Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do juce sam imao MTS Vdsl 50 koji je radio fenomenalno i bez prekida.Juce sam uveo 1000/100 supernovu.Speedtest je ok ali postoji lagano razocarenje posto se internet drugacije ponasa .EON je sinoc bio tesko gledljiv a vise od godinu dana na vdsl-u nije stucnuo.zastaje,baferuje,izbaci gresku.Veza sa sbb-om jedva prebacuje 15mbps.Imam osecaj da su napravili super brzu last mile vezu a dalje ka svetu bunar.Do svabije prolazi otprilike trecina do polovina ovog protoka.Upload je uvek isti i yakucan na 107mbps
Pogledajte prilog 292619
Ja se slažem sa ovim. Ima sam najobičniji ADSL 10/1 i kanali na SSIPTV su mi radili mnogo bolje nego na Supernovi 120/15.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Do juce sam imao MTS Vdsl 50 koji je radio fenomenalno i bez prekida.Juce sam uveo 1000/100 supernovu.Speedtest je ok ali postoji lagano razocarenje posto se internet drugacije ponasa .EON je sinoc bio tesko gledljiv a vise od godinu dana na vdsl-u nije stucnuo.zastaje,baferuje,izbaci gresku.Veza sa sbb-om jedva prebacuje 15mbps.Imam osecaj da su napravili super brzu last mile vezu a dalje ka svetu bunar.Do svabije prolazi otprilike trecina do polovina ovog protoka.Upload je uvek isti i yakucan na 107mbps
Pogledajte prilog 292619
Ja da imam opciju VDSL-a od 50Mbs nikada ne bih prešao na kablovski net ni za 100 puta veću brzinu. Taj lag kod otvaranja stranica na coaxu jednostavno nije postojao na ADSL-u koji sam koristio ranije iako je paket bio 10/1. Problem je što je to postala mala brzina za današnje potrebe...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

EON van mreže isti problem od 20 do 23 časa neupotrebljiv ex RV

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Vi iz RV stvarno kuburite, ja sinoć najnormalnije gledao. Isto imam EON van mreže ex AVcom

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

I ja sam imao sinoc na vdsl-u isti problem sa Eonom van mreze. Samo ka sbb serverima je bio problem. Probao elementum u kodi-u radio punom brzinom.

Koje ste kanale gledali, da nije problem do određenih kanala ili uopšte, pošto meni sve normalno radilo...

Kartica se koristi u TV u

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk
Dakle ukoliko nemaš opciju sada možda si imao opciju prilikom inicijalnog skeniranja kanala. Pokreni ponovo proces za pretragu i vidi da li negde imaš opciju da isključiš automatsko sortiranje kanala.

Uzmem sada da platim racune supernovi, i vidim da su mi poslali samo jedan sms racun umesto dva...

papirni nisam po obicaju ni dobio, ali uvek racunam bar na sms racune, i stvarno mi nije jasno kako moze da mi ne stigne racun na sms...
pa ko da rucno pisu te sms, neverovatni su, oni po toj logici i racun na mail mogu da zeznu.

svaki mesec moram da trazim na mail racun inace nemam uvid u racun.
Jos ako nemam dugovanja oni se ne osecaju duzni u opste da daju racun.

A kao slag na sve na racunu nema nikakve specifikacije potrosnje i detalja.

Poslednja izmena:
Kakvi su bolidi neće da aktiviraju tv po tvom u super sve plus paketu nego traze da se predje na super sve plus move paket.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Koje ste kanale gledali, da nije problem do određenih kanala ili uopšte, pošto meni sve normalno radilo...

Na svim kanalima. Prebacili na Supernovu pa gledali normalno. Oko 23 se sve vratilo u notmalu.

Nema opcije za sortiranje kanala. Možda se javi neko ko ima Grundig.

Mora da ima sortiranje kanala, je l' ti gledas po opcijama ili taj prijatelj ?

On je gledao. Uređivanje kanala ima opciju samo za omiljene kanale, drugo ništa više... Negde sam čuo da mora da se izabere neka druga zemlja umesto naše da bi tv naređao kanale kako treba...

Ne mora u opste da ima opciju za automatsko sortiranje kanala, ima raznih krs televizora koji ne umeju da sortiraju kanale i to je ziva muka za korisnika.
ostaje im rucno sortiranje ili koriscenje favorites lista, koriscenje STB, ili da nauce taj zbrkani raspored

i opet se to sve svaki put brise kada provajder izvrsi neku promenu u listi kanala, dok bolji TV tu promenu radi u pozadini potpuno neprimetno za korisnika.

a kada imas 200 kanala promene su gotovo na svaki drugi, treci dan...

Poslednja izmena:
Ili ako TV ima opciju izvoza liste na USB, pa onda lepo na kompu sortiras i vratiš tu listu na TV..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

On je gledao. Uređivanje kanala ima opciju samo za omiljene kanale, drugo ništa više... Negde sam čuo da mora da se izabere neka druga zemlja umesto naše da bi tv naređao kanale kako treba...

https://www.manualsdir.com/manuals/109987/grundig-mfs-55-4601_8.html?page=8

https://www.manualslib.com/manual/620070/Grundig-T-51-830-Multi-Icn.html?page=5

app

https://www.setedit.de/SetEdit.php?spr=2&Editor=146&device=Grundig

probajte, ne znam koji je model ... tesko mi je da poverujem da nema opcije ? :)

Kod mene na Hisense TV-u,isto nema uredjivanje kanala kada si vec skenirao sve,nego mora pre skeniranja kanala da se iskljuci LCN u podesavanjima,pa onda skeniranje.Posle toga uredjujes kanale kako god hoces.

Ni njihov službeni resiver skajmaster nema opciju sortiranja kanala. Jedino mozeš posle skeniranja da čekiraš SVE kanale i dodaš u omeljene gde postoji opcija da sortraš-pomeraš kanale kako tebi odgovara. Dobra stvar na resiveru je kada to uradiš i isključiš resiver on pamti da si pre isključivanja gledao kanal iz omiljenih i samim tim uvek ti je omiljena lista aktivna. Probaj to na tvom tv-u ubaci sve kanale i sortiraj kako ti odgovara isključi pa uključi i vidi da li ti se pojavljuju odma kanali iz omiljene liste

Poslednja izmena:
Meni je prilično neverovatno da ljudi i dalje misle da neko tamo sedi u nekom provajderu i namerno usporava brzinu ka konkurenciji :)
Prvo sto to nije ni malo lako, drugo sto (meni) nema bas nekog smisla... Ja bih problem pre tražio na izvoru streama, nego u transportu, ali to sam ja.[/QUOTE

Sve je u redu nakon nekog odredjenego perioda, ili kada se zavrse neke zanimljivosti. Eon van mreze je neupotrebljiv. Nije do mene, dolazili su, proveravali i banderu, moje kablove i sl. Ozbilnjno, kako bi ti resio da imas slican problem?

EON van mreže, ex RV Nbgd eon skoro da ne funkcioniše izmedju 20.00 do 22.00 jedva odgledao Djokovica, a internet i drugi striming servis rado bez problema i to ode preko vpn veza sa UK

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Cuti i trpi. Vidis da se podrazumeva da smo odlepili i da paranoisemo. Ja napisem problem, nadajuci se da ce neko pomoci, naidjem na kritike.

Neko reče da mu ni VPN nije pomogao i da mu čak i tako EON zeza. Nešto ne verujem da je neko od administratora išao da se cima i prati šta neki korisnik gleda preko VPN, da bi mu usporio samo protok ka EON serverima. Pa još da zamislim da to rade za svakog korisnika u isto vreme. Meni čitava ta teorija zavere ne pije vodu.

Ja gledam eon van mreze na RV mrezi i nemam problema

Problemi su mogu ako gledas neki sportski dogadjaj i slicno gde je mnogo opterecen eon server, i to je najociglednije kada promenis kanal gde se drugo ide normalno.

Ja gledam eon van mreze na RV mrezi i nemam problema

Problemi su mogu ako gledas neki sportski dogadjaj i slicno gde je mnogo opterecen eon server, i to je najociglednije kada promenis kanal gde se drugo ide normalno.
Ja sam pre neko veče gledao Srbija - Škotska na Sky Sports, preko IPTV aplikacije i seckalo je katastrofa.

Evo da javim problem je bio sto pocetna frekvencija za dtv pretragu treba da bude 674000 a ne 320000 kako je stajalo. Stariji je tv pa ne ume sam da namesti moralo je rucno. Al evo imam sve kanale.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno