MagicMaster
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2007
- Poena
- 510
tj, uopšte ono 4x ?
4X games are a genre of strategy video game in which players control an empire and "explore, expand, exploit, and exterminate". The term was first coined by Alan Emrich in his September 1993 preview of Master of Orion for Computer Gaming World. Since then, others have adopted the term to describe games of similar scope and design.
2D mapa nije dobra, iako je najlakša za snalaženje, jer pravi probleme Human-ima recimo. Kada se zvezde raspoređuju u 2D, nemoguće je napraviti konzistentne udaljenosti između zvezda, a Humani su osetljivi na razdaljine jer ne mogu da rade refuel između dva putovanja duž lane-a, već ceo put moraju da obave u jednom skoku.E, da, da, koje vrste mapa igrate? Ja sam ih probao skoro sve ali mi najvise odgovara 2D, one ostale su mi previse konfuzne za ugodno igranje. Mislim da bi trebalo da ubace sve one mape u 3D da mogu da budu u 2D ovako je samo jedna mapa u 2D koja se uvek pravi po istoj matrici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari