Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je gužva u etru a obično jeste (samo kod mene u kući ima 3 wifi rutera) bitan je kanal jer prave smetnje sami sebi.

Evo primer bandwitha istog rutera na 2.4 i na 5ghz mereno na istom telefonu.
Razlika je ravno dupla.

94012d40ea94f450ed9458d5350b42bf.jpg
53ff6ac866a8f3fb873c047e04a1a93c.jpg

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko da skine NAT pozivom preko call centra ili da batalim sve i posle isteka ugovora koji je za 22 meseca pređem u drugu mrežu?

U kojoj mreži nećeš biti pod natom?

Šta mu dodje NAT u praksi?

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Ako je gužva u etru a obično jeste (samo kod mene u kući ima 3 wifi rutera) bitan je kanal jer prave smetnje sami sebi.

Evo primer bandwitha istog rutera na 2.4 i na 5ghz mereno na istom telefonu.
Razlika je ravno dupla.

94012d40ea94f450ed9458d5350b42bf.jpg
53ff6ac866a8f3fb873c047e04a1a93c.jpg

Da, to znam, i ja imam 3 rutera u kući i sva tri rade na tri različita kanala koji se ne preklapaju (ovo govorim za 2,4)

ruter 1 na kanalu 1 : ZTE modem od telekomovog ADSL-a 10/1
ruter 2 na kanalu 6: Huawei 4G ruter , mts-ova 4G sim kartica unutra od 100gb mesečno
ruter 3 na kanalu 11: ovaj novi Mercusys od Supernove koji je ujedno dual-band

Realno od kako sam dobio ovaj supernovin net, ova prva dva ni ne koristim više jer nemaju svrhu :D

Nego problem je što na dva starija Samsung modela dobijam uvek uvek preko 150mbps down na 5ghz bandu bez obzira koliko crtica wi-fi singala imao na telefonu, dok na ovom mom A51 iz druge sobe imam jedva 60mbit dok kad stanem ispred rutera imam maksimum... Probao sam da menjam kanale i da promenim širinu kanala na 20 pa na 40mhz ali uglavnom su još gori rezultati kada to uradim

Poslednja izmena:
Što se tiče wifi kanala... Ima li zaista razlike u kvalitetu Wifi signala ako je npr podešen da radi na kanalu 1 umesto na 6 ili 11 ?

Konkretno za onaj slučaj sam mislio na kanal 1, inače nema razlike između 1,6 ili 11, osim naravno u zagušenju.
Probaju se redom i ostavi najbolji.

Osim što zavisiš od komšiluka koji stavljaju kanale kako ne treba.
Tako da može da ti se desi da ti je najbolji kanal 1, staviš na kanal 1, a onda komšija koji je isto na kanalu 1 vidi to, pomisli da je bolje ako on sada stavi na kanal 3 i napravi i tebi i njemu još goru situaciju.
A onda ni kanal 6 ti ne pomaže jer se kanal 3 preklapa i sa kanalom 6.

Dodaš u ovo i da dosta rutera je podešeno na auto frekvenciju, i eto ti stalno promena u etru.

Zanima me kako gledate televiziju vi koji imate instaliran i otp i cam karticu? Da li tv gledate preko cam modula a otp koristite samo za vracanje unazad ili stalno gledate preko otp?

celo poslepodne prekida net na svakih 20 min

Ja sam mislio da ce da mi uzmu cam karticu kada mi donesu stb za vracanje unazad ali su mi ostavili pa sada imam i cam modul i stb. Zato pitam jel mi nije jasno
Neće stb za vraćanje je totalno druga stvar i nema veze sa cam modulom

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Neće stb za vraćanje je totalno druga stvar i nema veze sa cam modulom

Sta ti mislis kako je bolje gledati tv? Preko cam kartice? A stb samo koristiti kada vracas neku emisiju unazad? Znaci ja mogu da iskoristim ovaj cam modul da povezem i 4 televizora u kuci? 3 cam modula i ovaj stb za vracanje unazad kao cetvrti?

Uvek je bolje cam modul osim ako nemaš neki krš TV onda je bolje stb [emoji39]

Do juce su svi gledali 4:3 televiziju, SD sliku, poneki i sa snegom. Gledali su utakmicu koju im odabere RTS, a reprizu ili pregled programa su mogli samo da saznaju na teletextu.
Sad je svima malo sto imaju izbor veceg broja kanala, moze da se gleda svasta nesto... pa je sve to malo, jos je zamislite, NEZAMISLIVO imati televiziju ako nema i vracanja unazad.
Cc c c c c c c.
Bolje obratite paznju kakav su krs kanali u ponudi, pa je samim tim bolje TAJ problem resiti, nego te opcije za vracanje i te gluposti slicne

Do juce su svi gledali 4:3 televiziju, SD sliku, poneki i sa snegom. Gledali su utakmicu koju im odabere RTS, a reprizu ili pregled programa su mogli samo da saznaju na teletextu.
Sad je svima malo sto imaju izbor veceg broja kanala, moze da se gleda svasta nesto... pa je sve to malo, jos je zamislite, NEZAMISLIVO imati televiziju ako nema i vracanja unazad.
Cc c c c c c c.
Bolje obratite paznju kakav su krs kanali u ponudi, pa je samim tim bolje TAJ problem resiti, nego te opcije za vracanje i te gluposti slicne
Ne razumem zašto je vraćanje unazad krš?
Da ima nepotrebnih kanala to je činjenica, ali ima i dobrih, ne može se reći da su svi krš.
Meni lično "tv unazad znači dosta"

Sta ti mislis kako je bolje gledati tv? Preko cam kartice? A stb samo koristiti kada vracas neku emisiju unazad? Znaci ja mogu da iskoristim ovaj cam modul da povezem i 4 televizora u kuci? 3 cam modula i ovaj stb za vracanje unazad kao cetvrti?
Bolje je preko cam kartice, jer ako se desi da internet ne radi IP STB ne možeš koristiti jer radi preko interneta. E sad, preko IP STB uređaja možeš odgledati neki film ukoliko ima neki koji nisi gledao, pustiš neku emisiju koja ti se svidi, a na primer vidiš da je pred kraj samo je pustiš ispočetka. Trenutno na supernovi nemaju svi kanali vraćanje unazad, a trenutno imaju i kvar, možda nemaju svi korisnici problem ali kod mene lično kvar i problem postoji kod mobilne aplikacije i ako hoću da pustim preko kompa ne mogu da gledam ništa. U prilogu slika kad pustim preko kompa.
b07224960f1483708849412ac4300e97.jpg

pa je sve to malo, jos je zamislite, NEZAMISLIVO imati televiziju ako nema i vracanja unazad.

Naravno da mi je nezamislivo, kada sam po ceo dan na poslu, i uveče kad se sručim u krevet samo tako i gledam TV :p

Da li neko ima informaciju koji je kvar u pitanju i kada ce biti resen problem signala u Smederevu?

Nisi se setio da pitaš njih?

Jel me zezas?[emoji23]

@Amilo: nazovi 19911 i pitaj. Samo nazovi sa fiksnog ili iz mts mreze jer sve ostale naplacuju bez obzira dal imas nekih postpaid minute i to.

Jel me zezas?[emoji23]

Ne razumem nagon i potrebu da se dopisujes ako ne mozes da pomognes. Svasta.

PS. Bez ljutnje, molim te.

@Amilo: nazovi 19911 i pitaj. Samo nazovi sa fiksnog ili iz mts mreze jer sve ostale naplacuju bez obzira dal imas nekih postpaid minute i to.

Ne bih postavljao ovde pitanje da nisam zvao i da me nisu iznervirali kako vec ume njihova korisnicka sluzba. Ovaj forum je takav da su clanovi sjajni i uvek se pomaze, ma kakav bio problem. Zato sam pitao jer ne mogu da racunam na korisnicku sluzbu SN-e.

PS. Sada je u redu. Nije bilo signala ni za internet ni za tv od 9h do 16.15h.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno