Šta je novo?

Targo Telekom

Pa osim sto su par dana imali velike radove sasvim je ok.

Nije to FTTH ali je vise nego dobro. Za sad nemam problema.
Koja je vrsta kabla/konekcije kod Beogrida ? Koliki ti je ping prvog hop-a - isp gateway (ne mislim na ping tvog modem/ruter-a) kod Beogrida ? Koja je realna brzina i koliko para mesečno to košta ? Daj neke ping vrednosti ako nije problem... Recimo ping speedtest.sbb.rs (sa Targo mreže ping te adrese je 1-3ms, average 1ms)...

P.S. Primera radi ping vrednost prvog hop-a - Targo gateway kod FTTH konekcije je 0-1ms...

Poslednja izmena:
Ja danas razdužio opremu... Vidimo se ponovo kad se "vrate" pre svega mislim na televiziju, zbog toga sam prešao na Beogrid jer je PTT katastrofa. Realna brzina je tu oko 30 Mb/s, torenti idu oko 3,5. Do moje zgrade je optika, tamo imaju neki đavo, ne znam šta je i u stan ulazi lan. Ka nekom random serveru u DE sam dobio oko 40ms ping, verovatno nije kao targo ali računam da će mi biti ok, ne igram se preko neta tako da se nadam da neću ni primetiti. Ping ka sbb serveru je bio 1ms.

Koja je vrsta kabla/konekcije kod Beogrida ? Koliki ti je ping prvog hop-a - isp gateway (ne mislim na ping tvog modem/ruter-a) kod Beogrida ? Koja je realna brzina i koliko para mesečno to košta ? Daj neke ping vrednosti ako nije problem... Recimo ping speedtest.sbb.rs (sa Targo mreže ping te adrese je 1-3ms, average 1ms)...

P.S. Primera radi ping vrednost prvog hop-a - Targo gateway kod FTTH konekcije je 0-1ms...

Ulazi ti LAN kabl u stan. Meni su ispricali da je optika do cvorista, pa dalje vuku lan kablove. Moguce da je WiFi do cvorista, mada konstantan ping od 1ms u svim vremenskim uslovima mi budi sumnju u to.

5056910500.png

Net paket 15/15 1390 dinara mesecno

Mislim da pricu o Beogrida treba preseliti na tu temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?307693-Beogrid-internet-TV.

Izgleda da je SBB krenuo da se širi po Novom Beogradu. Goce Delčeva, stari Merkator, hotel Jugoslavija i deo kod ambasade Japana je prelepljen SBB plakatima i ponudom o prelasku kod njih. Lepa vest.

Možda planiraju preuzimanje Targa, ja nisam video da su postavljali kablove.

Poslednja izmena:
Svaki put kada vidim novi post u ovoj temi, ponadam se da je Targo, nekako, na neki način oživeo...

Targo može da oživi jedino ako ga neko veliki preuzme. Nikako drugačije.

Izgleda da je SBB krenuo da se širi po Novom Beogradu. Goce Delčeva, stari Merkator, hotel Jugoslavija i deo kod ambasade Japana je prelepljen SBB plakatima i ponudom o prelasku kod njih. Lepa vest.

Možda planiraju preuzimanje Targa, ja nisam video da su postavljali kablove.

Ja sam u bloku 34 (između carine i studenjaka). Usli su sa kablom i zakačili, za sad, dvoje komšija (u petak), tako da za sada još nista od preuzimanja TT .
Ja ću ostati na TT dok god budu radili, jer za sad nisam imao nekih većih problema, jeednom par dana jer im je neko presekao optiku pa dok su je nastavili.

I ja jos ostajem na Targu dokle god budu korektno radili kod mene... Voleo bih da se oporave, ali se plasim da je pesljo u pravu - da nece da ih puste da rade osim ako ih ne kupi neko veliki. Ako se ne varam, sada imamo 3 velika igraca: SBB, Telekom i Beotel.

Uz tri velika igraca, SBB, Telekom i Beotel, ja bi dodao i Telenor i VIP.
I Telenor i VIP imaju kapital sa kojim bi mogli da kupe Targo telekom.
Telenor ima licencu za fiksnu telefoniju tako da bi mogao da ponudi uz internet i televiziju i VOIP telefoniju.
VIP - Telekom Austrija grupa u naprimer Sloveniji i Hrvatskoj nude sve cetri usluge (internet, televiziju, mobilni i fiksni).
Telekom Austria je u Sloveniji kupio prosle godine jednog internet operatera.

Svaki put kada vidim novi post u ovoj temi, ponadam se da je Targo, nekako, na neki način oživeo...

Ja isto :)

Mada, pravo je čudo da još uvek mrda. A dokle god mrda, neću ga menjati jer jednostavno nemam alternativu sem da idem ''s konja na puža''.

Ja dobio račun za decembar, onako, iz čista mira :)

Iako sam naravno sve plaćao do sada regularno.

Takođe dobio sam račun za decembar, plaćam kada mi koji stigne, pre mesec dana mi je stiglo za novembar,
platih, sada za decembar, platiću i to. Kasne mesec dana...

Takođe dobio sam račun za decembar, plaćam kada mi koji stigne, pre mesec dana mi je stiglo za novembar,
platih, sada za decembar, platiću i to. Kasne mesec dana...

Kod mene ne, ja sam dobijao redovno, početkom meseca za prošli. I plaćao sve do sada, zato mi ništa nije jasno sada...

Ulazi ti LAN kabl u stan. Meni su ispricali da je optika do cvorista, pa dalje vuku lan kablove. Moguce da je WiFi do cvorista, mada konstantan ping od 1ms u svim vremenskim uslovima mi budi sumnju u to.
Pa normalno da ti budi sumnju, kakav crni WiFi do cvorista?! Negde imaju i LAN do obliznjih zgrada koliko sam cuo od njihove tehnike,... ali uglavnom sve menjaju na optiku od njih do krova zgrade gde im je glavni lokalni switch, a odatle spustaju UTP kabl do korisnika... zahvaljujuci tome je fenomenalan 1ms ping, prakticno su korisnici ubodeni direkt u LAN mrezu Grid-a...

Kod mene ne, ja sam dobijao redovno, početkom meseca za prošli. I plaćao sve do sada, zato mi ništa nije jasno sada...

Mislim da nisi gresis. Jedan mesec je preskocen, vise se ne secam koji, tako da je ovo zaostali neki racun.

http://www.speedtest.net/my-result/5071058558

Sto se toga tice imaju cvoriste na recimo 4tom spratu zgrade odakle ide LAN kabl do mog stana. A kako su dosli dotle nemam pojma ali ja sam zadovoljan.

Nije FTTH ali ono kod Targa vise nije imalo nikakvog smisla. Ovde sam imao u 2-3 dana po par sati prekide kada su imali velike radove (zgrade su rasclanjivali i sprovodili nove kablove zbog veceg broja korisnika) i od tada je sve savrseno . E jedino sto mi smeta je sto svaki dan dobijem novi IP a "stacionarna" IP doplacuje ali i to me boli uvo!

Mislim da nisi gresis. Jedan mesec je preskocen, vise se ne secam koji, tako da je ovo zaostali neki racun.

I ja mislim da gresis.... Ovaj racun koji nam je stigao je za decembar... Pri dnu uplatnice se stampa za koji je period pa nema greske ;)

Kao sto rekoste - kako koji stigne, platim. Ako bi sada stigao jos jedan (redovan racun za januar - ni sa tim ne bih imao problem :))

E jedino sto mi smeta je sto svaki dan dobijem novi IP a "stacionarna" IP doplacuje ali i to me boli uvo!
Pa, tako im radi DHCP lease. 24h limit, bez izuzetaka se forsira update kroz ceo pool. Zato se i zove dinamicka adresa :D
A nije skupa ni staticka adresa ako ces da vezujes domen. Ako neces da vezujes domen, sta je problem, koristi neke no-ip servise, ili pak napisi svoj klijent ... to sam ja uradio jos odavno za ADSL. I u roku od 1 min znam kada mi se promenila adresa i mogu da udjem na mrezu i sa Novog Zelanda...

3+godine na TT, još uvek mi ista IP, naučio je odavno napamet :D

Pa oni teraju sistem koji fiksira dodeljene IP adrese po MAC adresama samih ONT-ova. To onda i nije dinamicka adresa vec fiksna, sve dok ne promenis ONT, a i onda moze da se klonira na drugi uredjaj :eyebrows:

Nisam pratio aktivno ovu temu pa ako neko moze da mi kaze kakva je situacija sto se tice Targo telekoma? Da li primaju nove korisnike i ima li nekakvog pomaka u firmi?

Evo uskoro će da dobiju još jedan ONT pa te možda i prime kao novog korisnika :D Danas mi krajnje neočekivano ušao IKOM u ulaz (Blok 8a) i pljunuo ponudu koja je sasvim solidna alternativa Telekomu i PTT KDS-u...jedino što je upload zmaj od očaja al' šta da se radi :D
12666400_10201225561519297_1215964029_n.jpg

Cene su korektne, mana je što nema ponude samo za internet.

I ja se posle 3 godine i jace rastajem nazalost sa Targom, ukratko Radijus Vektor je moj sledeci provajder i sa ponudom je i vise nego dobra alternativa u kombinaciji Net+TV, tj. 40/4 Mb/s sa svim SK i ArenaSport kanalima za 2750 dinara, pored drugih 110 kanala.

Isto tako se rastajem i sa Posta Net i njihovom kablovskom, koja je ruku na srce bila odlicna do trenutka kada su im ukinuli SK.

Ostaje zal za optikom i mogucnostima koje su mogle da se pruze, iskreno se nadam da ce se ova firma jednog dana podici, prvom prilikom cu se vratiti ako se to desi. Do tada, srecno korisnicima koji su i dalje tu i nazalost nemaju neku alternativu.

Pa, tako im radi DHCP lease. 24h limit, bez izuzetaka se forsira update kroz ceo pool. Zato se i zove dinamicka adresa :D
A nije skupa ni staticka adresa ako ces da vezujes domen. Ako neces da vezujes domen, sta je problem, koristi neke no-ip servise, ili pak napisi svoj klijent ... to sam ja uradio jos odavno za ADSL. I u roku od 1 min znam kada mi se promenila adresa i mogu da udjem na mrezu i sa Novog Zelanda...

Ma nesto tipa 250din ali me iskreno bole tuki xD

Od pre par dana mi se pojavio problem sa učitavanjem pojedinih strana. Jedna od njih je Google, jednostavno ne može da otvori pretraživač. Restartujem Mozilu i posle sve OK. Drugi je ovaj forum ... jednostavno je neupotrebljiv, jer mi svaku stranicu otvara po 3 minuta. Ne pomaže nikakav restart, otvori/zatvori, izađi/uđi i slične fore. Probao sam i sa promenom DNS, koristio DNS Jumper, ali nikakvog poboljšanja. Ima li još neko sličan problem i kako ga je rešio?
Samo da napomenem, isto se dešava u Mozili, Operi i MS Edge-u. Ali, kada koristim Telenor-ov ili VIP-ov internet preko WiFi, sve radi besprekorno.
Stoga mislim da je problem kod Targa.

U 21. bloku vec nekoliko sati nema interneta. Kakvo je stanje na drugim lokacijama? BECKS, ako čitaš, pliz pomagaj :)

Nazad
Vrh Dno