Šta je novo?

Tablet Tablet do 45 000 RSD

TheoryOfDeadMan

Poštovan
Učlanjen(a)
05.01.2017
Poena
55
Gledao sam xiaomi pad 5, medjutim nema ga nigde na stanju .
Sledece opcije koje su mi na raspolaganju su
Lenovo p11 plus ,Lenovo m10 plus , lenovo yoga tab 11 ....Ili neki drugi ako imate predlog ?

@pecavuk
To je gejmerski tablet jer ima vrlo snažan procesor i u svim opisima ga vode kao gejmerski. Sada je izašla i verzija 6 koja košta isto u Kini i treba da se pojavi u Evropi i u svakom pogledu je bolja od verzije 5.

Neko je gore u tekstu napisao da je kupio tu verziju šest za neke male pare što mi je jako čudno.

Znam da postoji tastatura za njega ali recimo tastatura za verziju pet ne radi i sa verzijom 6. Šta misliš na moje gornje pitanje da uzmem nezavisnu Logitech tastaturu koju kasnije mogu da koristim i na drugom uređaju -ispadne mi jeftinije i ne vezujem se za jedan model?

Dosta sam čitao o tom tabletu i mana mu je kao i svima što ima nedovoljnu osvetljenost ekrana napolju.
Nekako čitajući prikaze mi se najviše dopao Huawei MatePad 11. Šta misliš o njemu? ☺️
Imas ih iz 2021 i 2023,na koji si mislio.

@pecavuk
To je gejmerski tablet jer ima vrlo snažan procesor i u svim opisima ga vode kao gejmerski. Sada je izašla i verzija 6 koja košta isto u Kini i treba da se pojavi u Evropi i u svakom pogledu je bolja od verzije 5.

Neko je gore u tekstu napisao da je kupio tu verziju šest za neke male pare što mi je jako čudno.

Znam da postoji tastatura za njega ali recimo tastatura za verziju pet ne radi i sa verzijom 6. Šta misliš na moje gornje pitanje da uzmem nezavisnu Logitech tastaturu koju kasnije mogu da koristim i na drugom uređaju -ispadne mi jeftinije i ne vezujem se za jedan model?

Dosta sam čitao o tom tabletu i mana mu je kao i svima što ima nedovoljnu osvetljenost ekrana napolju.
Nekako čitajući prikaze mi se najviše dopao Huawei MatePad 11. Šta misliš o njemu? ☺️
Ne postoji "gejmerski" tablet, na sreću ili žalost. To što ima 120Hz ekran i što ima relativno jak procesor znači samo da može terati igre na solidnom nivou, ali ne i da je namenjen za to. :) I Apple iPad-i teraju sve na najvišim detaljima pa se mogu koristiti za apsolutno sve drugo. Ne veruj recenzentima što se toga tiče, oni svakako guraju taj narativ jer dobar deo gledalaca i kupuje sa tim ciljem, da igra igre i gleda Netflix-YouTube.

Ne preporučujem zasebnu bluetooth tastaturu jer nikad neće biti praktično rešenje. U teoriji deluje super, u praksi suprotno. Tastatura koja je deo futrole je uvek bolje, bez obzira na proizvođača. Lično sam koristio Pad 5 nakon iPad Proa i oduvao me je kvalitetom (a pogotovo zvučnicima), za te pare je ubedljivo najbolja kupovina koja, osim MIUI (ili koji je već skin preko) nema mana.

Matepad 11 ima nešto malo jači procesor i microSD slot, osim toga je suštininski identičan uređaj koji je verovatno i skuplji. Od mana ima sporije punjenje i manju bateriju.

Ne postoji "gejmerski" tablet, na sreću ili žalost. To što ima 120Hz ekran i što ima relativno jak procesor znači samo da može terati igre na solidnom nivou, ali ne i da je namenjen za to. :) I Apple iPad-i teraju sve na najvišim detaljima pa se mogu koristiti za apsolutno sve drugo. Ne veruj recenzentima što se toga tiče, oni svakako guraju taj narativ jer dobar deo gledalaca i kupuje sa tim ciljem, da igra igre i gleda Netflix-YouTube.

Ne preporučujem zasebnu bluetooth tastaturu jer nikad neće biti praktično rešenje. U teoriji deluje super, u praksi suprotno. Tastatura koja je deo futrole je uvek bolje, bez obzira na proizvođača. Lično sam koristio Pad 5 nakon iPad Proa i oduvao me je kvalitetom (a pogotovo zvučnicima), za te pare je ubedljivo najbolja kupovina koja, osim MIUI (ili koji je već skin preko) nema mana.

Matepad 11 ima nešto malo jači procesor i microSD slot, osim toga je suštininski identičan uređaj koji je verovatno i skuplji. Od mana ima sporije punjenje i manju bateriju.

Imas i mate pad 11 2023,sa snapdragonom 870,ali sve zavisi od cene.

Hvala veliko svima na odgovorima! Sjajni ste! :sneaky:
Svima jedan veći odgovor, molim da pogledate i finalni savet!
Imas ih iz 2021 i 2023,na koji si mislio.
Kada na kimovil-u ukucam "xiaomi pad 5" dobijem samo iz avgusta 2021. Ne znam kako se vodi model iz 2023. Svi Xiaomi pad 5 prikazi na YT su 1 god stari, znači svi se odnose na verziju iz avgusta 2021.
Postoji "Xiaomi Redmi Pad" iz okt. 2022. On je jeftiniji i njega ima puno na KP.

Poređenje:

Hvala na lepom odgovoru, ako si video, u prvoj poruci sam "gejmerski" upravo zato stavio pod navodnike. Jer u testovima sve igre su bile sa max frejmova i sl, što meni iskreno ne treba.
Oko tastature, što mi je posebno bitno, naravno da je lepše kada to dolazi u zajedničkoj futroli, ali isto tako ne koristim laptop nikada jer zbog položaja ekrana krivi kičmu i forsira nepravilno sedenje. Imam mali HP mini EliteDesk komp koji nosim i prikačim na monitor. (Do sada sam tako radio.)
Dodatno, Xiaomi Pad 6 ne podržava Xiaomi Pad 5 tastaturu, tako da kasnije sa tastaturom i olovkom mogu da se slikam (a ne košta malo). A i sve te tastature su 10 do max 12" što znači da su compact 75%, i da nema baš komfora za kucanje.
Kod kuće koristim BT Logitec tast+miša MK330 koji su fantastični i brzo kucam na slepo. I rade sa svakim BT uređajem do sada.

Mislio sam tablet da postavim na ovako nešto (samo primer, ima gomilu držača za sto), džabe su svi i lako se sastavljaju i nose (to je visina koja mi odgovara), ovaj neki fazon (primer, ima gde može visina da se podesi i ugao gledanja, pa i okretanje 360 stepeni):
FLOVEME-Universal-Tablet-Phone-Holder-Desk-For-iPhone-Desktop-Tablet-Stand-For-Cell-Phone-Table-Holder.jpg_Q90.jpg

+ tastatura kao moja (full keyboard), a mogu da kupim i compact Logitech tast i miša. Ovo je suprotno tvom savetu. :unsure:

Imas i mate pad 11 2023,sa snapdragonom 870,ali sve zavisi od cene.
Uh, ta dva modela zaista vidim na Kimovil sajtu, nisam ni znao da postoje dve verzije, hvala! Ali verzija 2023. piše da postoji samo kineska, nema Global. I nema na KP.
Da li na Hua koji je na Harmony OS može da se stavi PlayStore "nasilno"? Da li je cimanje ili jednostavno može?

Evo poređenja sva tri o kojima pričamo:
Huawei i Xiaomi Pad 5 su ista cena, od 350€ pa naviše na KP, samo Hua dolazi sa tastataturom, a Xiaomi bez.

A tek svi oni druge koje sam spominjao u prvoj poruci, sve mi se izmešalo, hehe (Lenovo, Honor...).

Hajde da presečemo, da li jedan od ova tri ili nešto što sam nabrojao (ili nisam)? Ponavljam da mi treba samo za brauzer i kucanje 99%, i možda malo YT i to sve povremeno korišćenje, ne svaki dan.

Pa da ali za potrebe koje owimu trebaju, gotovo sigurno neće primetiti nikakvu razliku, tako da se sve svodi na to šta se može naći za manje para i šta ima iole kvalitetan keyboard accessory.
Šta predlažeš ti onda meni? :)

Hvala i pozdrav još jednom svima!

Poslednja izmena:
Samsung tableti imaju DeX mod. Ne znam da li te tako nešto interesuje. Meni se baš svidja. Mada su tastature koje Samsung proizvodi nenormalno skupe.

Kod starijeg mi pad 5, type c nema video out. Ne znam da li ti je to bitno, ali valja napomenuti.

@Vujkeee92
Ne znam šta je DeX mod. :oops: Sad sam pronašao, sjajna stvar! Moj Samsung mob ne podržava DeX. Vidiš, potpuno sam zaboravio na Samsung tablete!
Ja bih pre svoju full tastaturu nego proprietary tastatauru koju posle mogu da bacim. (Iako su mi drugačije savetovali.)

Koji Samsung tab se savetuje, ne treba mi nešto skupo? Ima tu više modela.
I gde je Samsung spram spomenutih Xiaomi Pad 5 i Huawei MatePro 11?
Za Mi Pad 5 sam pročitao baš u ovoj temi da nema video out, šteta, uvek korisno, hvala!

Trenutno mi je jedan KP prodavac ponudio Hua MatePro 11 (6/128) bez tastature za 220€ u mint stanju, poslao mi i slike, a doplata za tastaturu je 50€.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo S7 FE iz razloga što sam hteo što veći ekran a i jedan je od jeftinijih iz S serije. Ostali su preskupi. Mozda ti i s7 fe bude preskup. Ja ga uzeo primarno zbog posla.

Nisam upucen previše u navedene modele. Hardver je verovatno na strani drugih modela, softver je piranje. Meni se Samsung softver svidja.

Znači nije mu pala previše cena. Bio je s vremena na vrme na solidnim akcijama, pa je cena i u zvaničnim prodavnicama bila konkurentnija ali svakako ne ispod 400. Samsung je sa S serijom otišao u nebesa što se tiče cena, mislim da je taj s7 fe bio poslednji sa koliko toliko nizom cenom.

Ja koristim dosta olovku. Samsung ima solidan palm rejection, mislim da je to značajno lošije na Xiaomi modelu. Koliko videh tebi to nije presudno, ali opet stvar za razmatranje.

Radi bez problema sa logitech bluetooth tastaturom i mišem. Nema lagovanja. Samsung original tastatura je preskupa tako da je nisam razmatrao.

Jedna napomena ako budeš razmatrao s7 fe. Traži wifi model. Nekom čudnom logikom procesori u wifi i lte modelu nisu isti. Procesor u wifi modelu je bolji. Tako je bilo kada sam ja kupovao. Ne znam jesu li sta menjali od tada.

Razmisli o prioritetima, pa po tome biraj. Mene je moj skup prioriteta doveo do s7 fe, i skroz sam zadovoljan kupovinom.

Hvala veliko svima na odgovorima! Sjajni ste! :sneaky:
Svima jedan veći odgovor, molim da pogledate i finalni savet!

Kada na kimovil-u ukucam "xiaomi pad 5" dobijem samo iz avgusta 2021. Ne znam kako se vodi model iz 2023. Svi Xiaomi pad 5 prikazi na YT su 1 god stari, znači svi se odnose na verziju iz avgusta 2021.
Postoji "Xiaomi Redmi Pad" iz okt. 2022. On je jeftiniji i njega ima puno na KP.

Poređenje:

Hvala na lepom odgovoru, ako si video, u prvoj poruci sam "gejmerski" upravo zato stavio pod navodnike. Jer u testovima sve igre su bile sa max frejmova i sl, što meni iskreno ne treba.
Oko tastature, što mi je posebno bitno, naravno da je lepše kada to dolazi u zajedničkoj futroli, ali isto tako ne koristim laptop nikada jer zbog položaja ekrana krivi kičmu i forsira nepravilno sedenje. Imam mali HP mini EliteDesk komp koji nosim i prikačim na monitor. (Do sada sam tako radio.)
Dodatno, Xiaomi Pad 6 ne podržava Xiaomi Pad 5 tastaturu, tako da kasnije sa tastaturom i olovkom mogu da se slikam (a ne košta malo). A i sve te tastature su 10 do max 12" što znači da su compact 75%, i da nema baš komfora za kucanje.
Kod kuće koristim BT Logitec tast+miša MK330 koji su fantastični i brzo kucam na slepo. I rade sa svakim BT uređajem do sada.

Mislio sam tablet da postavim na ovako nešto (samo primer, ima gomilu držača za sto), džabe su svi i lako se sastavljaju i nose (to je visina koja mi odgovara), ovaj neki fazon (primer, ima gde može visina da se podesi i ugao gledanja, pa i okretanje 360 stepeni):
FLOVEME-Universal-Tablet-Phone-Holder-Desk-For-iPhone-Desktop-Tablet-Stand-For-Cell-Phone-Table-Holder.jpg_Q90.jpg

+ tastatura kao moja (full keyboard), a mogu da kupim i compact Logitech tast i miša. Ovo je suprotno tvom savetu. :unsure:

Uh, ta dva modela zaista vidim na Kimovil sajtu, nisam ni znao da postoje dve verzije, hvala! Ali verzija 2023. piše da postoji samo kineska, nema Global. I nema na KP.
Da li na Hua koji je na Harmony OS može da se stavi PlayStore "nasilno"? Da li je cimanje ili jednostavno može?

Evo poređenja sva tri o kojima pričamo:
Huawei i Xiaomi Pad 5 su ista cena, od 350€ pa naviše na KP, samo Hua dolazi sa tastataturom, a Xiaomi bez.

A tek svi oni druge koje sam spominjao u prvoj poruci, sve mi se izmešalo, hehe (Lenovo, Honor...).

Hajde da presečemo, da li jedan od ova tri ili nešto što sam nabrojao (ili nisam)? Ponavljam da mi treba samo za brauzer i kucanje 99%, i možda malo YT i to sve povremeno korišćenje, ne svaki dan.

Šta predlažeš ti onda meni? :)

Hvala i pozdrav još jednom svima!
Pa meni se čini da samog sebe stavljaš u nepotrebnu situaciju gde analiziraš sitna crevca i sve moguće varijable a, suštinski, svi uređaji koje si naveo su fantastični i odradiće ti posao. :D Nećeš ni imati potrebu da menjaš Xiaomi Pad 5 za 6, tako da činjenica da taj keyboard cover nije kompatibilan sa novijim modelom ti ne menja mnogo, a svakako je veoma popularan model tako da ćeš ga uvek moći preprodati.

Sve se svodi na šta možeš naći za manje para. Za Pad 5, konkretno, mogu da tvrdim da je spektakularan uređaj za te pare, a zvučnici pogotovo, umalo mi nisu otkinuli kožu sa lica kad sam napanjio bio pre godinu i po dana. Ja bih Huawei uređaje izbegavao upravo zbog peripetija sa Google aplikacijama na kojima ja lično maltene živim. Mogu se staviti, i dosta je to bolje i brže nego pre koju godinu, ali je i dalje nezahvalan proces i, ko zna, ako zabaguje negde a bude ti bitno, možeš da se slikaš. Džaba onda i 5% bolji procesor. 😅

Svojevremeno sam na Benču od kolege kupio i Tab S8 sa stajlusom za 500. Isto izuzetan uređaj mada, suštinski, osim nešto malo boljeg ekrana, ne prednjači ispred primetno jeftinijeg Pad 5. Osim sistema odnosno skina koji je, razume se, dva koplja iznad (minimum).

@pecavuk & ostali
U pravu si, krenuo sam da kopam i upleo se u mrežu! Zapravo sam gledao šta je ko spomenuo u ovoj temi i to ganjao i gledao. Evo, neki su bili zadovoljni Xiaomi Redmi Pad-om iz 2022 (koji je najslabiji), dvojica iz ove teme su ga kupila. Prosto sam čitao šta je popularno.

U međuvremenu sam ipak našao da postoji Huawei MatePad 11 iz 2021, 2022 i 2023! Treba GSM Arena & Kimovil i malo sa strane čeprkati. Više sam mislio da mi neko kaže "uzmi xxx", trenutno ima dobru cenu, "best buy" za te novce i gotovo! :)

Ne znam kakav je Hua Android skin (Samsung One UI mi se veoma dopada, imam i MIUI i mnogo manje mi se sviđa i više zeza ali je ok). Da li na Hua Harmony OS mogu da instaliram Google PlayStore? Skidam apps? Da dodam Google nalog i sinhronizujem? To je mi je jako važno jer sve što radim mi je u Google ekosistemu.

Inače, Hua za 230€ je model 2022, MatePad Pro 11 Wi-Fi GOT-W09, Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 (5 nm), tastatura je + 50€.
Ako mogu Google da sinhronizujem i lagano imam Google apps, meni se ovo čini kao dobra cena i dobar tablet i recenzija Benchmark-a je odlična, kao i hrvatska. Hm?

* * *

Kako ti se čini ideja da kupim stalak za tablet (koji ga drži izdignutog + može da ga rotira za 360 stepeni (džabe stalak). Plus moja BT tastatura i BT miš, znači ne dajem pare velike za "originalnu tastaturu" i olovku? (Što me je kolega kritikovao da to nije najbvolje rešenje.)

Za info - pojavio se Xiaomi Pad 5 u zvaničnoj prodavnici.

Edit: "Hua za 230€ je model 2022, MatePad Pro 11 Wi-Fi GOT-W09, Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 (5 nm)"

Na slici koju mi je KP prodavac sada poslao piše da je model Wi-Fi DBY-W09, što na GSM Areni odgovara 2021. godini i gore navedenom SoC, poslao i sliku MIUI specs i stoji da je SD865, Harmony 2, odnosno model 2001!

@Vujkeee92

S7 ima TFT ekran koliko vidim, svi ostali o kojima pričamo imaju IPS.
Meni olovka ne treba, zapravo nikada je nisam ni imao ni koristio. Ne znam šta je palm rejection. o_O

I kod Huawei-a su SoC kod GSM modela lošiji od WfiFi only modela.

* * *

Molim sve ako imate finalnu preporuku, da napišete i da kupim i kraj. Meni je sve isto, to će sve ionako biti samo za povremenu upotrebu. Hvala! :)
(Mnogi KP prodavci s kojima sam za vikend pričao su prodali šta su imali, recimo ovaj Hua 2021 za 230€ je rezervisan, ali još mogu da "uletim".)

Pozdrav još jednom svima,

Otpisao sam Huawei kao izbor jer Google servisi nisu pouzdani, mogu samo da prestanu da rade u jednom trenu.
Dalje, imam 8" tablet, i skok na 10" nije puno. Treba mi da bih mogao da kucam i koristim web kada nisam kod kuće - retko.
Otvorio sam Kimovil i postavio filter na sve poznate brendove u poslednje dve godine za veličinu 11-13" i tu se pojavljuju sledeći:
  • 2-3 Samsunga
  • Xiaomi Pad 5
  • Lenovo Tab 12 Pro (>600€)
  • Honor Pad 8

Takođe sam stavio i svoj Mi Pad 4 (8") da vidim vizuelni prikaz uporednih veličina.

