old_bookmaker
- Darth Vader's accountant -
- Učlanjen(a)
- 19.08.2015
- Poena
- 335
Dugo sam odlagao prelazak na Tahoe, Sequoia mi ja baš lepo radila i bio sam zadovoljan. Pre desetak dana sam prešao na nov OS i ne mogu da shvatim da su izbacili tj. ukinuli Launchpad i njegove prilagođene foldere.
Naime, lepo sam imao organizovane aplikacije po "gupama" za šta ih koristim i kako sam ih pokretao i nalazio, tipa. Office (ceo MS Office paket), Development (Rider, ItelliJ, DbGate, Docker, ...), i tome sl. Sada toga nema i ako hoću da otvorim MS Outlook moram da ga tražim ili da kucam u pretrazi, Word, Excel i tome sl. Isto se odnosi i na ostale app. Recimo Codex je promenio ima u ChatGPT jedva sam ga pronašao. 😀
Ne vidim mogućnost organizovanja aplikacija po grupama kako sam ih ranije imao sem da koristim neka "polurešenja". Objašnjenje koje sam našao je:
Vidim da se nude dva rešenja u pretrazi na Google:
Rešenje 1: Napravite prilagođene foldere u Dock-u (Najbrža besplatna alternativa)
Rešenje 2: Koristite aplikacije treće strane (Ako želite izgled identičan starom)
Ni jedno mi se baš ne sviđa.
Naime, lepo sam imao organizovane aplikacije po "gupama" za šta ih koristim i kako sam ih pokretao i nalazio, tipa. Office (ceo MS Office paket), Development (Rider, ItelliJ, DbGate, Docker, ...), i tome sl. Sada toga nema i ako hoću da otvorim MS Outlook moram da ga tražim ili da kucam u pretrazi, Word, Excel i tome sl. Isto se odnosi i na ostale app. Recimo Codex je promenio ima u ChatGPT jedva sam ga pronašao. 😀
Ne vidim mogućnost organizovanja aplikacija po grupama kako sam ih ranije imao sem da koristim neka "polurešenja". Objašnjenje koje sam našao je:
Što se mene tiče ovo je potpuna nebuloza. Kako ste vi to rešili? Ako ste grupisali aplikacije kao ja što sam radio.Apple je u Tahoe sistemu potpuno izbacio stari Launchpad i zamenio ga novim Applications prikazom unutar Spotlight-a (koji radi slično kao App Library na iPhone-u). Nažalost, u ovom novom interfejsu Apple je ukinuo mogućnost pravljenja sopstvenih foldera i ručnog grupisanja aplikacija. Sistem sada forsira isključivo automatske kategorije (Productivity, Developer Tools, Creativity...) i abecedni niz, bez opcije da sami kreirate grupe poput "Production" ili "Office".
Vidim da se nude dva rešenja u pretrazi na Google:
Rešenje 1: Napravite prilagođene foldere u Dock-u (Najbrža besplatna alternativa)
Rešenje 2: Koristite aplikacije treće strane (Ako želite izgled identičan starom)
Ni jedno mi se baš ne sviđa.