Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Od 21.7 do 24.7 Ne radi prelaz Prohor Pčinjski od 08-14h zbog neke biciklisticke trke koja se organizuje u mk, i 24.7 je isto trka do 15h mislim,tako da tek od 25.7 je normalno sve.

Btw gde mogu da povoljno kupim nosac za tag? Ne daje mi se 500 din + postarina za online porucivanje sa tipa Ananasa..
Narucis grcki tag od Egnatie, i besplatno ti stigne sa nosacem koji je identican nasem :)

Ili kupiš na KP "kopije" za 100-200 kinti :)

Narucis grcki tag od Egnatie, i besplatno ti stigne sa nosacem koji je identican nasem :)

A ima li taj tag neku vecu upotrebnu vrednost do Halkidikija u odnosu na ovaj nas setovan preko toll4all?

Naš tag ne radi u grčkoj, dok tag od Egnatia odos radi u celoj Grčkoj

Aha, ja sam mislio da su pustili i Grcku, e bedaka.

Da li ima potrebe da porucujem i Grcki tag do Halkidikija ili da cekam kartice po starinski?

Nije neka potreba ali nije lose da se ima, ako naidjes na guzvu na naplatnoj svakako brze prolazis. Mislim da do Halkidikija imas manje naplatnih nego ka Olimpskoj regiji i ko ide dole do Volosa itd.

Да се надовежем на питање у вези ТАГ-а и носача, наручио сам грчки ТАГ, знам да ће он стићи са својим носачем али да проверим да ли се он може качити на носач од српског ТАГ-а? Питам јер ми је безвезе да стављам два носача на стакло, наравно ставићу ако будем морао.
Pazi da ti ne stigne nakon što odeš na put. Ja sam naručio krajem juna, stigao mail sa dokumentacijom 3.7. a 11.7. mi napisali da je procedura zavšrena i od tad ništa. Pisao, pitao da li su poslali tag, nikakvog odgovora nema. Za neki dan će tačno mesec dana od prijave na sajtu.

Može li pomoć prijatelja?
Idem za dva dana od Dojrana do Sartija, može li neko da preporuči (detaljnije) rutu da zaobiđem obilaznicu oko Soluna.
Pitao ChatGPT - vodi me skroz do jezera, preko planina, odem na Google street view - neke uličice, užas. Ima onaj grčki sajt da se vidi kolika je gužva, ali to mi je prekasno, ne bih tokom vožnje da pravim analize - ide mi se na siguricu...
Može li neko da preporuči nešto ok, a da ne idem preko Male Krsne i Pambukovice :) (šalim se)

Zašto ne bi išao obilaznicom oko Soluna? Jesu gužve u nekim momentima, ali ako ispratiš situaciju, možeš da se prebaciš da prodješ kroz grad.
Pozdrav

@giovanni

Ма знам, вероватно и неће стићи, ја сам наручио 02.07. али сам ваљда упао у нов начин пријаве па ми нису ни слали уговор да потпишем и сликам или скенирам. Чисто сам пробао али сам претпостављао да то иде много спорије сада када је сезона. Углавно са нашим ТАГ-ом пролазим 7 рампи ( две у Србији и пет у Македонији) а у Грчкој имам две рампе до Ситоније ако се не варам.

Da, dve su do Halkidikija, idi slobodno obilaznicom, usporen je saobraćaj, ali većih zastoja do sad nije bilo.
Ja kad sam išao u junu, više vremena sam izgubio na petlji Dobanovci nego u Solunu.

Zašto ne bi išao obilaznicom oko Soluna? Jesu gužve u nekim momentima, ali ako ispratiš situaciju, možeš da se prebaciš da prodješ kroz grad.
Pozdrav
Izgleda da će tako i biti, bolje da vozim +pola sata nego da idem kroz neka sela i planinčine... Fala
Da, dve su do Halkidikija, idi slobodno obilaznicom, usporen je saobraćaj, ali većih zastoja do sad nije bilo.
Hvala

Bas sam sinoc gledao SAT patrolu od prosle godine gde su isli i poredili sva tri puta
-obilaznicu
-direkt kroz grad
-okolo naokolo

Obilaznica je drasticno brza ako se ne upadne u jutarnji/popodnevni spic.

Ima jos jedna ruta: Gerakarou - Zagliveri - Adam - Sana - Poligiros - Yerakini djeluje zanimljivo i sto se tice kilometraze isto je kao da se ide obilaznicom oko Soluna. Nije Alvirovic snimao ali ima snimak ove rute na YouTube od ove godine mislim da se zove Preko Poligirosa do Sitonije ili tako nesto. Planiram ove godine da prodjem ovom rutom ali putujem tek sredinom avgusta.

Evo da odgovorim sam sebi, ako nekog zanima hrvatski prepaid ENC nakon registracije na T4ALL sajtu, radi bez problema i na našim naplatnim rampama. Ne mora nikakva prekonfiguracija u postpaid da se radi.

Btw gde mogu da povoljno kupim nosac za tag? Ne daje mi se 500 din + postarina za online porucivanje sa tipa Ananasa..

Ja sam kupio na mol pumpi u J.bulevaru za tipa 100 ili 150 din, prošlog leta.

Nazad
Vrh Dno