Šta je novo?

Tamron 17-50mm f/2.8 VC XR Di II LD

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Ovaj objektiv mi je zelja, ali nikako da prelomim da ga uzmem zbog cene. E sada, danas sam opet malo citao o njemu i procitao neke stvari koje mi se nisu bas svidele.

Ovde pise da stabilizacija na njemu (a hteo sam bas taj sa stabilizacijom), radi lose. Tacnije pise da pre svakog okidanja treba zadrzati neko vreme aparat mirno, kako bi se stabilizacija "stabilizovala", jer u suprotnom ispadaju mutne slike. Cak kazu da ni sa mnogo svetla i kratkom ekspozicijom su slike i dalje mutne, ako se ne postuje to zadrzavanje pre okidanja. Ako je to tacno, onda bih radije uzeo verziju bez stabilizacije, koja em sto je jeftinija osetno, em sto moze da okida odmah. Opet objektiv je prilicno svetao (2.8) tako da mi za to po koliko toliko solidnim uslovima ni ne treba preterano stabiliazcija, a za ove zahtevnije mi treba stalak i ovako i onako.

Sta mislite o tome? Da li je to za stabilizaciju tacno ili ne?

Druga stvar, za nekoga ko je koristio, kakva je ostrina objektiva i gde je najostriji?

imao sam tri bez i dva sa stabilizacijom , u drugoj verziji je resen problem sa stabilizacijom mada ne potpuno postoji mikro sekunda u kojoj se zatrese slika u trazilu dog se ne umire motori ziroskopa, staklo je odlicno ali ima problem sa fokusom u kontri i neku tendenciju nekonzistentnosti koja mene uzasno nervira , po meni fenomenalno radi na sirem delu ako zanemarimo distorzije coske na duzem znaju da budu problem ko pixel pipuje , verzija bez stabilizacije ima poznati problem sa glavljenjem zuma i tako....

Sta bi bio "fokus u kontri"? Na koji problem sa glavljenjem zuma mislis? Zum se kvari pa ne moze da se koristi? Sam od sebe, ili ako dozivi neki udarac i slicno?

Sta misis onda, sta je bolje uzeti ako biram izmedju ova dva?

Drugar ga ima i prezadovoljan je. Izuzetno je ostro staklo. Malo je tvrdi zoom i ne svidja mi se sto ima kontra navoj. Vecito ga zavrnem da pogresnu stranu. Kazu da se navikne covek brzo ali mene to izludjuje. Stabilizacija mu je malo losija od Canon-ove. Ne znam koliko si zahtevan korisnik ali za te pare nemas bolje.

Ma nisam zahtevan korisnik. Imam samo kit i plastik fantastik. :) I ja mislim na osnovu svega sto sam citao da je to best buy za te pare, ali nisam znao za ovo sa stabilizacijom.

Znaci ipak vredi dati vise para za tu VC varijantu?

Da li mi mozes reci koliko se krece ovaj objektiv, mislim cena.
Ja sam danas uzeo Canon 1100d sa kit objektivom i razmislam o jos nekom objektivu.

Pa sta ja znam. Variraju dosta cene. Po Nemackoj, gde gledam da ga uzmem su oko 350 evra, novi. Kod nas po radnjama koliko sam video oko 450 evra. Po oglasima kod nas ih nema mnogo, ali vidjao sam par novih za oko 400 evra. Kapiram da bi polovni mogli da se nadju, kada bi ih bilo, a nema ih mnogo, za oko 300 evra.

Kontaktirajte Andora i pitajte ga za cenu, bio je 375e nov zadnji put kad sam pitao za drugara. Ako vam treba kontakt, posaljite mi poruku.

@tattoo Jel trazis jos jedan objektiv ili da zamenis kit?

U tom slucaju ti je malo bzvz uzimati objektiv istog raspona. Tamronom ces dobiti blendu i onda ce ti kit objektiv postati suvisan.

Malo fotkaj sa ovime sto imas, pa ces vremenom skapirati sta ti je potrebnije - da li veca blenda, ili duzina (tj. da li ovaj Tamron, ili neki telac).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da li mi mozes reci koliko se krece ovaj objektiv, mislim cena.
Ja sam danas uzeo Canon 1100d sa kit objektivom i razmislam o jos nekom objektivu.
Polovni u super stanju idu za nekih 250e. Po meni je totalno bespotrebno ostavljati kit pored ovog objektiva.

Zadrzacu se onda za sad na ovom koji imam, malo da fotkam vidim sta i kako....:)
Pa cu videti voleo bi i neki malo veci zoom, a voleo bi ineki fiksni pa jedno po jedno.

Polovni u super stanju idu za nekih 250e. Po meni je totalno bespotrebno ostavljati kit pored ovog objektiva.

Ako mislis na VC verziju sa stabilizacijom, ja to nisam video do sada nigde za te pare. Ako znas nekoga ko prodaje ovaj objektiv u super stanju za te pare, javi mi.

Nema sa stabilizacijom za tu lovu, to je cena za non VC model.

@tattoo kupi 50mm 1.8 za pocetak on je jako jeftin. Poigraces se sa blendom i naucices dosta s njim. Posle toga pojuri neki zoom, tipa 55-250IS. On isto nije nesto skup a korektno je staklo.

80-ak eura. U pravu ste za tamron, gledao sam non vc modele svojevremeno posto su govorili da je bolja ostrina kod takvih. Sa vc su cini mi se bili 30-50e skuplji.

Tamron, + plastik fantastik, i onda skupljas pare za 70-200 Canon, i posle 10-20 i zavrsio si :)

Plastik fantastik je odlican stvarno. Mnogo bolji od kita. Mnogo brze fokusira, svetao je, lak, bas dobar objektiv. Mana mu je naravno sto je fiksni objektiv na 50mm, tako da si time limitiran. Mislim da je ovo sto je MareBGD rekao, ispravno. Ovaj tamron je daleko bolji od kita, a ima isti raspon. Ne znam jedino koliko brzo fokusira u odnosu na plastika, ali pretpostavljam da ne zaostaje mnogo. Cak, ako brzo fokusira bi mozda mogao da zameni i palstik fantastik, jer on je na 2.8, a plastik daje odlicnu ostrinu oko 2.8, dok je pre toga malo meksi, tako da osim ako po svaku cenu ne zelis da koristis blendu vecu od 2.8, onda je tamron izbor koji moze da zameni oba.

Ja bih ako bi kupio tamron, prodao kit sigurno, a mozda i ovaj plastik fantastik, mada sa njegovom prodajom bih jos malo sacekao dok ne vidim da li tamron moze da ga zameni u potpunosti.

A posto je taj Tamron, ja sam planirao da uzmem 50mm 1.8 i posle 55-250IS

U Nemackoj je oko 350. Kod nas ne verujem da ces ga po oglasima naci novog ispod 400. Poslao sam mail Andoru pre dva dana, ad vidim koliko je kod njega, ali ne javlja se.

Poslednja izmena:
Plastik fantastik je odlican stvarno. Mnogo bolji od kita. Mnogo brze fokusira, svetao je, lak, bas dobar objektiv. Mana mu je naravno sto je fiksni objektiv na 50mm, tako da si time limitiran.

Pa kako je mana prajma to sto je prajm!? Sta je tu limitiranost!? To sto nije zum!?
Jedine mane mu je kvalitet izrade i FOV na krop senzoru, ali kad se uzme u obzir cena onda prva mana otpada.

Poslednja izmena:
Da neotvaram novu temu, uzeo sam sta mi preporucujete za Canon 1100d da mogu da pravim lep Bokeh, malo sam citao imaju neki jeftini manuelci 30-50e.
Ako bi neko mogao da me posavetuje koji su to, koje oznake

Zavrsio ? Tek si zagrebao povrsinu :)

I 10-20 mm je ocajan objektiv :) od svih tih sirokih, najmanje je i dobar i koristan ! Ako gledas za Canon, 10-22mm je resenje, nije skuplji koliko je kvalitetniji !

A onda ces u jednom trunutku da se posvetlis svetlu, i onda da skapiras da je to najvazniji aspekt fotografije, kao i najkomplikovaniji... pa onda zurka nema kraja ;)

Poslednja izmena:
Jedna stvar me jos zanima, indirektno vezano za ovaj objektiv. Vidim da ga svi koji ga prodaju prodaju sa filterom. E sada, je l' postoji neki poseban razlog zbog cega je to tako, ili je to slucajnost?

Druga stvar. Kakve su sanse da izbegnem placanje carine, ako bih ga porucio iz Nemacke preko Ebay-a?

tattoo je napisao(la):
Da neotvaram novu temu, uzeo sam sta mi preporucujete za Canon 1100d da mogu da pravim lep Bokeh, malo sam citao imaju neki jeftini manuelci 30-50e.
Ako bi neko mogao da me posavetuje koji su to, koje oznake
Sto veci otvor blende to bolji bokeh. 50 1.8 je ok za svoju lovu ali on je tek na 2.8 ostar. Ali bar je jeftin i dobar za igranje i naucices na njemu da se igras s blendom. I ovako ti fotke nece biti nikakve u pocetku, treba dosta da naucis.

Naravno, tek sam poceo da se igram, trebace mnogo vremena ali bicu uporan :)

Vidim na dosta foruma se spominje taj plastik fantastik ... a nigde da nadjem koji je to objektiv? :) Izvinjavam se unaped na glupom pitanju :)

Nazad
Vrh Dno