Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Lopovi znaju za sve te slabe tacke na autima, na Stelviju se npr. kace na radar za pracenje puta, na Leksusu RX se kace na konektor fara - uglavnom, ko ima skuplji auto, svakako treba da ima nekakvu zastitu (i kod nas, ne samo na moru). Iako lavlja kandza deluje nezgrapno, meni i dalje deluje kao najbolje resenje - vidljiva je spolja i odbija lopove da se bave tim autom. Skriveni sistemi mozda jesu elegantniji, ali bar 1 staklo je u riziku od razbijanja.

Imamo dosta bogatu temu o (sprečavanju) krađe vozila.
Da ne krenemo sada ovde preopširno...

Noćas smo trebali da krenemo u Grčku, ali zaboravili da izvadimo glupavi zeleni karton (nismo odavno prolazili kroz Makedoniju)
Vidim da je na granici 50€, ovako bi trebalo da je oko 2000din.
Da li postoji negde uz put, u nekom gradu, da skrenemo sa auto puta i izvadim zelenu kartu.
Krenuli bi oko 3-4h

Trebalo bi da moze bilo koji tehnicki pregled da ti to izda ali nemoj me drzati za rec, mozda mora biti u saradnji sa osiguravacem s tvoje polise i ne moze da izda ako je tudja polisa u pitanju. Mozda neko moze preciznije da kaze ako zna.

Moze u bilo kom mestu u osiguranju koje je i prodalo polisu.

Trebalo bi da moze bilo koji tehnicki pregled da ti to izda ali nemoj me drzati za rec, mozda mora biti u saradnji sa osiguravacem s tvoje polise i ne moze da izda ako je tudja polisa u pitanju. Mozda neko moze preciznije da kaze ako zna.
Може сигурно, ја сам пре две године узео на другом техничком, битно је да имају осигурање које имате (у овом случају Дунав)

Pitanje oko garaža u Solunu (baš zbog ovih iskustava sa krađama):
Stižem u Solun u petak na 2 dana, znači idem dalje u nedelju. Gledam na Google garaže oko smeštaja i vidim da 90% njih ne radi nedeljom!!!
Šta to znači? Da ne može ni auto da se izveze ili samo ne puštaju nove aute unutra, ili niko ne radi na prijemu...?
Kolika li je cena dnevnog parkinga?
Reč je o delu grada oko železničke stanice - blizu je i pomenuti Outlet Mall sa parkingom gde su ukrali našem čoveku Kiju... Znači idiličan krajolik, pa zato razmišljam o garaži...
Kakva su vam iskustva?

Problematičan je Solun za parking jako. Ima nekoliko garaža gde ostavljaš ključeve sa autom (što se meni nije svidelo), a oni ih tamo pakuju kao sardine i pomeraju kako kome treba auto. Često, smeštaji koji kažu da imaju parking zapravo te upute na takve neke parkinge. Čak i hoteli sa 4* često nemaju svoj parking. Ja sam na kraju uzeo smeštaj (kuću) van grada sa svojim dvorištem gde se ubaci auto. Pre toga, dok nismo imali dete smo jednom prespavali u Holiday Inn, tamo je imao parking.

Nisam nikad imao problema sa tim platnim parkinzima gde se ostavi ključ. Vrlo su odgovorni i imam utisak da je to jedino mesto gde si sto posto siguran da se neće ništa desiti autu, jer se sigurno međusobno ne diraju kad ih vidiš sve kakvi su likovi. Nama su i stvari u gepeku, sve je na izvolte.

Cene su od 15 do 25e na primer, često ne rade nedeljom ili ne rade posle 23h, itd. To se raspitaš na vreme i moraš da im najaviš kada ćeš da odlaziš, pošto su zatrpani. Ima i klasičnih javnih garaža sa karticom, platiš na automatu, preuzmeš auto, tako da sve zavisi od kraja grada.

Za ovo oko hotela znam - iskusio zimus kada sam išao službeno - sa sve ostavljanjem kljuceva.
Kada sam jurio smeštaj, uslov je bio parking. Sada u komunikaciji sa gazdom vidim da je reč o parkingu na ulici koji je besplatan.
Aj možda će još neko prokomentarisati oko garaže što sam pitao, ako ništa, dobra je ideja sa smeštajem van gradskog jezgra...
Hvala
Nisam nikad imao problema sa tim platnim parkinzima gde se ostavi ključ. Vrlo su odgovorni i imam utisak da je to jedino mesto gde si sto posto siguran da se neće ništa desiti autu, jer se sigurno međusobno ne diraju kad ih vidiš sve kakvi su likovi. Nama su i stvari u gepeku, sve je na izvolte.

Cene su od 15 do 25e na primer, često ne rade nedeljom ili ne rade posle 23h, itd. To se raspitaš na vreme i moraš da im najaviš kada ćeš da odlaziš, pošto su zatrpani. Ima i klasičnih javnih garaža sa karticom, platiš na automatu, preuzmeš auto, tako da sve zavisi od kraja grada.
Hvala ti puno, upravo se obistinjuje ovo što sam i mislio: ne rade nedeljom...
Aj videću još... Baš mi se ne sviđa cela kombinacija

Odlično! Nije mi baš na lokaciji, al mi odgovara, ostavim auto i prošetam do smeštaja. Cena je ok, a koliko vidim renoviran u skorije vreme i sve u fulu

@Mladja996
Dobio ja juče odgovor od ENpay na upit oko OpenBalkan (upit poslat 03.07):

Poštovani,

Očekujemo da će svi naši ENPay postpaid tagovi u narednih 7-10 dana biti otključani za SMK i ALB.
Ceo proces obavljamo mi bez angažovanja korisnika.
Očekujte zvaničan mejl čim se to tehnički bude realizovalo.

Bojim se da su ovo prazna obećanja i da će se dosta prolongirati da im sistem zaista proradi u OB mreži.
Moraju da obećavaju da ih korisnici ne napuštaju, a zapravo ne zavisi toliko od njih već se oslanjaju na Puteve Srbije tj. Javno preduzeće i zavisi od onih tamo kada će to zaista da proradi.

Nama će trebati u avgustu pa se nadam da do tada proradi.

Svima kazu od 7 do 10 dana, klasika.
Ne verujem da ce to proraditi do kraja Jula.

Tako je, svima kažu 7-10 dana bez obzira kad ih pitate. Tih 7-10 dana traju već dve nedelje... Ja kupujem novi tag, a oni nek' zatvaraju firmu.
Stiglo pre desetak minuta, smanjili su na "par dana", a ja u nedelju krećem.. Pitanje je da li dati 2000din za novi tag, cimati se u Ustaničku zbog rekonfiguracije ili plaćati putarinu u MK karticom..

Poštovani,

Očekujemo da će svi naši ENPay postpaid tagovi u narednih nekoliko dana biti otključani za SMK i ALB.

Očekujte zvaničan mejl čim se to tehnički bude realizovalo

Srdačan pozdrav,
ENPay Podrška
Bulevar Milutina Milankovića 134g, Novi Beograd

Na ovom linku pogledajte prvi pasus strane 2

Ili platiš putarinu karticom, kao i prethodnih godina, a u povratku možda taj i bude povezan.

Nisam nikada kolima išao kroz MK u julu, ali jun i kraj avgusta/septembar, nikada nisam naišao da budem dalje od trećeg vozila.

Stiglo pre desetak minuta, smanjili su na "par dana", a ja u nedelju krećem.. Pitanje je da li dati 2000din za novi tag, cimati se u Ustaničku zbog rekonfiguracije ili plaćati putarinu u MK karticom..

Poštovani,

Očekujemo da će svi naši ENPay postpaid tagovi u narednih nekoliko dana biti otključani za SMK i ALB.

Očekujte zvaničan mejl čim se to tehnički bude realizovalo

Srdačan pozdrav,
ENPay Podrška
Bulevar Milutina Milankovića 134g, Novi Beograd

Na ovom linku pogledajte prvi pasus strane 2
ako si iz BGa def idi u ustanicku
ja sam ****** pre 10ak dana, ne citajuci nista kupio na pumpi tag
pa onda sat vremena po forumima da provalim zasto nece :)
otisao tako n@drdan na samog sebe uvece do ustanicke (mislim da rade do 22h) , nema nikoga, ljubazni tamo mi prebacili sve za 5 min i jos ponudili kaficu.... ja zgranut :)

Šestog jula nije bilo nikakvih gužvi na naplatnim rampama u Makedoniji. Kada prelazite granicu, uvek budite u koloni koja je poslednja do zatvorenih prelaza. U slučaju da se otvore dodatni prelazi, lako prelazite u novu kolonu.

MCard vam dovoljan za NMK, budu prazni prolazi (dok na ostalim bude 4-5 vozila).

Juce sam stigao u Grcku, krenuo iz Smed. Palanke oko 18:15 (iz Beograda je bio plan oko 17:15 ali sam ipak odlucio da prenocim u Palanci) stigao oko 01:40 (Paralia).
Nema guzve na 70% puta bukvalno nema nikoga na putu, na granici Srpsko / Makedonskoj cekali 10 min jer bio kombi ispred nas inace ide sve brzo, na Makedonsko / Grckoj nista nismo cekali, 2 minuta mozda.

Ima delova gde je krs put ogranicenje 120 realno ne moze preko 90, ali ok je put vecinom.

Tagom sam placao u Srbiji u Makedoniji i Grckoj mastercardom ali nema guzve, u to vreme kada sam ja krenuo nigde nikog bukvalno sam sam na naplatnim rampama.

Jedini problem su bube, dva puta sam stajao da ribam soferku jer se ne vidi nista, oko 21h izlecu kao nenormalne...

Nadam se da u Paraliji imaš svoj smeštaj ili neki sa recepcijom 24/7 😄

Možda vole noćno kupanje pod mesečinom 😀

Nazad
Vrh Dno