oklagija
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.11.2005
- Poena
- 319
Priznacete svi da niko ne voli buku koju proizvodi kuciste racunara. Svako probegava svom nacinu ignorisanja te buke :crash: Mene ta buka izrazito nervira, sve cinim da je smanjim, kada god odem kod nekog druga ja odmah odmeravam nivo buke njihovih racunara i sa lakocom utvrdjujem da je bucnije od moga, ali meni je moj racunar bucan !
Sve sam cinio da je smanjim i sada sam u situaciji da imam 5 ventilatora na 7v (od kojih je jedan ventilator kulera za procesor!) ali djavo mi ne da mira i otkrijem malu azdajicu, naime ventilator za koji sam mislio da je oduvek tih ustanovio sam da je to ventilator na grafickoj precnika citavih 3cm.
Vodjen iskustvom stavljanja ventilatora procesora na 7v, uocio sam da se temperature procesora povecala za samo 10 C, kazem “samo” jer ventilator na 7V je mnogo manje bucniji, samim tim i sa manjim protokom vazduha ali on uspeva da ohladi processor
, hocu da taj mali ventilator na grafickoj bacim na 7V da napokon i on malo “zacuti”, Posto nemogu da merim temperature na grafickoj (9600pro) a znam da se cip RV350 malo greje NISAM siguran da li je to pametan potez !
Znaci da li moze da ode u vecna lovista graficka ovim hiruskim zahvatom ?
Sve sam cinio da je smanjim i sada sam u situaciji da imam 5 ventilatora na 7v (od kojih je jedan ventilator kulera za procesor!) ali djavo mi ne da mira i otkrijem malu azdajicu, naime ventilator za koji sam mislio da je oduvek tih ustanovio sam da je to ventilator na grafickoj precnika citavih 3cm.
Vodjen iskustvom stavljanja ventilatora procesora na 7v, uocio sam da se temperature procesora povecala za samo 10 C, kazem “samo” jer ventilator na 7V je mnogo manje bucniji, samim tim i sa manjim protokom vazduha ali on uspeva da ohladi processor
Znaci da li moze da ode u vecna lovista graficka ovim hiruskim zahvatom ?