Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar nije bolje uzeti full Apollon direktno nego preko Supernove? Razlika u ceni je bila 100 din.

Pozdrav,imam optički net 200/20 ali mi brzina ne prelazi 100,modem je ZTE F660,da li ima neko rešenje ili da zovem SN?
Na istom ethernet kabelu sam kod SBB-a ima punu brzinu 300/30.

Pozdrav,imam optički net 200/20 ali mi brzina ne prelazi 100,modem je ZTE F660,da li ima neko rešenje ili da zovem SN?
Na istom ethernet kabelu sam kod SBB-a ima punu brzinu 300/30.
Proveri u koji port je utaknut kabl na tom F660, port br1 je 1000/1000, ostali su 100/100.

Zvao sam,kažu "zvaće vas napredna podrška",ma šta to značilo...

Što se tiče Apolona, izgleda da u najjačem paketu ide i SVOD na Move-u i Apollon app, meni su po automatizmu prosledili kredencijale za app nakon potpisivanja ugovora za XL paket. Dok na L paketu izgleda da ide samo SVOD kategorija u okviru Move aplikacije.

Moze li neko da objasni cemu sluzi ovaj network routing na ZTE F680? Na drugim ruterima nisam vidjao ovakvu postavku. Na prvoj slici je iz dropdown-a moguce birati sva tri iz liste. Iz nekog razloga mi DNS bloker na lokalnoj mrezi ne radi tj. radi samo parcijalno blokiranje reklama, pa pokusavam da provalim u cemu je problem.

1.png

2.png

To ti pokazuje koje sve mreže ruter ima podešene i kroz šta ide voip, kroz šta TR069 kroz šta internet...

Danas sam premestio risiver iz jedne u drugu sobu i povezao na tv. Međutim kako god podesim pokazuje mi da su kanali skremblovani i da pozovem njihov korisnički servis. Ima li ko ideju šta je u pitanju?

Danas sam premestio risiver iz jedne u drugu sobu i povezao na tv. Međutim kako god podesim pokazuje mi da su kanali skremblovani i da pozovem njihov korisnički servis. Ima li ko ideju šta je u pitanju?
Deaktivirala ti se kartica u risiveru ako risiver nije dugo korišćen.
Drugo što možeš da probaš jeste da izvučeš karticu i očistiš čip na njoj (možda je nahvatao prašinu) i da je vratiš pa vidi rezultat.
Treće ti je svakako poziv korisničkog centra u pomoć.

Da, nije dugo radio. Izgleda da ću ipak morati da zovem podršku. Hvala na pomoći.

@gagale ne znam kako je kod receiver-a, meni se 2x desila slicna situacija, ali samo kod kartice i dvb-c tunera od TV, probaj da ostavis bilo koji kanal ukljucen da tako radi (15-20min), posle nekog vremena kartica se ponovo inicijalizuje i naravno rade svi kanali

Moze li neko da objasni cemu sluzi ovaj network routing na ZTE F680? Na drugim ruterima nisam vidjao ovakvu postavku. Na prvoj slici je iz dropdown-a moguce birati sva tri iz liste. Iz nekog razloga mi DNS bloker na lokalnoj mrezi ne radi tj. radi samo parcijalno blokiranje reklama, pa pokusavam da provalim u cemu je problem.

1.png

2.png
To ti je static obichno da namestish ako si u vpn sa firmom, pa da stavish rutu ako VPN sam ne stavi. imao sam taj sluchaj.
Policy ruting je da odredish na koju adresu dal da ide preko VPN ili bez, u sluchaju da hotjesh i vpn i wan direktno.

Ne pročitah nigde da neko ima sličan problem , pa da pitam:ruter ZTE F680, laptop (2kom) Lenovo G580 (windows 7 i windows 10), net radi kako radi,najveći problem imam sa laptopovima koji preko wifi jako teško dobijaju net, moram četati 3-4 pa i 10-tak minuta.Pokušavao razna podešavanja, ništa, žalio se njihovoj podršci, ništa.Nakon mojih žalbi doneli drugi ruter (ja tražio drugi model), potpuno isti.Otključao BIOS-e na laptopovima, ubacio 5g kartice, malo bolje , ali još uvek značajno čekanje.Na drugim uređajima, telefon i sl sve ok.Neki savet!Hvala!

Danas me zovu jer sam predao zahtev za raskid, i na drugoj adresi, i ponudise 4 meseca upola cene,tamo su mi cale i keva, tako da sam prihvatio. Ali glupost je da moras da pretis raskidom da bi ti dali neku idiotsku ponudu.

Imam Supernova tv pretplatu, sada vec godinu dana po ceni od 799 din prvih 12 meseci i 1599 narednih 12 meseci. Juče sam imao iznenadjenje, zvali su me i pitali da li želim besplatni optički internet 150/20 na dve godine sa ruterom, wifi itd, tehničari bi dosli da izvedu instalaciju jer sam pre godinu dana trazio samo koaksijalni kabl i dve cam kartice.

Da li ti je doveden opticki kabl do kuce pa tu imas onaj pretvarac na koaksijalni kabl?

U zgradi imam Mts Gpon, ne znam kako su pre godinu dana dotadašnji Pošta kds koaksijalni kabl povezali na Supernovu, a ne znam kako će pri uvođenju interneta rešiti da mi ostane koaksijalni kabl, mozda ga neće ni dirati.

Neće ti oni uvesti optički internet, dobićeš Supernova internet preko HFC infrastrukture (koaksijalnog kabla).

Ne verujem da će ti uvesti mts optički net, jer bi to verovatno zahtevalo da pređeš na Iris TV uslugu.

Proveri još jednom da li ti nude optički ili HFC internet.

Da li je neko u skorije vreme trazio dodeljivanje IPv6 adrese na Supernova HFC ili optici?

Na optici ne daju IPv6, nego nude zakup javne statičke IP adrese.

Poslednja izmena:
IPv6 radi na supernova optici bez ikakvih problema (imam iskustva sa ovim na 3 lokacije, privatni i poslovni korisnici) - na sve tri je doduše Supernova ONT u bridge modu te ruteri (koje korisnici imaju - a ja sam ih podešavao) dobijaju i IPv4 i IPv6 konfiguraciju direktno.

Što se tiče IPv4 dobija se ili CGNAT ili javna statička adresa direktno na interfejsu korisnikovog rutera (ont je u bridge modu).

IPv6 kroz DHCP6-PD se dobija mreža /56 (i kod privatnih i kod poslovnih korisnika), to vam daje mogućnost da dalje prosleđujete do 16 različitih /64 mreža (glavnu, mrežu za goste, mrežu za IOT...).

Efekat je da kroz IPv4 (samim tim i kroz CG-NAT box) ne prolaze:
  • Meta (facebook, instagram, whatsapp)
  • Google (Youtube, Cloud messaging...) - bolje rade notifikacije na androidu
  • Apple (notifikacije na apple uređajima rade odlično)
  • Netflix
  • Viber, Signal, Telegram
...

Samim tim što sve ovo ide kroz IPv6, opterećenje CGNAT BOX-a kod provajdera opada, a i nema glupog dropovanja konekcija pa (ponovo kažem) notifikacije rade normalno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno