Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošta Net nije uspela da produži saradnju sa United Media grupom, tako da od 1. decembra prestaju sa emitovanjem njihovih kanala. Ista situacija čeka i Kopernikus i Radijus Vektor kad im istekne postojeći ugovor. Ko hoće da gleda SK, Novu S, itd, postoje EON porodični, sportski i full paketi van mreže, pa ko voli nek izvoli. Supernova uopšte ne postoji kao privredno društvo, već je samo izmišljeni brend, pa samim tim nema potpisani ugovor ni sa jednim distributerom ni o čemu. A najmanja je verovatnoća da će ga nekad imati sa United Media grupom.

Pa ako imaju ekskluzivno pravo na emitovanje necega onda ja ne vidim sta se bunite, nisu valjda otkupljivali prava da bi svima delili.

Ako vam treba eksplicitno takav sadrzaj koji niko drugi nema to treba da se plati.

Stvarno ne razmem čemu ovakav ton?Samo konstatujemo da nešto što smo do sada gledali više nećemo moći jer se pušta nov kanal...

Pa ako imaju ekskluzivno pravo na emitovanje necega onda ja ne vidim sta se bunite, nisu valjda otkupljivali prava da bi svima delili.

Ako vam treba eksplicitno takav sadrzaj koji niko drugi nema to treba da se plati.

Ja "da se pitam", "da sam vlast", ne bih dozvolio monopol na prenose bilo kog sportskog dogadjaja nacionalnih selekcija i predstavnika u bilo kom sportu.
Privatnik svaki (nacionalna, regionalna, kablovska tv bilo koja) ili "drzava" (RTS) ima pravo da se takmici i otkupi prava na sve te prenose nacionalnih selekcija i pojedinaca u bilo kom sportu (i u šahu čak) ALI ako nije nacionalna tv, dakle ako su regionalni, kablovski kanali, lokalne tv ili bilo koje druge bez nacionalne pokrovenosti, da MORAJU za iznos ne veci od 50% koji su platili za prava, omoguciti jednoj od nacionalnih televizija da vrši prenos za celu teritoriju drzave.

Ovako je kablovska tv ili medijska grupa ili ko god, kupio prava od FSS (ili koga god) na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije i koliko vas je uspelo da gleda te utakmice.
Jeste cesto se i nije imalo sta videti, nervirali bi nas igrom ali ko hoce mogao bi da gleda, ovako i ko hoce ne moze jer samo jedan deo stanovnistva moze da gleda prenose...
Sta je FSS dobio, nesto malo vise novca (mozda), sta je ucinio, pa onemogucio narodu, navijacima, ljubiteljima fudbala... da gleda utakmice nacionalne reprezentacije.
Gde je tu popularizacija sporta, gde je tu jednakost ljudi, gde je tu cestitost...?
Nije sve u malo vise para koje su namakli.
Ako ne mozemo da gledamo SVI prenose, ne moraju ni da igraju, ne moraju ni da se bore u barazu, neka odma predaju i kazu hvala, fudbal je u Srbiji samo za "izabrane i pogodne" nije za siroke narodne mase.

Ako se radi o bilo kom sportu a da nije za drzavni tim, ekipu, selekciju, savez, bilo koji sport... neka ima monopola.
Kad Novak rasura na Australia openu ili bilo gde i ako bilo koja tv, medijska grupa, ma i najmanja lokalna tv u pripizdini na vrh neke planine moze da plati i osvoji prava na prenos neka im, sretno im bilo nek se nagledaju...

Hocu da se kroz sve sportove na nivou "drzavnog tima", kroz takmicenje za nacionalni tim, za drzavu i narod, svi ujednimo, svi da mozemo gledati i navijati za nase takmicare.
U FSS to nisu shvatili, nima je lova "sve i svja" i dalje od svog buđelara ne vide...
Da li ce to neko na drzavnom nivou u vladi u ministarstvu sporta i ministarstvu telekomunikacija da vidi i shvati?!

Poslednja izmena:
^^
Bravo Zeha, odlican post si napisao...
Ja zaista ne pratim te sportske kanale niti me zanimaju, ali realno kucate na pogresna vrata.
Ako FSS prodaje ta prava na emitovanje i ima pravo na to, onda neka ih provajder kupi i emituje kako hoce, ako nece da ih kupi ne moze ni da ocekuje da ih dobije dzaba.
U ostalom vidite da toga nema na drzavnoj TV tako da...

Meni logika govori da su prava na emitovanje besplatna gledali bi ih mi na svim televizijama, ocigledno nisu nego ipak mora da se plati, a tesko da ce neko ko je kupio pravo da emituje u svojoj mrezi to besplatno da prosledi drugome.

Poslednja izmena:
United Media kao preduzece u cijem su vlasnistvu kablovski kanali kao sto su SK,N1,Vavoom,LR,Cinemania itd, i koje se navodno bavi prodajom istih kablovskim operaterima, za pocetak ne bi smela da ima odredjenu grupu kanala u svom portfoliju koju uopste nece hteti da ponudi na trzistu (kanali poput Nova S,Nova Sport...), a kao drugo zakonom je odavno trebalo biti regulisano da moraju da prodaju svoje kanale svakome ko je zainteresovan da ih kupi, a ne kome oni zele (ovome su regulatorne vlasti BiH stale na put jos pre neku godinu), ali medjutim kako u nasoj drzavi mnoge stvari niko ne zeli ili nece da sredi, tako je i njima ostavljena mogucnost da se bahate, rade sta zele i “ratuju” sa kablovskim operaterima preko ledja korisnika.

Pa da, kod vas su resili analognog otpada i radi kako treba :)
Ne shvatam kakve veze ima postojanje analognog signala u KDS-u sa EPG-om na digitalnoj televiziji.
To sto EPG ne radi je iskljucvio zato sto su oni nesposobni kao operator da tehnicki srede uslugu, i sto generalno svuda gde menadzment Supernove umesa svoje prste nastane haos.
Analogni signal ni u kakvom smislu ne moze da utice na funkcionisanje EPG-a kao usluge, tako da su to totalne gluposti, ali jedino na sta moze da utice je na prikljucivanje vise od 3 tv-a u stanu, sto ocigledno nije po volji novog menadzmenta Supernove i opstih uslova njihovih “Super” paketa.

Slazem se sa svime sto je Zeha napisao,
ali,
ja kad sam se pre 4 godine preselio u sadasnji stan, uveo sam Kopernikus, iz jednog jedinog razloga. Volim da gledam sport, (navijam za Zvezdu), i Kopernikus je imao i Arene i Sport Klubove, tako da sam mogao da pratim sve od sporta sto me zanima. Samo iz tog razloga sam uveo Kopernikus (sada Supernova). Svestan sam situacije u kojoj smo, politike (rat SBB - vlast), i znao sam da cemo ostati bez SBB-ovih kanala, samo vidim da su resili da ne cekaju da ugovor za SK-ove istekne vec ce da nas ostave bez popularnih prenosa sporta ranije, tj. vrlo skoro. Postoje korisnici koje sport ne zanima (bakara npr.), ali verujem da je dobar deo korisnika koji poticu iz Kopernikusa, su bas tu gde su sad jer su hteli da gledaju vise sporta (i SK i Arene). Uostalom i Supernova se sad reklamira "mozete da pratite sve od sporta" ili tako nesto slicno.
E , pa, za sve one koje interesuje sport i trpe, koliko pratim ovu temu, mnoge manjkavosti sadasnjeg provajdera zarad toga sto mogu da prate sve od sporta, hteo sam da podelim informaciju da uskoro ostajemo bez najpopularnijih sportskih prenosa na SK kanalima.
Kao sto kaze veljadj, imacemo mi SK kanale do isteka ugovora sa United Media, ali nece biti sadrzaja za gledanje, tako da od tih kanala nece biti neke vajde.
Mozda ova informacija bude presudna nekom ko planira da produzi (potpise) ugovor sa Supernovom i iz tog razloga sam podelio info.
Inace, nikad u zivotu nisam kukao, pa ne kukam ni sad. Sta je- tu je. Idemo dalje.

Pošta Net nije uspela da produži saradnju sa United Media grupom, tako da od 1. decembra prestaju sa emitovanjem njihovih kanala. Ista situacija čeka i Kopernikus i Radijus Vektor kad im istekne postojeći ugovor. Ko hoće da gleda SK, Novu S, itd, postoje EON porodični, sportski i full paketi van mreže, pa ko voli nek izvoli. Supernova uopšte ne postoji kao privredno društvo, već je samo izmišljeni brend, pa samim tim nema potpisani ugovor ni sa jednim distributerom ni o čemu. A najmanja je verovatnoća da će ga nekad imati sa United Media grupom.

i za Kopernikus i Radijus, ugovor sa UG ističe 1.12. A da li su ga produžili saznaćemo u Nedelju

Auhhh nisam znao da tako brzo ističe ugovor....Znači android media player i Kodi na TV...

I šta ćeš da gledaš na kodiju?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

SK, NovuS... Ako ga sport zanima... Ili sve ono što nema na Supernovoj...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Razumem to...nego Preko čega će da gleda, to nema besplatno

@bakara
Jel ti radi EPG?
Kakva ti je situacija sa kanalima sad, jel i dalje imas sve analogne kanale i otljucane digitalne?
Kod mene proradio EPG, a sa kanalima mi se nije menjalo jos nista, ne znam kako je kod tebe, ali ako je isto onda moguce da dobijamo signal sa istog izvora od RV-a.

Ima besplatno (balkan green traži, ako nisi čuo za taj build) , evo ja odgledao sve utakmice reprezentacije na NovaS, i veče sa Ivanom [emoji16] Nije neka garancija da će raditi uvek, ali evo već godinu dana to radi veoma dobro.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ne bih da se mnogo radujete unapred ali ug kanali su dostupni na tv po tvom , ili je makar test. A zna se da se ne testira nesto za sta se nema dozvola. A to povlači zaključak da kanali ostaju. Kako, šta, ne smem dalje, javiće se super botovi kao pre na Kopernikus temi.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Poštanet je uvrstio te kanale 1.12.2016. pa sad ističe očigledno trogodišnji ugovor. Za Kopernikus ne znam, ali Vektor ih je uvrstio u ponudu 5.2.2016. +/- Prvo N1 SD pa u decembru iste godine HD. Dakle, u februaru ističu 4 godine, možda je to datum, videćemo.

Ko ih pip pip piiiiiip, samo ti pričaj...
Bojim se [emoji16]
Sport Klubovi i N1 su dostupni na "TV po tvom"?
Da... Neki test ili ispod stola da ne vidi sbb ne znam... Mada ne bi smeli ovo 2.
8405a3c4289213fe4988c0532943e921.jpg
b1742580ca21d60e51b66298b385ae5a.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ako imam internet onda je gledanje besplatno.Sve SBB kanale koje budu izbacili(SK uglavnom)Gledaću preko Kodi-ja.

Slazem se sa svime sto je Zeha napisao,
ali,
ja kad sam se pre 4 godine preselio u sadasnji stan, uveo sam Kopernikus, iz jednog jedinog razloga. Volim da gledam sport, (navijam za Zvezdu), i Kopernikus je imao i Arene i Sport Klubove, tako da sam mogao da pratim sve od sporta sto me zanima. Samo iz tog razloga sam uveo Kopernikus (sada Supernova). Svestan sam situacije u kojoj smo, politike (rat SBB - vlast), i znao sam da cemo ostati bez SBB-ovih kanala, samo vidim da su resili da ne cekaju da ugovor za SK-ove istekne vec ce da nas ostave bez popularnih prenosa sporta ranije, tj. vrlo skoro. Postoje korisnici koje sport ne zanima (bakara npr.), ali verujem da je dobar deo korisnika koji poticu iz Kopernikusa, su bas tu gde su sad jer su hteli da gledaju vise sporta (i SK i Arene). Uostalom i Supernova se sad reklamira "mozete da pratite sve od sporta" ili tako nesto slicno.
E , pa, za sve one koje interesuje sport i trpe, koliko pratim ovu temu, mnoge manjkavosti sadasnjeg provajdera zarad toga sto mogu da prate sve od sporta, hteo sam da podelim informaciju da uskoro ostajemo bez najpopularnijih sportskih prenosa na SK kanalima.
Kao sto kaze veljadj, imacemo mi SK kanale do isteka ugovora sa United Media, ali nece biti sadrzaja za gledanje, tako da od tih kanala nece biti neke vajde.
Mozda ova informacija bude presudna nekom ko planira da produzi (potpise) ugovor sa Supernovom i iz tog razloga sam podelio info.
Inace, nikad u zivotu nisam kukao, pa ne kukam ni sad. Sta je- tu je. Idemo dalje.

Ja sam pre 5 dana produžio ugovor sa Supernovom baš zbog SK i Arene. Onog trenutka kad mi izbace SK iz ponude raskidam ugovor sa njima. Imam Beogrid (SBB) I Orion u mojoj zgradi pa mogu da biram. Eventualno ako mi spuste mesečnu pretplatu za 20%-30% možda razmislm o ostanku.

Oni (supernova) za SK i Arenu imaju baner na sajtu, i sad neko potpise ugovor zbog toga i oni izbace...pa to nece da moze

Supernova.pngarena Supernova.jpg

Poslednja izmena:
A u stvari može, što bi rekao Torbica Dragan. :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Oni (supernova) za SK i Arenu imaju baner na sajtu, i sad neko potpise ugovor zbog toga i oni izbace...pa to nece da moze

Pogledajte prilog 277718Pogledajte prilog 277719

Cim im se moze da drze taj baner na svom sajtu, a da pri tome te kanale ne mogu da ponude na teritorijama svih KDS operatera koji su pod njihovim brendom, moze im se i da vremenom potpuno izbace SK, ako ne budu bili u mogucnosti da obnove ugovore koje su ti operateri zakljucili u vreme dok su poslovali pod sopstvenim brendom.
Ja planiram da se prebacim na Posta NET, kad mi gospoda iz SN budu iskljucila analogne kanale iz ponude, medjutim vidim da je Posta najavila da nece nastaviti saradnju sa United mediom, sto znaci da ce SK, N1 i slicno kod njih od 1.12. leteti iz ponude, a pretpostavljam da takva sudbina onda uskoro ceka i sve operatere koji su pod krovom SN, samo je pitanje do kada ce vaziti ugovori.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno