Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@razor81: Ne znam, meni to pre liči da je HDMI-CEC komanda nego IR kod. Jer meni opcija na TV-u (koju pretostavljam bira/potvrđuje sa "Ok" / sredina D-PAD tasterom?) izaziva otvaranje aplikacije/prozora na Move boxu. Da je IR kod onda bi svaki stisak na "OK" dugme na TV daljincu otvarao prozor/menu na box-u?
Ako je HDMI-CEC komanda nakon odabira opcije na TV UI onda ti neće biti dovoljan samo daljinac već mora i TV i daljinac? :D :D

Eventualno ko je dokon a ima mobilni sa IR blaster-om (tipa neki Xiaomi) da krene da se igra sa remote aplikacijom i različitim proizvođačima pa mooooožda ubode koji se poklapa sa "code page" od Move boxa.

Jel ima neko ko ima i novi Move/hybrid box i onaj OTT-only box koji je prethodno bio rešenje za "gledaj iz početka"? Da li su daljinci na oba uređaja isti? Jel probao neko da koristi daljinac od OTT boxa na MOve boxu? (i da li daljinac od OTT boxa ima settings/options dugme? :D )

Evo ja priznajem ja sam tehnički nepismen i početnik sam u svemu ovome i nije me sramota zbog toga, jer zato postoji ovaj forum da mi nepismeni naučimo od vas pismenih stručnih lica koji sve znate kao da ste majstori, serviseri, it inženjeri dr.mr. i ostalo a ne da vređate nas i udaljavate sa foruma samo zbog toga što smo tehnički nepismeni. Nije teško biti fin.......svako dobro i pozdrav....drago mi je što postojite, jer kako bi mi nepismeni naučili nešto da vas nema na forumu i samo prosipajte pamet a mi će mo da skupljamo....

Poslednja izmena:
@rameddenas: Ako pustiš nekog da dođe od reči od tvog spamovanja (158 puta si napisao da je čovek na TV instalirao Eon app i laže, nisi napisao "ovaj prvi screenshot ti je sa TV-a, čemu to služi?", nisi napisao "šta će tu TV daljinac u celoj priči" nego si pisao "hahahahaha preko HDMI na TV-u vidi sadžaj fleša hahahahaha")) i skretanje diskusije u krug u krug ka pitanjima koja su već rešena možda i dođemo do toga da nešto naučiš korisno. I apsurdno je da ti nekome pišeš o finoći i pozivaš na finoću kad od kako si se registrovao tj od kako si se aktivirao na ovoj temi 80% vremena poimence napadaš i ismevaš korisnike... nemaš slučajno opomenu sigurno... Tj meni je misterija kako još uvek nisi popio malo duži godišnji odmor.

I naravno da si ti uz još 2 drugara i meni osporavao pravo da napišem išta u ovoj temi i pravo na mišljenje i pravo na tumačenje kako stvari funkcionišu. Na kraju se ispostavilo da ja pitam konrektna pitanja i u pravom smeru pomeram diskusiju dok vi sa "hahahaha" radite ka održavanju konfuzije. Svakom ko je u životu duže od sat vreme koristio BILO KOJI Android uređaj je jasno koji od navedenih screenshotova su 300% bez dileme napravljeni na Android uređaju. Svakom ko zna šta je "DVB" u nazivu Supernova app je bilo jasno da su to screenshot-ovi sa Supernova hybrid boxa (= Move box). Čovek je u nekom momentu i jasno napisao da mu TV nema Android operativni sistem (ne sećam se da li je napisao i da nije uopšte SmartTV, jeste ili nije je nebitno ako nije Android OS kao što ste ga vi optuživali da jeste i da laže i vara narod).

Meni ono što nije bilo jasno (da li je jedan screeenshot UI sa njegovog TV-a ili je screenshot sa UI na Move boxu; jer kao što napisah jasno uređaj nemam i nikad nisam video uživo pa neću da pričam napamet kao ti i ostali "stručnjaci") i da li postoji drugi način da se otvori taj Android Settings menu i očigledno ja sam lepo pitao i na kraju dobio odgovor. Ostaje samo datalj oko toga kako sa tehničke strane radi to izazivanje otvaranja prozora... verovatno je HDMI-CEC.. ali možda i ja eto grešim u ipak lupam gl*posti... na osnovu informacija koje je jasno izneo i mog pretgodnog iskustva sa Android uređajima ja mislim da jeste HDMI-CEC ali ko zna...

Ja jesam na prvobitno površno čitanje prvog objašnjenja procedure pomislio da je screenshot #2 (ono sa "device options", "status", "clock") custom UI na Move boxu i da je sa TV daljincem "samo" taj prozor otvorio pa dalje odatkle otvarao Android Settings meni.. pa sam ukapirao posle da je situacija malo složenija od toga i onda sam pitao sve vas "ima li na tom boxu načina da se otvori Android Settings ili nema"?".

Valjda je sad i tebi jasno i očigledno da korisnik ne laže i ne obmanjuje i jasno zašto ti i @razor81 i ko god nije uspeo da isprati njegovo uputstvo? Ključna stvar je otvoriti "Android settings" meni, on je to uspeo sticajem srećnih okolnosti a vi niste zbog opravdanih razloga i to je to... Dalja diskusija treba da ide u pravcu da li je moguće nekako postići istu stvar bez da nosite vaše Move box-eve kod njega... a ne da se vratimo na "hahahaha pristupa flešu kroz HDMI kabl" i "hahaha pa vidiš da ne može"?

Poslednja izmena:
Evo ja priznajem ja sam tehnički nepismen i početnik sam u svemu ovome i nije me sramota zbog toga, jer zato postoji ovaj forum da mi nepismeni naučimo od vas pismenih stručnih lica koji sve znate kao da ste majstori, serviseri, it inženjeri dr.mr. i ostalo a ne da vređate nas i udaljavate sa foruma samo zbog toga što smo tehnički nepismeni. Nije teško biti fin.......svako dobro i pozdrav....drago mi je što postojite, jer kako bi mi nepismeni naučili nešto da vas nema na forumu i samo prosipajte pamet a mi će mo da skupljamo....
Naravno da nije tesko biti fin, niti je sramota biti nepismen ali ste Ti i jos par svojim stavom i pisanjem doprineli da vas ljudi sa ovog foruma ozbiljno ne shvayju. Inace @shamanNs je poslednja osoba na ovim forumu koga treba nazivati trolom i napusavati bez obzira sto nije korisnik Supernove jer je xy puta pokazao znanje i pomogao svima nama na raznim temama ovog foruma...

Послато са Poco X3 помоћу Тапатока

@shamanNS Nisam ja rekao da je IR u pitanju. I meni deluje da je HDMI-CEC obzirom da kao što si rekao, da je IR box bi češće reagovao.

Isto tako kao što je SN ubacila launcher pretpostavljam i da može da se izbaci ili zaobiđe. Možda kada bih nakačio komp sa USB kablom uspem da priđem storage boxa.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
@razor81: Ok, nisi napisao da je IR u pitanju... ali si pitao da li bi univerzalni daljinac pomogao? A ti daljinci šalju IR kodove.. tako da... zaključak je moj taj koji sam napisao: ako je HDMI-CEC komanda velika verovatnoća je da ti trebaju u paketu i daljinac i sam TV da bi krajnji rezultat dobio. Dakle da odneseš Move box i povežeš na takav sličan Philips TV sa istim operativnim sistem (koji će da pošalje istu HDMI-CEC komandu na box???).

U teoriji je svašta moguće, ali šta jeste ili nije može samo da utvrdi neko ko ima Move box i ima dovoljno tehničkog znanja i ideja da proba različite stvari i teorije i vidi jel Supernova baš sve sve zatvorila/zaključala ili postoji način da se pristupi nečemu sakrivenom... Kao što je stariji model Android boxa koji je Orion koristio za njihov IPTV isto bio zaključak da ne da ništa da se dodatno instalira pa je neki lik skontao da može iz recovery mode-a da doda apk fajl.. beše koristeći Linux/LibreELEC/ tako nešto. Pa to isto posle valjda ne prolazi na "Laki box" ili šta god.

Meni čak i da neko hoće da šalje Move box "da se igram" džabe jer ja nemam TV koji podržava HDMI-CEC niti imam gomilu drugih Android uređaja i gomilu daljinaca pa da krenem "probaj ovako, probaj onako". Imao sam nekad pa sam sve razdelio i sad imam samo Eon smart box (koji sam dobio na korišćenje i vraćam kad raskinem ugovor, pa zato ne čačkam... plus bonus na njemu je i zaključak bootloader pa ne može root i čačkanje i menjanje ROM-a, stavljanje Linux-a) i Raspberry Pi 4.

Meni radi HDMI CEC, ali generalno komandama na TV daljinskom dobijem isto što dobijam i na daljinskom od Boxa.

Ako je onako vi kažete onda to znači da zapravo Alczaty kada klikne Settings uopšte ne prilazi podešavanjima TVa.

Čak i da mu odnesem uređaj i da mi na njega instalira aplikacije koja je svrha kada kod mene ne postoji način da ih pokrenem.

I poslednje, sve slike koje su postavljene bile su iz Menija TVa i nije prikazan UI boxa.

Meni radi HDMI CEC, ali generalno komandama na TV daljinskom dobijem isto što dobijam i na daljinskom od Boxa.

Ako je onako vi kažete onda to znači da zapravo Alczaty kada klikne Settings uopšte ne prilazi podešavanjima TVa.

Čak i da mu odnesem uređaj i da mi na njega instalira aplikacije koja je svrha kada kod mene ne postoji način da ih pokrenem.

I poslednje, sve slike koje su postavljene bile su iz Menija TVa i nije prikazan UI boxa.

Ne ne. Samo prva slik je menu tv, ostalo on prebacuje na box.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ok, ali meni je UI od Move uređaja ovakav
02c9409d7dcbfa64a1e81d540cf2d1fd.jpg

To je ui od aplikacije. Podesavanja boxa su ocigledno skrivena, ali im je kolega igrom slucaja pristupio. Aplikacija koju ke extraktovao nece da se instalira ni na Eon box ni na Mibox

To je ui od aplikacije. Podesavanja boxa su ocigledno skrivena, ali im je kolega igrom slucaja pristupio. Aplikacija koju ke extraktovao nece da se instalira ni na Eon box ni na Mibox
Mozda je lose povukao ovaj fx file exp. Pogledacu neki drugi pa da skinem opet.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

To je ui (ili ti meni)od move boxa a ne od aplikacije. Ja imam predhodnu verziju boxa i isti je ui samo što nema opciju za dvb pretragu i cas jer je to samo ott uređaj koji radi samo preko interneta za razliku od move boxa koji dobija sliku preko koaksijalnog kabla pa zbog toga i ima dvb pretraga. Inače ui je isti

Poslednja izmena:
Ako ti tako kazes.
Opet sam box ima svoja podesavanja koja nisu dostupna.

@razor81: A šta ima pod Podešavanja > Podešavanja ? :D Ovo je Podešavanja > O uređaju.
I da li postoji dugme / način da se skroz izađe iz Supernova aplikacije na nekakav launcher?

@razor81: A šta ima pod Podešavanja > Podešavanja ? :D Ovo je Podešavanja > O uređaju.
I da li postoji dugme / način da se skroz izađe iz Supernova aplikacije na nekakav launcher?
Dugme za izlazak nisam našao. Sledeće ima, ovo prvo što se ne vidi odnosi se na tip konekcije.
2832fc8b235a131fe9dcb398ba882296.jpg
c0559c6dd1f91839e53e415e6d6e043d.jpg

Jel ovaj drugi screenshot ("Postavke", gde se ne vidi šta je prvi kvadratić ) se otvara kad na prvom izabereš "Sistemske postavke" ili?
Šta otvara ta "sistemske postavke" opcija, šta otvara "Osnovne postavke" i šta ima pod ovim "Info o uređaju" kvadratićem?

Poslednja izmena:
Dal je moguce....jel moze neka slika samog uredjaja...moze li jos neki info o samom uredjaju tipa osnovna spec....

Poslednja izmena:
Jel ovaj drugi screenshot ("Postavke", gde se ne vidi šta je prvi kvadratić ) se otvara kad na prvom izabereš "Sistemske postavke" ili?
Šta otvara ta "sistemske postavke" opcija, šta otvara "Osnovne postavke" i šta ima pod ovim "Info o uređaju" kvadratićem?
Da, to su sistemske postavke. Osnovne postavke su lične postavke i tu su sledeći ekrani:Rezolucija, prilagođavanje veličine ekrana, zvučni izlaz, podešavanha DVB pretrage, pretraga DVB kanala, provera internet konekcije.

Info o urađaju ekran.

Što se tiče samoga uređaja to je ovaj samo bez mesta za memorijsku karticu

https://www.beaconinc.net/hybrid-atvaosp.html
9f135d278f82a440d0f4aa2db241a83b.jpg

Koliko se ceka da se dobiju login i pass za Tv po tvom/Move kada se potpise ugovor? Pustili paket u cetvtak i jos nista nema na email.

Koji je procesor u njemu? Ups sad videh amlogic s905x3...@Razor81 udji u podesavanja oko rezolucije
Tu ima sledeće: 480p60hz, 576p50hz, 720p60hz, 1080i60hu, 1080p60hz, 720p50hz, 1080i50hz, 1080p30hz, 1080p59hz, 1080p25hz, 1080p24hz, 2160p30hz, 2160p25hz, 2160p24hz, smtpe24hz, smtpe25hz, smtpe30hz, smtpe50hz, smtpe60hz, 2160p50hz, 2160p60hz

Udji na settings od tv zatim -sistem-hdmi cec functions-cec device list - ako pronadje uredjaj videces opcije oko istog .Moguce da i ti mozes preko hdmi- cec funkcije
da udjes direktno u podesavanja uredjaja...

Poslednja izmena:
Udji na settings od tv zatim -sistem-hdmi cec functions-cec device list - ako pronadje uredjaj videces opcije oko istog .Moguce da i ti mozes preko hdmi- cec funkcije
da udjes direktno u podesavanja uredjaja...
Tu ima opcija Glavni meni uređaja ali kada kliknem ništa se ne desi
98b819d9e3992ade8ef92499e828f567.jpg

Koliko se ceka da se dobiju login i pass za Tv po tvom/Move kada se potpise ugovor? Pustili paket u cetvtak i jos nista nema na email.
Ja sam se načekao tri nedelje, i na kraju se razbesneo i zapretio raskidom ugovora i poslaše u roku od sat vremena.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno