Šta je novo?

Sve što treba da znam o Mac-u

E pa pogresno smo te razumeli.
Tu gde pise Processor: na prvoj slici ako stoji Intel (pa bilo Core Duo bilo Core 2 Duo) onda je x86. U suprotnom ppc

@justice: skapirao sam te ja. dont vori. Javi samo kako si prosao.

Bio i video. Ubacio sam serijski broj i dobio sledeće:

iMac (Mid 2007)
(bookmark this page / add to del.icio.us)

CPU

CPU: Intel Core 2 Duo

CPU Speed: 2.0/2.4 GHz (dual core)

FPU: integrated

Bus Speed: 800 MHz

Data Path Width: 64 bit

Address Width: 64 bit

ROM: EFI

RAM Type: PC2-5300 DDR2 SDRAM

Minimum RAM Speed: 667 MHz

Onboard RAM: 0

RAM slots: 2

Maximum RAM: 4.0 GB

Level 1 Cache: 32 kB data, 32 kB instruction

Level 2 Cache: 4 MB on-chip, 1:1

Video

Screen: 20/24" LCD

Video Card/Chipset: ATI Radeon HD 2600 PRO

VRAM: 256

Max Resolution: 24 bit 1680x1050/1920x1200

Video Out: mini-DVI

Camera: iSight

Storage

Hard Drive: 250/320 GB 7200 RPM

ATA Bus: Serial-ATA

Optical Drive: 24x/24x/16x/8x/8x/6x/4x CD-RW/DVD±RW/DVD+R DL

Input/Output

USB: 3 2.0

Firewire: 1

Firewire800: 1

Audio Out: stereo 24 bit mini, Optical S/PDIF

Audio In: stereo 24 bit mini, Optical S/PDIF

Speaker: stereo

Microphone: mono

Networking

Ethernet: 10/100/1000Base-T

Airport Extreme: 802.11n

Bluetooth: internal 2.0+EDR

Miscellaneous

Family: iMac

Codename: ?

Gestalt ID: 406

Power: 200 Watts

Dimensions: 18.5" H x 19.1" W x 7.4" D

Weight: 20 lbs.

Minimum OS: 10.4.7

Maximum OS: 10.5.6

Introduced: August 2007

Terminated: April 2008

Notes

The 20" 2.0 GHz model used a 128 MB ATI Radeon HD 2400 XT graphics chipset, and had a 250 GB 7200 RPM S-ATA hard disk. The 24" model weighed 25.4 pounds, consumed 280 watts of power, and had the following dimensions: 20.5" H x 22.4" W x 8.1" D.

Under the hood, the iMac (Mid 2007) was just a speed-bump of the iMac (Late 2006), but it also included a full case redesign. Announced in August 2007, The iMac (Mid 2007) featured a striking new aluminum case design made clear reference to the recently released iPhone. The iMac (Mid 2007) also included a new, extremeley-thin aluminum keyboard. The iMac (Mid 2007) shipped in three configurations: 20"/2.0 GHz/1 GB RAM/250 GB HD/128 MB VRAM/SuperDrive/$1199, 20"/2.4 GHz/1 GB RAM/320 GB HD/256 MB VRAM/SuperDrive/$1499, and 24"/2.4 GHz/1 GB RAM/320 GB HD/256 MB VRAM/SuperDrive/$1799. A high-end BTO model was also available, with a 2.8 GHz Intel Core 2 Duo Extreme processor and a 500 GB hard drive, for $2299.

E sad, kad sam ja otišao da vidim šta je tačno u njemu izvukao sam sledeće:

Intel Core2Duo 2.4 Ghz

3 Gb RAM (ovo je pretpostavljam modifikovano, imaju 2 slota, u jednom je 2Gb, a u drugom 1 Gb), rade na 667 Mhz

Ati Radeon HD 2600 256Mb

Ekran je 20"

///////////////////////
Na osnovu toga pretpostavljam da je novi model taj:

http://www.itsvet.com/proizvod/appl...a+-macos-v10.4-tiger/brandworkstation/171/102

Koji košta 1400 evra, ispravite me ako grešim.

/////

I, šta mislite?

Poslednja izmena:
Lik je spominjao da se mora kod mašine izvršiti neko dekodiranje, pa da li ste čuli nešto više o tome?

dekodiranje????
Možda je samo u pitanju admin password, ali ni to nije problem, u krajnjem slučaju clean install i to je to.
Ne znam na kakvo dekodiranje misli??

Ma ne košta 1400. U cene na tom saju se valja pouzdati ko u dnevni horoskop.

Pogledaj recimo koliko taj nov model košta u Gigatronu. Bilo ih je i za 800€. Ja prodajem takvog iMaca, nekradenog, starog par meseci, za 650€, tako da imaš predstavu koliko on zaista vredi :)

@justice: da sam na tvom mestu pre bih uzeo takav iMac za 100 - 150e vise od maria kod koga imas i radnu garanciju i znas da je roba u redu.

A sta je to sve ostalo? Mozes da ides na Internet? Pa poklonicu mu Pentium II, koji isto moze na internet.

Sve vise uvidjam da je Bench postao sve poseceniji ali i sve nekvalitetniji jer koju god temu otvorim moram da procitam bar 20 ovakvih izjava koje uglavnom dolaze od Newcomer-a koji da li zato sto skupljaju poruke,pa samo sto nisu poceli da ostavljaju recepte za kolace,da li zato sto nisu jos svesni ozbiljnosti koju ovaj forum treba da ima,ali sve u svemu, pocinje da nervira!!!! :wall::wall:

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=21104&catid=25
Jeste, u pitanju je Mario, tj. -V-O-Y-A-G-E-R-.
Iznad imaš oglas sa SMUG-a (Serbian Macintosh User Group) pa se raspitaj.
Inače, na dotičnom forumu uvek imaš najbolje cene za mekove i uglavnom korektne prodavce.
Inače, što se tiče garancije ne da nemaš razloga da se brineš, nego apsolutno ne treba da razmišljaš na tu temu. Mario je poznat kao xtremno korektan prodavac, ne uvaljuje robu i uvek stoji iza onoga što prodaje. Rekao bih da je pouzdaniji nego pola "oficijelnih" prodavaca ovde sa foruma i šire.

p.s. ako modovi misle da nije u redu što sa postovao link sa oglasom sa drugog foruma neka brišu, samo sam hteo da pomognem čoveku da ne bi kupovinom "sumnjive" robe prošao loše

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=21104&catid=25
Jeste, u pitanju je Mario, tj. -V-O-Y-A-G-E-R-.
Iznad imaš oglas sa SMUG-a (Serbian Macintosh User Group) pa se raspitaj.
Inače, na dotičnom forumu uvek imaš najbolje cene za mekove i uglavnom korektne prodavce.
Inače, što se tiče garancije ne da nemaš razloga da se brineš, nego apsolutno ne treba da razmišljaš na tu temu. Mario je poznat kao xtremno korektan prodavac, ne uvaljuje robu i uvek stoji iza onoga što prodaje. Rekao bih da je pouzdaniji nego pola "oficijelnih" prodavaca ovde sa foruma i šire.

p.s. ako modovi misle da nije u redu što sa postovao link sa oglasom sa drugog foruma neka brišu, samo sam hteo da pomognem čoveku da ne bi kupovinom "sumnjive" robe prošao loše

Ne bih trebao ja sa tim kompovima da imam problema, naš prijatelj je kupio od njega iMAc pre 6 meseci i i dalje radi kao sat, uostalom, čovek je tu, na par metara ima kuću.

Vidim da je konfiguracija tog iMac-a sledeća:

iMac 8,1
L2 cache 6mb
1GB DDR2 800MHz
WD 250GB
ATI Radeon HD2400 128MB
Optiarc DVD-RW AD-5630a

...što je ipak za nijansu slabije od trenutne ponude. Tako da ipak neću uzeti tu.

OK, ako si tako odlučio kupi ga kod tog prodavca, ja rekoh, da ne bude...
Inače, za 500 evrića ta konfa je prilika samo takva.
Pozz

@justice: ti poznajes prodavca, mi ne :) Ako je OK lik uzmi to i uzivaj :)

:d:d:d
Naravno da nije zahtevan jer ne zhteva nista vise od onoga sto mu je vec ugradjeno. ;)

:wave:

manje hardwerski zahtevan = najnoviji Leopard (2009.) sasvim lepo radi na eMac-u 1.25GHz iz 2005 (sve sa kompozitnim desktopom aka Aero-om :D).

Nazad
Vrh Dno