Šta je novo?

Suse 7.3 stigao

nesharm

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
680
8 diskova,7 od distribucije,a 8. su patchevi koje je Silverglider skinuo.Diskove cu dati Vocku,pa nek ih on siri dalje.
Ako nekome treba stigao je i Free BSD 4.5 (4 diska,za to cimajte mene).

P.S.Neizmerno se zahvaljujem kolegi Humphreyju 🙂 na ovoj gomili retkih diskova u nas.

I, jesi li probao ? Utisci ? 🙂

silverglider je napisao(la):
I, jesi li probao ? Utisci ? 🙂

Jao,nisam stigao,probacu ga popodne,pa javljam utiske do veceras.

Odlicno. I ja bih da mi se nareze.
Raduje me sto ima toliko CD-ova sa softverom 🙂 Silver jesi li skinuo mozda ChiliSoftov ASP?

I ja bih SuSe 7.3 već sam spremio diskove 🙂
Da li je ostao isti kernel u v8.0 ?
Ima li neko preporuku za neku knjigu, za linux početnike?

Sada je 10:55 (po mom satu) i Nesha mi jos nije zvao za diskove 🙂
Sada cu ja njega da pozovem, pa cemo da vidimo sta ce da bude. Inace najbolje da me cimate od utorka za Linux, posto imam neke obaveze u Ponedeljak.

Napomena: SuSE 7.3 mi je jedini prepoznao prilikom instalacije RAID IDE diskova i korektno se instalirao (Promise). Kod svih starijih distribucija, trebalo je sve rucno da se uspostavlja; tacnije, postojao je drajver, ali je linux i dalje video diskove kao komada dva. Ovde je sve proslo kako treba.

Salac, od mojih skidanja je 8. CD koji sadrzi (skoro) sve updateove i fixeve (osim kde-i18n fajlova koji se odnose na egzoticne jezike) koji su mogli da se nadju na SuSE-ovom serveru u momentu snimanja (mart). Generalno, velika vecina tih fixeva nije neophodna ako ce se masina terati u desktop svrhe. Treba obavezno ako ce instalacija biti server - ima dosta updateova vezanih za security i slicno.

Inicijalni kernel je 2.4.10, ali toliko sredjivan da je build neki dvocifreni broj. Za pocetak ga ne bih menjao, ukoliko nema potrebe. Mislim da sam na CD snimio i 2.4.18 default buid sa kernel.org-a, ali nisam 101% siguran (imam na hardu sve kernele od 2.2.5 do danas, pa ako nekome treba neki, poslacu mu na e-mail 😀 ). Jos jedan razlog zbog kojeg ne bih menjao u pocetku - imam licencni VMware koji kaki sa svakim narednim buildom, pa sam morao da downgradujem x stvari da bi proradio kako treba. Mislim, izbacuju oni na svom sajtu patcheve (vmwareta), ali sa njima sam imao vise problema nego koristi.

Da li bi mogao da imam problema sa Elsa-inim modemom, jel nisam nasao drivere za Linux na elsa.com?

Amon_Ra je napisao(la):
Da li bi mogao da imam problema sa Elsa-inim modemom, jel nisam nasao drivere za Linux na elsa.com?

Koja Elsa ? Imam na poslu jednu masinu sa Elsa Microlinkom 56e i detektovao ju se i "samopodesio se", te je internet radio iz prve, bez i jednog cacnutog dugmenceta - samo je dial-out podesen (tel broj, itd).

Par stavki oko SuSe-a.....
Big problem sa mountom....ako mountujem jedan od cd-ova,a hocu i drugi,masina zakuca.Ima jezivo ruznu pozadinu,mora da je neki nemac radio dizajn 😀.
Dalje,primedba na Yast,malo ume da brlja,al nista strasno.
Instalacija je vrlo laka,mnogo laksa nego kod Red Hata,jedino je malo zbunjujuce restartovanje sistema da bi se nastavila instalacija(mislio sam da to samo win ima 😀)!
Ajd,sutra sam ceo dan u Suse-u,pa cu javiti rezultate daljih ispitivanja 😀.

Hm, ja imam dva "CD" uredjaja, dva harda i treci se menja u fioci i nisam imao te probleme sa zakucavanjem. Jesi li proverio oko instaliranih drajvera kontrolera - da li je genericki ili bas za kontroler i slicno ?

Pozadinu umes valjda da promenis 😀

Yastom sam zadovoljan, nakon iskustava sa RH-om i posebno Debianom (Potato distro). Umeo je da mi nastimuje na poslu cak i jedan Cannon S100, cemu se stvarno nisam nadao 😉

Ko hoce SuSe 7.3 neka pise na mail da se dogovorimo sta i kako. Ima 8 CD-ova, od toga je 7 za instalaciju, a 8 je ne znam sta, jos nisam pogledao.

Ja sam ga sinoc instalirao i u totalnom sam zbunu 😀 , dok se malo ne naviknem. Modem mi nije prepoznao a i imam muka da stavim jednu finu Themu [High Perfomance Liquid - zna Silver o cemu pricam 😉 ], sad cu da probam da je instaliram...

Nazad
Vrh Dno