Šta je novo?

Tablet do 150 eura

_4c_Deki

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poena
150
Pozdrav, molio bih strucne da mi predloze neki tablet u sklopu cijene i da kazu misljenje o ovom Tablet 7" Android 2.3 , kapacitivni ekran s 5 dodirnih tacak....
Da li je moguce na njega instalirati skype i neke osnovne programe kao u windowsu?

Postovanje, 4c Deki

Poslednja izmena:
Tablet kupuj za 250 evra pa naviše, sve u tom rangu za 150 evra ništa ne valja.
Ne slazem se. U tom cenovnom rangu do 150€ su i Kindle Fire ili jos bolji Nook Color i Nook Tablet, koje imam (ispod $200), samo se treba potruditi da dodjes do njih iz inostranstva. Ekran ne moze da se poredi sa Prestigio, Arnova i Huawei s7 Slim ekranima, sto je najbitnije kod tableta - EKRAN s kpjim se ne pravi kompromis (moji predlozeni imaju IPS), plus su jeftini, tj. uklapaju se u budzet.

Poslednja izmena:
Ne slazem se. U tom cenovnom rangu do 150€ su i Kindle Fire ili jos bolji Nook Color i Nook Tablet, koje imam (ispod $200), samo se treba potruditi da dodjes do njih iz inostranstva. Ekran ne moze da se poredi sa Prestigio, Arnova i Huawei s7 Slim ekranima, sto je najbitnije kod tableta - EKRAN s kpjim se ne pravi kompromis (moji predlozeni imaju IPS), plus su jeftini, tj. uklapaju se u budzet.

Ne pričam o tim teško dobavljivim tabletima, oni jesu toliko, ali u Americi. Pričam o krš brendovima koje možeš da nađeš kod nas za te pare.

Pa nisu. Koštaju 199$ u USA, dakle kod nas sa poštarinom, carinom i pdv-om računaj minimum 200 eur.
Uz to, ni jedan ni drugi nisu baš "pravi" tableti, više uređaji za konzumaciju sadržaja kupljenih kod matičnih firmi, pošto nemaju full verziju Adnroida, već žestoko skinovanu i ograničenu verziju. Naravno, može to da se rootuje, ali ne želi svako da se zeza sa tim. Takođe, šta je sa garancijom za uređaj kupljen iz USA? Ovde kod nas - ništa.

Pa nisu. Koštaju 199$ u USA, dakle kod nas sa poštarinom, carinom i pdv-om računaj minimum 200 eur.
Uz to, ni jedan ni drugi nisu baš "pravi" tableti, više uređaji za konzumaciju sadržaja kupljenih kod matičnih firmi, pošto nemaju full verziju Adnroida, već žestoko skinovanu i ograničenu verziju. Naravno, može to da se rootuje, ali ne želi svako da se zeza sa tim. Takođe, šta je sa garancijom za uređaj kupljen iz USA? Ovde kod nas - ništa.
Kostaju i manje u SAD, ja sam no Nook Color na Amazonu u jan 2012. platio tacno 134€ sa dostavom u NYC. Naravno, treba se cimnuti preko nekog, jer postom, pa cak i preko Shipto servisa - ceka ga srpska carina.

Momak je rekao da ne zna za sta ce mu konkretno tablet - zato sam i predlozio ove. Jeste, nemaju 3G, kameru, GPS, ali na njih se tako lako stavi CM 7.1 ili vec sada i ICS.

@Gizmo: Znam sta velis, napisao sam ranije da su Nook i Fire alternativna nabavka. Vrede svaki dolar, ako se do njih moze doci.

Nazad
Vrh Dno