Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ukLz Ne moras da ih zoves da bi nesto izmenio na ruteru, samo je potrebno da ga resetujes na fabricka podesavanja, zatim odes na 192.168.0.1 i podesis svoju login sifru za ruter, i onda menjas sta god hoces.

Uradio sam to i izgleda kao da nemam interneta...

Podesio sve novo, ali nemam interneta ni bežično, a ni preko kabla

Moguće da sam resetovao sada sve parametre koje mi omogućavaju da imam njihov internet, ali ne znam sada šta i kako podesiti da bi mi ponovo radio internet kao i pre reseta rutera

Šta uraditi ?

Poslednja izmena:
Zvati podrsku i reci da ne radi net...

i to zovi svaka 2 sata jer posebno na taj prvi poziv nece odgovoriti 99.9%, tj. nista se nece destiti ako ne nazoves ponovo mislice da je sredjeno

Zvati podrsku i reci da ne radi net...

Zvao malo pre čoveka koji mi je sve to montirao juče i maksimalno mi pomogao i objasnio kako da otvorim port za njihovu mrežu i sve ostalo...

Tkd sve je ok sada i bolje da ga ne resetujem više hahah

Poslednja izmena:
192.168.0.1
admin
admin
Tako je kod mene na Technicolor TC7200

Probaj iz nekog drugog browsera da se uloguješ.

Aktivirane pozicije kanala od 60 do 76 za nove tv kanale koji ce biti ubaceni. E sad koji kanali su u pitanju to se jos uvek ne zna. Pozz
Samo da nisu za SBB kanali! Sto je mnogo,mnogo je! Nisu valjda iz Supernove toliko ludi da skoro bankrotiraju zbog tih SBB kanala?

Da bankrotira operater kojeg finansira država?

Ex kopernikus (Prokuplje) Rade li Vam lokalni kanali kao: vtv, tv skay, pozega... I jos mnogo njih. Nije da ih gledam

Probao u svim mogucim browserima i nece. Preko telefona otvara. Ne znam sta je u pitanju. Ruter mercusys.

Od kada daju taj ruter?Imaš i modem i ruter?Konekcija između modema i rutera u bridge modu?Fixna adresa nameštena na kompu?Nisu dobri admin i pass ili ne otvara stranicu za logovanje?
Milion tu stvari ima zašto neće...Malo informacija daješ da bi neko mogao da ti pomogne...

Ja malo zbunjen.
Nesto sam juce cackao telefon i uz put da proverim kako mi se vidi wifi sa mog rutera koji je nakacen na njihov ruter koji je prebacen u bridge mod (bio je, ja trazio da se prebaci i prebacili su).

Da li je ovde na ruteru iskljucen wifi?
1.JPG

Ako je iskljucen wifi na njihovom ruteru otkud vidim signal u analajzeru?
ScreenshotWiFi Analyzer.jpg

Signal sa mog rutera je Gost 1 Tektonac (0m), a s njihovog rutera je Vektor (1m), svi ostali su mnogo vise matara udaljeni i nisu kod mene u stanu.

Kako?

Poslednja izmena:
Po gornjoj slici wifi je isključen na njihovom ruteru i ne bi trebalo da ima ovo što vidimo na drugoj slici...Nije mi baš jasno...
Zbog čega je bolje njihov modem/ruter staviti u brigde mode?Ja sam drugi ruter samo povezao na njihov i vodio računa da ruteri nisu na istim IP adresama zbog konflikta...

Poslednja izmena:
Bridge mod je bolji jer imaš jedan NAT manje, mada upitno je koliko je to osetno u radu.

Na žalost ova slika sa wifi mrežama je slična svuda, i kod mene u okruženju,
koristite samo kanale 1,6,11 , nemojte ostale,
ovaj kanal 8 samo deluje da bolje radi jer je kao između ostalih, ali nije, trebalo bi da ti najbolje radi kanal 1.

Kod mene opet vise na svim banderama, kažu prebacuju nas na neku brzu mrežu.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Od prekjuce nemsm SciFi, kanal 133, History 2 kanal 305 HD i Crime Investigation kanal 306, po default automatskoj pretrazi. Kazu iz SN da takvi programi nisu u prog semi!!! Neko zna nesto o tome?

Pa nisu ti u paketu a imao si ih nekako od ranije (slučaj kao kod mene, RV mi je dao čak i HBO a nisam imao taj paket) i sad polako vraćaju sve na difolt... Mene NAT ubija, mislio sam da potpišem novu UO ali mi sada ne pada na pamet. Da li i SBB NATuje?

Od prekjuce nemsm SciFi, kanal 133, History 2 kanal 305 HD i Crime Investigation kanal 306, po default automatskoj pretrazi. Kazu iz SN da takvi programi nisu u prog semi!!! Neko zna nesto o tome?

Ti kanali su bili dok je bilo vanredno stanje a od 01. juna su iskljuceni iz tog paketa sto ga imas (verovatno super tv m)

Nesto sam tako i nacuo malopre. Hvala ljudi!
Btw, uskoro pravim novu arkadu pa kacim fotke.
Rpi 4, sa 4gb i 64gb Samsung mSD. Ima dosta problema sa 4.6 Retropie podesavanjima pa ako neko vec ima iskustva, molicu za savet.
Jos jednom hvala!

Sve te kanale što si nabrojao imam ih, paket super par.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nego da pitam ima li neko problema sa uslugom TV PO TVOM nešto baguje od danas...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Od kada daju taj ruter?Imaš i modem i ruter?Konekcija između modema i rutera u bridge modu?Fixna adresa nameštena na kompu?Nisu dobri admin i pass ili ne otvara stranicu za logovanje?
Milion tu stvari ima zašto neće...Malo informacija daješ da bi neko mogao da ti pomogne...
Ne znam od kada daju. Ja, dobio. Da li fali nesto ako ruteru pristupa sa telefona?

Mogli bi od 01.06 da nas obraduju nekim novitetima, mada sumnjam da će išta raditi dok je sve otključano!
Verovatno kad vrate sve po starom biće i noviteta, jer su frekvencije 522 i 530 aktivne, ali bez kanala, još pre ovog Covid ludila!

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka
Te dve frekvencije su mozda za Cinestar TV Premiere 1 i 2! Ako ih ubace...
Ex kopernikus (Prokuplje) Rade li Vam lokalni kanali kao: vtv, tv skay, pozega... I jos mnogo njih. Nije da ih gledam ������

Kod mene svi kanali rade! Paket Super Sve Plus!

Bridge mod je bolji jer imaš jedan NAT manje, mada upitno je koliko je to osetno u radu.

Na žalost ova slika sa wifi mrežama je slična svuda, i kod mene u okruženju,
koristite samo kanale 1,6,11 , nemojte ostale,
ovaj kanal 8 samo deluje da bolje radi jer je kao između ostalih, ali nije, trebalo bi da ti najbolje radi kanal 1.

Što se tiče wifi kanala... Ima li zaista razlike u kvalitetu Wifi signala ako je npr podešen da radi na kanalu 1 umesto na 6 ili 11 ?
Ja srećom nemam ni jedan ruter koji mu ulazi u opseg a da ne propada meni u kući... (prednosti sela :D )

A što se tiče 5 ghz, primetio sam da S8 i A5 2017 telefoni hvataju veće brzine (npr uvek preko 150mb down) , dok sa svog A51 telefona, nikad nemam preko 120 osim ako ne stanem bukvalno ispred rutera i testiram brzine...

Da nije možda loš telefon ili chipset koji ie ugrađen u njega? I ova druga dva telefona su isto Samsung i to čak stariji, ali opet mnogo bolje hvataju singal na velikoj udaljenosti u poređenju sa ovim mojim A51 koji nije ni 6 meseci star... Šta li može biti uzrok ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno