Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Može da se svrati u Solun i potroši vreme ako idete u tu regiju. Ima dobar parking u centru u podzemnoj garaži za 2e sat, otvara se u 7i30h pa na neku kafu dok se ne otvore radnje i tržni centri pa u šoping i eto ga 12h pa nastavite put.

Može da se svrati u Solun i potroši vreme ako idete u tu regiju. Ima dobar parking u centru u podzemnoj garaži za 2e sat, otvara se u 7i30h pa na neku kafu dok se ne otvore radnje i tržni centri pa u šoping i eto ga 12h pa nastavite put.
Možeš da pošalješ lokaciju te garaže?

Inače garaža je na pu od Jorgosa (kožne jakne) i COSMOTE Shop za sim karticu, tako sam je i birao. Odatle posle u MEGA Outlet (otvara se u 10h) koji je na pravcu ka Halkidikiju pa nema lutanja i praznih kilometara. I Cosmos tržni centar je u tom delu takođe.

Ovde na kafu dok čekate da Jorgos otvori (otvara u 9h)

Jorgos

COSMOTE

Mega Outlet

Poslednja izmena:
Ja stignem u 6 ili 7 ujutru i odmah na plažu, nema gužve, voda je čista i topla, milina...
Grk kod koga idem ima svoj parking, tu dole ima WC i tu se presvučemo i trk u more...

Ko ima tu mogućnost još bolje.

Pa nema ako smeštaj nema svoj parking, kola sa stvarima na ulici je rizik.
Treba krenuti ranije a ne kasnije, gužve počinju ujutru oko 6 i traju do 14h mada nema pravila uvek.

Pa mislio sam najviše na WC i mesto za presvlačenje. Svakako svako može odmah na plažu.

Ne znam za vas ali ja posle 10tak sati vožnje nemam baš volju za plažu i da me sunce tuče u glavu. Tuširanje hladnom vodom i spavanje.

Paradoksalno, tako sam se ponašao kad sam bio mlađi. Sada, presvlačenje i plaža.
Prvi dan izbegavam sunca, ali definitivno plaža.

Sigurno ima malo i do automobila kojima sam išao, pre svega, sada su mi značajno udobnija sedišta, sa dužim sedalnim delom, automatski menjač,...

I pauze. Ranije sam ih izbegavao. Kao da nešto gubim. Sada, kad god pomislimo pauza - pauza it is.

I prvi dan letovanja Vam prodje u spavanju. Po mom misljenju bas bzvz.
Bolje krenuti dan ranije pa i odmah posle posla ako je radni dan u pitanju i ako ste u mogucnosti naravno, pa negde pred Grcku granicu prespavati. Sutradan jos malo voznje i vec ste na odredistu puni snage i odmorni.

Ma koje spavanje, spavam kući i ne radim dva dana pred put (naravno jer mogu).
Kad stignemo ide kupanje do 10-11 i onda u sobu jer od 11 do 16h mene nema na suncu, to je sigurno.

Paradoksalno, tako sam se ponašao kad sam bio mlađi. Sada, presvlačenje i plaža.
Prvi dan izbegavam sunca, ali definitivno plaža.

Sigurno ima malo i do automobila kojima sam išao, pre svega, sada su mi značajno udobnija sedišta, sa dužim sedalnim delom, automatski menjač,...

I pauze. Ranije sam ih izbegavao. Kao da nešto gubim. Sada, kad god pomislimo pauza - pauza it is.
Trenutno na manuelnom menjacu i posto smo cesto na duzim relacijama (Nemacka - Srbija), razmazio me i tempomat :D sta li ce tek automatik..
Mene ceka u 3 dana Nemacka - Srbija (1100km) i Srbija - Grcka (cca 800km), verujem da cu prvi dan uvece zaspati brze nego deca :D

I ja tako planiram, doduse sredina avgusta ali cini mi se da cu ipak ranije. Razmisljam se i preko Bugarske da idem (do Sitonije), ali me GP Gradina "plasi", tamo bude veci haos nego na Presevu.
Ja sam u nedelju 14. isao kroz BG, i guzva na gradini je bila jos pre eko pumpe, ali izuzetno brzo ode, nasi imju 7 traka, Bugari isto dosta, prosli za manje od 1h.

Na Kulati smo cekali 1h, jedino nas je Gugl setao po nekim vukojebinama u GR do Jerisosa.
Trenutno na manuelnom menjacu i posto smo cesto na duzim relacijama (Nemacka - Srbija), razmazio me i tempomat :D sta li ce tek automatik..
Mene ceka u 3 dana Nemacka - Srbija (1100km) i Srbija - Grcka (cca 800km), verujem da cu prvi dan uvece zaspati brze nego deca :D
Tako sam i ja, 1800 km De Srb, plus 600 km do GR :)

Ja i moja kičma bi umrli ☠️
Pravite neke pauze?

Ja krenuo s kolima u kojima su sportska sedišta. Au, kakva greška. Pre granice me ledja vec bole od sedišta, pa sam morao jastuče ga stavljam pod dupe 😃

Ja i moja kičma bi umrli ☠️
Pravite neke pauze?
Gastarbajterske su muke goleme :D Naviknes valjda na te vece ture vremenom pa mi put do Berlina zimus (nekih 450km) dosao kao skok do prodavnice.
Do Srbije, ja jednu kratku (10ak min) da kupim vinjetu u Austriji i kasnije izmedju Beca i Budimpeste dospem gorivo (jos nekih 15-30min). Posle se odmorim na granici, cekajuci satima :D
Posle put ka Grckoj mi je pola ovoga, pa i ne racuna se :)
Ledja me ne zezaju toliko (Pezo 3008 ima ok sedista) koliko me nekad uhvati grc u nozi (cevanici) kad je kreni-stani voznja.

I mene u sadašnjim kolima nekad hvata grč u cevanici. To je do položaja noge, nisam imao taj problem u prethodnim kolima.
Pozdrav

I mene u sadašnjim kolima nekad hvata grč u cevanici. To je do položaja noge, nisam imao taj problem u prethodnim kolima.
Pozdrav
Da, to mi je uglavnom zbog polozaja sedista kad je gospoja iza mene sa maleckom a mojih skoro 2m nije bas za svaki auto.

Verovatno znate da onaj sajt za kupovinu vinjeta za Austriju ne radi vec neko vreme (godina?), ali sam slucajno izvalio kad sam isao na Red Bull Ring da mozete i preko nemackog ADAC sajta da uzmete vinjetu za Austriju i za one tunele njihove.. pa ako nekom zatreba.

Koja je fora sa Grckom i ovim helikopterima? Imam osecaj da je predratno stanje (sto sa situacijom u svetu nije tesko ni odbaciti). Lete svakog dana po 4-6 u formaciji, nek9liko puta, bas neprijatan osecaj.

Verovatno znate da onaj sajt za kupovinu vinjeta za Austriju ne radi vec neko vreme (godina?), ali sam slucajno izvalio kad sam isao na Red Bull Ring da mozete i preko nemackog ADAC sajta da uzmete vinjetu za Austriju i za one tunele njihove.. pa ako nekom zatreba.

Uz vpn-a radi, ja uzeo pre 2 nedelje, cak nisam ni AT adresu korstio, vec CH, jer sam nju imao za dz

Inace iskoci mi od borderwatchera vest za pozar na evzoni, sta se desava tamo

Koja je fora sa Grckom i ovim helikopterima? Imam osecaj da je predratno stanje (sto sa situacijom u svetu nije tesko ni odbaciti). Lete svakog dana po 4-6 u formaciji, nek9liko puta, bas neprijatan osecaj.
Pošto se obično visi na plažama i bližoj okolini ne možeš da primetiš nadzor.
Bilo koje uzvišenje, brdo, planina ima 24h nadzor. Posebno gde ima neki vidikovac za turiste i slično sa lakim pristupom. Vojska ili vatrogasci negde diskretno postavljeni i dežuraju. Viđao na Olimpu, Rodosu, Tasosu, Krfu... Tako da čim nešto primete kreću sa helikopterima, kanaderima... Moguće da ih viđaš sada toliko zbog ekstremnih situacija, nisko rastinje...

Trenutno gase požar kod Evzoni prelaza koji je i zatvoren ujedno. Preusmeravaju na Dorjan.

Da li vam se javlja toplotna iscrpljenost tokom voznje (glavobolja, umor, mučnina)?
Voleo bih da mogu da odvozam put do mora odjednom, ali nakon 6-8 sati voznje sam primoran da negde prespavam i nastavim putovanje sutradan kad se naspavam.
Moje idealno putovanje je auto-vozom, ali kad to nije moguće i kad sam primoran da vozim čitav put, dobro bi mi došli neki saveti kako ovo stanje da ublažim/izbegnem.

@cukezr probaj sa guaranom, meni pomaže da me trgne za noćna putovanja ako me uhvati kriza. Čim osetim prvi umor popijem jednu (manju) pa čekam jedno 20 min ako ne deluje (to je retko) i drugu a onda se sigurno razbudim kao sova 😁

Vrh Dno