Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@sonetpro_kg, nema potrebe da radiš apdejt firmvera, mogu da ti potvrdim da su ti postavke ispravno nameštene. Ako nemaš potrebu za dodatnim podešavanjima, čak možeš da pomeniš Mode iz Router u Pass-through (Bridge).

mora verzija po verzija, nece moci skok sa matore na najnoviju...

Supernova najgori provajder na svetu. Evo od septembra ne mogu da reše sporadičan jako loš upload u popodnevnim/vecernjim casovima! Džaba reklamacije, džaba sve!
Rakovica, Mile Dimić!

Supernova najgori provajder na svetu. Evo od septembra ne mogu da reše sporadičan jako loš upload u popodnevnim/vecernjim casovima! Džaba reklamacije, džaba sve!
Rakovica, Mile Dimić!
@Nes* je imao bukvalno isti problem kao i ti koji je uspeo da reši
pitaj ga na koji način je rešio taj problem

Videće da li je rešio prvu sledeću ozbiljniju kišu ili sneg ako naleti ponovo :D

Screenshot_2022-02-16-20-59-39-751_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
Čuvena Supernova! Dal preko wifija ili kabla isto je! Upload jako loš koji mesecima ne mogu da poprave. Verovatno kada se nakači veliki broj korisnika nastane problem.Preoteli sve korisnike, samo SBB da ne uleti. Pokajao sam se što sam sa PTT-neta prešao! Moglo je još sa PTT netom da ide, ugovor je još trajao!

Poslednja izmena:
Nekako je proradilo. Ukucao sam na ruteru Google-ove dns servere i menjao sam manuelna podešavanja za IP. Proradilo je samo za Wifi, pa sam onda postavio u win 10 automatska podešavanja (DHCP) za IP, restartovao i proradilo je i na računaru.

Pozdrav,
Razmisljam da predjem sa mts na supernovu, uzeo bih dupli paket televizija + internet.
Interesuje me kako se televizija povezuje, da li standardnim kablom, kao kablovska ili internet, ako sto je iptv u mts-u?

Mesec dana otkako sam prešao sa mts na Supernovu i ovo su moji utisci:
  • najlošiji utisak ostavlja Move uređaj, često baguje
  • kvalitet TV kanala, naročito HD, znatno lošiji u odnosu na mts. Boje su blede, a slika mutna. Pošto već imam smart tv kad nešto želim da gledam onda OTT
  • internet, hm. Za ovih mesec dana jedan prekid ali je brzo rešen (u toku dana). Pored toga, u vecernjim satima bilo je problema sa otvaranjem stranica, dok su streamovi i protok generalno radili kao sat. Doduše, u zadnjih 7-8 dana nema ni tih problema, pa pišemo da je to sad ok

Tako da, imajuci ovo u vidu, TV ocena 7, net 9 u proseku 8. U nedostatku drugog izbora (mts vdsl ne računam) nije loše, može bolje

@KilingSpree najstandardnija opcija je Docsis wifi ruter i TV po tvom box na koaksijalnoj ili ONT i kablovski resiver na optici. Sve drugo (CI modul umesto boxa, ONT sa WiFi-jem, DVB-C resiver i ostalo van šablona) dogovaraš ako postoje mogućnosti za ustupke, mada sve ponajviše zavisi čija infrastruktura bivšeg provajdera ti je na lokaciji.

Nekako je proradilo. Ukucao sam na ruteru Google-ove dns servere i menjao sam manuelna podešavanja za IP. Proradilo je samo za Wifi, pa sam onda postavio u win 10 automatska podešavanja (DHCP) za IP, restartovao i proradilo je i na računaru.
Mozda da si stavio passthrough, nesto mi se cini da u tvojim postavkama nije dobro na merkjuriju.

Ako nemas opciju za forvardovanje, onda potpuno iskljuci ipv6 firewall. Nema nata tako da je jedina prepreka firewall.
i sa ugasenim firewall-om ista situacija. ono sto me buni je sto na modemu pokazuje jednu IP na wan portu, na port checker sajtu drugu dobijam. da li je moguce da je natovano opet?

i sa ugasenim firewall-om ista situacija. ono sto me buni je sto na modemu pokazuje jednu IP na wan portu, na port checker sajtu drugu dobijam. da li je moguce da je natovano opet?
ne nego svaki uredjaj ima drugu ip adresu, upravo zbog toga sto nema nata. Ti servisi verovatno pokusavaju connect, a to ne moze
ako nemas neki program koji odgovara na datom portu...

Mesec dana otkako sam prešao sa mts na Supernovu i ovo su moji utisci:
  • najlošiji utisak ostavlja Move uređaj, često baguje
  • kvalitet TV kanala, naročito HD, znatno lošiji u odnosu na mts. Boje su blede, a slika mutna. Pošto već imam smart tv kad nešto želim da gledam onda OTT
  • internet, hm. Za ovih mesec dana jedan prekid ali je brzo rešen (u toku dana). Pored toga, u vecernjim satima bilo je problema sa otvaranjem stranica, dok su streamovi i protok generalno radili kao sat. Doduše, u zadnjih 7-8 dana nema ni tih problema, pa pišemo da je to sad ok

Tako da, imajuci ovo u vidu, TV ocena 7, net 9 u proseku 8. U nedostatku drugog izbora (mts vdsl ne računam) nije loše, može bolje
Kod šuraka sam probao mts iptv (na optici) i uopšte mi se ne sviđa kvalitet slike. Kod sebe imam na istom televizoru supernova move boks i sbb cam (namestio sam identična podešavanja slike) i slika je bolja (pogotovo HD kanala) kod supernove u odnosu na sbb. IPTV dosta lošiji u odnosu na supernovu. Televizori jesu različiti ali iste starosti (generacija).

Zasto Supernova nema android tv aplikaciju?

Oni su verovatno i platili onim Bosancima da im naprave aplikaciju za Android TV. Samo što izgleda da oni ne znaju da naprave to.

Screenshot 2022-02-17 at 10-45-28 More Screens – The Video over IP company.png

kad vec pitate za android tv aplikaciju svaki cas :) evo ekskluzivno prvi put info na bench-u :D

bice uskoro verovatno, ceka se konacni review... mozda cak i do kraja februara...

1645093736989.png

Poslednja izmena:
@ricky011
ne znam sta im je problem da postojecu android app prilagode za koriscenje i za android i za ATV?
nema nikakve potrebe praviti dve aplikacije za isti posao osim ako hoces da razdvojis nacin koriscenja kao sto to radi SBB, a SN nema takvu politiku.

@ricky011
ne znam sta im je problem da postojecu android app prilagode za koriscenje i za android i za ATV?
nema nikakve potrebe praviti dve aplikacije za isti posao osim ako hoces da razdvojis nacin koriscenja kao sto to radi SBB, a SN nema takvu politiku.

Bas naprotiv, niko normalan ne portuje mobilnu aplikaciju, odnosno nju ne prilagodjava za android televizore/bokseve (pri tom ne pricam o krekovanim aplikacijama). Ne mozes sve funkcije mobilne aplikacije da "preneses" na televizor.

Inace, @ricky011 jel to samo ikonica zavrsena ili funkcionise?

jeste, samo ikonica :) radi bre aplikacija normalno, rekoh ceka se google review, i uz malo srece eto je do kraja meseca na play store...

Bas naprotiv, niko normalan ne portuje mobilnu aplikaciju, odnosno nju ne prilagodjava za android televizore/bokseve (pri tom ne pricam o krekovanim aplikacijama). Ne mozes sve funkcije mobilne aplikacije da "preneses" na televizor.
ne znam o kakvom krkeovanju pricas...ne treba nista da se budzi.
Sam android prakticno oduvek podrzava daljinske upravljace, kursorsko upravljanje i sve te aplikacije rade uredno samo im je onemoguceno koriscenje na ATV jer nemas nacin njome da upravljas.
Ti svoj mobilni mozes da upravljas daljinskim upravljacem od miboxa ili bilo koji drugi bez bilo kakve aplikacije.

vecina mobilnih video aplikacija na playstoru podrzava koriscenje daljinskog upravljaca i touch, to je sve do developera koji razvija aplikaciju

developer moze da napravi jednu aplikaciju koja ce da podrzava sve, nema potrebe da pravi i odrzava dve aplikacije.
To se radi samo kada hoces da razdvojis korisnike.
Supernova nije imala politioku razdvajanja korisnika pa otuda moje pitanje.

Poslednja izmena:
Ne znam o kakvom razdvajanju korisnika pricas, imam eon nalog za 3 mobilna uredjaja i eon boks. I kao sto sam napisao, nijedan iole ozbiljan operater nece napraviti identicnu/istu aplikaciju koja ce biti mobile i ATV kompatibilna, bez obzira sto mozes daljinac od MIboksa koristiti na mobilnom (zasto bi ovo iko radio).

Ove aplikacije se prave da budu sto jednostavnije za koriscenje za prosecnog korisnika, a ne da bi promil power usera mogao da kombinuje miseve, daljince i da se *****ava sa glasovnom pretragom. Ovo je moje vidjenje problema, a i onaj stari korisnicki interfejs je bio plac majke bozije, u poredjenju sa eonom, za stari supernovin UI mi je bila neophodna obuka + sertifikat.

bla bla, truć truć....au, oko čega vi diskutujete da ne kažem raspravljate.....ccccccc.....
biće kako supernova napravi tu aplikaciju, baš će da pitaju nas korisnike za naše mišljenje i da li nam odgovara ili ne

Poslednja izmena:
@orange47 daj malo više detalja, koja lokacija, ko je bivši provajder tj. na čiju infrastrukturu je došla Supernova, itd. Što sam imao prilike da vidim za Novi Beograd i Zemun na Radijus Vektoru i Voždovcu Pošta Net, sve je besprekorno zamenjeno novim kablovima i ormarićima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno