Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sto ti oni pricaju nema veze sa zivotom. To vazi za sn mrezu a ti si na Exe. FOX kanali kod Exe Neta su na 578 000 i degradirani su u sd od pre mesec dana, zasto - to je vec pisano na exe temi i nikakvo ponovno skeniranje ti nece pomoci. Na sr 6900 neces naci ni jedan kanal, jee sr kod Exe je 6952 i 256qam je modulacija.
Na 674 000,, tacno, imas 9 kanala; ali su: Zona, Nat Geo, Nat Geo Wild, Animal Planet, Travel, C&I i 3 MTV kanala i nema Fox kanala tu tako da se ne muci dzabe.

Poslednja izmena:
Mora im se vise puta nacrtati da je u pitanju Exe net da bi shvatili i mozda dali neko objasnjenje zasto su degradirali u sd. Mada je vec u Exe temi nezvanicno pisano zasto :)

Poslednja izmena:
Napravio sam se lud, nisam pomenuo da sam bivsi exe net, ali mam paket u kome pise EXE majku mu staru.

Dobio odovor
Pozdrav, FOX kanali se globalno emituju u SD formatu na Exenet digitalnoj televiziji.
Zahvalio sam se.

Kakva im je ovo debilna odluka da se prilikom potpisivanja novog ugovora za Super Plan 3XL obavezno vraćaju CAM kartice i uzima Move?

Upravo mi je to predočeno kao obavezujuća stavka, za koju čak i operaterka kaže da nije mogla da veruje da se to zahteva, ali je to tako od nedavno, tj. od kad su uveli ovu migraciju paketa...

Praktično najjači paketi moraju da koriste Move, dok ostali imaju pravo izbora...

Poslednja izmena:
Kakva im je ovo debilna odluka da se prilikom potpisivanja novog ugovora za Super Plan 3XL obavezno vraćaju CAM kartice i uzima Move?

Upravo mi je to predočeno kao obavezujuća stavka, za koju čak i operaterka kaže da nije mogla da veruje da se to zahteva, ali je to tako od nedavno, tj. od kad su uveli ovu migraciju paketa...

Praktično najjači paketi moraju da koriste Move, dok ostali imaju pravo izbora...

Pa zato sto su nepismeni, cim se operaterka isto pita zasto za najjaci paket ide move, a ne ide cam modul. Ozbiljnost firme se vidi u kontaktu sa agentima podrske.
Inace, CAM modul je sjajna stvar za ljude koje smaraju daljinci po kuci, imas jedan daljinac i udri. Gledajuci logiku operatera (yettel, telekom, sbb, orion i ostali), u najjacim paketima idu i napredni servisi. Ne moze nijedan od pobrojanih operatera da ti ponudi premotavanje, vod i ostale *******cije ako koristis CAM.

A obzirom da se i operaterka cudi tome, znaci da zaposljavaju polupismen kadar, prethodno im ne objasnivsi sta i kako treba da rade.

Pa vecina sada ima smart televizore i ne treba im move uredjaj. Treba da ostave stvar izbora, mene su ubedjivali prilikom produzetla ugovora, jedva su pristali na to da ne zelim move, tu njihovu naprednu sklopociju...

Većina na forumu verovatno ali većina generalno teško. Na SN su masovno prešli penzioneri početkom godine usled gašenja Pošte a manji broj ima takve TV aparate (mnogi još stare topovnjače). A mnogi ne uzeše ni MOVE jer im je komplikovano. CAM i najniži paket za 1.500 u 2 godine a posle kako će po punoj ceni, ko zna.

Ja evo moram da podelim ovo sa vama- konacno sam prelomio i putio da dodju 18 meseci po 1din za najjaci 1000 optika plus paket, ili kako se vec zove. I stvarno profesionalna instalacija, dok nismo dosli do modema koji je neki ZTE F660 iz 2018., vidljivo polovan, bez 5G WiFi i biser - 100mbit LAN portovi! Kaze instalater Supernova samo ovo ima u magacinu, nije Telekom isporucio novije!?!? Zalio se teti na call centar, kaze zapisace sve pa ce me neko kontaktirati. Lepo spakovao svu opremu i nastavio sa SBB...

Imao sam ja taj F660, jedan lan port gigabitni, ostali su 100mbit

Sada sam isprobao, meni su svi zakucani na 100.

Jedno glupo pitanje-kartica u racunaru ti je gigabitna? Taj ruter po specc ima gigabitni port.

Jeste gigabitni, na SBB modemu izvlacim preko 500, jer je paket 600/60. Na ovom ZTE su sva 4 porta zuta, ne vidim nikakvu naznaku koji bi bio gigabitni. Usao sam u meni sa admin kombinacijom, ni tu ne vidim neku naznaku kako da potvrdim da imam gigabitni port.

Probaj da LAN kabl ubaciš u port 1 na F660 i onda u mrežnoj kartici pogledaj šta ti kaže...

Prilozi

• 1.0 Gbps.jpg
    1.0 Gbps.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 75
Jok, sva 4 su 100mbit. Ko zna sta su mi uvalili...

Prilozi

• Screenshot 2022-12-13 163241.jpg
    Screenshot 2022-12-13 163241.jpg
    15.7 KB · Pregleda: 70
Jel emituje neki kanal na Supernovi Dolby D 5.1 , nekad je to radio MTV Hits ali koliko vidim ne vise, Nickelodeon ima Dolby D ali samo 2.0

Da li nekom koci RTS 1 za vreme utakmice Argentina Hrvatska preko web-a? Mozillu koristim. Danas je radilo ali sada za vreme utakmice koci.

Drug ima televizor Skyworth 32E3000. Danas je uveo supernova optiku i pita me na koju rezoluciju da podesi move box i da li HDR da uključi ili isključi u boxu i da li da ga gasi noću?

Da li neko zna kako da ukljucim opciju e-racun? Da li moram da ih zovem ili? Jednom sam je aktivirao, ali radio preselenje i sada ne mogu da se setim kako sam aktivirao.

Da li neko zna kako da ukljucim opciju e-racun? Da li moram da ih zovem ili? Jednom sam je aktivirao, ali radio preselenje i sada ne mogu da se setim kako sam aktivirao.
Pošalješ im mail u kome tražiš da ti pošalju zadnji račun, i kažeš da ti ubuduće na taj mail šalju račune. Meni posle toga poslali mail u kome treba da potvrdim da li na taj mail želim račune, odgovorio potvrdno i to je to.

Tacno od ponoci majstori unapredjuju usluge u mom podrucju. Nisu mogli malo kasnije to da krenu da rade.

Drug ima televizor Skyworth 32E3000. Danas je uveo supernova optiku i pita me na koju rezoluciju da podesi move box i da li HDR da uključi ili isključi u boxu i da li da ga gasi noću?
Po specifikaciji televizora koju sam našao na netu rezolucija mu je 1366x768 i on treba podesiti move box na 720p 50hz i treba da isključi HDR u move boxu.
Jel to ok?
I koliko se sećam move box se sam isključuje posle određenog vremena, ne znam tačno koliko posle isključivanja televizora.

Nakon još malo prepiske sa podrškom, sad mi tvrde da mogu da pređem na Super Plan 3XL, da ostanem sa CAM karticama, ali da će mi onda ukinuti pristup Move aplikaciji za telefon/Smart TV...

Stvarno nisu normalni. Još ih lepo zamolim da mi ostave kartice, jer svakako imam Move Smart TV aplikaciju za premotavanje... Tačno kao da ne žele da obnovim ugovor.

Ja predlazem da proba da podesi 1080p sa 50fps, mozda i 1080i 50fps, pa da vidi kako mu slika izgleda. Svi ti televizori umeju da se "snadju" sa 1080 signalom bez problema i da rade skaliranje (prilicno dobro).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno