Šta je novo?

sw: Slepo kucanje ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Koji je najbolji free softver koji vas uci slepom kucanju?

A koji ne_free ? :)

cheers

Imas na sajtu A4 Techa neko programce od jedno 1.2mb koji te na lep nacin vodi kroz ucenje slepog kucanja. Meni se svideo!
http://www.a4tech.com/TypingDr/english/TypingDrUSV20.exe

Pogledacu i taj ali znam da sam cuo za neke da li type_mastere ili kako? Razmisljam da ih potrazim negde na cd-u, ali ne znam koji ?

Odlichan program je TypingMaster. Ja imam verziju 2002 i program je stvarno najjachi koji sam video (a video sam ih 5-6) ali ja nikako da se skrasim i predjem ga :d

probaj da idesh na mirc jedno dva tri meseca ... nema boljeg programa za uchenje kucanja type; :eek:

:D

Crimsonland
mod Typ'o'Shooter :d

Dodji na IRC i ima da ovladas tom vestinom vrlo brzo :)

Crni je napisao(la):
TypingMaster jeste odlican program, ali nije besplatan ;)...

Chovek je rekao i ne-free da navedemo ;)
Inache IRC jeste super kombinacija ali ja ipak preporuchujem da se prvo predju malo osnove-koji prst gde ide - ako hocete slepo kucanje. Tek onda IRC i ne odustajati jer u pochetku ide sporo kada se predje kurs. To je po meni najjacha kombinacija!

kUdtiHaEX je napisao(la):
Dodji na IRC i ima da ovladas tom vestinom vrlo brzo :)

Al' prvo mora da nauci ispravno slepo kucanje, jer ako navikne da kuca slepo & brzo, ali nepravilno, ubice se da ga nauci kako valja :( :eek:

Ja iskreno sumnjam da ce bilo koji program na svetu da vas nauci da kucate na slepo onako kako treba...

Pa nisam dzabe giljao cetiri godine daktilografiju u srednjoj skoli! :type: A nije da se hvalim, ali bio sam i prvak Srbije u 2. godini...

Genghis Khan je napisao(la):
...

Chovek je rekao i ne-free da navedemo ;)
Inache IRC jeste super kombinacija ali ja ipak preporuchujem da se prvo predju malo osnove-koji prst gde ide - ako hocete slepo kucanje. Tek onda IRC i ne odustajati jer u pochetku ide sporo kada se predje kurs. To je po meni najjacha kombinacija!
U pravu si za Ne-Free :beat:
Pa kad je vec tako, evo par komada koji mogu biti od koristi:
- KeyBoarding Skills Test (vise za proveru brzine kucanja i treniranje :) nego za ucenje s nule)
- Learn To Type
- Typing Star
- TypingMaster

BTW ovo za IRC i pravilno kucanje stoji jer se jedino pravilnim kucanjem moze postici velika brzina, a veliki je problem odvici se od nepravilnog :)

jddipqd je napisao(la):
Crimsonland
mod Typ'o'Shooter :d

Istina ! ;)

Apsolutno najbolji sistem ucenja brzog kucanja ! :mrgreen:

Crni je napisao(la):
...

U pravu si za Ne-Free :beat:
Pa kad je vec tako, evo par komada koji mogu biti od koristi:
- KeyBoarding Skills Test (vise za proveru brzine kucanja i treniranje :) nego za ucenje s nule)
- Learn To Type
- Typing Star
- TypingMaster

BTW ovo za IRC i pravilno kucanje stoji jer se jedino pravilnim kucanjem moze postici velika brzina, a veliki je problem odvici se od nepravilnog :)

Ovo je najveca istina pa sa zato i rekao da ljudi prvo nauche pravilno pa da onda idu na brzinu. Ja vec evo oko 10 godina kuckam kao *****....Kuckao sam brzo do skoro jer sam ipak dugo u dodiru sa tastaturom. Onda sam uzeo TypingMaster i stigao do pola pa sada nemam vremena. Sada TEK KUCAM nenormalno. Pola ovako pola onako shto se manifestuje gomilom greshaka pa zato svaki 3-4 post moram da editujem jer ima bar 4-5 greshaka shto mene nervira. Ovo mi se ranije nije deshavalo :( Ali u svakom sluchaju VEOMA JE TESHKO ODVICI SE pa zato (josh jednom) preporuchujem da se pvo uchi pravilnost pa da se onda radi na brzini ;) Znachi prvo program pa onda chat ;)

OptiPlex je napisao(la):
...

Istina ! ;)

Apsolutno najbolji sistem ucenja brzog kucanja ! :mrgreen:
Crimsonland
mod Typ'o'Shooter
?? Pa ovoga nema nigde na netu (spelovanje ???)

outlaw je napisao(la):
Ja iskreno sumnjam da ce bilo koji program na svetu da vas nauci da kucate na slepo onako kako treba...

Pa nisam dzabe giljao cetiri godine daktilografiju u srednjoj skoli! :type: A nije da se hvalim, ali bio sam i prvak Srbije u 2. godini...
Pa ne znam bash...meni je ortak koji je bio kao typing_king ekonomske rekao da se sistem ucenja u skoli i sw-ski gotovo ne razlikuje (mislim da je mislio bas na typingmaster), naravno uvek je lakse uciti sa ljudima, ali nije ni ovo lose ...

blenta je napisao(la):
Crimsonland
mod Typ'o'Shooter
?? Pa ovoga nema nigde na netu (spelovanje ???)
http://crimsonland.reflexive.com/crimsonland/
Samo prvo moraš da pređeš kampanju da bi otključao Typ'o'Shooter

blenta je napisao(la):
Pa ne znam bash...meni je ortak koji je bio kao typing_king ekonomske rekao da se sistem ucenja u skoli i sw-ski gotovo ne razlikuje

Tacno je da se ne razlikuje, ali mnogo je bolje kada te neko cetiri godine kljuca u glavu sa gomilom domacih zadataka, proverama brzine, tacnosti, oblikovanja i ko zna cime jos, nego da sedis ispred racunara i kuckas ono sto ti program ispise na ekranu, jer tako mozes uvek da kazes "mrzi me", "kasnije cu" itd. :)

Inace, mnogo je teze (citaj: bolje) nauciti slepo kucanje na obicnoj (mehanickoj) pisacoj masini, nego na tastaturi. Nama su u skoli zabranjivali da kucamo na elektricnim/elektronskim masinama i na racunaru...

E da, pitaj drugara koliko je otkucaja imao u minuti? Meni licno, najbolji rezultat je 410 otkucaja u minuti, a I-A klasu sam dobio sa 380 otk/min ;)

Au deco, al ste razmazeni...Ja za 2 nedelje nauchio da kucam na onoj nekoj najgoroj mehanichkoj na kojoj tasteri imaju otpor 4G :) Neko mi samo pokazao gde prsti idu i svaki dan po sat vremena prekucavao textove i za 2 nedelje master :) Naravno, kucao sam mnogo sporo, ali pravilno....I jedan hint za pochetnike...Kada prebrodite sam start, odnosno nauchite gde koji prst ide, obavezno zaklonite tastaturu nechim tako da je ne vidite i uchite da kucate dok gledate u monitor...Ako nauchite da kucate gledanjem u tastaturu, to je isto ko da kucate jednim prstom, opet sve od nule ;)

potpuno si upravu! Zatu je npr. TypeMaster odlichan jer ima vezbi gre se prekucava txt pa gledash sam u to shto treba da prekucash (chak ne stizesh ni da vidish ono shto kucash). To je veoma dobro jer naravno u startu chesto znash kad pogreshish-svestan si. Na kraju ti program kaze (posle svake predjene "baterije" testova) koja su ti slova problematichna pa te vrati npr. 2 vezbe u nazad i forsira samo ta slova! Po meni odlichno uradjeno.

http://www.senselang.com/Typing/keynet.html

na sajtu ili skini besplatno program

driver je napisao(la):
Au deco, al ste razmazeni...Ja za 2 nedelje nauchio da kucam na onoj nekoj najgoroj mehanichkoj na kojoj tasteri imaju otpor 4G :) Neko mi samo pokazao gde prsti idu i svaki dan po sat vremena prekucavao textove i za 2 nedelje master :) Naravno, kucao sam mnogo sporo, ali pravilno....I jedan hint za pochetnike...Kada prebrodite sam start, odnosno nauchite gde koji prst ide, obavezno zaklonite tastaturu nechim tako da je ne vidite i uchite da kucate dok gledate u monitor...Ako nauchite da kucate gledanjem u tastaturu, to je isto ko da kucate jednim prstom, opet sve od nule ;)
Ajd' i ja cu javiti sta zanam posle 2 nedelje, svaki dan sat (kumulativno), da vidim da l' sam za kucanje teligentan ? ;P
Ako je ovo bila sala :cuss: , skinuo sam celu igru i...pa necu preci prvu kampanju josh 10 godina (presao sam podkamanje), imash li neke sifre da preskocim ovaj genocid ? :)

Pitanje: Gde nabavljate TMaster 2002 ? Na nekim cdima (skc ?) ?

jddipqd je napisao(la):
...

Presao sam prvi quest (valjda si na to mislio kada si rekao kampanja) i nista. Gde treba da vidim taj TYPE mod ???

Poz!

p.s. da li neko ima link ka typingmasteru 2002 6.20 ?? (english ver.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno