Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@banexbanex Da li ti skeniras kablovsku tv i da li skeniras u njoj digitalne kanale?
Pazi, tv mozda ima i dvbt2 podrsku pa ti skeniras digitalne kanale u etru sto su, taman tih 17 sto vidis nase zemlajske digitalne tv.
Dobro ti proveri da skeniras kablovski signal i digitalni na njemu...

@banexbanex
Ja ovde na slici vidim dvb-t a treba da bude dvb-c. Jel ima uopste taj tv dvb-c?
Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Na zelenom dugmetu na daljinskom prebaci na dtv
Kartica sluzi samo da ti otkljuca kanale, tebi izgleda ne radi c tjuner ako tvoj tv to ima. To sto kazes da ti na zeleno dugme prebaci na dtv mozda je digitalni zemaljski signal t2.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Da odgovorim ovako "džumle" :) Iskreno, ne snalazim se sa ovim Voxovima... Pisalo mi kod izbora zemlje, gore u desnom uglu kao na slici DTV+ATV, ali neće uvek da se pojavi.
Što se dvb-c tiče, mislim da ima, nego kako da na ovom tv-u proverim da li ima dvb-c? Pre skoro mesec dana na tom tv-u imao je jedan broj digitalnih, jer je rečeno da od 20.07. puštaju sve, dok je na ovom prvom vox-u od samog uključenja imao sve kanale. Radili su neko unapređenje mreže, jer je lokalni provajder prodat drugom iz Ča, pa ni fiksni nije radio danima. Onda su to sredili ali sad nema digitalne na ovom tv-u.
Videću i sa tim zelenim dugmetom na daljincu... Hvala vam svima.

@Gwynbleidd mene su "plašili" povećanjem cene još pre godinu dana, i dalje stari paket RV-a sa tv i 50/5mbit s furam bez UO.

Nema nikakve kartice na tv-u. Dok na dvb-c kod mene i sa i bez te kartice iza otvara iste programe. Jer imam i jedan dvb-c koji nije montiran (bez kartice) plus i moj amiko.

Da proveriš redom sledeće IP adrese (i da misli da je ova prva):

192.168.0.1
192.168.1.254
192.168.0.254

Na poledjini rutera pise kako se pristupa i kad pristupim zyxelu pise ZTE i nigde ne vidim promenu za naziv wifi mreze i lozinke buni me sto je ruter zyxel a neki switch zte kod sbb je to mnogo prostije bilo ovde mi nista nije jasno. Dva klipana koja su mi bila i to namestila to posle nisu hteli da se jave na telefon a i bolelo ih q da mi to pokazu...
Model je zyxel 2881 default ip 192.168.1.1

Nađi nekoga ko se bolje razume u networking tematiku pa nek ti kroz TeamViewer (ili koji god remote desktop program) to proveri i podesi.

Na nalepnice može da piše šta god jer ako si u mreži imao 2 uređaja oba na istoj lokalnoj IP adresi na serviraju konfiguracionu stranicu onda je jedan od dva uređaja morao biti pomeren na neki drugi opseg...

Kako ti uopšte izgleda redosled tih uređaja?

ZTE>>> Zyhel >>> komp ili Zyhel >>> ZTE >>> komp?
I jel to u pitanju optički net? Pošto koliko se sećam Supernova / Gronet je ponegde koristila kombinaciju ZTE-ov ONT + šta god imaju na stanju od WiFi rutera...

Poslednja izmena:
Nađi nekoga ko se bolje razume u networking tematiku pa nek ti kroz TeamViewer (ili koji god remote desktop program) to proveri i podesi.

Na nalepnice može da piše šta god jer ako si u mreži imao 2 uređaja oba na istoj lokalnoj IP adresi na serviraju konfiguracionu stranicu onda je jedan od dva uređaja morao biti pomeren na neki drugi opseg...

Kako ti uopšte izgleda redosled tih uređaja?

ZTE>>> Zyhel >>> komp ili Zyhel >>> ZTE >>> komp?
I jel to u pitanju optički net? Pošto koliko se sećam Supernova / Gronet je ponegde koristila kombinaciju ZTE-ov ONT + šta god imaju na stanju od WiFi rutera...

Opticki je net bivsi gronet evo slika;

Ok, znači ZTE ONT >>> Zyhel WiFi ruter >>> komp?
Vidi na Windows-u status prozorčić LAN konekcije na kompu koja IP adresa piše za Gateway i to bi trebalo da ti je IP adresa do konfiguracione stranice rutera.

Vidi na Windows-u status prozorčić LAN konekcije na kompu koja IP adresa piše za Gateway i to bi trebalo da ti je IP adresa do konfiguracione stranice rutera.
Upravo to. Ali vjerovatno je zakljucan pa ce morati ili reset pa da podesava, ali tada moze doci do prekida neta pa mora njih zvati za upustva ili sam mozda moze podesit.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Hvala druze ip za pristup je 192.168.10.1 ali kad kucam sa poledjine user name i pass nije taj koji pise znaci oni su promenili i sta sad da radim dva dripca nisu hteli da mi kazu samo ne znam zasto necu da mi se wifi zove supernova i da kucam njihovu lozinku zato sto ja hocu kako ja hocu haha
Da resetujem ruter na fabricka podesavanja pa da ih zovem sutra za neko dodatno podesavanej ako treba ili jel imate neki predlog?

A zašto samo ne nastaviš da koristiš taj isti paket za 2900 bez potpisivanja novog ugovora? Ako si imao taj ugovor za 2898 na dve godine, kada isteknu dve godine imaš opciju da potpišeš novi ugovor (pa dobiješ neke pogodnosti ili postoje drugačiji paketi ili šta već), ili da nastaviš da koristiš taj paket bez ugovorne obaveze (po istoj ceni kao tokom ugovorne obaveze!)

A neko je spomenuo podizanje cene u mts-u posle isteka ugovora, to je zato što su oni imali one popuste ~50% na ugovore bez uređaja... pa kad istekne ugovor plaća se normalna cena bez popusta.

Kako mislis da nastavim da placam 2900? Pa nece mi dati da opet potpisem za 2900 kad super par plus kosta 3300 na sajtu (ili 3600 koliko kazu da ce biti uskoro)

@sarpi: Nemam pojma. Izbor je na tebi :D Probaj razne kombinacije login podataka pa možda nešto i ubodeš: tipa ono "admin/ _ništa_za_password", "admin/admin", "user/user"... I/ili googlaj na netu za default/fabričke login podatke za taj model uređaja koji imaš.

Meni Orion nije promenio fabričke podatke...

Kako mislis da nastavim da placam 2900? Pa nece mi dati da opet potpisem za 2900 kad super par plus kosta 3300 na sajtu (ili 3600 koliko kazu da ce biti uskoro)

Kažeš da ne želiš novi ugovor da potpisuješ i da hoćeš da ostaneš na trenutnom paketu... i samo ti se nastavi ovo što sad imaš. Znači nastavljaš da koristiš to što imaš (ne znam šta tačno imaš, koji si ugovor potpisao pre 2 godine) bez nove obaveze. Što znači da u svakom trenutku možeš da prekineš da koristiš ili da potpišeš novi ugovor za neki drugi paket.

Au čoveče...mi u klin ti u ploču..

Ako ne razumeš šta pričamo ti potpisi da ne trošimo džaba vreme na pisanje.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Evo sta sam uradio resetovao ruter na fabricka podesavanja i onda u njemu promenio naziv wifi mreze i pass i promenio ip sa 192.168.1.1 na 192.168.10.1 i sad radi bas kako ja hocu!
Hvala @shamanNS

Druže ako je tv smart a pre toga si imao drugi tv koji nije smart onda ti treba druga kartica iz Supernove.Za tu karticu traže doplatu od 500 dinara uz sledeći račun.

Običan led tv i karticu su ovi iz supernove stavili... Kanala je svakako bilo i onda usled nekog upgrade iz Ča, fiksni nije radio nekoliko dana i pretpostavljam da je tada izgubljen signal za dtv. Ne živim sa matorima pa ne znam tačno. Problem prijavljen i očekujem ih danas.

Ako nije problem ljudima koji nisu na Radijus Vektor mrezi da pogledaju da li im se Pink Premium HD(kod mene je na 141. kanalu) emituje u HD rezoluciji? Bas me zanima da li je u jos nekoj mrezi(Kopernikus, Avcom...) u SD rezoluciji. Hvala

Ako nije problem ljudima koji nisu na Radijus Vektor mrezi da pogledaju da li im se Pink Premium HD(kod mene je na 141. kanalu) emituje u HD rezoluciji? Bas me zanima da li je u jos nekoj mrezi(Kopernikus, Avcom...) u SD rezoluciji. Hvala

Pink Premium je HD odavno na Kopernikus mreži

Ovako je kod Kopernikusa

Pink premium HD
Transporder L141 SD mpg4+
Bitrate je 6.2 Mb/s
Rezolucija 1920x1088

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne znam koja im je fora na Radijus Vektoru?! Rekao sam im cim su uveli pre skoro dva meseca, rekli da ce ispraviti, ali i dalje je u sd-u. A i u njihovoj listi kanala im stoji da je hd kanal.

Svi drugi provajderi emituju u HD, jedino ovi i dalje guraju SD iako kod njih pise da je HD.

Poslednja izmena:
Kod mene na bivsem AVcom-u je Pink Premium u HD-u.

Pozdrav, inam jedno pitanje u vezi onog krš ott boxa . Naime, pin kod 1234 po nekada radi, ali u glavnom izbacuje pogrešna šifra, a ovi iz podrške nisu u stanju da reše problem. Nekada prođe čak i sa 0000, ali retko. E sada, da li mogu da idem na opciju wipe data/factory reset, a da mi ne obriše njihovu aplikaciju sa boxa za gledanje unazad? Unapred zahvalan.

https://mojasupernova.rs/a1231/Vesti/Novosti/Obavestenje-za-korisnike.html

Obaveštenje za korisnike
Super novine u Supernovi
Kablovski operatori „Radijus Vektor“, „Avcom“ i „Masko“ iz Beograda, „BPP ING“ iz Grocke, „Telemark Systems“ iz Čačka i „SAT TV Meteor“ iz Užica, od 1. septembra 2020. godine postaju deo kablovskog operatora „Kopernikus Technology“ iz Beograda koji će ubuduće pružati usluge korisnicima pod poslovnim imenom “Moja Supernova”.

Korisnici Supernove nastaviće kao i do sada da uživaju u super kvalitetnim uslugama – vrhunskim TV kanalima u okviru televizijske ponude, super brzom internetu, ali i kvalitetnom fiksnom telefoniranju. Supernova će i u narednom periodu nastaviti sa brojnim novinama i unapređenjima usluga, a sve na zadovoljstvo mnogobrojnih korisnika širom Srbije.

https://mojasupernova.rs/a1231/Vesti/Novosti/Obavestenje-za-korisnike.html

Obaveštenje za korisnike
Super novine u Supernovi
Kablovski operatori „Radijus Vektor“, „Avcom“ i „Masko“ iz Beograda, „BPP ING“ iz Grocke, „Telemark Systems“ iz Čačka i „SAT TV Meteor“ iz Užica, od 1. septembra 2020. godine postaju deo kablovskog operatora „Kopernikus Technology“ iz Beograda koji će ubuduće pružati usluge korisnicima pod poslovnim imenom “Moja Supernova”.

Korisnici Supernove nastaviće kao i do sada da uživaju u super kvalitetnim uslugama – vrhunskim TV kanalima u okviru televizijske ponude, super brzom internetu, ali i kvalitetnom fiksnom telefoniranju. Supernova će i u narednom periodu nastaviti sa brojnim novinama i unapređenjima usluga, a sve na zadovoljstvo mnogobrojnih korisnika širom Srbije.
Kažem ja lepo mufljuz kombinacije sve to... [emoji481]

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno