Šta je novo?

Tablet do 200EU

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Tablet do 200EU, kao što naslov kaže. Hteo bih d aima HDMI, dobar ekran (10,1" ili 10,2") i i po mogućstvu bar GPS, GSM nije neophodan.

Šta predlažete? (može predlog i za polovno).

OMG, zar i ti sine Brute?

Šta će ti takav krš, postoji li dobar razlog za ovu čudnu kupovinu, osim ako ga želiš pokloniti nekom ko se ne razume :)

Ma 10 dana dok sam na odmoru, pa na poklom naravno, za nešto bolje treba više novca, npr balavim za Transformerom od kad sam ga uzeo prvi put u ruke i probao, ali za nega ću morati malo da se strpim zbog finansija. :)

Ovo mi dođe kao neka prelazna faza za nekih 9-10 dana, da imam sa čim da se zanimam dok se ne vratim u BG, laptop mi velik da nosim.
Sa ovom tvojom rečenicom ili jednom rečju "krš" još više si me pokopao, sad mi se ne kupuje ništa :) bar dok skupim više novca. :)

Poslednja izmena:
Pitaj Igoritzu, posto za ove pare, sa ovim specifikacijama, nisam siguran ni da mozes da dobijes Kineza... A sto se tice dobrog 10" ekrana, zavisi sta je tebi dobro, ali dobar ekran kosta mnogo.

Znam sve jasno, ma neću ni da se mučim da tražim nešto za slične pare kad ću se pokajati na kraju sigurno. Dobro mora da košta, u pravu je Aleks definitivno, a ja nikad nisam kupovao polovična rešena, ali eto u nekom trenutku sam bio u tripu da mogu da prođem za male novce, "pogreši čovek" :) .

ima fora za HDMI, tj. ogranicenje Androida je da mozes da dobijes samo rezoluciju ekrana uredjaja na izlazu, a HDMI TVa/LCDa radi skaliranje...

Ja da sam na tvom mestu uzeo bi Asus transformer jeste da nije malo para ali vredi

Nista bez transformera ali usi otpadaju od cifre ***....

TT Pro by SGS-SCL

Poslednja izmena:
Uzmi sa dockom kad već daješ pare, isto ima na 6 mesečnih rata, a značiće ti. :)

Ja imam od pre nedelju dana Huawei s7 slim inace moj prvi tablet
i vec razmisljam o kupovini Asus transformera

Ok je Huawei ali mi ipak treba nesto vece, za kucnu upotrebu 7" je malo
sada se samo premisljam dali da ostavim i Huaweia bice dobar za pecanje:D

Možda glupo pitanje, zašto ne uzmeš netbook? Jeste za nijansu teži i veći, ali ga imaš već za 200e, umesto za 500e koliko košta Asus Transformer i docking station?

Generalno ne razumem da davanje 500e+ za 10" tablet (dakle ne može u džep), a ima solidan 10" netbook za 250e? Možda jer je tablet nov fenseraj i ima touch screen? Android vs Win7?

Npr: http://laptopcentar.rs/product/Asus-eeePC-1015PX-BLK015W-07201107, 25990din
Intel® Atom Dual Core N570 1.66GHz 1MB, 2048MB DDR3 1066MHz , 320GB SATA 5400rpm, 10.2" LED WSVGA 1024 x 600, Intel GMA 3150

Na 320GB možeš da napakuješ gomilu HD 720p filmova (što baš i ne možeš na 16GB u Transformeru) i da uživaš na letovanju...

Poslednja izmena:
Tableti su IN i Fensi. Netbukovi su retro i OUT :d

Salu na stranu, mnogo je interesantnije raditi neke jednostavne zadatke na tabletu.

Imamo u kući dva personalna laptopa i jedan računar... iskreno meni i ne treba toliko, ovo je investicija kojoj će se najviše obradovati lepša polovina, tj. poklon za nju, gde bi se ja ogrebao za nekoliko dana zajedničkog korišćenja.

Sa druge strane, net, čitanje knjiga nekako za to tablet je najbolje rešenje.

Poslednja izmena:
Možda glupo pitanje, zašto ne uzmeš netbook? Jeste za nijansu teži i veći, ali ga imaš već za 200e, umesto za 500e koliko košta Asus Transformer i docking station?

Generalno ne razumem da davanje 500e+ za 10" tablet (dakle ne može u džep), a ima solidan 10" netbook za 250e? Možda jer je tablet nov fenseraj i ima touch screen? Android vs Win7?

Npr: http://laptopcentar.rs/product/Asus-eeePC-1015PX-BLK015W-07201107, 25990din
Intel® Atom Dual Core N570 1.66GHz 1MB, 2048MB DDR3 1066MHz , 320GB SATA 5400rpm, 10.2" LED WSVGA 1024 x 600, Intel GMA 3150

Na 320GB možeš da napakuješ gomilu HD 720p filmova (što baš i ne možeš na 16GB u Transformeru) i da uživaš na letovanju...
Najbolje da uzme desktop jer moze 3 x bolji za iste pare i od netbooka i od laptopa..
Tablet ima gomilu prednosti u odnosu na netbook kao sto su komfornost, citanje knjiga , touch screen , andorid ...
720p na 10" mu ne treba vec encoduje film u manju rezolucij i moze stavi dovoljno filmova da gelda 10 dana non stop.

Dodao bih uz nabrojane prednosti i bateriju kao i gps modul. Ekran transformera u odnosu na ekrane standardnih netbookova nebo i zemlje, pogotovo napolju kad si.
Laptop sam batalio davno zbog netbooka, netbook ne koristim od kad sam uzeo transformer. Dok ga uzmem rasklopim ukljucim ja na tabletu vec zavrsio to sto mi treba.

Dodao bih uz nabrojane prednosti i bateriju kao i gps modul. Ekran transformera u odnosu na ekrane standardnih netbookova nebo i zemlje, pogotovo napolju kad si.
Laptop sam batalio davno zbog netbooka, netbook ne koristim od kad sam uzeo transformer. Dok ga uzmem rasklopim ukljucim ja na tabletu vec zavrsio to sto mi treba.

OK, razumem. Naravno, kada se ima para da je 500e transformer bolji od 250e netbook-a... Ali ako je poenta da se ima veza na net, čitaju dokumenti, gledaju slike i filmovi (ipak je HD HD i tačka, još da radim encoding u niže rezolucije samo zbog tableta), i 250e netbook radi posao... A ne mora se stalno gasiti, pa postoji standby, pa ti je raspoloživ za 5-6 sekundi. A ima i tastaturu, mnogo veći HDD, a i baterije kod mnogih nisu loše, često traju i 4-5 sati surfovanja. Samo kažem da je 250e mnogo manje od 500e a radi posao... i BMW je bolji od Škode, i ako se ima para, kupiće se BMW, a ko ima manje, i Škoda će isto toliko dobro da odradi posao.

Vecina ljudi ovde pretpostavljam vec ima netbooke, nece da kupe tablet iz preke potrebe, vec zato sto ima dovoljno prednosti.

Pa ba sto. JA ne verujem da niko ovde nije razmiljsao o kupovini tableta a da nema ni desktop ni laptop ni netbook.
Cak vecina ljudi ima i dekstop i 1-2 laptopa i mozda netbook...Tablet im dodje kao dodatno za stvari za koje su netbook i laptop manje upotrebljivi.
Tako da ne treba porediti babe i zabe .

Za mene licno ja vidim jedinu korist od tableta u kolima.Zasto kupovati preskupe 2 din dvd uredjaje kad je dvd proslost.7 inca+ gps+3g +android+internet je ono sto mi treba u kolima.Imam navigaciju,imam filmove,muziku sve a na izlaz od slusalica ga spajam na muziku u kolima.Po kuci mi ne treba jer imam komp.Za citanje knjiga ostaje samo krevet a kad dodjem do kreveta vec sam zaspao.Nevidim gde po kuci da ga koristim.Da ga nosim napolju neide jedino ostaje na putovanje ali to je dva puta godisnje i tada je opet varijanta u kolima zaduzena za ta dva godisnja odmora.U kuci mu vidim jedinu primenu u kuhinji da zena bude na fejsu dok kuva ili tako nesto .Sve u svemu ni ja nebi dao vise od 200 eura za tablet a kamoli 500 za transformatora.Onaj ko ima visak para a i ja da imam kupio bi tri noteboka dva tableta i jos tri pc-ija.

Poslednja izmena:
Negde sam čitao da je u Americi prosečan potrošač vlasnik 6 monilnih uredjaja (?!) mada kad pomislim, i ovde nije mnogo drugačije: 2 telefona, notebook, netbook, GPS, još i tablet ili neki PSP.... Mislim da je to razlog zašto se Intel toliko bacio na novi koncept Ultrabook-a, verujem da im je Apple kost u grlu i da žele da objedine nekoliko tih platformi u jednu. Mada, neće im biti lako ...

Što se tiče netbook / tablet sličnosti i razlike, meni lično nisu previše slični. Bilo je silnih polemika da li će Tableti da kanibalizuju netbooke, krajem prošle godine, i kao opšti zaključak je bio: neće, nisu to isti segmenti, tj relativno se malo preklapaju. Ali evo, posle pola godine, vidim da su se svi počeli premišljati :) :)

Tableti su već premašili očekivanja i targete, a netbookovi u bunaru ...

Mada, meni je Tab, u formi kakvoj je sad, zaista samo jedna igračka i još nemam nameru da bacam pare na nju, možda zato što nemam vremena trenutno za igranje.

Poslednja izmena:
Za mene licno ja vidim jedinu korist od tableta u kolima.Zasto kupovati preskupe 2 din dvd uredjaje kad je dvd proslost.7 inca+ gps+3g +android+internet je ono sto mi treba u kolima.Imam navigaciju,imam filmove,muziku sve a na izlaz od slusalica ga spajam na muziku u kolima.Po kuci mi ne treba jer imam komp.Za citanje knjiga ostaje samo krevet a kad dodjem do kreveta vec sam zaspao.Nevidim gde po kuci da ga koristim.Da ga nosim napolju neide jedino ostaje na putovanje ali to je dva puta godisnje i tada je opet varijanta u kolima zaduzena za ta dva godisnja odmora.U kuci mu vidim jedinu primenu u kuhinji da zena bude na fejsu dok kuva ili tako nesto .Sve u svemu ni ja nebi dao vise od 200 eura za tablet a kamoli 500 za transformatora.Onaj ko ima visak para a i ja da imam kupio bi tri noteboka dva tableta i jos tri pc-ija.

Lep komentar. Malo preteran i lican ali zabavan

Što se tiče netbook / tablet sličnosti i razlike, meni lično nisu previše slični. Bilo je silnih polemika da li će Tableti da kanibalizuju netbooke, krajem prošle godine, i kao opšti zaključak je bio: neće, nisu to isti segmenti, tj relativno se malo preklapaju. Ali evo, posle pola godine, vidim da su se svi počeli premišljati :) :)

Tableti su već premašili očekivanja i targete, a netbookovi u bunaru ...

Mada, meni je Tab, u formi kakvoj je sad, zaista samo jedna igračka i još nemam nameru da bacam pare na nju, možda zato što nemam vremena trenutno za igranje.

Mislim da je sve stvar trenutka. Naravno da je najnovija tehnologija u pocetku preskupa i neisplativa, ali zato dve godine kasnije cene padaju i stvari mogu drugacije da se gledaju. Evo sada su u najavi jeftini Honeycomb tableti (oko 300 evra), kao i Lenovo tablet od 200 evra, sto znaci da kvalitetni a povoljni tableti polako dolaze.

Takodje, pojavljuju se polako uredjaji koji objedinjuju funkcionalnosti tableta i netbooka, kao sto su Asus Transformer i Asus Slider. Iz godine u godinu svi ovi uredjaji ce biti sve funkcionalniji i povoljniji.

Mislim da će se za koju godinu lap-top ponuda svesti na ono sto sada zovu "ultrabook", lap-top debljine 1cm, tezine 1,5 kg, snage danasnjeg desktopa, i da niko vise nece praviti "debele" lap-topove, prosto tehnologija sazreva i prolazi vreme staroj.

Tableti ce sa druge strane biti jos tanji i laksi, a takodje i hibridi tableta i netbukova. U svakom slucaju, ocekuje nas zanimljiva buducnost. :)

Ovog ljeta sam nosio svog "kineza" na more, i bas mi se isplatilo. Laptop sam po navici nosio, ali ga nisam vadio iz torbe.
Kupih vipnet paket od 500MB i trajalo mi je 10 dana komotno. Inace, ne volim przenje na suncu od 11-15h, tada budem u hladovini/kaficu i "ubijam" vrijeme uz silne novine, casopise i sl. Ove godine sam koristio tablet.
Ono, ne mozes sad nista ozbiljno raditi (a i ne treba da raim na odmoru), ali je za surf, chat, citanje pdf-ova, mail i sl. odlicna stvar.

U ovoj temi ste pisali o svemu, osim o tabletima do 200e :)
Ja recimo ne nameravam da dam vise od te cifre, sta bi ste mi vi preporucili? Mozda Prestigio 5080b ili 7070c?

+1

Nemam sta da dodam sem toga da ti stajem u odbranu, druze, od navale gadget i trend zavisnika koji u svojoj maniji za ovakvim i slicnim uredjajima i ne vide koliko hardvera dobijaju za novac u slucaju kupovine laptopa i netbook-a a koliko u slucaju tableta. Ti argumenti da sva ta trenutna dostupnost upotrebe uredjaja i tih par desetina sekundi kraceg ili trenutnog boot-a pre nego sto uredjaj postane upotrebljiv, vredi toliki novac, meni ne verujem da ce skorije uci u glavu kao razumni i ubedljivi.

I kao sto M_M lepo rece, netbuk ili laptop manjeg ekrana, redovno na standbuy-u ili hibernaciji mislim da imaju praktcno istu ako ne i bolju upotrebnu vrednost.

Ovo je moje misljenje ako se diskutuje o ovakvim uredjajima reda oko 500 eura ili 100 gore/dole.

Iskreno, i mene bi zanimalo da neko u ovoj temi da konkretan predlog za tablet do 200 eura, tako nesto bih i mogao da prihvatim kao razumnu kupovinu a ne igracku onih koji imaju visak novca da u svom arsenalu: desktop. laptop i mobilni telefon ekrana velike dijagonale traze i tablet

Poslednja izmena:
U ovoj temi ste pisali o svemu, osim o tabletima do 200e :)
Ja recimo ne nameravam da dam vise od te cifre, sta bi ste mi vi preporucili? Mozda Prestigio 5080b ili 7070c?

Prošao mi je priličan broj tableta raznih proizvođača do 200e, najveći utisak na mene je ostavio tablet koji sam čačkao pre par dana, Archos Arnova 7 G2.
U pitanju je nova generacja Archos tableta, G2 serija, ima cpu od 1GHz, kapacitivni ekran, koji je primetno bolji u svakom pogledu nego prethodna generacija: osetljivost ekrana, izgled boja i uglovi gledanja, rez. je 800x480. Kvalitet izrade je isto odličan, debljine je samo 12mm.
Nisam našao podatke o bateriji, ali mislim da je solidna, mislim da nema GPS, sigurno nema 3G, bluetooth i zadnju kameru (ove funkcije imaju tableti samo koji su preko 200e), ima samo prednju rezolucije 0.3MP. Bilo bi lepo da su mogli da uglave bluetooth i zadnju kameru, ali bi cena sigurno bila veća..
Cena je oko 160e, da sada uzimam tablet, sigurno bi ga uzeo, ipak nameravam da sačekam početak sledeće godine :).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Odlicna ponuda, mada izgleda nema Bluetooth i GPS, kako su naveli ovi na itsvet.com ...

Nazad
Vrh Dno