Šta je novo?

Tableti i njihov OS - opsta diskusija

Jedno je preterivati sa marketinogom a drugo je lazno (false) oglasavanje.

Naravno da gledanje filmova na tablet uredjajima ne moze biti nezaboravno iskustvo, prvo zbog malog ekrana a onda i zbog 4:3 aspect ratio-a. Eto srecom tu je sada HDMI pa se moze gledati normalno na TV-u, a opcija pustanja na tablet-u je tu cisto u situacijama kada TV-a nema i meni ume da posluzi skroz OK. A slazem se da Apple preteruje sa marketingom ali zato su i sada tu gde jesu, mislis da je Average Joe shvatio da je prikazivanje 16:9 materijala na 4:3 aspect ratio-u cist photoshop?

Mislim da je taj tablet za Average Joea ;)

Lepo je kad nesto kazes da isto to i argumentujes, mislim da je to jedno od osnovnih pravila komunikacije na forumu. I pod argumentovanjem ne podrazumevam netacne tvrdnje tipa iPad ne moze da otvara docx fajlove, kopiranje je ekstremno komplikovano, elektronske novine su skuplje od pisanih i slicno..

kako se spominje tih 90% :D svaki 3. post ...

kad je mac vs pc rasprava, onda je onih 92% PC udeo, nebitna stvar :D

radujte se jos godinu-dve tom broju...pa stari dobri android da poravna rezultat....again

Зашто again? Када је то андроид поравнао резултат са било чиме? :d
О том Андроиду ево већ годинама само слушамо како ЋЕ да престигне, како ЋЕ нешто да се деси, како има ПОТЕНЦИЈАЛА, како ово како оно... Једини квалитет тог Андроида откада је изашао се огледа у обећањима, да како ће некада да напредује и можда престигне iOS, како ће да постане ко зна шта, само никако то да се деси. :mad:

Poslednja izmena:
Зашто again? Када је то андроид поравнао резултат са било чиме? :d
О том Андроиду ево већ годинама само слушамо како ЋЕ да престигне, како ЋЕ нешто да се деси, како има ПОТЕНЦИЈАЛА, како ово како оно... Једини квалитет тог Андроида откада је изашао се огледа у обећањима, да како ће некада да напредује и можда престигне iOS, како ће да постане ко зна шта, само никако то да се деси. :mad:

cek, da li ti ovim postom tvrdis da iphone ios ima visi trzisni udeo nego android?o_O

edit: pa cak i RIM ima veci share !!

BF-AA555A_Nokia_G_20110211190907.jpg

Poslednja izmena:
cek, da li ti ovim postom tvrdis da iphone ios ima visi trzisni udeo nego android?o_O

edit: pa cak i RIM ima veci share !!

BF-AA555A_Nokia_G_20110211190907.jpg

Наравно да не.

Говорим о објективном достизању iOS-a. Као прилог томе говори и огроман тј. предоминантан проценат коришћења интернета на iOS у односу на Андроид нпр.

Једино 3.0 ће нешто моћи да уради али и за то ћемо се начекати док добијемо апликације.

Наравно да не.

Говорим о објективном достизању iOS-a. Као прилог томе говори и огроман тј. предоминантан проценат коришћења интернета на iOS у односу на Андроид нпр.

Једино 3.0 ће нешто моћи да уради али и за то ћемо се начекати док добијемо апликације.

nikako te ne kapiram, quote-ovo si moj post gde spominjem procente, i onda kazes a kad ce taj android ista uraditi, kog on uopste moze da PRESTIGNE....znaci pricao si o %

i sad pricas o "objektivnom dostizanju"......srsly..make up your mind !

Говорим о објективном достизању iOS-a. Као прилог томе говори и огроман тј. предоминантан проценат коришћења интернета на iOS у односу на Андроид

sta je to objektivno dostizanje ( pazi objektivno ) i ogroman procenat u odnosu (po onim istrazivanjima sto smo videli u nekom thread-u jeste veci ali nikako ogroman)...

dajte bre vise ljudi, ovde se vise ne zna ni kako ni sta ni gde...

sta je to objektivno dostizanje ( pazi objektivno ) i ogroman procenat u odnosu (po onim istrazivanjima sto smo videli u nekom thread-u jeste veci ali nikako ogroman)...

dajte bre vise ljudi, ovde se vise ne zna ni kako ni sta ni gde...

Па нпр када 50% или 60% приступа интернету (мобилног) је са iOS-a и када се то упореди са тржишним уделом који је мањи од Андроида, то је огроман проценат.

nikako te ne kapiram, quote-ovo si moj post gde spominjem procente, i onda kazes a kad ce taj android ista uraditi, kog on uopste moze da PRESTIGNE....znaci pricao si o %

i sad pricas o "objektivnom dostizanju"......srsly..make up your mind !

Нисам скапирао да само причаш о процентима, био сам пијан :D

Stvarno Samsung ne moze jedan uredjaj da dizajnira sam, ovaj tablet je isti iPhone 4 u vecim dimenzijama, najverovatnije da zato su ga i odlozili kada su rekli da je "inadequate" jer kada su videli kako izgleda novi iPad mozda su hteli i oni da promene dizajn po novom uzorku ali kasno :)

Poslednja izmena:
Da li si ti mene uopste razumeo?
Rekao sam da je kasno sada da menjaju dizajn i da kopiraju iPad 2 jer sigurno da su vec napravili velike kolicine ovog tableta sa iP4 dizajnom.

A to kako ce da razbija videcemo, ali ne verujem da ces ti, ili bilo koji fandroid sa ovog foruma da baci pare na neki Samsung, LG, Motorolu koji se muce sa jabukama po reklamama, dok u testovima iPad brise patos sa njima...

Poslednja izmena:
Ouuu necu ja jos da bacam pare, ne brini, jos sigurno godinu-dve (jos uvek mislim da je taj segment tek u najavi i da ce se bas za godinu-dve znati sta i kako ) :) A to dal je kasno - mozda ne, a mozda da (kada vidim da su prodali nekoliko miliona onih "suntavih" Tab-ova, ne sumnjam da ce ovih prodati na desetine mil)...
Inace sto se OS-a tice, mozemo voleti ili ne, ali Android 3.0 stvarno kida i svidja mi se Google ofanziva u tom segmentu (narocito kako su dovukli velika imena na njihovu stranu, mada je za to zasluzan ponajvise sam Apple)

edit: i ja mislim (da do sada) jeste iPad2 najbolji tablet (narocito jer su zadrzali staru cenu), ali i za to je zasluzna dodatni sw za sada. Ali isto mislim (bar ovako na osnovu sadasnjih saznanja) da je Android 3.0 verovatno bolji od iOS-a za tablet ... A vidim da sve vise igraca ima na Android strani (sto se sw-a tice), a da se tek juce pojavio za tablet, tako da za neko vreme (krace, duze) mozda i bude No1

Poslednja izmena:
ne verujem da cu za bilo koji tablet dati vise od 150-200€ - koja god platforma bila na njemu.

Da li si ti mene uopste razumeo?
Rekao sam da je kasno sada da menjaju dizajn i da kopiraju iPad 2 jer sigurno da su vec napravili velike kolicine ovog tableta sa iP4 dizajnom.

A to kako ce da razbija videcemo, ali ne verujem da ces ti, ili bilo koji fandroid sa ovog foruma da baci pare na neki Samsung, LG, Motorolu koji se muce sa jabukama po reklamama, dok u testovima iPad brise patos sa njima...
PC brise patos u testovima protiv Mac pa opet se Mac prodaje, u jako malim kolicinam..ali eto..

tako da, mozda ce on uzeti bas Android based tablet....

