Šta je novo?

Tamron 17-50mm f/2.8 VC XR Di II LD

Isprobavanje potencijalno jako "musicavog" objektiva, kakav je, realno, Tamron 17-50mm, ma koliko bio picajzla je uvek pod velikim upitnikom jer to i slicno staklo najcesce prodaju korisnika kad se isti najmanje nada tj. u realnim situacijama u kojima se stvarno vidi razlika izmedju oridjidji i trti parti stakala. Posto je u pitanju brz zum za male pare (kompromis do kompromisa) mojne da ocekujes neku spektakularnu ostrinu i ostale tehnikalije posto su za to zaduzeni malo mnogo skuplji objektivi a i generalno ne smaraj se s' tim posto to nije fotografija (ili jeste al' jedno 4% iste) vec donje diranje i dok se toga ne oslobodis neces napraviti ni jednu kul fotku. Shvati da dobra fotka =\= ostra fotka, da je najbolji fotoaparat onaj koji u belezenja vrednom momentu drzis u ruci i da je kad ides u prirodu da fotkas apsolutno neophodno imati uza se wc papir ili jos bolje vlazne maramice.

Posle *******cije od pet dana, obecanja da ce danas doci, cinjenice da sam izgubio ceo dan, cekajuci ga k'o ***** i da sam odlozio sve bitne obaveze za danas, da bih pogledao taj objektiv, covek mrtav hladan salje sms, bez ikakvog objasnjenja...

photo.png

E stvarno je ova Srbija zemlja prevaranta...

Poslednja izmena:
Covek je MENE kontaktirao i ponudio mi objektiv. Dakle on je nasao moj "kupujem" oglas i ponudio mi. Odmah sam mu rekao da cu kupiti objektiv, ako je ispravan, u sta moram da se uverim i on se sa tim slozio. Sam je rekao da ce doci u BG, nisam ga ja terao. I sinoc je potvrdio da ce danas doci i da ce se javiti i ja sedim i cekam ceo dan kao de*il i on mrtav hladan salje poruku da je prodao aparat sa objektivom i to izgleda u Beogradu. Lik ne da je zasluzio pljuvanje, nego ako postoji karma i reinkarnacija, u sledecem zivotu ce se roditi kao gov*ovalj, ili daska na wc solji. Vrhunski bezobrazluk!

Ako neko zna neko dobro mesto za prodaju fotoopreme u Svajcarskoj, neka pogleda ovu temu.

Poslednja izmena:
Uvek je tako sa foto opremom, uvek ce prednost imati oni koju kupuju komplet. Nije da opravdavam postupak ali videces i sam prvi put kad budes svoju opremu prodavao ;)
Uostalom, verovatno ti je i ucinio uslugu. Idi i kupi jeftiniji objektiv. Proci ce dosta vremena dok ti fotke ne budu upotrebljive, imas ti dosta da ucis. Abdee ti je lepo a i Marti. Toliko si se usresredio na kupovinu opreme kao da ce to samo da fotka. Fotografije pravi znanje a ne oprema.

Čovek se ladno dogovorio sa još nekim kupcem pre tebe da se nadju u Beogradu, i uspeo da proda iz prve a ti izvisio!:smash:

Prodavao sam i kupovao tehnicku opremu hiljadu puta i NIKADA nisam, niti bih ispalio ovako nekoga sa kim sam postigao dogovor. Jednom sam imao slucaj da sam se dogovorio oko nekog tableta sa covekom, koji me je zamolio da ga sacekam zbog para nekih nedelju dana. Pri tome coveka ne poznajem, imam njegov mobilni i on moj i realno mogao sam da ga ispalim kao i on mene na hiljadu nacina. I u medjuvremenu me je covek zvao kome je bilo hitno da kupi takav tablet i nudio mi znacajno vecu sumu i tablet NISAM PRODAO! Jednostavno u zivotu ili si covek ili si jaje i to je tko. Ako nekome das rec, dao si. Ne mozes da dogovoris jedno, a onda da uradis drugo, jer se tebi tako vise isplati, ili ti je lakse. JA njega nisam bio po usima da mi to proda. On je sam ponudio i DAO REC da ce mi prodati, kao i ja njemu da CU KUPITI ako je objektiv ispravan. Dakle covek je ispao jaje samo takvo i daleko mu lepa kuca.

A ko ne razume zasto nije normalno da nekome nesto obecas i dogovoris se sa njim, a posle ladno uradis nesto drugo, jer tebi tako vise odgovara i jos ostavis tog nekog da ceka ceo dan i nateras ga da odlozi nekoliko bitnih obaveza koje je planirao, ja ne znam kako onda da to objasnim drugacije...

Е мој ти. Зар ти још увек ниси ниси апсолвирао наш менталитет? Реч и обећање не постоје у Србији, некад било. Данас, ко да више. Најјаче је ово "Друже" цццц, ућарош покварени. Надам се да ћеш наћи други објектив.

Vrh Dno