Napomena: SuSE 7.3 mi je jedini prepoznao prilikom instalacije RAID IDE diskova i korektno se instalirao (Promise). Kod svih starijih distribucija, trebalo je sve rucno da se uspostavlja; tacnije, postojao je drajver, ali je linux i dalje video diskove kao komada dva. Ovde je sve proslo kako treba.
Salac, od mojih skidanja je 8. CD koji sadrzi (skoro) sve updateove i fixeve (osim kde-i18n fajlova koji se odnose na egzoticne jezike) koji su mogli da se nadju na SuSE-ovom serveru u momentu snimanja (mart). Generalno, velika vecina tih fixeva nije neophodna ako ce se masina terati u desktop svrhe. Treba obavezno ako ce instalacija biti server - ima dosta updateova vezanih za security i slicno.
Inicijalni kernel je 2.4.10, ali toliko sredjivan da je build neki dvocifreni broj. Za pocetak ga ne bih menjao, ukoliko nema potrebe. Mislim da sam na CD snimio i 2.4.18 default buid sa kernel.org-a, ali nisam 101% siguran (imam na hardu sve kernele od 2.2.5 do danas, pa ako nekome treba neki, poslacu mu na e-mail 😀 ). Jos jedan razlog zbog kojeg ne bih menjao u pocetku - imam licencni VMware koji kaki sa svakim narednim buildom, pa sam morao da downgradujem x stvari da bi proradio kako treba. Mislim, izbacuju oni na svom sajtu patcheve (vmwareta), ali sa njima sam imao vise problema nego koristi.