Šta je novo?

suvi led - gde nabaviti?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Kao sto kaze topic...kako doci do njega? :)

youtube > HOW TO MAKE A DRY ICE :D

Poslednja izmena:
Suvi led moze se kupiti u Messer-u. Problem je skladistenje ako ti treba na duzi period, a ako ti treba na nekoliko sati i rucni frizider ce zavrsiti posao.

Btw, za sta ti treba suvi led?

za oc 100 % :D

Kako ce se neko lepo upaliti jednog dana ili eksplodirati od neke skalamerije. Gledate one sto klokuju na 6-7GHz na -250C a pre toga pokvare jedno 50 procesora novih da bi im to uspelo.
Sta ih brigas AMD placa lozanu i onda kada vide ljudi krenu da kupuju iste takve procesore a jedva im 4GHz posatignu na 3 meseca posle u djubre.

Cime li ga hlade samo ono iz burica, tecni helijum, azot sta je ono, kada bi se provalilo ono bure prvi do njega bi napraviop 2 koraka a onda bi ga metlicom skupljali.

Poslednja izmena:
Ja mislio da ti treba za peskarenje pa se bas obradovao temi, kad ono...
Nisam ni znao da se koristi u neke druge svrhe.
Pozz.

Kako ce se neko lepo upaliti jednog dana ili eksplodirati od neke skalamerije. Gledate one sto klokuju na 6-7GHz na -250C a pre toga pokvare jedno 50 procesora novih da bi im to uspelo.
Sta ih brigas AMD placa lozanu i onda kada vide ljudi krenu da kupuju iste takve procesore a jedva im 4GHz posatignu na 3 meseca posle u djubre.

Cime li ga hlade samo ono iz burica, tecni helijum, azot sta je ono, kada bi se provalilo ono bure prvi do njega bi napraviop 2 koraka a onda bi ga metlicom skupljali.

:wall:
Ocigledno nisi gledao nijedno oc takmicenje...

i onda kada vide ljudi krenu da kupuju iste takve procesore a jedva im 4GHz posatignu na 3 meseca posle u djubre.

Pod 1.
Proteklih 4-5 godine svaki procesor koji mi je prosao kroz ruke teram minimum 30-40% iznad nominalnog takta ... Trenutni procesor u mojoj masini je 2.53ghz fabricki , vec ~3 godine radi na 4ghz pa ga nisam bacio u djubre ... Kao i puno drugih ljudi sto sa ovog foruma sto generalno... Zar ne shvatas da OC vise nije cak ni "underground" ... Na sva vrata ga "reklamiraju" ... Manje vise i intel i amd ... Pa i Nvidia , prodaju stvari DA bi ih ti overklokovao ... Navikni se , ili cuti ...

Pod 2.
Neko je gledao T2....

Poslednja izmena:
Ne treba mi za OC, nego za fotografisanje :)

owned :d

E vlado, svega ti, ajd molim te prestani da lupetaš... Prvo ne umeš da lepo složiš post, a druga stvar je što pričaš gluposti, spominješ štekere za struju u temi o sređivanju kablova... Khm, anyone cares?

Pod 1.
Proteklih 4-5 godine svaki procesor koji mi je prosao kroz ruke teram minimum 30-40% iznad nominalnog takta ... Trenutni procesor u mojoj masini je 2.53ghz fabricki , vec ~3 godine radi na 4ghz pa ga nisam bacio u djubre ... Kao i puno drugih ljudi sto sa ovog foruma sto generalno... Zar ne shvatas da OC vise nije cak ni "underground" ... Na sva vrata ga "reklamiraju" ... Manje vise i intel i amd ... Pa i Nvidia , prodaju stvari DA bi ih ti overklokovao ... Navikni se , ili cuti ...

Pod 2.
Neko je gledao T2....

ovo sto je rekao Bosla ..... lol

a suvi led .... *** ako negde mozes da nabavis bocu sa CO2 onda iz toga u neku platnenu vrecu picis koliko ti treba :) (tako smo radili u laboratoriji za ispitivanje metala :) )

Nisam bio uzivo na takicenju ali sam gledao video broj preocesora spremljenih da se iskoriste jedan za drugim. A to je najbitnije i ono nasta sam mislio. Ako sam pametnjakovioci lupio jer ne znam da klokovani procesori rade isto dugo kao i normalni to je jer ne znam za to. Mislim da OC skracuje vek procesora. A vi klokujte mozda i postignete neki rekord.
A ja jos uvek mislim da samo menjanje chipset coolera recimo, oc procesora unistava garanciju. A naravno da su pravljeni za to njima i odgovara da sto vise klokujete. Pise sve u uputstvu bitnmo kada se kupi.
Ako je nekome garancija nebitna OK nek izvoli mogu i da mu nabavim mozda tecni azot preko druga koji radi u zavodu kojim zamrzavaju plazmu mada nisam dugo u kontaktu sa njim. Pa se zezajte kada rikne vi vratite oni vam daju novi odmah i vi opet.

Poslednja izmena:
Od svega vama je na kraju lupanje sledece bukvalno shvatanje da se baci u djubre posle 3 meseca ili je lupanje sto pitam sta koriste ili je lupanje da X4 tesko ide preko 4GHzs jer tamo ide na 6-6.5 a ko ce to da postigne ovako. sa X4 recimo.
A mozda je lupanje i gomila procesora za ukras kao kada prodaju cigare pa stave nekoliko a inace svaki moze odmah na 6-6.5 samo ga potope u onaj kazan.

Zavisi od primerka do primerka,al vecina x4 (amd) moze da radi,sasvim stabilno na 4ghz,bez preteranog napona itd :)

Predlazem da prvo prije nego sto nesto napises dobro razmislis sta hoces da kazes. Onda to napisi u nekom notepadu ili wordu, pa po nekoliko puta prekontrolisi.

A posto vidim da znas da koristis opciju za "izmenu" posta , mogao si to da uradis i da tu ubacis ovaj drugi, a ne da pises bezveze i nabijas broj postova.

Jel neko razumeo šta je čovek hteo da kaže? :trust:

pardon?
edit: znam da je odnosilo na vladu,al kad je bal.. :D

hahaha :laugh:
Ovom vladi treba dati neki vip status i zastititi ga ko bele medvede :-devil-:
Zna covek da me nasmeje u sitne sate :D

@|bacteria| +1 za notepad :-devil-:

podseca me na baltazara :D

Nazad
Vrh Dno