Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno sam znao da ces da se javis :):):). Povezi stb lan kablom. Idi na network pa na Persnonal network tv(usb list). Naravno listu snimis na flesku. E sad neke su mi liste radile a neke ne. Nisam nogo cackao. Ti eto mozes ,ako imas vremena, da iscackas.
ajde da budemo realni malo....lepo je to što skymaster ima mogućnost puštanja iptv liste, ALI šta će ti iptv lista na skymasteru gde imaš 300 i nešto kanala preko kabla.....koji ti to kanal fali da bi ga roknuo u iptv listu i gledao?
meni je to nepotrebna opcija.....iptv lista je nekada bila ok kada nisi imao mogćnost da gledaš neke kanale pa pustiš na komp preko vlc plejera, a sada imaš kablovsku i sve te silne kanale
nemoj da shvatiš ovaj ovaj post kao da imam nešto protiv-to je samo moje realno mišljenje na sadašnje stanje iptv-kablovske televizije

Recimo UG kanali. Naravno meni ne trebaju jer imam ,kao sto se na slici vidi,i Eon box i SN. Naveo sam da taj stb ima i tu mogucnost.

Tacno sam znao da ces da se javis :):):). Povezi stb lan kablom. Idi na network pa na Persnonal network tv(usb list). Naravno listu snimis na flesku. E sad neke su mi liste radile a neke ne. Nisam nogo cackao. Ti eto mozes ,ako imas vremena, da iscackas.
Moji su ipak Globo risiveri i nemaju LAN prikljucak.
Verovatno iptv lista mora da bude u odgovarajucem formatu.
Za Amiko risiver koji imam je u ovom:
Kod:
Channel name: SPORT KLUB 1 HD
URL: http://xxxx.yyyy:8080/xxxx/yyyy/7735
Znaci pocinje sa Channel name: a ispred adrese stoji URL:
Mislim da ima i ogranicenje po max duzini linije.

Najgori provajder u univerzumu.
Ni pored slanja mailova,na koji niko ni ne odgovara, i zvanja podrške koja me je prebacila na tehničku podršku ili na koga već,čekao pola sata i prekinuo.
Najgori provajder na zemaljskoj kugli.
Citam sa zakasnjenjem od 10-ak dana al cu ipak da ti se javim...

AKO NEMAS uslugu danima, a slao si mejlove i imas alternativu da predjes kod drugog operatera, IDI U POSLOVNICU NEKU I PODNESI ZAHTEV ZA RASKID UGOVORA.
Ponesi odstampane svoje mejlove, reci da si prijavio kvar i da ti danima niko ne otklanja smetnje i ne uspostavlja uslugu.
Kazi im da NA NJIHOVU STETU trazis raskid, da NECES da placas nikakve penale, naknade za uvodjenje kablova ili bilo kakve druge naknade sem placanja racuna do dana raskida, BEZ OTKAZNOG ROKA od 30 dana a i sam racun poslednji umanjen za nepruzanje usluge od dana prvog prijavljivanja (najbolje emailom jer to mozes dokumentovati).
Ponesi opremu i vrati.
Mislim da bi morali raskinuti prema gore navedenim uslovima je ONI ne pruzaju uslugu.

Pokusace svasta da te zadrze, verovatno, a ako ne vratis opremu zvace te isti ili sutri dan da ti obecaju i ponude sve i svasta, a majstore mozes ocekivati na vratima najkasnije sutra pre poden (ako nije neradni dan zbog praznika ili nedelje).

taj fenonem zasto uvece nema uploada je vecna misterija

Prilozi

• brav.jpg
    brav.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 76
  • bravo.jpg
    bravo.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 75
Zar sve to nije isto?

Prilozi

• 12358451734.png
    12358451734.png
    47.7 KB · Pregleda: 77
Da li neko moze da slika koji box ima za Tv a koji ovaj resiver za net.
Net mi opasno baguje zadnja 4 dana, opet ocajan signal po kuci.

@zexoni70 *** meni preko dana ok a uvece retko kad ima upload

Prilozi

• 11111111.png
    11111111.png
    46.3 KB · Pregleda: 68
@zexoni70 *** meni preko dana ok a uvece retko kad ima upload
Ma znam i ja sam imao tih problema dok sam bio na coax-u, jedino rešenje je bilo to da su obećali i za mesec dana došli i zamenili nov CMTS uređaj i samim tim dodali više upstream i downstream kanala...

Pitanje za korisnike Supernova aplikacije "TV po tvom".
Android aplikacija je, koliko vidim, vrlo slična sa izgledom korisničkog okruženja risivera.
I u jednom i u drugom slučaju je izbor u Video klubu znatno otežan. Ne postoje kategorije, pretraga ne radi...
Kako brzo doći do npr. serije u Apolonu ili HBO-u a da ne moram sve da ih iskrolujem od početka do kraja?

Pitanje za korisnike Supernova aplikacije "TV po tvom".
Android aplikacija je, koliko vidim, vrlo slična sa izgledom korisničkog okruženja risivera.
I u jednom i u drugom slučaju je izbor u Video klubu znatno otežan. Ne postoje kategorije, pretraga ne radi...
Kako brzo doći do npr. serije u Apolonu ili HBO-u a da ne moram sve da ih iskrolujem od početka do kraja?
Nikako. Drljaš po mišu ili daljincu.
Nadam se da će buduća nadogradnja rešiti i moviebox i tv po tvom.

Uzmi poseban WiFi ruter sa gigabtnim portovima koji moze da postigne vece brzine preko WiFi, povezi lan kablom(Cat 5E i CAT6) na kablovski modem i WiFi dobijaj preko njega. Ja imam Asus RT-AC58U AC1300 i Super par Max Move paket kod Supernove. I preko WiFi ostvarujem preko 300Mbit.
Probacu, hvala!
Dok nisu pustili nov paket, prethodni paket je imao istu brzinu interneta i preko lana i preko wifi. A na laptopu nemam lan, pa primecujem koliko je slaba wi fi brzina.
.
Nisam stigao da pogledam WiFi ruter, pa sam instalirao wifi analyzer gde pise koji su kanali za moju 5ghz mrezu najbolji. Podesio sam kanal iz aplikacije i sada je brzina kako bi trebalo da bude -oko 95mb/s preko WiFi. U salucaju da neko ima slican problem, moze da pokusa ovako. Hvala jos jednom na savetima.

Pogrešno znaš, barem moj deo gde sam ja probao na više lokacija kod komšija i prijatelja, čim se izvadi kartica iz TV-a nema gledanja. U prevodu nemaš karticu ili box nema gledanja ničega.
Dakle, tako je sada, dok je bilo pod AVcom-om držali su kako je bilo. kartice imam u sva tri TV, pa nisam ni primetio :p

Nedavno uveo Supernovu, i dobio na mejl pin (1234).
Otisao danas na neke kanale da vidim o cemu se tu radi (hehe) gde traze pin, ukucao pin iz mejla ali pise da je pogresan.
Jel neki drugi default pin?

Probaj 0000

Sljaka, hvalaaa 💪
Jos jedno pitanje, u drugoj sobi mi nije smart tv, obican lcd. Tu nije mogla kartica nego je isao neko ruter i dobio sam daljinski drugaciji. Gledam ga sad, jel moguce da nema vod opciju? Kako pustiti HBO npr. ili uci u video klub onda?
Ovaj daljinac je u pitanju
IMG_20211122_125350.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je daljinski od STB-a, nemaš tu mogućnost vraćanja unazad i video kluba, njega su ti dali jer TV nema mogućnost za CA modul

E ***. A na telekomovom adsl-u sam imao "vod" dugme na njihovom daljincu, na istom televizoru. Znaci nema drugog resenja nego tv novi da se pazari

Valjda postoji Supernova aplikacija za LG WebOS i Samsung Tizen OS, ali ne postoji za AndroidTV. Pitanje je samo da li on ima paket u kom je uključena ta usluga. Ako ima, trebalo bi da je dobio Move box.

Pozdrav svima. Dugo pratim ovaj forum a dns sam se i registrovao. Da odgovorim vezano za vracanje unazad i video klub. Moze kupiti smart tv samsung ili lg i instalirati supernova app i tako ce imati sve kao na move boksu, cak i bolje jer u tom slucaju nema dodatnih kablova i dva daljinska. Ja imam na 3 tv vracanje i video klub. Na dva lg tv imam app i na jednom move box.

E ***. A na telekomovom adsl-u sam imao "vod" dugme na njihovom daljincu, na istom televizoru. Znaci nema drugog resenja nego tv novi da se pazari
tako je....lepo ti kupi najnoviji model lg-a ili samsunga, to ti je jeftinije nego da tražiš move box koji ima opciju vraćanja unazad i VOD i KOJI TI INAČE SLEDUJE po ugovoru ako si potpisao move paket..... ;)

Poslednja izmena:
tako je....lepo ti kupi najnoviji model lg-a ili samsunga, to ti je jeftinije nego da tražiš move box koji ima opciju vraćanja unazad i VOD i koji ti inaće sleduje po ugovoru ako si potpisao move paket..... ;)
Ja sam samo odgovorio da pored move boksa postoji i ova mogucnost. Moguce da covek vec ima Samsung ili Lg. Svakako treba traziti i boks koji mu pripada.

Inace, da vas pitam. Kako vam radi move box? Kod mene od poslednjeg azuriranja baguje u vidu toga da se iskljuci, pokazuje da nije vezan na net i daljinski ponekad ne reaguje.

Meni Move box radi besprekorno, zaista sam vrlo zadovoljan. Čak sam instalirao i Youtube, Eon i Kodi, koji takođe perfektno rade.
Inače, na drugoj Supernova temi je puštanje novog ažuriranja Move boxa i prelazak na potpuno novi interfejs najavljen od četvrtka.

tako je....lepo ti kupi najnoviji model lg-a ili samsunga, to ti je jeftinije nego da tražiš move box koji ima opciju vraćanja unazad i VOD i KOJI TI INAČE SLEDUJE po ugovoru ako si potpisao move paket..... ;)
DA ,mnogo je bolje da kupi Samsung tv nego da se pati sa raspalom move kanturinom,evo zasto iz iskustva

Samsung app radi mnogo bolje nego move kanta
Imas hbo go,netflix sve radi odlicno
Ako imas iptv liniju,ssiptv radi perfektno
Sve to sa jednim daljinskim,nema tupavih android boxeva i zilion adaptera,kablova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno