Hvala veliko svima na odgovorima! Sjajni ste!

Svima jedan veći odgovor, molim da pogledate i finalni savet!
Kada na kimovil-u ukucam "xiaomi pad 5" dobijem samo iz avgusta 2021. Ne znam kako se vodi model iz 2023. Svi Xiaomi pad 5 prikazi na YT su 1 god stari, znači svi se odnose na verziju iz avgusta 2021.
Postoji "Xiaomi Redmi Pad" iz okt. 2022. On je jeftiniji i njega ima puno na KP.
Poređenje:
Hvala na lepom odgovoru, ako si video, u prvoj poruci sam "gejmerski" upravo zato stavio pod navodnike. Jer u testovima sve igre su bile sa max frejmova i sl, što meni iskreno ne treba.
Oko tastature, što mi je posebno bitno, naravno da je lepše kada to dolazi u zajedničkoj futroli, ali isto tako ne koristim laptop nikada jer zbog položaja ekrana krivi kičmu i forsira nepravilno sedenje. Imam mali HP mini EliteDesk komp koji nosim i prikačim na monitor. (Do sada sam tako radio.)
Dodatno, Xiaomi Pad 6 ne podržava Xiaomi Pad 5 tastaturu, tako da kasnije sa tastaturom i olovkom mogu da se slikam (a ne košta malo). A i sve te tastature su 10 do max 12" što znači da su compact 75%, i da nema baš komfora za kucanje.
Kod kuće koristim BT Logitec tast+miša MK330 koji su fantastični i brzo kucam na slepo. I rade sa svakim BT uređajem do sada.
Mislio sam tablet da postavim na ovako nešto (samo primer, ima gomilu držača za sto), džabe su svi i lako se sastavljaju i nose (to je visina koja mi odgovara), ovaj neki fazon (primer, ima gde može visina da se podesi i ugao gledanja, pa i okretanje 360 stepeni):
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
+ tastatura kao moja (full keyboard), a mogu da kupim i compact Logitech tast i miša. Ovo je suprotno tvom savetu.
Uh, ta dva modela zaista vidim na Kimovil sajtu, nisam ni znao da postoje dve verzije, hvala! Ali verzija 2023. piše da postoji samo kineska, nema Global. I nema na KP.
Da li na Hua koji je na Harmony OS može da se stavi PlayStore "nasilno"? Da li je cimanje ili jednostavno može?
Evo poređenja sva tri o kojima pričamo:
Huawei i Xiaomi Pad 5 su ista cena, od 350€ pa naviše na KP, samo Hua dolazi sa tastataturom, a Xiaomi bez.
A tek svi oni druge koje sam spominjao u prvoj poruci, sve mi se izmešalo, hehe (Lenovo, Honor...).
Hajde da presečemo, da li jedan od ova tri ili nešto što sam nabrojao (ili nisam)? Ponavljam da mi treba samo za brauzer i kucanje 99%, i možda malo YT i to sve povremeno korišćenje, ne svaki dan.
Šta predlažeš ti onda meni?
Hvala i pozdrav još jednom svima!