Šta je novo?

SX-team intervju na B92 (video)

hehehe
svaka cast

Decko se zbunio kako da pojasni siroj masi koja komp zna samo da ukljuci

A kako ja da ubrzam svoj komp marke SAMSUNG, skroz je tanak i crne je boje :D :D :D

Ma pustite sad MSI i DFI i ASUS, bitan je intervju. Pohvala sx-teamu! Najvise mi se svideo deo gde kaze da je ovo sport dinamicniji od ostalih i da je mozda vec neko drugi oborio. A zbunio se covek zato sto zna kojim laicima treba da objasni pa je morao da krene od onog 3 jabuke + 1 = 4 (ovde su umesto jabuka GHz). Samo tako srbendi proradi kefalo :)

Poslednja izmena:
@All
Hvala na podrshci ljudi!

Kikibgd je napisao(la):
hehehe
svaka cast
Decko se zbunio kako da pojasni siroj masi koja komp zna samo da ukljuci
Hvala :wave:
Bili smo i umorni od objashnjavanja vishe...ali lagano samo, ovo je prvi ozbiljan korak ;)

Peca je napisao(la):
Mene te pausalne ocene jezivo nerviraju: ovo je dobro a ono je shit...

Ozbiljnim overklokingom se bavi realno mali broj ljudi, umerenim OC-om nesto veci, a najvise ljudi ne overklokuje svoj sistem. Ja znam da se nalazim u OC sobi, ali generalizovanje stvari je budalastina...
To je samo zato shto ljudi nisu u dovoljnoj meri edukovani, a generalno se i plashe istrazivanja tj nepoznatog...Kad neshto ne znash tj kad neko neshto ne zna (a gledano iz ugla prosechnog user-a), uvek ce se banalizovati stvari...VALJA-NE VALJA...uzas! U IT industriji (bar kako je ja vidim) nema "crno-bele boje", vec najvishe "sive".
Mislim da je najveci problem u IT-u upravo to shto velika vecina ljudi ne razume pojam standarda, vec se isključivo vezuju za brend...Istini za volju, neki brendovi vec dugo drze odredjen nivo kvaliteta, pa je to mozda proizvod loshih rezona.
Shta znam...valjda to ima veze i sa tim kakav si kao osoba. Recimo jedan moj rodjak ne voli ATi grafichke karte...Na pitanje, zashto? Odgovor je: Loshi su im driveri... :) To je on negde, nekada chuo od nekog (koji je vrlo verovatno u njegovim ochima "poznavalac materije")
Zanimljivo je to shto je rodjak na toliko niskom nivou znanja (blago recheno) i bilo kakve kompetentnosti da bilo shta rezonuje ispravno.
Josh zanimljivije je shto isti taj momak u svom "selu" vazi za jednog od lokalnih "hakera" :D. Ono shto je tuzno je to shto svi njegovi drugari (a ima ih bar desetak) furaju NV karte koje su i cenovno skuplje i loshije u preformansama od ATi pandana.
Da je bilo ko od njih bio edukovan, moj rodjak ne bi vazio za facu vec budalu...
Tako isto za MSI verovatno misli...E to je bulja! Kao da ga chujem sad...A to shto ne bi znao da OC-uje ni za Hz (a kamoli MHz) nije bitno...Bitno je imati stav! Naravno, bio sam totalno sarkastichan u prethodnoj rechenici.
Prava istina je da je MSI itekako poradio na OC-u. Na pitanje, da li ploche rade savrsheno? Odgovor SXT-a je NE! Na pitanje koliko puta su bolje od prethodne generacije? Odgovor je, bar tri puta! Jednostavno recheno na ovim novim modelima se itekako radilo i radice se i dalje. Recimo jedino MSI pravi hladjenej od pravog bakra! A ne neke legure ili bakarnom bojom obojenog aluminijuma. Pravi bakar oksiduje u dodiru sa slanim tj znojavim rukama ;) Novi dizajn hladjenja je fenomenalan, bez ikakve sumnje.
Razgovarao sam sa par ljudi iz MSI-a i rekli su da je zaposleno par novih inzenjera koji ce raditi na poboljshanjima BIOS-a (kao trenutno najslabije izdvojene celine jedne matichne ploche). Detaljno smo im skrenuli paznju, na chemu treba raditi najvishe. Pomak u odnosu na prethodnu generaciju je ochigledan, i to raduje.

monteboy je napisao(la):
Kad govorimo o srednjem segmentu i umerenom overclocku MSI ce ti zavrsiti posao ne manje lose nego DFI ali ukoliko se pak zainteresujes za dublju analizu OC mogucnosti doticne ploce u proseku ces se vise usreciti sa DFI.
Upravo tako! Ono na shta jedan prosechan korisnik treba da obrati paznju na plochi su ostale stvari tipa: audio kodek, RAID podrshka, broj SATA prkljuchaka, eSATA i sl...To su prave prednosti u realnom radu.

nexilion je napisao(la):
zbunio se covek zato sto zna kojim laicima treba da objasni pa je morao da krene od onog 3 jabuke + 1 = 4 (ovde su umesto jabuka GHz). Samo tako srbendi proradi kefalo
Znam tachno na shta mislish. Recimo zanimljivo je to shto me masa ljudi pita: A zashto Intel ne prodaje taj (recimo) E8400 za veci novac, kad on po tvojim rechima radi na 3,6 GHz na nominalnom naponu?
Kako ja da nekom laiku objasnim da postoji neshto shto se zove portfolio i da u istom mora postojati ponuda za svachiji dzep...
Onda se potrudim i krenem da objashnjavam...I posle objashnjenja, sledi pitanje: A shto tebe onda Intel ne tuzi, kada si im faktichki ukrao novac overklokom?
A da pritom niko ne pita kako si doshao do tih 3,6 GHz?!? Tj shta je sve potrebno za tako neshto?
No dobro, raduje me to shto sve vishe ljudi postavlja urpravo to pitanje: kako?
Da ne pominjem "glupa" pitanja kao shto su: Oce li to da crkne? i sl...Jednostavno treba edukovati ljude u svakom pogledu i biti strpljiv sa njima ;)

Mene te pausalne ocene jezivo nerviraju: ovo je dobro a ono je shit...

Ozbiljnim overklokingom se bavi realno mali broj ljudi, umerenim OC-om nesto veci, a najvise ljudi ne overklokuje svoj sistem. Ja znam da se nalazim u OC sobi, ali generalizovanje stvari je budalastina...

bravo!!!
objasnio vam je covek kratko ali hebitacno sve ;)
za 99% korisnika (umeren/nikakav oc) biostar i asrock npr. rade posao, za mhz/ghz zaludjenike uvek ima bolje/jace i to se placa isto tako (bolje/jace :))
end of story :type:
p.s.pisti/ne pisti zavojnica nema veze, sve ce raditi u okviru garancije :) ako ne radi tu je garancija :d
p.s.2 animane da ne kazem dusane :) stvarno si se zbunio lol (mada mogu misliti koliko % ljudi koji imalo razumeju to sto si pricao je budno u 8 ujutro :))
svaka cast btw :wave:

objasnio vam je covek kratko ali hebitacno sve ;)
Ocesh da kazesh da je sada svima jasno :D
za mhz/ghz zaludjenike uvek ima bolje/jace i to se placa isto tako
Ne bih se slozio :) tj delimichno je tachno to shto kazesh, a monti je objasno na recimo kojoj matichnoj plochi je oborena masa WR-ova, ono shto je zanimljivo je cena te matichne ploche. Ne treba nikada generalizovati stvari...

Hvala stari!
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno