ipad:
nedostatak flash-a
zatvoren sistem iskljucivo podesen sa iTunes'om - kapiram ja da si mazohista, to vama ne smeta, ostatku sveta - da.
uzasno losa kamera na iPad 2 (potrazi, obe su krs i zahtevaju bukvalno stalak da ne bi slika bila mutna)
sobzirom da nema USB, nije moguce transferovati snimljen materijal nigde druge osim na PC preko itunes-a. naravno - osim ako ne odes da dodas jos koji dinar za kablic.
nema nikakav memorijski slot, te si ogranicen na verziju koju si kupio i kraj price.
512 ram-a DDR2 na tabletu od brdo eura ? tolko ima moje kinesko 拉屎
i najbitnije od svega: kada kupis Android tablet - tebi ostaje samo trud i zabava da taj uredjaj podesis prema svojim zeljama. market, instalacije, fajlovi, tweak i root i zezanje. e al kad kupis iPad - tek si dao prvu ratu. nijedan OS nista ne valja ako nema aplikacije, a iOS je sistem koji zahteva 0.99 centi za svaku je*enu funkciju, i to minimum.
iPad je tablet koji se kupuje na kredit, i kamate su uzasno velike.
EDIT: da, zaboravih - ja koji se druzim sa strancima podosta, mogu da ti garantujem da preko 60% njih javno iznosi da prezire sync programe. u meni licno to izaziva bes, to je recimo jedini razlog zasto sam batalio HP PDA i prodao ga momentalno, jer mi je WM stalno trazio da kad ubodem svoj uredjaj u komp, otvaram dodatne doftvere, aplikacije, i ostalo. obrati samo paznju trenutak kada je nokia krenula downhill - kada je uredjaj koji svako mora da ima u dzepu, poceo da trazi PC suite, koji NIJE za svakog. osim ako ne procita biblijski user manual. toliko o prici da je USB mrtav koncept.