Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam dobio IPv6.
Ne, nisam zapravo. Puste želje.
test.jpg
Sasvim je očekivano da prvo dobiju veća mesta npr. Čučale, Sisevac, Plenibabe itd. a da ja dođem negde iza Dupeljeva.

I ja sam na optici dobio IPv6, ali i dalje na ovim testovima mi kaže da sam na IPv4.
Da li posle glavnog ONT/Routera ili samo ONT-a imaš i neki drugi router, pa ventualno da pogledaš u njegovim podešavanjima za IPv6...

Zna li neko koji dobri parametri za stari Thomson ruter koji je delio bivši radijus vektor? Trenutno stanje je kao na slici i javlja se pikselizacija na skoro svim kanalima.

Prilozi

• Screenshot_2022-02-12-15-57-44-613_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-12-15-57-44-613_com.android.chrome.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 124
Zna li neko koji dobri parametri za stari Thomson ruter koji je delio bivši radijus vektor? Trenutno stanje je kao na slici i javlja se pikselizacija na skoro svim kanalima.
Ako ti net radi dobro a tv zeza dok koristis net, potreban ti je filter ispred tv. Ima na buvljaku, na netu ili u radnjama koje prodaju antene i sl. Kosta oko 250 din i samo ga zavrnes na konektor, ili zovi njih. Mada ti je lakse da to sam odradis nego da cekas njih.

Stavili su ovaj prošli put ali je stanje isto. Sada ih čekam opet.

Prilozi

• IMG_20220215_111944.jpg
    IMG_20220215_111944.jpg
    146.1 KB · Pregleda: 121
Modem ima samo jedan Upstream channel u funkciji. Jesi li proverio internet kako se ponaša, neki test brzine?

Da li posle glavnog ONT/Routera ili samo ONT-a imaš i neki drugi router, pa ventualno da pogledaš u njegovim podešavanjima za IPv6...
Imam zte F612 pa posle njega ruter Mercusys 1200. U njemu sam aktivirao ruter mod i tu uredno vidim IPv6 adresu. I na računaru i na mobilnom vidim da dobijam IPv6 adresu, jedino ne prolazim ove testove na internetu. Sinoć sam probao da isključim IPv4 u podešavanjima u win10 i onda gubim net. Za IP je podešen automatski DHCP.

Modem ima samo jedan Upstream channel u funkciji. Jesi li proverio internet kako se ponaša, neki test brzine?
Bili majstori malopre, zamenili razdelnik i konektore, ali sada imam 8 down kanala a bilo je 16. Za sada izgleda dobro a stanje u ruteru je ovako.

Prilozi

• IMG_20220215_123917.jpg
    IMG_20220215_123917.jpg
    109.8 KB · Pregleda: 96
  • IMG_20220215_124158.jpg
    IMG_20220215_124158.jpg
    289.3 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_2022-02-15-12-47-57-932_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-15-12-47-57-932_com.android.chrome.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_2022-02-15-12-55-39-479_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2022-02-15-12-55-39-479_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 110
Imam zte F612 pa posle njega ruter Mercusys 1200. U njemu sam aktivirao ruter mod i tu uredno vidim IPv6 adresu. I na računaru i na mobilnom vidim da dobijam IPv6 adresu, jedino ne prolazim ove testove na internetu. Sinoć sam probao da isključim IPv4 u podešavanjima u win10 i onda gubim net. Za IP je podešen automatski DHCP.
Dakle ruter ne koristi ipv6, verovatno je problem u tom Mercsys-u? Jesi probao passthrough mod ako nece native ipv6 mod?
Ja podesio dynamic dns da gadja ipv6 sada, host mi je maxa.twilightparadox.com. Slusa samo sshd za sada :p

Prilozi

• shaman-is-coming-pop-art-poster-vector-27539149.jpg
    shaman-is-coming-pop-art-poster-vector-27539149.jpg
    182.9 KB · Pregleda: 125
Dakle ruter ne koristi ipv6, verovatno je problem u tom Mercsys-u? Jesi probao passthrough mod ako nece native ipv6 mod?
Ja podesio dynamic dns da gadja ipv6 sada, host mi je maxa.twilightparadox.com. Slusa samo sshd za sada :p
Ovako stoji na mercusys ruteru. Ovo je za stavku IPv6.

Prilozi

• Screenshot_20220215-164259_Chrome.jpg
    Screenshot_20220215-164259_Chrome.jpg
    52 KB · Pregleda: 126
Probao sam neka rešenja sa youtube-a i ništa ne pomaže. Probaću sa tehničkom podrškom mada ne verujem da će doći zbog toga.

Zdravo,zeleo bih iz mts da predjem u super novu u mts imam 10mgb i nije opticki i jako je slab imam ponudu da predjem u super novu 250mgb sad me zanima dal nekog zeza net i tv i dali moze samo internet da se uzme ,hvala unapred.

Probao sam neka rešenja sa youtube-a i ništa ne pomaže. Probaću sa tehničkom podrškom mada ne verujem da će doći zbog toga.
Probaj ovo. Štikliraj manually Set dns server, onda nađi na internetu google dns ipv6 server adrese i unesi ih "ručno" na dva slobodna mesta koja se pojave posle štikliranja. Kada to odradiš klikni na save na kraju stranice. Pa vidi da li će ovo pomoći, meni jeste.

napisah i ranije, ipv6 je u test fazi, ovo nije zvanicno i konacno resenje. ako radi, super. ako ne radi, mozda ce proraditi, mozda i nece.
u svakom slucaju ti tehnicka podrska nece pomoci.
sto se tice mercusysa, probaj fabricki reset i upgrade firmware-a, to mi jedino pada na pamet...

napisah i ranije, ipv6 je u test fazi, ovo nije zvanicno i konacno resenje. ako radi, super. ako ne radi, mozda ce proraditi, mozda i nece.
sto se tice mercusysa, probaj fabricki reset i upgrade firmware-a, to mi jedino pada na pamet...
Mozda prvo da proba direktno da upikne u supernovin ruter, pa onda da vidi dalje?

Pozdrav. Interesuje me da li se isplati preći iz supernove na exe net? Kod supernove imam onaj najveći paket sa dva move boxa i internetom do 350mb/s. Kakvo je stanje kod exe neta da li su isti kanali kao kod supernove i da li bi mi ostali move boxovi?

Trenutno koristim TP-Link Archer C80 i sa njim sve radi, ali kako imam i jedan primerak Mercusys AC12G kod kuće vidim da sve radi bez problema (slike su sa Mercusys-a), što kaže ricky011 pogledaj koji je firmware na njemu jer posle inicijalnog firmware je izašlo još 6, 7 novijih verzija... ;)
Skini poslednju - Firmware Version:2.0.3 Build 210128 Rel.55172n

Prilozi

• IPv6 google test.jpg
    IPv6 google test.jpg
    40 KB · Pregleda: 48
  • AC12G firmware v1.jpg
    AC12G firmware v1.jpg
    140.5 KB · Pregleda: 47
  • IPv6 test.jpg
    IPv6 test.jpg
    123.1 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Jel svuda pušten IPv6? Kad resetujem ruter meni ispiše da je pokrenut update firmware, ali da nije uspeo jer fajl nije prisutan. Technicolor TC-7200 je u pitanju.

Malo mi cudne postavke na tvom ruteru, recimo fali ovaj lan sa prefiksom odakle dodeljuje uredjajima dns na asusu koji
je dobio od TC.
Pogledajte prilog 335325
Imam taj lan prefix nego nisam skrinšotovao.
Probao sam i da uradim firmware upgrade ali neće da prođe proces do kraja.
Videću večeras da probam još nešto.

Probao sam i da uradim firmware upgrade ali neće da prođe proces do kraja.
Čekaj bre kako neće da prođe update do kraja? Pa ja sam svoj Mercusys 6x flešovao i svaki put je prošlo glatko!
Da li si nekada radio update firmware-a, hajde slikaj nam pločicu od tog tvog Mercusys-a pa da vidimo da li uopšte i imaš model AC12G?
Onaj link što sam postavio je isključivo za model AC12G V1...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno