...) mada kod mene radi i na nasim podesavanjima. Pusteno skeniranje svih kanala na Vektor cableu. Moj TV pronasao preko 100 kanala od kojih par mozes da gledas (test HD i slicno) dok kod ostalih pise insert card ili tako nesto. EPG radi na svim kanalima koje je pronasao TV. E sad, kao sto rekoh, nas troje smo uspeli to da uradimo s'tim sto je jedan kolega na IKOMU, dok ostali (Vektor) nisu uspeli da dobiju bilo kakav signal. Jos na panasonicu ima opcija ADD TUNER gde ti tv ispise DVB-T, Analogue, DVB-C..... e kod mene sve to ima, kod njih nema. Televizori kupljeni sto u Tehnomaniji sto u BigBangu. Moj je iz tehnomanije.

Ali ajde stvarno, priznajem da sam pogresio, vratimo se na temu...

Da, ali onda moraš na svim tv-ima da gledaš isti kanal. Ovo je istovremeno odgovor i goranu064. Da bi mogao da koristiš dvb-t tjuner koji imaš u tv-u, oni bi morali optički signal da konvertuju u dvb-t u svakom stanu, a to bi koštalo kao kuća... Čisto sumnjam da će to da rade, a i onda ostaje problem analognih tv-a koji su sigurno u većini u upotrebi.
Ne moraš,pitao sam i za to.

Ja cu da sacekam par meseci dok ne ponude neki popust na ugovor od 2 godine.
Za sada koristim Vip mobilni internet, koji je ok osim sto se povremeno prekida i ima lag epizode sa + 20 000 pingom

Poslednja izmena:
Ja vala necu cekati nikakve popuste jer vec sada ponuda Targa za duo paket 20/10 + kablovska tv, izaslo bi me isto koliko i Telekom ADSL Click 4 (4Mbps) i KDS kablovska za koje zajedno placam 3.000din

Ja cu da sacekam par meseci dok ne ponude neki popust na ugovor od 2 godine.
Za sada koristim Vip mobilni internet, koji je ok osim sto se povremeno prekida i ima lag epizode sa + 20 000 pingom

mobilni internet ne moze da se poredi sa flat tarifama na kablu, pogotovo ako targo da protoke sa flajera

Znam, ali meni nije potreban taj toliki upload i download, a za 1700 mesecno uz ugovor na 2 godine se dobije lap top za 1 dinar i 15 Gb svaki mesec do 16mb/s, a kada se to potrosi imas neograniceno 64kb/s.
Ja sa 15 Gb svaki mesec skinem par filmova, par igrica i surfujem bas bas mnogo.
Voleo bih targo, ali njihova sadasnja ponuda mi ne odgovara. Da daju makar 25% popusta na 2 godine uzeo bih bez razmisljanja.

ako ovo budu cene za nbgd a hoce koliko vidim ovo mogu odmah da zaborave na korisnike sbb, ikoma i beogrida (bar vecinu njih) ko je na ptt, vektor ili adsl taj vec ima razloga da uzima targo.

ovo je los pocetak umesto da smanje cenu i uzmu sto vise korinika oni nabili cenu,ispade da najvise isplati se uzeti ovaj paket 120/60 mbit od 6000 rsd i podelis sa 6 komsija i ispadne te net 1000 rsd.

slagali su kad su rekli da bice jeftiniji od konkurencije i valjda su svesni da su dosli na novi beograd gde nemogu da ucenjuju vecinu korisnika kao sto to radi npr. telekom sa adsl-om i nemogucnosti da ljudi uzmu cable net.

sto se tice nbgd neverujem jos jedno mesec dana da ce poceti da rade jer jos kopaju po bloku 70 a u zgrade jos nisu usli tako da nacekacemo se jos konkurencije nazalost.

Skoro svi LCD i plazme imaju DVB-C, kao i DVB-T. Jako retko imaju i DVB-T2 koji je kod nas usvojen kao standard.

Trudio sam se da nađem, al ne uspeh, tako da daj primere LCD TV-a koji ima DVB-T, a da nema DVB-C, ako smatraš da grešim.

Silom prilika sam dobio FOX 40LE1200 FULL HD LED TV, i on po specifikaciji NEMA DVB-C a ima DVB-T :( Probao sam na sve moguce nacine da ga "nateram" da preskenira neki DVB-C, al i sami znate da ne ide... cekic kao ubedjivac nisam koristio :D

Eto ti bar jedan koji definitivno nema :) Znam, nije neka marka, ali eto da znas da na zalost ima dosta kineskih sr*nja koja nemaju po default DVB-C

LCD svi imaju DVB-C, osim onih jeftinih marki VOX,VIVAX...oni imaju samo DVB-T.

Nazad
Vrh Dno