Od svega navedenog biram Honor Pad 8 (2022.) Ništa specijalno, čak stari SD, baterija malo slaba, ali za ono što meni treba ok, pa da vidim kako ide. Našao sam ga za 140€.

@pecavuk & ostali
Ako neko ima drugi predlog, molim da mi kaže sada, ili kupujem sutra. Hvala veliko svima! (y) :cool:

Poslednja izmena:
Honor pad 8 je niskobudzetni tablet. Dakle, ako je njegova cena iznos koji si odredio da potrosis za tablet, onda je to dobar izbor.
Imaj u vidu sledece:
  • Nema senzor otiska - sigurnost vrlo niska
  • Nema GPS, dakle aplikacije koje svoj rad zasnivaju na GPS-u nece raditi kako treba
  • Iako se reklamira kao 12 incni tablet, sam ekran je prilicno manji.
  • Nema prikljucak 3.5mm za slusalice
  • Korisnici prijavljuju problem sa tamnim ekranom i WiFI konekcijom
  • Dostupan u verziji sa 4GB i 6GB memorije, ja licno bi jako izbegavao ovu prvu verziju
  • Snapdragon 680 - jos uvek vrlo dobar izbor za tablete.

@Neša
Hvala veliko! :)
Pogledao sam nekoliko recenzija i znam šta je, koliko para, toliko muzike. Skoro nije tablet nema senzor otiska i to mi nije bitno. GPS, potpuno nebitno, nisam znao da je ekran manji od 12", retko koji danas ima 3,5mm džek, svi imaju "tamniji ekran" ali neke recenzije na YT su pokazale rad na suncu i rekle da je prihvatljivo, za WiFi problem nisam čuo. Uzeo bih 6+2/128. SD680.
Zato je 140€ i koristiću ga jednom u mesec dana, uopšte nije do para. Da je nešto za svaki dan, uzeo bih Samsung i tu nema priče, kao što imam Samsung mob i Samsung sat. ;)

Znači, može? (y):unsure:

@Neša
Hvala veliko! :)
Pogledao sam nekoliko recenzija i znam šta je, koliko para, toliko muzike. Skoro nije tablet nema senzor otiska i to mi nije bitno. GPS, potpuno nebitno, nisam znao da je ekran manji od 12", retko koji danas ima 3,5mm džek, svi imaju "tamniji ekran" ali neke recenzije na YT su pokazale rad na suncu i rekle da je prihvatljivo, za WiFi problem nisam čuo. Uzeo bih 6+2/128. SD680.
Zato je 140€ i koristiću ga jednom u mesec dana, uopšte nije do para. Da je nešto za svaki dan, uzeo bih Samsung i tu nema priče, kao što imam Samsung mob i Samsung sat. ;)

Znači, može? (y):unsure:
Ниси размишљао о Нокији ?

Zašto ne iPad? Nema ništa slično alternativno za te pare, kad sam ja uzimao pre dve godine, zatim zamenio prošle. Ne vidim da postoji uporediv Android za pare koje ima 8 ili 9 na oglasu.

Tastatura u futroli je za mene no-go, ne može biti ful size. Ja koristim odvojenu, kopiju apple magic, normalne veličine tasteri bez numeričke. Imam je 12 godina, korišćena prvo na androidima, sad prvi put na Apple. Za polovično rešenje već postoji ona na ekranu, ali prihvatam da neko nema problem da kuca sa 2 prsta, ja moram sa 10.

Da li neko ima iskustva sa TCL NxtPaper 11? Treba mi tablet koji je idealan za PDF knjige, a može i za stripove (CBR?).
Trenutno imam Kindle Paperwhite, ali mi za PDF knjige ipak treba drugačiji, prilagođen uređaj tom formatu, sa dosta većim ekranom od 6".

U Svetu kompjutera su baš nahvalili TCL NxtPaper 11

@Neša
Još jedan komentar za Honor Pad 8 12": ima samo 60Hz osvežavanje ekrana.

Tastatura u futroli je za mene no-go, ne može biti ful size. Ja koristim odvojenu, kopiju apple magic, normalne veličine tasteri bez numeričke. Imam je 12 godina, korišćena prvo na androidima, sad prvi put na Apple. Za polovično rešenje već postoji ona na ekranu, ali prihvatam da neko nema problem da kuca sa 2 prsta, ja moram sa 10.
Potpuno se slažem sa tobom, zato tablet na stalak izdignut od stola + odvojena compact BT tastura (bez numerika, ali normalni raspored) + BT miš. Stajlus nisam nikada koristio, a košta od 50-90€ za ne-Samsung i ne-Apple uređaje i radi samo na jednoj generaciji i to je to.

* * *

Gledao sam šta ima na Amazonu.de, jer mogu da poručim za Nemačku i da mi donesu (bez carine, dam 20 ili 25€), pa to u ovom postu delim sa vama, ovo su modeli o kojima smo pričali, ima još toga ali da ne preterujemo, hehe. Nisam našao nikakvu "wow" ponudu, toga ima sad na američkom Amazonu sa Samsung tabletima trenutno, ali sve modeli stari 2+ god.

Lenovo Tab P11 (2nd gen), 11,5", 4/128GB na sniženju -- ocena ispod 4! Ne uključuje tastaturu ni olovku sa slike
tZctVod.png

Lenovo Tab P11 Pro, stariji model, malo sniženje, ima OLED ekran, 8/256GB
2oTnKRy.png

Lenovo od preko 12" -- za jedno korišćenje mesečno, ne bih da dajem ove novce. Ovde je i dobra ocena.
Ge7lE9H.png

Honor Pad 8 koji je skroz donji segment - ovde uopšte nije jeftin, na KP mogu za 140€ da ga kupim (ako nije otišao). Inače sam provalio da je 60Hz osvežavanje ekrana.
1Zx6VC7.png

Xiaomi Pad 5 6/128:
F7iSvZm.png

Neki komentar? :)

Da li neko ima iskustva sa TCL NxtPaper 11? Treba mi tablet koji je idealan za PDF knjige, a može i za stripove (CBR?).
Trenutno imam Kindle Paperwhite, ali mi za PDF knjige ipak treba drugačiji, prilagođen uređaj tom formatu, sa dosta većim ekranom od 6".

U Svetu kompjutera su baš nahvalili TCL NxtPaper 11
Bila je tema ovde na ovom podforumu koja se zvala nesto tipa tablet za čitanje stripova. Prelistaj par strana i naći ćeš je. Dve osobe su kupile taj tablet i iznele svoje utiske.

Edit
https://forum.benchmark.rs/threads/tablet-za-čitanje-stripova-knjiga-do-200e.493115/

Poređenje veličina:

B6ilmqJ.png

Odlučio sam da sačekam jer se nigde ne žurim.
Trenutno je 99% moj favorit Xiaomi pad 5.
Čekam da se pojavi šestica i kako će uticati na stare i novu cenu.
Do tada ništa a svima se puno zahvaljujem na pomoći do sada! ✌🏻🤓

Ili možda Xiaomi Pad 6? Našao sam ovaj tablet iz EU skladišta za slanje na EU adresu (bez carine) sa ukupnim troškom: €392. Verzija 8/128. Chinese version. (Ovo sam ih za svaki slučaj dodatno pitao i čekam odgovor.)
Kako to zvuči? ;)
Pročitao sam da će Global verzija počinjati od €499 u EU (6/128), ali to nije provereno.

Dobio sam potvrdan odgovor da je ovo tačno:

Xiaomi Pad 6 -- našao sam ovaj tablet iz EU skladišta za slanje na EU adresu (bez carine) sa ukupnim troškom: €392. Verzija 8/128. Chinese version.
Da ili ne? :cool:

Nazad
Vrh Dno