Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijatelju, sagledaj situaciju realno. Nema tajnog oruzja, ne postoji covek koji moze da iznenadi brazil u nasoj reprezentaciji a pritom ni igra. Odbrana i napad su brzi od nas mereno u vorp brzini!
E sad to sto se ja i ti nadamo, tako mozemo isto i za loto.

Poslednja izmena:
Pošto vidim da se pametne glave hvataju kako se neko žali na sudiju i kako sudija nije išta kriv, imam osjećaj da takvi isti nisu ni gledali utakmicu. Bio je čist penal i tri žuta za tri jako bitna centralna igrača koji su ostatak meča igrali sa hedikepom. Zamisli da ti tri vezna igrača koja drže sredinu više od pola meča ne smiju napraviti faul jer će odmah dobiti isključenje?

Međutim, Švajcarska je imala posjed 63% dok je Srbija 37%, oni 21 šut Srbija 13, takođe još par parametara na njihoj strani, dok je Srbija imala više dobijenih skokova (jako bitno). Ako neko nije gledao utakmicu ova statistika mu možda posluži jer je čak i realan pokazatelj stanja na terenu. Ja bih se možda i nadao nečemu protiv Brazila, da je Srbija stvarno bila dobra i da je izgubila samo zato što je oštećena, ali je ona pored toga što je bila oštećena bila i jako loša i blijeda. Sumirano protiv Brazila realno je da postoji šansa za pobjedu, ali je ona jako sitna. Ta ista šansa važi ako Srbija na tom meču pokaže nešto što nije pokazala u narednih 20 godina, pa sad vi zamislite koliko je to moguće. Naravno ako se neko i nada da se nešto može napraviti ne vidim poentu u ismijavanju toga i pisati jedan neosnovano cinični post 25 puta u istoj temi samo zbog "ako pljujem to znači da sam pametan" stava.

Ako pljujete sve na svijetu (a pogotovo ako je to narod i država u kojoj živite) bez da prije toga ne mućnete glavom o tome iste ste ovce kao i ovi što se svemu dive i uzimaju sve zdravo za gotovo što im se kaže (i ovdje pogotovo mislim na narod i državu).

Ko te dirao, reci nam da ga bijemo... :)

Cinjenica je da smo lose igrali i odmah se povukli posle gola. Igrali su jak presing i sa vecim posedom su nas terali da trcimo u prazno (mada nije nesto delovalo da smo se natrcali).

Kao sto sam rekao, verujem da jeste bio penal, kao i da su 2 zuta lako data (Maticu i Milivojevicu, SMS-ov je bio cist zuti - visoko podignut djon). Nije opravdanje za losu igru i los takticki pristup, sto je najveci razlog poraza, ali nije ni sudjenje bilo neutralno.

Da bi pobedili Brazil moramo da menjamo koncept igre i pristupa sa kojim smo igrali i koji smo videli do sada kroz kvalifikacije i u prve dve utakmice - a od toga nema nista. Niti cemo da igramo kompaktno, niti mozemo da igramo presing i budemo agresivniji i bolji u zavrsnici. Verujem da ce posle ovoga sr*nja sa Svajcarskom (i onih batina sto je Brazil popio u prve dve utakmice) sudije tek da nam dele kartone kao bombone.

Ima drugih reprezentacija osim ove nase i mnogo dobrog fudbala jos da se gleda... Chillax i uzivaj u prvenstvu, jer dobra fuca tek pocinje sa KO fazom. ;)

Poslednja izmena:
Lepu priliku smo ispustili, iako imamo takav tim i igrače kakve imamo, i to je to.
Nema čemu da se nadam protiv Brazila, osim ako budu i dalje tako igrali kao što su protiv Švajcarske, onda će da nas Brasil rasturi i izblamira do kraja.
Na sima dajem 0,01% da će da pokušaju bilo šta što će da liči na fudbal, ne pljujem ih, ali to je sad tako i obistinilo se kao i uvek.
Svi smo se složili ovde, naša strategija je zastarela još davno, vidimo i svi kako se igra fudbal danas, na snagu na trčanje i razmišljanje, ali to je izgleda kod nas teško sve spojiti, jer njima je puno i 45min da istrce ritam koji bi trebali da imaju.
Da mi je žao što je tako, jeste, ali to je to, svi smo se malo zaleteli i očekivali bar borbu i želju protiv Švajcarske, bilo je to samo nekih 30min i posle toga svi smo videli kako je to išao tok utakmice.
Penal, da bio je, ali ni to ne bi ništa značajno promenilo jer bi opet stali i čuvali rez, i dobili još jedan ili dva gola...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Ko te dirao, reci nam da ga bijemo... :)

Joj.

Cinjenica je da smo lose igrali i odmah se povukli posle gola. Igrali su jak presing i sa vecim posedom su nas terali da trcimo u prazno (mada nije nesto delovalo da smo se natrcali).

Kao sto sam rekao, verujem da jeste bio penal, kao i da su 2 zuta lako data (Maticu i Milivojevicu, SMS-ov je bio cist zuti - visoko podignut djon). Nije opravdanje za losu igru i los takticki pristup, sto je najveci razlog poraza, ali nije ni sudjenje bilo neutralno.

Da bi pobedili Brazil moramo da menjamo koncept igre i pristupa sa kojim smo igrali i koji smo videli do sada kroz kvalifikacije i u prve dve utakmice - a od toga nema nista. Niti cemo da igramo kompaktno, niti mozemo da igramo presing i budemo agresivniji i bolji u zavrsnici. Verujem da ce posle ovoga sr*nja sa Svajcarskom (i onih batina sto je Brazil popio u prve dve utakmice) sudije tek da nam dele kartone kao bombone.

Ima drugih reprezentacija osim ove nase i mnogo dobrog fudbala jos da se gleda... Chillax i uzivaj u prvenstvu, jer dobra fuca tek pocinje sa KO fazom. ;)

Pa na kraju ti napisa isto što i ja sem što ja ne mislim da je trebalo da odmah vadi žute kartone. Svi ti prekršaju su bili prvi za te igrače, a to su i tri glavna igrača u veznom redu preko kojih sve ide i sudija to zna, što ih je tako isukao ne znam. Sergej jeste visoko digao đon, ali bilo je stopalom u stopalo i to u vazduhu.

Sudija je kriv nekih 20%, dok ostalo dijele Krstajić i tim.

I usput nisam siguran da će sad bolji fudbal, sad će tek kalkulacije i tvrda igra.

A ovi naši mučenici (Stojković, Mitrović....) se sa poslednjim izjavama nadaju nečemu.

I mi se nadamo... Da Mitar da gol nogom i da nasi ne pocrkaju posle 60 minuta igre...

Blickrig gol i onda svih jedanaest na gol liniju, da se sve rupe pokrpe i da ne mrdaju do kraja.

I sa odbranom iz 2010. je pitanje da li bi bili u stanju da sačuvamo guzove a kamoli sa ovom sada.

Bitno je samo da se ne izblamiramo, mnogo... :)

Sto se mene tice nisu ni trebali da se pojavljuju u Rusiji. Nisu mi nedostajali u Brazilu 2014. a nece ni u Kataru 2022.

Poslednja izmena:
A da na EP sam i zaboravio. :)

Zar mi stvarno nemamo boljeg golmana od Stojkovica? Kada Brazilci ne bi kalkulisali protiv nas (a hoce jer su tako jedan propao narod otprilike kao i mi), onda bi nam samo Kutinjo mogao dati bar tri komada i to ni iz cega jer covek ima izuzetno razoran i precizan udarac sa distance sto ne brane ni najbolji golmani. On protiv sebe ima jednog Stojkovica koji ne vidi loptu kada je neko sutne sa 25+ metara.

Nazalost fudbal nam je kao i uvek u mnogo losem stanju pa nema alternative ali da ima bilo bi sramota voditi grupicu "zasluznih" penzionera aka Stojkovic, Ivanovic, Kolarov, Dusko Karleusa i njima slicni. Kazem zasluzni jer su igrali dobro za sebe, svoj dzep i svoje klubove nekada davno, za drzavu nisu nikad nista napravili osim ako plasman na SP racunate u vanserijski uspeh kao da smo Island ili Panama.

Preteruješ da su igrali samo za svoj džep i klubove a nikad za državu.

Evo konkretno za Tošića
У августу 2007. постаје члан Вердера из Бремена, и у првој сезони је повремено наступао за први тим Вердера. У августу 2008. Тошић је одлучио да игра за репрезентацију Србије на Олимпијским играма 2008. и поред противљења тренера Томаса Шафа, од тада је веома ретко добијао шансу да заигра.
sa vikipedije

Svajcarska - Kostarika francuski sudija. Mi protiv Brazila dobili sudiji iz Irana... Verujem da ce Svajcarcima u sledecoj utakmici da sudi Italijan...

1.jpg

Poslednja izmena:
Nekada su se radili multi prenosi. Zašto to sada ne rade? Postoji li neki razlog za to ili im jednostavno takva opcija ne pada na pamet?

Jeste da uz EON gledam obe utakmice ali multi prenos mi je bio interesantniji.

RTS 2 na laptopu očajno izgleda. :S:

Poslednja izmena:
Malo stariji se sećaju prakse pre pojave interneta/teletexta i slično, da komentatori taje rezultat iz utakmice koja se igra paralelno, da ti ne bi spojlovali odloženi "prenos" drugog meča :D

Tako sam ja gledao odlozeno HR- Argentina. Nisam htjeo da (sa)znam rezultat, medjutim dok upalih TV, prebacih na kanal, krajickom oka vidjeh 3:0. [emoji23]

Tesko je izbjeci neke stvari danas.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Urugvajci ozbiljnija ekipa od Kolumbije. Jači su pozadi i u napadu, sredina bolja kod Kolumbije zbog Hamesa i Kvardada.
Rekao bih da mogu do polufinala lagano

RU je verovatno najlosija ekipa koja je dala toliko golova u pocetnoj fazi nekog SP :d

Jel moguće da smo mi 'ladno ispred rusa na FIFA tabeli?

Ja sam bio ubedjen da su oni ispred nas a ispada obrnuto

Mi 36 mesto oni 70

Ta tabela je bitna k'o semafor u GTA.

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno