Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta igraju ovi (pol i col)? Ovo kao neka jurnjava po terenu bez plana i programa.

Rado bih video jpn i sen da idu dalje.

Grupa u kojoj se ne zna ko pije,ko placa.Jedna medju najjslabijim gr.pored one gde su rusi i englezi.

Po nekom mom skromnom mišljenju Columbija za sada igra ozbiljan fudbal. Ovakav presing koji rade naši manekeni ne bi mogli ni 6min da izdrže ..
Šteta što su dobili crveni karton protiv Japana :(

Pa eno premijer Svajcarske je izjavio da nece biti kaznjeni ova dvojica, i da za njih takvo radovanje ne predstavlja problem, jer Svajcarska je multinacionalna drzava, i da su oni ponosni na to.
Ko zna mozda su i upravu.

Ma ne nisu pravu Svajcarci sa prelepom zemljom, 5000 evra prosecnom platom, najobrazovanijim stanovnistvom koji su svi naoruzani a nikada nisu ucestvovali u ratovima i nikada im se ne desavaju incidenti. U pravu su sigurno prepametni Srbi, kao i obicno :)

Danas sam toliko navijao za Japan, ljudi nemaju nijednog zaista dobrog fudbalera osim Kagave a igraju kao (svajcarski) sat. Selektor prva liga, pristup igri prva liga, igraju kao da su vezani kanapom jedni za druge. Verovatno ce proci grupu, potpuno zasluzeno. Po meni treba i Senegal da prodje dalje a nek se Poljaci i Kolumbijci vrate kuci, nisu za vise.

Ma ne nisu pravu Svajcarci sa prelepom zemljom, 5000 evra prosecnom platom, najobrazovanijim stanovnistvom koji su svi naoruzani a nikada nisu ucestvovali u ratovima i nikada im se ne desavaju incidenti.

Ovi Šiptari koje ovih dana puno pominjemo svakako spadaju u ovu grupu ljudi koje si nabrojao. ;)

Što se tiče POL:COL, voleo bih da igraju nerešeno i da nekako prođu Japan i Senegal. Oni su to svakako zaslužili, samo "bojim se" za Sančeza. Ko zna kakvih ludaka tamo sve ima.

Au ovi Poljaci ne mogu da se sastave. Izgleda da ima i gorih od nas.

Potop.

Ovakva Kolumbija može mnogo :)
Od sada navijam za njih :)

Kako bre, zar nisu ovi Poljaci osmi na FIFA rang listi?

Izgleda da su ovi Kolumbijci sve neke Koštunice...

Kakav raspad Poljske.
Sve ove ekipe što imaju jednog superstara su flopnule na ovom SP.

Ziheraško igraju Poljaci i guraju sve na Lewu koga su skroz zatvorili.

A Kolumbija ako im zatvore desni bok ( Kvardada) i Radamela ugasice ih.

Gledajući ovo SP imam utisak da će futavi Englezi da osvoje, ne zbog današnje utakmice već zbog celog prvenstva generalno. Nekako skroz loš utisak ostavlja.

3:0 prava dripacka rapsodija ;)

Kolumbija ima mozda i najbolji napad na ovom prvenstvu , ali makar jedna od ekipa sa najboljim napadackom linijom :

Radamel Falkao, Karlos Baka, Miguel Borha iz Palmeirasa (mislim da kada je pocetkom prosle godine presao iz Atletiko Nacionala iz Medeljina sa kojom je osvojio titulu prvaka Juzne Amerike u Palmeiras postao cini mi secetvrti najskuplji igrac u istoriji brazilske lige) , a tu je i Luis Muriel iz Sevilje kao i Hoze Izkerdo iz Brajtona koga iskreno nisam imao prilike mnogo da gledam, a po meni pravo iznenadjenje je da na prvenstvu nisu poveli dobro znanog Teofila Gutiereza, Jimi Caru odlicnog omalenog brzog igraca koji moze da igra i u napadu i po krilu , gledao sam ga u Junioru iz Barankilje (sada je presao u brazilski Atletiko Mineiro tokom ove pauze za SP) kao i Avilesa Urtada koji zaista briljira u meksickom Montereju (moguce i trenutno i najjacoj ekipi u Meksiku, a svi znamo koliko je meksicka liga kvalitetna i ujednacena)

Odlična utakmica.
cbe32b508c9eac7c564fb8b2a9a023ad.jpg

Dajte sada Brazil da nas nakanta i oduci od fudbala pa da nam se servira kako je uspeh bio naci se na SP-u, gde eto Italija, Cile i Holandija nisu mogli da se kvalifikuju i kako smo zasluzili drugi krug ali nas je FIFA mafija sprecila u tome.

Posto ovo sada svakako nije brazil kakav svi ocekuju, pretpostavljam da ce da nam daju jedan gol i da krenu da se zebavaju, dodaju medju sobom i igraju “srede” sa nasima, takoreci da sacuvaju rezultat, a to ce odma nasi mediji da preinace u “odlicno smo se borili, brazil nas jedva pobedio” i opet se zaborave svi problemi koje imamo.

Inace, posto vidim mnogo mozgova kojima je brih kriv za sve, samo da podsetim da smo i pre dvajs godina imali penal na 1:1 ;)
Ali eto, mentalitet se nikada ne moze iskoreniti i promeniti

Edit: kakve su face ova dva kolumbijska cupavca :)
Jedan prosecan golman koji je ispao cirkuzant i koga je zbog toga zavoleo ceo svet i jedan cupavi kapiten koga je zbog kose voleo ceo svet :)

Poslednja izmena:
Idealan rasplet u našoj grupi.

1. Švajcarska kažnjena sa tri boda zbog mešanja politike (igrači, ministar, premijer, ...).
  2. Džaka, Šaćiri i Lihštajner kažnjeni sa dve utakmice neigranja .
  3. Srbija kažnjenja sa tri boda zbog lupetanja selektora i predsednika FSS.
  4. Kostarika lako pobeđuje Švajcarsku i sa tri boda ide dalje.
  5. Brazil očekivano ... (vi sad zamislite kako hoćete :D).

Bas mi je drago sto su Poljaci ispali na ovaj nacin. Nisu mi bili simpaticni ni na evropskom, sve su nesto igrali na silu kao da ih Murinjo trenira (slicno su nasi kvazi novinari hajpovali tog njihovog selektora levata, samo zato sto igra njima ugodan fudbal poput Kapela, Murinja i ostalih fudbalskih dzelata). Levandovski bolje da je igrao za Nemacku, em njima fali centarfor em je tradicija.

Naravno ovo ne znaci da je Kolumbija silna nego da je Poljska krs ekipa, sto se pokazalo i protiv Senegala koji opet nije nista posebno. Ljudi su zbog slabih protivnika vec stvorili sliku o Belgiji i Engleskoj kao mocnim ekipama, e tako je i u ovom slucaju, grupa sa cetiri ispod prosecne ekipe gde je Poljska na nivou fudbalskih amatera. Tek kada dodjemo do noukaut faze videce se koliko su jaki ovi sto su oduvali svoje grupe.

Bas mi je drago sto su Poljaci ispali na ovaj nacin. Nisu mi bili simpaticni ni na evropskom, sve su nesto igrali na silu kao da ih Murinjo trenira (slicno su nasi kvazi novinari hajpovali tog njihovog selektora levata, samo zato sto igra njima ugodan fudbal poput Kapela, Murinja i ostalih fudbalskih dzelata). Levandovski bolje da je igrao za Nemacku, em njima fali centarfor em je tradicija.

Naravno ovo ne znaci da je Kolumbija silna nego da je Poljska krs ekipa, sto se pokazalo i protiv Senegala koji opet nije nista posebno. Ljudi su zbog slabih protivnika vec stvorili sliku o Belgiji i Engleskoj kao mocnim ekipama, e tako je i u ovom slucaju, grupa sa cetiri ispod prosecne ekipe gde je Poljska na nivou fudbalskih amatera. Tek kada dodjemo do noukaut faze videce se koliko su jaki ovi sto su oduvali svoje grupe.

semenkari sa Svajcarcem Lihtstajnerom, ako uopste dobiju bilo kakvu suspenziju, popice max 2 utakmice i to im mozda smanje na 1. Ali najverovatnije samo novcane kazne za njih i FS. Najsmesnije je sto je FS Svajcarske stao iza akcija dvojice semenkara i podrzava ih, tako da ce da ih time izvuku vecih sankcija.

Iskreno se nadam suspenziji Krstajica i Kokeze (sto je plus za nas) i novcane kazne za oboje kao i FS. Bilo bi lepo da Kokezu udalje na par meseci (kao da ce na bilo sta da utice). Ali zbog tih ispada verujem da cemo tehnicki izvuci deblji kraj (vece suspenziju i novcane kazne za ovu dvojicu partijskih balvana)

Brih ce proci nekaznjeno ali verovatno do kraja SP-a nece voditi utakmicu vec ce biti pomocni (4. ili u VAR delegaciji).

Kako god da okrenes mi smo izvukli kraceg. sipci idu dalje a mi vec spakovali kofere...

Poslednja izmena:
Sve eventualne suspenzije tek nakon prvenstva...

Odoh da se izsutiram negde u cosku sobe....'ladno sam pored zdravog razuma, istorije, cinjenice da ovo nije kosarka, svih ststistika i svega sto je fußbalska repka zasrala dosada, pomislio, a ne znam kako i zasto, da mozda ipak imamo 0,000000000000000000000001 promil sanse da dobijemo Brazil, samo ne znam kako i na koju foru.[emoji16] Jednostavno mi je samo palo na pamet.eventualno 'talijane da prosvercujemo da zaigraju.

Fudbal kod nas treba ukinuti i sredstva preusmeriti na basket, vaterpolo, odbojku, atletiku i borilacke sportove. Ljudi tu zaista ginu a zauzvrat dobijaju xy-puta manje.

Ali dzabe kada znamo koliko se kesa vrti u istom... Cak i da ove pajace smene dosli bi neki drugi koji bi isto po komandi odozgo lajali za novine dan posle (obratiti paznju na izjave naseg selektora posle meca i malo kasnije, tj juce i danas kada je i Kokeza krenuo da balavi)

Ja zato cekam KO fazu i mnogo bolji fudbal. :) Taman da se slegne i lozenje oko nase reprezentacije...

Posto ovo sada svakako nije brazil kakav svi ocekuju, pretpostavljam da ce da nam daju jedan gol i da krenu da se zebavaju, dodaju medju sobom i igraju “srede” sa nasima, takoreci da sacuvaju rezultat, a to ce odma nasi mediji da preinace u “odlicno smo se borili, brazil nas jedva pobedio” i opet se zaborave svi problemi koje imamo.

Inace, posto vidim mnogo mozgova kojima je brih kriv za sve, samo da podsetim da smo i pre dvajs godina imali penal na 1:1 ;)
Ali eto, mentalitet se nikada ne moze iskoreniti i promeniti

Edit: kakve su face ova dva kolumbijska cupavca :)
Jedan prosecan golman koji je ispao cirkuzant i koga je zbog toga zavoleo ceo svet i jedan cupavi kapiten koga je zbog kose voleo ceo svet :)

E pa to da je bio prosecan ces ti da izvines , Rene Igita je imao profesionalnu karijeru koja je trajala cak 25 godina (debitovao je jos 1985. a zvanicno se povukao tek 2010, poslednji tim za koji je branio je bio Deportivo Pereira tim koji igra u kolumbijskoj drugoj ligi), vise od 10 godina je bio nezamenjiv na golu reprezrentacije , cesto bio uvrstavan u koje kakve idealne timove......itd , a sta tek reci za Valderamu , rekordera po broju nastupa za reprezrentaciju Kolumbije, pravog fudbalskog majstora , bio je 2 puta proglasen za najboljeg igraca Juzne Amerike 1987. i 1993. a svi znamo kakve ale od igraca iz Juzne Amerike su tad igrale , pocevsi od Maradone koji je tad bio na vrhuncu , Kanidje, Batistute, Romarija, Bebeta , Dunge, Enca Franceskolija, Ivana Zamorana, Hoze Luis Cilaverta..........itd, itd , tako da biti ispred svih tih vanserijskih igraca zaista govori samo za sebe i o kakvom se igracu radi, jeste bio je prepoznatljiv po frizuri ali daleko od toga da je bio cuven jedino po tome.

Ono sto je sigurno to je da su zabari naucili lekciju i da osvajaju sledece svetsko.[emoji16]

Tesko, jednostavno nemaju vise tako dobre igrace , nemaju kvalitet i kapacitet za tako nesto.

Ko zna koliko ce opet proci dok se ne ponovi generacija kao sto su bili : Pirlo, Toti, Maldini, Del Piero, Inzagi, Nesta, Kanavaro, Kamoronezi, Luka Toni i ostali , po svoj prilici pamtice oni dugo jos tu 2006.

A kamo Rossi,Cabrini,Shirea,Zoff....1982.

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

E pa to da je bio prosecan ces ti da izvines , Rene Igita je imao profesionalnu karijeru koja je trajala cak 25 godina (debitovao je jos 1985. a zvanicno se povukao tek 2010, poslednji tim za koji je branio je bio Deportivo Pereira tim koji igra u kolumbijskoj drugoj ligi), vise od 10 godina je bio nezamenjiv na golu reprezrentacije , cesto bio uvrstavan u koje kakve idealne timove......itd , a sta tek reci za Valderamu , rekordera po broju nastupa za reprezrentaciju Kolumbije, pravog fudbalskog majstora , bio je 2 puta proglasen za najboljeg igraca Juzne Amerike 1987. i 1993. a svi znamo kakve ale od igraca iz Juzne Amerike su tad igrale , pocevsi od Maradone koji je tad bio na vrhuncu , Kanidje, Batistute, Romarija, Bebeta , Dunge, Enca Franceskolija, Ivana Zamorana, Hoze Luis Cilaverta..........itd, itd , tako da biti ispred svih tih vanserijskih igraca zaista govori samo za sebe i o kakvom se igracu radi, jeste bio je prepoznatljiv po frizuri ali daleko od toga da je bio cuven jedino po tome.

A jedan Faustino Asprilja u senci Valderame i Igite a čovek je jeo teren

^ I on je ovleo da igra "uz liniju"...

Pošto vidim da se pametne glave hvataju kako se neko žali na sudiju i kako sudija nije išta kriv, imam osjećaj da takvi isti nisu ni gledali utakmicu. Bio je čist penal i tri žuta za tri jako bitna centralna igrača koji su ostatak meča igrali sa hedikepom. Zamisli da ti tri vezna igrača koja drže sredinu više od pola meča ne smiju napraviti faul jer će odmah dobiti isključenje?

Međutim, Švajcarska je imala posjed 63% dok je Srbija 37%, oni 21 šut Srbija 13, takođe još par parametara na njihoj strani, dok je Srbija imala više dobijenih skokova (jako bitno). Ako neko nije gledao utakmicu ova statistika mu možda posluži jer je čak i realan pokazatelj stanja na terenu. Ja bih se možda i nadao nečemu protiv Brazila, da je Srbija stvarno bila dobra i da je izgubila samo zato što je oštećena, ali je ona pored toga što je bila oštećena bila i jako loša i blijeda. Sumirano protiv Brazila realno je da postoji šansa za pobjedu, ali je ona jako sitna. Ta ista šansa važi ako Srbija na tom meču pokaže nešto što nije pokazala u narednih 20 godina, pa sad vi zamislite koliko je to moguće. Naravno ako se neko i nada da se nešto može napraviti ne vidim poentu u ismijavanju toga i pisati jedan neosnovano cinični post 25 puta u istoj temi samo zbog "ako pljujem to znači da sam pametan" stava.

Ako pljujete sve na svijetu (a pogotovo ako je to narod i država u kojoj živite) bez da prije toga ne mućnete glavom o tome iste ste ovce kao i ovi što se svemu dive i uzimaju sve zdravo za gotovo što im se kaže (i ovdje pogotovo mislim na narod i državu).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno