Šta je novo?

SyncMaster 757MB problem!!!!!!!!!!!!!!!!

kesic007

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Kupio sam navedeni monitor pre par nedelja i od kad sam ga kupio novog stalno imam problem sa slikom.
Konkretno kad sa monitorom radim recimo pola sata vremena kad se zagreje podesim sliku i sve je ok.Kad zatim ugasim monitor i kad se ohladi , upalim ga ponovo i slika bude pomerena na dole
(otprilike vidi se pola Task bara) i u sledecih deset minuta slika polako ide na gore se dok ne izadje sav Task bar.

Jel ima neko isti monitor pa da mi kaze kako je stanje kod njega
,monitor je pod garancijom i reklamirao sam ga ali su mi rekli da je u granicama normale.

Kopa mi zivce cekanje svaki put 10 minuta da izadje Task bar pa onda da pocinjem da radim.

Kazite vase misljenje.

Pozdrav.

Pazi ovako, normalno je da velicina i polozaj slike varira sa stepenom zagrejanosti monitora. E sad problem je sto bi te varijacije trebalo da budu u malim granicama, a ovi novi Samsung monitori sto se kod nas valjaju su sve gori i dileri se izvlace tako sto navodne granice tolerancije povecavaju sve vise i vise. Koliko vidim to je otprilike nesto preko 5mm ili mozda i vise (zavisi od rezolucije u kojoj ti radis), ja imam 700P plus koji je radjen za nemacko trziste i on nema prakticno nikakvih varijacija slike. Imao sam prilike da vidim poprilicno dosta novih Samsung monitora i svi su imali slicne probleme, doduse slika je varirala po sirini prilikom minimize/maximize prozora i do +-5mm u svaku stranu, pa sam se prilicno napatio prilikom reklamacija jer su me ubedjivali da to tako treba i da je to ispravan monitor . . .
Moje je misljenje ta taj tvoj monitor nije potpuno ispravan i da imas svako pravo da ga vratis i trazis reklamaciju, ali sam gotovo siguran da ces tesko naci dobar primerak.

Pozdrav,
Nebojsa

P.S. Ako mozes vrati ga i uzmi pare ili ga nekom prodaj pa ti lepo uzmi polovan Samsung 700p ili 750p ili jos bolje neki Sony Trinitron (od 1999. godista pa navise) za nekih ne vise od 120e pa ces biti veoma zadovoljan sa slikom i prakticno nepostojanjem varijacija iste.

To ti je to i sve je u redu. Ja sam imao slican monitor i palio sam ga pola sta pre nego sto mi treba, pa odem jedem, pijem i vratim se dok se on zagreje i onda prionem na posao..

sto bi bilo u redu

ja sam uzeo 755 dfx pre mesec-mesec i po i nemam nimalo pomeranja, bez obzira na status (da li je upaljen pre 5 minuta ili pre 45 minuta) dakle za sada (nadamo se i nadalje) je sve u redu.

Stoga bih zakljucio da taj 757 i nije bas ispravan koliko bi bilo u redu

Pozdrav

Ja imam slican problem sa 757 D F X. Takodje sam ga nosio na reklamaciju i kod njih je sve bilo u redu (bio sam prisutan). Ono sto je meni dosta poboljsalo situaciju je jednostavna promena uticnice, tj. kada sam promenio uticnicu, problem je prisutan samo prvih 15-20 sec po ukljucivanju (ne desava se kod odlaska u sleep mode i sl.). Ranije je taj period iznosio i po 15 minuta. Izgleda da je monitor veoma osetljiv na varijacije napona u mrezi.

Jel ima neko isti monitor pa da mi kaze kako je stanje kod njega
,monitor je pod garancijom i reklamirao sam ga ali su mi rekli da je u granicama normale.

Kopa mi zivce cekanje svaki put 10 minuta da izadje Task bar pa onda da pocinjem da radim.

Kazite vase misljenje.

Pozdrav. [/B][/QUOTE]

I kod mene na 957MB je potpuno isto, vazno je da se slika uvek vraca na mesto na koje sam je namestio:) , vremenom ces se navici

ovaj.. ocu reci...

pantaNS je napisao(la):
Pazi ovako, normalno je da velicina i polozaj slike varira sa stepenom zagrejanosti monitora. E sad problem je sto bi te varijacije trebalo da budu u malim granicama, a ovi novi Samsung monitori sto se kod nas valjaju su sve gori i dileri se izvlace tako sto navodne granice tolerancije povecavaju sve vise i vise. Koliko vidim to je otprilike nesto preko 5mm ili mozda i vise (zavisi od rezolucije u kojoj ti radis), ja imam 700P plus koji je radjen za nemacko trziste i on nema prakticno nikakvih varijacija slike. Imao sam prilike da vidim poprilicno dosta novih Samsung monitora i svi su imali slicne probleme, doduse slika je varirala po sirini prilikom minimize/maximize prozora i do +-5mm u svaku stranu, pa sam se prilicno napatio prilikom reklamacija jer su me ubedjivali da to tako treba i da je to ispravan monitor . . .
Moje je misljenje ta taj tvoj monitor nije potpuno ispravan i da imas svako pravo da ga vratis i trazis reklamaciju, ali sam gotovo siguran da ces tesko naci dobar primerak.

Pozdrav,
Nebojsa

P.S. Ako mozes vrati ga i uzmi pare ili ga nekom prodaj pa ti lepo uzmi polovan Samsung 700p ili 750p ili jos bolje neki Sony Trinitron (od 1999. godista pa navise) za nekih ne vise od 120e pa ces biti veoma zadovoljan sa slikom i prakticno nepostojanjem varijacija iste.

Uzeo sam ortaku kod nekog lika Sonyjev Trinitron 17" za nekih 80 - ak Evra....
Slika je odlicna, ima sva moguca podesavanja, tezi oko 20-ak kg, pozadi Bnc i s- video konektori .. ono, BRUKA...
Jedini bedak je sto je iz 1995 -e uvezen iz USA....
Tada nisu znali sta znaci los visokonaponski regulator i "disanje" slike...
POZ:)

Monitor ne mugu da zamenim jer sam to pokusao direktno u Ercu ali ono sto mogu dobiti je taj isti monitor, ali od toga nema neke koristi jer izgleda da su svi takvi.
Naj bitnije da su oni uvalili taj monitor i uzeli pare a to dali ti odgovara ili ne to nikoga nije briga.

Ja sam imao ADI 15" i nisam imao nikakvo pomeranje slike niti varijacije u velicini, posle toga sam pazario polovjnacu Sony Trinitron 17" slika je strava ali ima isto tako pomeranje, doduse jedva primetno mozda 1 ili 2mm ulevo.Ja sam presao preko toga zato sto je monitor polovan.

A sada po pitanju garancije i svega toga...

Ja sam 3 godine radio kao trgovac, nisam valjao nista sto ima veze sa racunarima, ali bas zato ti ovo i pisem...

Nasi dileri su strasno razmazeni (cast izuzetcima).Ljudi izgleda da smatraju sebe neverovatno povlascenim u odnosu na ostale trgovce.Daju sebi za pravo da sole pamet svima oko svega i svacega,zna se brate, ako prodas nesto sto nije ispravno zameni ga ispravnim.A on tebe ubedjuje kako je monitor ispravan.NIJE ISPRAVAN AKO TI NE MISLIS DA JE ISPRAVAN i tacka.Zaj*bi to losa serija,pa svi su takvi...

Zamisli da kupis pokvareno mleko i da ti trgovac kaze to je losa serija sva su takva...

Nego ti lepo prijatelju ako si kupio novi monitor, imas racun a nisi zadovoljan kako taj monitor radi,Trazi da ti se zameni ispravnim ili da ti vrati pare, ako ti on i dalje bude palamudio uzmi racun (mora da ima pecat firme gde si kupio monitor) i pravac trzisna inspekcija,tamo lepo objasni sta se desilo, pa neka onda njima objasnjava kako je to losa serija...

Isteraj svoje do kraja, taj novac za koji si kupio monitor ti sigurno nije pao sa neba...Zasluzio si da za njega dobijes ono sto hoces, i ne odustaj dok ne bude tako.

pozdrav

To je sasvim normalno kod novih monitora. Namesti ga posle sat vremena rada. On kada se pali ili ce ti biti uvecana slika ili smanjena, ali kada se zagreje sve ce doci na svoje mesto... Nista se ne sekiraj:wave;

Posedujem isti monitor a sa njim i isti problem mada mi taj problem bas i nesmeta nesto narocito.
Ali je simpaticno sto sam taj problem primetio tek pre neki dan posto otkad sam kupio monitor
(pre jedno mesec i nesto dana ) nisam ga gasio bar ne dovoljno dugo da bi se taj problem prikazao :D
U svakom slucaju ako ti to bas toliko smeta trazi da ti priznaju garanciju
:rtfm: :rocket:
Ja bih ti priznao:D

Ja imam Syncmaster 765MB i nemam ovakvih problema a inace bih i primetio. :mrgreen:

Vrh Dno