Šta je novo?

Tajna prodavca kompova

• Začetnik teme Začetnik teme Anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Anakin

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
604
Nije mi jasno...kad kupis nov komp, dobijes supersonicnu makinu koja radi besprekorno, ali kad ti obrises i reinstaliras (isti) windows, komp radi za trecinu sporije, nemas na dobijenim cd-ovima drajvere za sve komponente (npr. na ploci) i stosta fali. Cime oni to ubrzavaju rad doticnih masina, kakvim se cakama koriste? Ne verujem da je to neka vrhunska tajna, ali nisam uspeo da saznam o cemu je rec...Sta vi mislite o tome?

Vecinu fora i fazona nacices na ovom forumu samo malo koristi search

Samo ne koristi Microsoft Corporation driver-e za grafiku i to je to. Ostatak brzine se krije ne u Win-u vec u BIOS-u ploce.

A i tripujes 🙂

tripujes definitivno.
Evo npr. izbaci zvukove iz Windowsa i Visual effects stavi na best performance i primetices ubrzanje u windows-u.
NIkakvih caka tu nema.
Kada instaliras gomilu programa preko toga radice ti sporije. Na kupljenom racunaru cisto sumnjam da imas bas sve kao kada ga sam instaliras.

Ja sam video stotinu kompova i zaista retko koji diler pristojno sredi konfiguraciju, osim ovih manjih kucnih entuzijasta, i to samo kad im kupis neku extra masinu, pa im je "gust" da je nasteluju i nasviraju do daske, da bi se igrali...

Poslednja izmena:
Zato ja i volim da sve sam sastavim i poteram! 😉

Anakin je napisao(la):
Nije mi jasno...kad kupis nov komp, dobijes supersonicnu makinu koja radi besprekorno, ali kad ti obrises i reinstaliras (isti) windows, komp radi za trecinu sporije, nemas na dobijenim cd-ovima drajvere za sve komponente (npr. na ploci) i stosta fali. Cime oni to ubrzavaju rad doticnih masina, kakvim se cakama koriste? Ne verujem da je to neka vrhunska tajna, ali nisam uspeo da saznam o cemu je rec...Sta vi mislite o tome?
Pa što si ga reinstalirao ako radi besprekorno :d
A sad ozbiljno: svako ko poznaje kompjutere u sitna creva može samo da se zgrozi nad podešavanjima BIOSA, Windowsa i programa koje isporučuju "vrhunske" domaće firme...
Bez uvrede, ili ti nisi vičan poslu koga si se prihvatio ili si se gdno istripovao (kao što već rekoše).

Meni uvek radi brze kad sam sve instaliram i podesim 😉

takođe... mada nisam uzimao konfiguraciju nikad, ali sam nameštao drugovima koji su kupili i uvek je bilo šit namešteno... pogotovo onih par nesrećnika koji su kupovali u bit-computersu u ns (evo i pomenuću ih namerno) jer su stvarno loši i po podešavanju a o komponentama da i ne pričam

Delija je napisao(la):
Zato ja i volim da sve sam sastavim i poteram! 😉

Onda barem budeš sam kriv ako nešto ne valja 😀

Anakin je napisao(la):

Bogami, upravo je obrnuto - tek kad sam reinstaliras Window, sve radi kako treba (naravno, ako znas da to uradis properly).

I ja se slazem... nisam jos video sveze kupljenu masinu da mi se svidja kako je nastelovana...

danijel00 je napisao(la):
I ja se slazem... nisam jos video sveze kupljenu masinu da mi se svidja kako je nastelovana...

A jeste li ikada videli brand masine koje nisu uradjene kako treba.Na nekoliko pc sam ponovo reinstalirao Windows.(HP,Siemens)U sustini oni samo ghost urade i to je to.E sad dal u masini ima bas 100% isti delovi to je nebitno .Bitno je da samo radi.A sta bi onda trebali da kazemo za nase prodavce koji imaju sistem:
Bitno da je jeftino da je P4 i da radi.Kako radi,nije ni bitno.
U CH je ista prica .Bitno je da radi ali ni jedan od prodavaca ne radi instalaciju pravilno.A posto nema garancije za programe ,imaju u planu da bi morao da dodjes kod njih ponovo za neki mesec i da te oderu za pare. :smash:

testthenext je napisao(la):
Ja sam video stotinu kompova i zaista retko koji diler pristojno sredi konfiguraciju, osim ovih manjih kucnih entuzijasta, i to samo kad im kupis neku extra masinu, pa im je "gust" da je nasteluju i nasviraju do daske, da bi se igrali...

Evo ja na primer, kad me ne cimaju na 15 strana, trudim se da svaku makinu nasviram do daske, kao da je radim za sebe... Osim kad je u pitanju Celeron konfiguracija, tu ni najstrucnije "nasviravanje do daske" ne pomaze :d

testthenext je napisao(la):

U pravu si, poslednje dve konfiguracije koje sam video su stvarno extra (kao i cena), mozda sam se stvarno utripovao, sve ostalo su krs do krsa (da ne pljujem sada neke firme), ali me je zanimalo misljenje drugih.

Pa moje ne bas toliko bogato iskustvo kao serviseri8ma ali ipak znacajno me naucilo da najgore i najsporije radi isporucen kompjuter kao takav a da najbolje radi kad sam instaliras od 0, pa po redu sta treba. Mnogi serviseri Ghost-uju masine koje nisu iste nego samo slicne...

Ja se jezim od ghostovanja, doduse ja i nisam serviser...

inace, ja recimo nisam zadovoljan kako mi je dosao sredjen xp na kevinom ibm thinkpadu, pa je malo bilo budzenja |> sad mnogo lepse radi..

Jos ako kupis komp na prolece, kada firma drzi djake na praksi... i-jao... :d

Ne dobijes pola uredjaja instalirano, ali dobijes Kaunter... :S:

Kakva bre praksa? :d

Sam ja nesto propustio? 🙂

Poslednja izmena:
Ja se jezim od ghostovanja, doduse ja i nisam serviser...

ako se koristi isti HW ima li sta bolje od ghosta i jos ako stane na 1cd do nedavno, a sada opusteno dvd bootabilan i vozi misko... ,)

ja se jezim od ghostovanja, koristim samo kad radim neki veci backup
ipak mi je nekako sigurnije da ja pustim da se to lepo instalira, pa pratim kako se masina ponasa, da li puca instalacija, da li se koci, da li sporo radi itd.

nekako volim da osetim kako radi...

just call me old-fashioned...

Istini za volju, kada sam kupio masinu pre nekoliko godina sa instaliranim XP-om, samo tada je radio kako treba 🙂
Vecina njih ide po principu - sto krace to bolje, pa brljaju....kao sto je Broz spomenuo, ghost je cesto koriscena alatka... na koliko zalosnih primera sam samo naleteo (neko je rekao Jugodata?) kada ama bas nista nije radilo kako treba. Toliko o nacinu poslovanja nasih firmi i njihovom odnosu prema kupcima.

ja sam ovaj ghost spominjao za licnu upotrebu na masini koja je provereno ispravna i radi, a samo bi budala ghost-ovala na sistem na kom nije napravljen *.gho

Nisam mogao da se setim firme, jeste, Jugodata je pravi primer !!!
Oderu te a dobijes traktor (ne John Deer).
Strasno !!!!

Anakin je napisao(la):
Nisam mogao da se setim firme, jeste, Jugodata je pravi primer !!!
Oderu te a dobijes traktor (ne John Deer).
Strasno !!!!

reklama bato 😉

Vala bash ta Jugodata je prsla skroz... Juce sam bas drugarici dizao win jer joj nista nije radilo na conf iz Jugodate a garancija nije na njeno ime pa sam morao ja da se umesam. btw ladno su bile dve particije u fat-u na kojoj je pokusana instalacija XP... Blesavo zar ne !!!! :wall:

underground je napisao(la):
Vala bash ta Jugodata je prsla skroz... Juce sam bas drugarici dizao win jer joj nista nije radilo na conf iz Jugodate a garancija nije na njeno ime pa sam morao ja da se umesam. btw ladno su bile dve particije u fat-u na kojoj je pokusana instalacija XP... Blesavo zar ne !!!! :wall:

U Pozarevcu su vec odavno zatvorili filijalu. :d

Nazad
Vrh Dno