Stvarno Samsung ne moze jedan uredjaj da dizajnira sam, ovaj tablet je isti iPhone 4 u vecim dimenzijama, najverovatnije da zato su ga i odlozili kada su rekli da je "inadequate" jer kada su videli kako izgleda novi iPad mozda su hteli i oni da promene dizajn po novom uzorku ali kasno :)

brate mili, kako te nije sramota da ovo kazes ?!?!?!? iphone 4 je BUKVALNO precrtan po dizajnu od Samsungovih telefona, pre svega I9000 i F480 - koji su jos pre dve godine bili identicni dizajnu koji je apple iskoristio.

monoblok TS, sa zaobljenim ivicama, i sa metalnom lajsnom koja pokriva strane telfona, ne cele:

samsung-f480.jpg

dakle, mi iz ovog posta mozemo da zakljucimo priest, sledece o tebi, evo ti hronoloski, metodoloski:

1. iPhone 4 nema nijedno distinktivno resenje u dizajnu, i ne postoje vizuelne razlike od vecine TS monoblokova. iphone 4 NEMA rogove, iako bi vi voleli da ih ima.

2. opis telefona recima: Touchscreen monoblok, sa jednim dugmetom, i sa zaobljenim ivicama, sa metalnom oprugom oko ivica telefona - pasuje za preko 50 TS modela sigurno. i dalje nema rogova.

3. ti tvrdis da je to dizajn Apple-a, iako je isti takav dizajn, pljunut, osim u razlici tog jednog dugmeta - imao samsung na F480 modelu, i jos jedno 10 modela iz 2008.

4. u svakoj raspravi vezanoj za Apple, sa istom sigurnoscu izjavuljes cinjenice istim elanom i intenzitetom, pokusavajuci da uveris sagovornika da si u pravu bez pitanja i pogovora.

5. cak ni sam proizvodjac ne smatra da je ovaj dizajn, niti originalan niti revolucionaran vec je najkorisniji i najprakticniji oblik.

6. na osnovu svega ovoga, i prinesenih JASNIH dokaza da ti je poslednja izjava lazna, mozemo da zakljucimo da si ti jedno od navedenih:

1. lud
2. inadzija
3. troll
4. materijalno iskompleksiran gde ti je ventil poistovecivanje sa elektricnim uredjajem skup a nepraktican. to se zove inace - kich i shund.
5. veoma slabog intelektualnog kapaciteta, da bi shvatio u kolikoj si zabludi.

ja sam ovo mrtav ozbiljan napisao, i stojim iza ovih reci i ne trudim se da te uvredim, niti mi je to namera. dao sam 5 opcija koristeci se Logickom tautologijom, eliminacijom i zakljucivanjem, i ubuduce se uklanjam iz svake vrste polemike i diskusije sa tobom.

Poslednja izmena:
@Igoritza
Zaboravio si da mi odgovoris na jedno pitanje od ranije da li si najzad saznao da je google izbacio koriscenje hardveskih dugmica u novom androidu za tablete? :)
Sto se kopiranja tice, svaki samsungov flagship proizvod koji treba da parira apple, lici bestidno na apple...kao i ovaj iP4 like tablet :)
Cak su zeznuli i tvoje kineze sto se toga tice.
Inace sto se OS-a tice, mozemo voleti ili ne, ali Android 3.0 stvarno kida
Po cemu kida? Ima bolji homescreen i nestabilan OS, a nema ono sto je najbitnije, a to su aplikacije i igrice za tablet, dok o dizajnu hardvera i performasama necu ni da pricamo.

Poslednja izmena:
ne verujem da cu za bilo koji tablet dati vise od 150-200€ - koja god platforma bila na njemu.

Ja ti prijateljski kazem, bolje nemoj ni da ga kupis, jer stvarno ces baciti 150€ (i to nisu male pare) ako kupis neki tablet za te pare, pogledaj samo ove ljude sto su se presli sa tim kinezima, koji su stvarno neupotrebljivi, (sada ce igoritza da me ubije :) )
Bolje sacekaj jos godinu ili dve jer ce onda generalno pasti cena ovih proizvoda.

nestabilan OS, a nema ono sto je najbitnije, a to su aplikacije i igrice, dok o dizajnu hardvera i performasama necu ni da pricamo.

Kao sto vec rekoh, pitanje vremena (duze, krace) kada ce se pojaviti brdo Aplikacija za 3.0. Takodje sto se igara tice, ovde Android ide u velikuuu prednost nad iOS-om, jer je dobio ultra turbo mod po tom pitanju,dovoljno je reci Sony, nVidia... sve je sad pitanje vremena ( a njega bar sada ima, jer je tablet tek izasao na svetlost dana, a pelene jos nije ni osetio).

Sto se nestabilnosti 3.0 tice, niko nije pominjao nestabilnost sistema (vec bas naprotiv, odlican je), vec pojedinih aplikacija...

Poslednja izmena:
Pa to ti i ja kazem, dobar je za one koji vole da cekaju i da se kockaju u nadi da ce mozda nesto dobiti u buducnosti. :)

Poslednja izmena:
Ja ti prijateljski kazem, bolje nemoj ni da ga kupis, jer stvarno ces baciti 150€ (i to nisu male pare) ako kupis neki tablet za te pare, pogledaj samo ove ljude sto su se presli sa tim kinezima, koji su stvarno neupotrebljivi, (sada ce igoritza da me ubije :) )
Bolje sacekaj jos godinu ili dve jer ce onda generalno pasti cena ovih proizvoda.

da, vidis - mene zanima tablet sa GPS navigacijom. standalone GPS uredjaj je oko 100-150€.
kupovinom tableta koji ce mozda na kraju raditi samo tu funkciju - ne gubim niti dobijam nista vise od onoga sto sam platio.

+

mocu da ga iskoristim da procitam neku knjigu, da odem komotnije na internet, da pratim forum i jos mnogo drugih funkcija koje ce mi pasti na pamet. ;)

kada budem mogao da kupim iPAD2 ili Galaxy Tab 10.1 za 150€, necu se libiti da ga onda uzmem - sto je neka moja licna upotrebna vrednost za takvu stvar. dati +500€ vise za bilo kakav prenosan uredjaj, u mom slucaju - does not compute!

Pa to ti i ja kazem, dobar je za one koji vole da cekaju i da se kockaju u nadi da ce mozda nesto dobiti u buducnosti. :)

Pa hajde da se slozim, samo da malo dodam nesto. Nema kockanja: Sigurno ce biti mnogo dobrih aplikacija (narocitno nema kockanja, kada 90% ljudi ovo koristi samo kao internet terminal), dalje bice ozbiljnih igara, nVidia tegra zone (Tegra developer zone), Sony PlayStation Store for Android certified Devices (PlayStation Suite)... Kada se samo sada vidi koje igrac je nVidia dovela (medju nima su EA, Epic Games, Gameloft...) koji ce razvijati igre za 3.0 Android (Tegra naravno).

edit: naravno potrebno je sacekati da se sve kockice sloze, ali buducnost je sigurna. Mozda je sada pametnije kupiti iPad2, ali sutra...

Ne znam kako mislis, da je Google napravio samo novi sistem i da ce ga tek tako pustiti. Kada se vidi koje je sve korake uradio, mada najvise im je doprinela politika Apple-a, Tablet Android ima sasvim sigurnu buducnost ispred sebe

Poslednja izmena:
pogledaj samo ove ljude sto su se presli sa tim kinezima, koji su stvarno neupotrebljivi

opet ti sa laznim informacijama i trolovanjem.

evo ti opet metodicki:

1. glavne funkcije tableta bi u sustini trebalo da budu: internet browse, media playback, docs edit & reader, organizer, games & entertainment

2. Flytouch2 na tapeti:

internet browse (RJ45, wireless, 3G dongle) sto osim WiFi-ja iPad - NE MOZE.
media playback - muzika, video u 1080p ISKORISCEN ekran, bez skaliranja fullHD videa, koji ide tecno, sto ipad - NE MOZE.
Docs edit & reader - ne postoji format elektronske knjige ili dokumenta, koji android ne moze da obradi i prikaze.
Organizer - tu Android i Apple stoje rame uz rame, stim sto Flytouch2 ima USB i MicroSD portove na izvolte, za fizicko unosenje podataka, bez konvertora i adaptera, on the go.
Games - to Flytouch2 ne radi, jer nema snage.

dakle - osim u igranju igara, sto ja NIKAD ne bi radio na tabletu, osim mozda neku strategiju - sto bi flytouch2 zapravo MOGAO da izvede, KINESKI TABLET ownuje tvoj iPad.

ti si ovde recima napravio scenu, da kao kineski tablet ispada radiokativan i od fekalija, a nisi ni svestan da osim slabijih preformansi, i tezeg unosa - Flytouch po svim BITNIM karakteristikama jede tvoj iPad.

a kao potvrdu za to, mozes slobodno da pitas 20 clanova koji su od mene kupili tablet, i koriste ga u svom svojem kapacitetu, dok ti cekas iPad4 da bi to mogao. i lazes sebe da si elita sto imas Apple, a ovaj sto ima kineza "je bacio pare". bacio si ti 600 evra na beskoristan uredjaj sa lepim ekranom, a ovaj sa Flytouch2 ima priliku da bez ogranicenja koristi ono za sta je TABLET namenjen 95%

@ igoritza
Kakve ti slicnosti nalazis izmedju tih samsungovih telefona i iphone 4? Jedina slicnost je sto su monoblokovi sa metalnom lajsnom? Ne razumem o cemu ti pricas i kakvo kopiranje spominjes. Taj galaxy s je cist falsifikat iphone-a 3gs, a ukoliko u tom medjusobnom i cirkularnom kopiranju mi svake godine od apple-a dobijemo all new design onda neka nastave tim putem. Razumem da kineski xxx "kompanije" kopiraju apple, ali ne razumem sta ce to samsungu. Verovatno je da su od vremena kad je apple krenuo u phone segment otpustili sve dizajnere i ostavili samo jednog da iskopira appleove proizvode i samo promeni jabuku u "samsung". Mislim, ukoliko mi ovde ne mozemo da se slozimo oko neceg toliko evidentnog, onda zaista ne znam na koji nacin mozemo imati konsktruktivnu diskusiju. Prica o osecaju pri korisnjenju je onda svetlosnim godinama daleko od vaseg razumevanja.

ajde reci mi jedan apple proizvod koji je originalnog izlgeda, i demantovacu te momentalno.

Sve sto je Jonathan Ive dizajnirao-iMac,MacBook Pro unibody, ipod, ipad... Samo nemoj da mi pominjes Dieter Ramsa. :)

necu nikog da ti pominjem, nego ovako:

iMac ne moze da bude originalan, zato sto je na monitoru stavljena bela lajsna pri dnu. to je i dalje all in one pc koji lici na monitor, kao i milion drugih monitora. SVAKI proizvodjac ima taj neki estetski fazon, ORIGINALNOST nije bela lajsna.

Macbook pro je lep laptop. MSI ih isto pravi lepe. nema rogove.

Unibody je nacin pakovanja proizvoda, i u pitanju je takodje estetski dodatak na postojecu formu. svi ostali proizvodjaci imaju neko svoje resenje, a unibody laptop izgleda kao - laptop.

iPod jeste originalan - taman toliko da ima krug, priznajem da je tu pobedio minimalizam i tajming za prezentovanje sprave. ja sam zapravo bio ubedjen da ipod pretstavlja stari gramofon

iPad - HP je oko 7 godina pre Apple-a izbacio tablet PC. i u pitanju je je*eni kvadrat sa touch screen-om! kako moze da se o tabletima govori o kopiranju dizajna ??? ste vi apple-ovci normalni ??

"ladno su napravili tablet koji je takodje kvadratnog oblika kao iPad, kakvi lopovi!"

vi ljudi, sada vidim, zaista imate velikih problema. ja sutra da napravim tablet, koji je okrugli, i zove se Kruglet - vi bi rekli - ukrao si dizajn od Apple-a, jasno se vidi da je u pitanju Krug sa **ubaci apple proizvod koji na sbi ima krug**

Vrh Dno