Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Od kad mogu Android tv app na Samsung smart tv? Drugo,ovo je tema o modovanju Move boxa.

Tvrdili su neki sve je to Linux i treba da može 🤣

Kupih na kp pnaj move ott modovan da radi supernova na bilo kom netu, ali kako dani prolaze primetih dosta problema. Ukljucim move, Greska prilikom ucitavanja sadrzaja. Kada radi, radi to kako treba, kvalitet slike odlican
Mislim da je upravo u tome suština, što te Telekom registruje da koristiš drugi box sa serijskim brojem koji se razlikuje od zaduženog.
Ja licno koristim MOVE, skoro godinu dana, sa instaliranim raznim aplikacijama, i nikakvih slicnih problema nemam.
Ovde zaključujem da nema problema, jer je stb Telekomov.

Da li postoji nacin da se updejtuje svb prd supernova app koja se nalazi u wolf launcheru?Pocinje jako da me zeza kada prelazim iz launcera u launcher da moram da resetujem ceo box da bi prebacilo ponekad

Ovo uputstvo će vam pomoći da pretvorite Supernova Move box u Android box. I dalje ćete moći da koristite box za šta je predviđen – gledanje kablovske televizije sa dodatkom Android dela. Sve što budete radili, radite na sopstvenu odgovornost jer može doći do brickovanja boxa mada je to malo verovatno ukoliko se dosledno pridržavate uputstva. Ne preuzimam odgovornost za bilo kakvu štetu.

Kao prvo, potrebno je da odete u podešavanja uređaja kako biste saznali ip adresu koju ćete koristiti za pristup. Idite na Podešavanja – Podešavanja – Pokreni podešavanja sistema i ’Network settings’. Odaberite ’Ethernet’ i pogledajte polje ’IP address’. Videćete IP adresu boxa koja je u formatu 192.168.x.x. U mom slučaju je 192.168.1.26.

Pogledajte prilog 316559

Nakon toga, skinite ‘Android debug bridge (adb)’ koji koristimo za konektovanje na box. Preuzmite ga sa ovog linka i raspakujte arhivu: https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip Videćete folder ’platform tools’ i uđite u njega. Ako imate Windows 10, držite SHIFT i kliknite desnim klikom bilo gde na prazan prostor i odaberite opciju ’Open PowerShell window here’. Sad ukucajte ’cmd’ i pritisnite ENTER. Dobićete prozor sa tekstom tipa:

Kod:
PS C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools> cmd
Microsoft Windows [Version 10.0.19043.1202]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools>
Kucajte:
Kod:
adb connect adresa_vašeg_boxa
U mom slučaju je to:
Kod:
adb connect 192.168.1.26

Dobićete nešto slično ovome:

Kod:
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
connected to 192.168.1.26:5555
To znači da ste konektovani na uređaj.

Pogledajte prilog 316567

Sada ćemo instalirati 2 aplikacije – Wolf launcher i Button Mapper.
Kucajte:
Kod:
adb install putanja_do_apk_fajla
Meni su fajlovi na Desktopu pa su komande:
Kod:
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Button_Mapper_v1.51.apk
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Wolf_Launcher_v1.0.9.apk

Zatim kucajte ovu komandu:
Kod:
adb shell
I onda:
Kod:
am start -a android.settings.SETTINGS

Pogledajte prilog 316560

Na TV će se pojaviti ’Settings’ meni pa idite na Device Preferences – Accessibility – Button Mapper i omogućite ga. Meni je meni na engleskom a vama će biti na srpskom, ali ćete se snaći. Vratite se na osnovni ’Settings’ meni i idite na Apps – See all apps – Button Mapper i ’Open’. Skrolujte dole do ’Add Buttons’ pa ponovo na ’Add Buttons’. Odaberite neko dugme na daljincu koje nije od koristi. Ja sam odabrao dugme ispod ’Menu’ sa srcem i pritisnite ga. Pritisnite ’OK’ na daljincu i omogućite ’Customize’, ’Single tap’, ’Actions’ i odaberite ’Home’. Tako smo omogućili da pritiskom na ’srce’ biramo neki drugi launcher od onoga Supernovinog – prethodno instalirani Wolf launcher.
Pritisnite ’srce’ i trebalo bi da dobijete sledeći meni:

Pogledajte prilog 316564

Odaberite Wolf launcher i ’Just once’ tako ste se izbavili iz forsiranog Supernova launchera. Kad hoćete da se vratite na gledanje kablovske, ponovo ’srce’ i odaberite ’DVB PRD Supernova’. Važno je da ne odaberete opciju ’Always’ prilikom šaltanja kako ne biste izgubili opciju biranja launchera mada se može i to srediti. Inače, u listi aplikacija u Wolf launcheru ćete pronaći ’DVB PRD Supernova’ mada je ne pokrećite tako jer nekad javi grešku i neće da se pojavi slika. Uvek koristite ’srce’ za vraćanje na kablovsku jer tako nema greške.

Box nema Google prodavnicu tako da se aplikacije instaliraju ili adb install komandom ili prebacivanjema na flešku pa preko ’FileBrowser’ ili neke druge aplikacije. Kod mene rade Kodi, Stremio, IPTV, SmartTubeNext i druge aplikacije bez problema. EON tv app takođe uspešno instalirana ali je nisam koristio.

Srećno!
Meni neće da radi sve radim kako si napisao

Čitaj i postove koji slede nakon prvog, naći ćeš sve odgovore zašto neće da radi.

Srecna nova godina svima. Uz pomoc ove teme koja je lepo napisana i detaljno objasnjena sam uspeo da pretvorim move box u android. Sada bih mi trebalo da tako isto uradim i za Iris HPH07 Skyworth, al to nisam nigde mogao tako naci na celom ovom forumu, a ljudi su pisali da su to uradili. Ako je neko sa ove teme to uradio zamolio bih da napise ovde u kratkim crtama kako se to izvodi. Hvala!

Da li je moguće povezati MOVE STB na stari tip televizora pomoću AV kabla, budući da MOVE STB na sebi ima 3,5 mm AV out?
Probao sam da koristim 3,5 mm AV kabl od iris box-a, međutim nisam uspeo da dobijem ni sliku ni zvuk.

Moze sigurno. Isprobano na staro Samsung crt-u. Mislim da je kabal bio od nekog SBB uredjaja.

Ako ke radio na irisu trebalo bi i na ovom. Jesi li dobro ,,gurnuo,, bananicu u move? Jesi li izabrao odgovarajuci av u meniju televizora?

Prilozi

• IMG_20230109_165237.jpg
    IMG_20230109_165237.jpg
    89 KB · Pregleda: 57
Ako ke radio na irisu trebalo bi i na ovom. Jesi li dobro ,,gurnuo,, bananicu u move? Jesi li izabrao odgovarajuci av u meniju televizora?
Probao sam ponovo, međutim ništa se ne dešava,ne znam da li treba nešto da se odradi u podešavanjima uređaja, ali moguće da mu iz nekog razloga neodgovara 3,5 mm konektor od irisovog av kabla, probacu da nabavim drugi av kabl

a

Kako mogu da znam koji av kabl je odgovarajuci, posto iz nekog razloga ne radi sa irisovim av kablom?
Zuti cinc na kablu bi po pravilu trebalo da daje video signal medjutim na nekim boxevima nije tako....ja sam licno imao nekada taj problem sa android boxom, video signal je davao na crvenom prikljucku...probaj da zamenis prikljucke mozda je taj problem u pitanju...

Probao sam ponovo, međutim ništa se ne dešava,ne znam da li treba nešto da se odradi u podešavanjima uređaja, ali moguće da mu iz nekog razloga neodgovara 3,5 mm konektor od irisovog av kabla, probacu da nabavim drugi av kabl
Treba pogoditi pravu bananicu.
Ni meni nije hteo kabl od Irisa da radi na Move boxu.

Ne znam, nije mi bilo toliko bitno da se udubim u problematiku.

@kalehrl Pozdrav legendo pisao sam ti kroz inbox pa ako mozes odgovoriti nešto , puno bi mi pomogao. Hvala

Zuti cinc na kablu bi po pravilu trebalo da daje video signal medjutim na nekim boxevima nije tako....ja sam licno imao nekada taj problem sa android boxom, video signal je davao na crvenom prikljucku...probaj da zamenis prikljucke mozda je taj problem u pitanju...
Tako je isto na laki boxu na crvenom ide slika postoji sansa da ide i na move isto treba probati.

Podneo sam zahtev u MTS poslovnici da mi se dodeli odgovarajući AV kabl za MOVE stb, došao je tehničar i doneo AV kabl 3,5 mm na činč, sa kojim MOVE radi bez problema, razlika između ovog AV kabla i irisovog sa kojim MOVE nije radio je zapravo u dužini samog 3,5 mm konektora, konektor na AV kablu koji je tehničar doneo ima dužinu od 17 mm, dok irisov ima 15 mm.

Zanima me kako se ovaj MOVE BOX ponaša kada se preko HDMI spoji na starije modele tv npr sony bravia led tv ili slično koji nemaju ugradjen HDR u sebi. Da li funkcionise sve normalno i bez problema , ako je neko imao iskustvo.

Zanima me kako se ovaj MOVE BOX ponaša kada se preko HDMI spoji na starije modele tv npr sony bravia led tv ili slično koji nemaju ugradjen HDR u sebi. Da li funkcionise sve normalno i bez problema , ako je neko imao iskustvo.
Ja sam ga spajao na stariji lcd model Samsunga iz 2009 godine, i radio je vrhunski.

Ja sam ga spajao na stariji lcd model Samsunga iz 2009 godine, i radio je vrhunski.
Super onda. Mislio sam ga prikljuciti na stari Sony led tv na donjem spratu jer na sadasnjem LG tv zeza ga HDR. Medjutim imam dva problema. Prvi što kablo u Move box ide sa klasicnom iglicom ( pricam o ovom kablu za kablovsku tv ) a u Sony tv je islo ono klasicno koaks. kablo sa rupicom , sigurno znate na šta mislim. To mi nadam se ovi tehnicari mogu rjesiti?
Drugi problem , mozda neko zna odgovor da li mora u MOVE BOX biti ubačen ovaj mrezni kabal jer na donjem spratu nemam rutera , on mi je pored ovog LG tv-a gore. Da li utice na funkcionalnost rada kanala , čuo sam da samo ukida funkciju vracanja unazad , to mi i ne treba , bitno da kanali rade oke.

Promenice ti konktor,stavice odgovarajuci. Mozes da koristis wifi bez problema,s tim sto vidi samo 2.4 mrezu. Meni radi na starom lg lcd iz 2011 tako da nemas problema sa tim. Radi i sa starim Samsung crt tv-om.

Promenice ti konktor,stavice odgovarajuci. Mozes da koristis wifi bez problema,s tim sto vidi samo 2.4 mrezu. Meni radi na starom lg lcd iz 2011 tako da nemas problema sa tim. Radi i sa starim Samsung crt tv-om.
Koliko sam vidio ovaj box nema opciju wifi , moze samo preko mreznog kabla ali nema veze.

Ako pricamo o novom Move boxu,on svakako ima wifi.

Da se upisem u klub modovanih.
Nemojte gubiti vreme pokusavajuci da se konektujete preko adba na box sa poslednjim softverom.
Prvo boot u recovery pa flesujete p212-ota-full_20210225103731, cupate koaks iz rutera i pratite upustvo iz prvog posta. Kad zavrsite sve, pustite box da se azurira, radice sve normalno.
Nego jel ima neko ideju kako iskljuciti HDR na boxu? Tv je Hisense H43B7500 i forsira mi hdr prvo na svim kanalima pa i na SmartTubeNext aplikaciji.
Jel koaks iz rutera treba bit iskljucen svo vrijeme i dok flesujemo a kasnije i kad vrsimo adb connect? Jer nema mi logike da radi adb connect ako je koaks iskljucen.... a koliko sam shvatio flesujemo ga iz razloga da vratimo na februarski fw jer na ovim novijim ne dozvoljava adb connect opciju.

Majstore ADB connect radi preko WiFi ili ethernet konekcije, veze nema sa coax-om
Coax čupaš iz rutera da ne bi imao internet vezu = da ne može ponovo da skine firmware OTA zip dok se ti igraš sa ADB.
A ruter ti treba upaljen za LAN / WLAN vezu između boxa i kompa / mobilnog na kom izvršavaš ADB / shell komande.

Majstore ADB connect radi preko WiFi ili ethernet konekcije, veze nema sa coax-om
Coax čupaš iz rutera da ne bi imao internet vezu = da ne može ponovo da skine firmware OTA zip dok se ti igraš sa ADB.
A ruter ti treba upaljen za LAN / WLAN vezu između boxa i kompa / mobilnog na kom izvršavaš ADB / shell komande.
Jasno. Hvala na odg

Nazad
Vrh Dno