Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi
Znaš li neko koja su login podatci za Supernova ZTE F660 modem ruter?
Probavao ovo sto sam našao na je tu i neće. Na wifi sam se nakačio naravno
admin
admin
Našao
Nego jel realno da je UI na kineskom? 🤣
Neće Brave na telefonu da prevede 😂

Jeste zamršena situacija mada ako trenutno postoji SN koaks infrastruktura ne verujem da postoji i SN optika. Takode nisam ni čuo da na istom mestu postoji i SN optika i Telekom optika. Bar je tako kod mene u Kragujevcu.

Telekom Srbija ima:

- svoju staru mrežu baziranu na telefonskim paricama (xDSL) i optici (GPON) - na ovoj mreži korisnici imaju
- uslugu televizije preko IP multicast (Iris)
- uslugu premotavanja kroz IP unicast (na Iris box-u) kroz njihovu internu mrežu koja nema veze sa internetom (pa gledanje TV unazad ne usporava internet)
- uslugu interneta preko PPPoE access servera (neki korisnici se nalaze iza CGNAT - uglavnom korisnici na sporijim paketima - a neki ne), ne postoji IPv6 pristup
- uslugu fiksne telefonije direktno na telefonskoj parici (za xDSL korisnike) ili kroz SIP na njihovom ruteru za GPON korisnike (ne daju uslugu bez fiksnog telefona)
- ONT koji dele nema CATV izlaz (za RF Over Fiber, jer na ovoj mreži uopšte i ne koriste isti)

- supernova mrežu baziranu na koaksijalnim kablovima (CATV + DOCSIS) i optici (RF Over Fiber + GPON)
- uslugu televizije direktno preko CATV + CAM kartice ili Move
- uslugu premotavanja kroz IP unicast (na Move box-u) kroz internet mrežu (pa se brzina interneta usporava kada gledate unazad)
- uslugu interneta bez PPPoE (svi korisnici su iza CGNAT osim ako plate statičku javnu IP adresu), neki korisnici imaju IPv6
- uslugu fiksne telefonije kroz SIP na njihovom ruteru
- ONT koji dele ima CATV izlaz (za RF Over Fiber) ili daju poseban konverter za slučaj da ONT nema (na ovoj mreži imaju RF Over Fiber)

Takođe, Telekom iz nekog razloga iako koristi GPON u obe mreže, ima prilično različite brzine pristupa internetu:

mtsBox 3 OsnovniBox 3 SrednjiBox 3 VelikiBox 4 Zlatni
xDSLD/U: 20 / 4 MbpsD/U: 50 / 8 MbpsD/U: 100 / 10 Mbpsnije dostupan
GPOND/U: 150 / 20 MbpsD/U: 250 / 80 MbpsD/U: 500 / 160 MbpsD/U: 1000 / 400 Mbps

SupernovaPlan 3SPlan 3MPlan 3LPlan 3XL
CoaxD/U: 80 / 8 MbpsD/U: 100 / 10 MbpsD/U: 120 / 15 MbpsD/U: 350 / 20 Mbps
GPOND/U: 150 / 10 MbpsD/U: 150 / 15 MbpsD/U: 200 / 20 MbpsD/U: 1000 / 100 Mbps

Telekom Srbija ima:

- svoju staru mrežu baziranu na telefonskim paricama (xDSL) i optici (GPON) - na ovoj mreži korisnici imaju
- uslugu televizije preko IP multicast (Iris)
- uslugu premotavanja kroz IP unicast (na Iris box-u) kroz njihovu internu mrežu koja nema veze sa internetom (pa gledanje TV unazad ne usporava internet)
- uslugu interneta preko PPPoE access servera (neki korisnici se nalaze iza CGNAT - uglavnom korisnici na sporijim paketima - a neki ne), ne postoji IPv6 pristup
- uslugu fiksne telefonije direktno na telefonskoj parici (za xDSL korisnike) ili kroz SIP na njihovom ruteru za GPON korisnike (ne daju uslugu bez fiksnog telefona)
- ONT koji dele nema CATV izlaz (za RF Over Fiber, jer na ovoj mreži uopšte i ne koriste isti)

- supernova mrežu baziranu na koaksijalnim kablovima (CATV + DOCSIS) i optici (RF Over Fiber + GPON)
- uslugu televizije direktno preko CATV + CAM kartice ili Move
- uslugu premotavanja kroz IP unicast (na Move box-u) kroz internet mrežu (pa se brzina interneta usporava kada gledate unazad)
- uslugu interneta bez PPPoE (svi korisnici su iza CGNAT osim ako plate statičku javnu IP adresu), neki korisnici imaju IPv6
- uslugu fiksne telefonije kroz SIP na njihovom ruteru
- ONT koji dele ima CATV izlaz (za RF Over Fiber) ili daju poseban konverter za slučaj da ONT nema (na ovoj mreži imaju RF Over Fiber)

Takođe, Telekom iz nekog razloga iako koristi GPON u obe mreže, ima prilično različite brzine pristupa internetu:

mtsBox 3 OsnovniBox 3 SrednjiBox 3 VelikiBox 4 Zlatni
xDSLD/U: 20 / 4 MbpsD/U: 50 / 8 MbpsD/U: 100 / 10 Mbpsnije dostupan
GPOND/U: 150 / 20 MbpsD/U: 250 / 80 MbpsD/U: 500 / 160 MbpsD/U: 1000 / 400 Mbps

SupernovaPlan 3SPlan 3MPlan 3LPlan 3XL
CoaxD/U: 80 / 8 MbpsD/U: 100 / 10 MbpsD/U: 120 / 15 MbpsD/U: 350 / 20 Mbps
GPOND/U: 150 / 10 MbpsD/U: 150 / 15 MbpsD/U: 200 / 20 MbpsD/U: 1000 / 100 Mbps
Hvala na ovako detaljnim informacijama za telekom i supernovu.

Ja sam dobio Supernovin Coax Plan3M

Kada se sklopi ugovor, da li se racuna kalendarski mesec ili mesec od dana uvodjenja/potpisa?
Da li Supernova ima kao kod SBB-a smart tv app za TV i kako radi?

Poslednja izmena:
Kada se sklopi ugovor, da li se racuna kalendarski mesec ili mesec od dana uvodjenja/potpisa?
Da li Supernova ima kao kod SBB-a smart tv app za TV i kako radi?

Zavisi koji paket uzmeš.

Ja sam uzeo Super Plan 3 sa dva move boxa povezana na dva televizora.

Možeš na još tri uredjaja da priključiš (TV, tablet, telefon...).

Smart TV app se zove "move n go".

Sudetji po tome kako pishesh od Pravoslavne Nove godine tebe je zamenio chatbot koji ne prepoznaje nasha slova ili pokushavash da izdejstvujesh od administracije uvodjenje autokorekcije teksta ili si postao Chehoslovak ili neshto tako. 😁

Sudetji po tome kako pishesh od Pravoslavne Nove godine tebe je zamenio chatbot koji ne prepoznaje nasha slova ili pokushavash da izdejstvujesh od administracije uvodjenje autokorekcije teksta ili si postao Chehoslovak ili neshto tako. 😁
Ma ne na jednom drugom forumu je neko pokrenuo kritiku o oshishanoj latinici, pa sam promenio u stil koji se razume :p

Ja imam Huawei HG8245W5-6T, ali isto ne znam koji mu je admin/admin username i pass. Probao sam sve šifre što je Milan Kragujević postavio na TeleSrbija, kao i ostalo što sam pronašao ovde na forumu, ali ništa ne prolazi. Užasno me nervira što ne mogu da mu stavim WPA2-PSK i WiFi je zaključan na WEP.
I šta bi sa ovim? Ja muku mučim.. Čim otkucam 192.168.1.1 piše mi vreme je isteklo... Nemam pristup modemu uopšte? Daj neko ako je voljan neka mi pomogne... 😁😁

@Dak78 neko mi je na PP napisao da treba da se izvuče GPON kabl, fabrički resetuje ruter, LAN kablom poveže sa user/pass telekom/telekom i onda može da se podesi. Da li beše 192.168.100.1 ili 1.100 ne sećam se, ali na jedan od ta dva je sigurno.

Jesi li siguran da nisi pomesao kanal sa 24Kitchen?

@Dak78 neko mi je na PP napisao da treba da se izvuče GPON kabl, fabrički resetuje ruter, LAN kablom poveže sa user/pass telekom/telekom i onda može da se podesi. Da li beše 192.168.100.1 ili 1.100 ne sećam se, ali na jedan od ta dva je sigurno.
@uji e hvala drug. Čim budem došao kući pokušaću pa javljam ovde šta sam uspeo da "skarabudžim" 😁

• Like
Reagovanja: uji
Zavisi koji paket uzmeš.

Ja sam uzeo Super Plan 3 sa dva move boxa povezana na dva televizora.

Možeš na još tri uredjaja da priključiš (TV, tablet, telefon...).

Smart TV app se zove "move n go".
@MilanBre
Kako si zadovoljan sa Muv BoX jel ok rade i vrše svoju svrhu? Jel je ok premotavanje i ostale funkcije? Jel ok slika i ostalo? Jesi li povezan preko kabla ili bežično tj putem wifi ~ konekcije?
Daj nešto više o tome... 😁😁🙋🏻‍♂️😊

@MilanBre
Kako si zadovoljan sa Muv BoX jel ok rade i vrše svoju svrhu? Jel je ok premotavanje i ostale funkcije? Jel ok slika i ostalo? Jesi li povezan preko kabla ili bežično tj putem wifi ~ konekcije?
Daj nešto više o tome... 😁😁🙋🏻‍♂️😊

Iskreno, BOX je veliko sra***! A tek dajinac! Pa kao da su ih deca pravili iz zabave.

Tu malu bezvezenu kutijicu što je zovu BOX sam odložio u fijoku pa instalirao Move TV app i povezao nalog. Korisnim dajinac od TV. Sve radi kako treba .

Što se tiče premotavanja, lako se navodi da se vratiš na neku emisiju koju si propustio.
No, ako želiš da vratiš uživo neku emisiju, tipa na utakmici da ponovo vidiš gol, vraća po pola minuta do minut kad klinkneš za nazad ali može i brže.

Povezan sam Lan kablom jer mi ruter blizu TV.

Iskreno, BOX je veliko sra***! A tek dajinac! Pa kao da su ih deca pravili iz zabave.

Tu malu bezvezenu kutijicu što je zovu BOX sam odložio u fijoku pa instalirao Move TV app i povezao nalog. Korisnim dajinac od TV. Sve radi kako treba .

Što se tiče premotavanja, lako se navodi da se vratiš na neku emisiju koju si propustio.
No, ako želiš da vratiš uživo neku emisiju, tipa na utakmici da ponovo vidiš gol, vraća po pola minuta do minut kad klinkneš za nazad ali može i brže.

Povezan sam Lan kablom jer mi ruter blizu TV.
Move TV app jel radi ona lepo na kom tipi tv si ti to instalirao? Pa zar je moguće da je toliko loša jel imaš ovaj noviji model kutije BOX MOVE'N'GO ili ona starija verzija?

Prilozi

• Screenshot_20230309_150409_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    Screenshot_20230309_150409_com.google.android.apps.photos~2.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 41
Поздрав другари,
Да ли је неко имао сличан проблем да на смарт тв, апликација “мув смарт” не ради баш најсјајније.
Велики број програма не може да улита, слика поздлени и избаци грешку да је немогуће репродуковати канал, тако нешто?!
А на другом тв ради ок.

Поздрав другари,
Да ли је неко имао сличан проблем да на смарт тв, апликација “мув смарт” не ради баш најсјајније.
Велики број програма не може да улита, слика поздлени и избаци грешку да је немогуће репродуковати канал, тако нешто?!
А на другом тв ради ок.
Bilo je već reči o tome, ja imam isti problem na Hisense smart TV-u sa Android TV OS-om.

Move TV app jel radi ona lepo na kom tipi tv si ti to instalirao? Pa zar je moguće da je toliko loša jel imaš ovaj noviji model kutije BOX MOVE'N'GO ili ona starija verzija?

Move TV App skinuta i instalirana na LG televizoru. Radi lepo aplikacija, samo što kod prebacivanja kanala kod boxa traje sekund, kod TV app od 3 do 6 sekunde ali to meni ne pravi problem.

Imam staru verziju. Sa bandere dolazi optički kabl koji ide u wifi ruter.

Iz tog rutera ide jedan lan kabl kod mene u TV a drugi lan kabl kod mojih.

U suštini, to je gledanje televizija putem interneta i kasni od 15 do 25 sekunde u odnosu na dvb-c.

Ti imaš noviju kutiju koja je hibrid. Ima u sebi dvb-c i move n go. Tako da kod tebe nema kašnjenja sadržaja.
Поздрав другари,
А на другом тв ради ок.

Možda TV ima muku da "upeca" wifi signal, pa zbog toga izlaze greške.

Poslednja izmena:
Bilo je već reči o tome, ja imam isti problem na Hisense smart TV-u sa Android TV OS-om.

Код мене су оба ТВ ТЦЛ, на једном ради све супер а на другом не.

Поздрав другари,
А на другом тв ради ок.
Da,ja na Tesli imam taj problem

Možda TV ima muku da "upeca" wifi signal, pa zbog toga izlaze greške.

Сигнал је добар, рутер удаљен 3-4м од ТВ. Све на тв супер ради осим те апликације. Покушао поново да деинсталирам па инсталирам, не вреди, исти проблем и то је то.
Неки програму раде најнормалније а неки не.

Video codec verovatno pravi problem.
Kod mene na samsung i lg i firestick radi odlicno.
Na firesticku pogotovo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno