Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proradio EPG koji nije radio ko zna od kad (NBG)

Da, vidim i kod mene stigao, dobra vest. Ali ne za sve kanale. Fali HBO 2 i 3 History 1 i 2 itd...
Verovatno opet treba skenirati kanale.
Nema više analognih kanala.

Ivan[emoji2400 je napisao(la):
;5937396]Proradio EPG koji nije radio ko zna od kad (NBG)
+1 Ali u mom mestu nikad nije bilo za dugo.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Pomoć, uradio fabrički reset, Horizont skenirao kanale i sad u meniju imsm sve po dva, RTS sa i bez logoa, i tako ceo spisak
Gde sam pogrešio
J

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Otišao Horizont u crno i posle se duplikati izbrisali, ali EPG isti, neki kanali ga nemaju,kao Epic, BBC earth..

Da li moze da se raskine ugovor sa Supernovom pre isteka ugovorne obaveze?
Sklopili smo ugovor sa njima u aprilu za paket SuperPar plus.
Pominjao se neki novi zakon, da ce moci, ali ne znam da li je to aktuelno.
Od pre neki dan nemam vise SK HD , a ostale SK programe imam.
Dakle SK HD vise ne postoji u njihovoj programskoj semi, pa bih da predjem u SBB, tamo SK ima 10 programa + SK 4K.

Otišao Horizont u crno i posle se duplikati izbrisali, ali EPG isti, neki kanali ga nemaju,kao Epic, BBC earth..

To se povremeno događa kad nešto čačkaju u sistemu. Skeiraj sutra opet, biće ok. Meni je npr. kanal 23 stalno dupli, regularni i iza bez logoa gore. EPG mi radi sve vreme, vukao se nedeljama, a juče vidim da je brži, postojaniji, prosto radi.

A šta je sa sk HD-om, jel ga trajno neće biti ili...?

Može, potrebno je da doplatiš povoljnosti koje si dobio potpisivanjem dvogodišnje ugovorne obaveze, od aprila do sada.

Dakle SK HD vise ne postoji u njihovoj programskoj semi, pa bih da predjem u SBB, tamo SK ima 10 programa + SK 4K.
Uvek može da se ugovor raskine. Samo je pitanje cena raskida.
I način kako si sklopio ugovor.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Može da se raskine ali biraš da li ćeš da plaćaš preostale rate do isteka ugovora, što se tebi nikako ne isplati posle par meseci od potpisivanja ugovora, ili da platiš pogodnosti koje si dobio uzimanjem "paketa". Kod SN ne znam koje su pogodnosti kad ništa nisu dali mimo regularne ponude, moguće da smišljaju priključne takse i slične izmišljene namete. Pitaj ih pod kojima uslovima možeš da raskineš ugovor. Zakon je bila lepa vest dva dana, ali ne donosi ništa novo, a kroz ponudu paketa provajderi se obezbeđuju tako što ti objedinjenom uslugom daju benefite koji ne postoje u razdvojenoj ponudi. Pa biraj, UO uz benefite ili si komotan bez UO, ali plati više.
To što nemaju SK hd nije razlog za raskid ugovora, prodaju ti broj kanala. Uskoro će se pokrenuti tv Crvena zvezda i dobićeš odgovor: Evo, imate novi sportski kanal. Osim toga, i dalje imaju SK u sd formatu pa gubitak nije kvalitativni.

Pravi razlog za raskid biće nestanak i ostalih SK kanala u dogledno vreme.

A zašto lepo niste sklopili ugovor bez ugovorne obaveze, imali su tako nešto u ponudi kad su zvali jedno 5 puta do sad...plaćaš pa stotina din. više mesečno ali možeš da raskineš bez penala kad hoćeš.
Ja nisam prešao naravno, još sam na starom Radijusovom ugovoru, čekam i gledam šta se dešava i ne sviđa mi se :)
A oni stalno zovu i pokušavaju :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Može da se raskine ali biraš da li ćeš da plaćaš preostale rate do isteka ugovora, što se tebi nikako ne isplati posle par meseci od potpisivanja ugovora, ili da platiš pogodnosti koje si dobio uzimanjem "paketa". Kod SN ne znam koje su pogodnosti kad ništa nisu dali mimo regularne ponude, moguće da smišljaju priključne takse i slične izmišljene namete. Pitaj ih pod kojima uslovima možeš da raskineš ugovor. Zakon je bila lepa vest dva dana, ali ne donosi ništa novo, a kroz ponudu paketa provajderi se obezbeđuju tako što ti objedinjenom uslugom daju benefite koji ne postoje u razdvojenoj ponudi. Pa biraj, UO uz benefite ili si komotan bez UO, ali plati više.
To što nemaju SK hd nije razlog za raskid ugovora, prodaju ti broj kanala. Uskoro će se pokrenuti tv Crvena zvezda i dobićeš odgovor: Evo, imate novi sportski kanal. Osim toga, i dalje imaju SK u sd formatu pa gubitak nije kvalitativni.
Poslao sam im mail, da mi kazu koji su uslovi za raskid ugovora u mom slucaju. Od pogodnosti...koliko sesecam bio je samo 1 mesec za dinar.
Ako ne odgovore otici cu do poslovnice u SC. A SK nemaju ni HD ni SD. Imaju SK1 HD,SK2 HD,SK3 HD,SK4,SK5,SK6 I SK Golf. SK HD (i SD) su izbaceni iz programske seme.
Nisu izbacili ceo SK paket, vec samo jedan SK program.

Evo ga odgovor iz Supernove, poslao sam im jos jedan mail da mi pojasne ovu drugu opciju.
Capture.JPG

Ako sam dobro razumeo druga opcija je da platim samo taj 1 mesec koji sam dobio za dinar?!

Poslednja izmena:
Nestali mi sport klubovi 2,3... arene sport 2,3.. pise da je kodiran signal, vadio karticu, odradio pretragu ispocetka ostalo sve isto... sad iz zvao i rekli da je problem kod vise korisnika, da imaju neki problem, rade na resavanju :whip:

Sto je najgore, očigledno je da ugovor za taj kanal ističe ranije, ranije se i pojavio, a sbb na to ima sjajan potez - sve češće bitni prenosi idu baš na sk HD. Kakva seljačka posla...

Nadam se ili nekom novom zakonu koji će sve ovo da dovede u red ili nekom novom gigantskom provajderu koji će da uništi ove amatere.

@nužno zlo
Da li si uzeo uslugu SN sa UO na 24m (ili 12m)?
Ako si uzeo sa UO na 12 ili 24m imas i tu razliku da platis jer je bez UO cena veca nego sa UO.
Nisam siguran ali oni imaju neku cenu prikljucenja koju ne placas ako si sa UO ali ako raskidas onda mislim da bi morao i nju da platis.
Vodi racuna da ces od podnosenja zahteva za raskid ugovora morati da platis jos jedan mesec jer je 30 dana rok za raskid.
Mislim da nema veze sto si vratio danas opremu, oni ti zaracunaju jos 30 dana (ili mesec, 28-31 dan, nebitno).

Znajte svi da ako se nesto ne promeni i ne postigne dogovor NECE BITI SK kanala na Supenovoj od od 01.jan.2020.

Poslednja izmena:
@nužno zlo
Da li si uzeo uslugu SN sa UO na 24m (ili 12m)?
Ako si uzeo sa UO na 12 ili 24m imas i tu razliku da platis jer je bez UO cena veca nego sa UO.
Nisam siguran ali oni imaju neku cenu prikljucenja koju ne placas ako si sa UO ali ako raskidas onda mislim da bi morao i nju da platis.
Vodi racuna da ces od podnosenja zahteva za raskid ugovora morati da platis jos jedan mesec jer je 30 dana rok za raskid.
Mislim da nema veze sto si vratio danas opremu, oni ti zaracunaju jos 30 dana (ili mesec, 28-31 dan, nebitno).

Znajte svi da ako se nesto ne promeni i ne postigne dogovor NECE BITI SK kanala na Supenovoj od od 01.jan.2020.

Uzeo sam sa UO 24 meseca.
Razlika izmedju cene sa UO i bez UO u mom slucaju je 400 din. mesecno.
Cekam odgovor na drugi mail, jer kako su srocili prvi odgovor, pise da se plate meseci do kraja UO ILI razlika pune cene paketa do dana raskida ugovora.
U call centru su pominjali i te prikljucne takse ( 15.000 ukupno) ali u mejlu koji sam dobio to se ne pominje.
Nadam se da ce biti jasnije kad dobijem odgovor n drugi mejl.
Ako ne dobijem, otici cu do poslovnice da mi objasne.

Uzeo sam sa UO 24 meseca.
Razlika izmedju cene sa UO i bez UO u mom slucaju je 400 din. mesecno.
Cekam odgovor na drugi mail, jer kako su srocili prvi odgovor, pise da se plate meseci do kraja UO ILI razlika pune cene paketa do dana raskida ugovora.
U call centru su pominjali i te prikljucne takse ( 15.000 ukupno) ali u mejlu koji sam dobio to se ne pominje.
Nadam se da ce biti jasnije kad dobijem odgovor n drugi mejl.
Ako ne dobijem, otici cu do poslovnice da mi objasne.

To sa taksama obično dolazi nakon podnošenja zahteva za raskid ugovora. Poslednja linija odbrane... A bilo je slučajeva da stigne kao zaostali dug, posle nekog vremena.

TV po tvom Film klub bar kod mene ne radi, može li neko da proveri, svaki čas dobijem poruku greška na reprodukciji sadržaja
J

Kod mene rafi

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Ivan[emoji2400 je napisao(la):
;5937646]A šta je sa sk HD-om, jel ga trajno neće biti ili...?
Kod mene ima SK hd, samo su ga stavili skoro na kraj liste kanala

Sviđa mi se što nastavljaju sa ubacivanjem HD kanala, od danas HRT u HD-u.
Bilo bi lepo da gledamo i ostale kanale koji su dostupni u HD rezoluciji.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Oba HRT kanala kockaju i ne mogu da se gledaju od kako su ih prebacili u HD.

Opet skrembluju mnogi kanali, nije kockanje vec prijavljuje na jednom tv da je kanal kodiran (skremblovan, za one koji su poceli zaboravljati srpski), ukoci se slika (ili ne, kako kad) to traje od nekoliko sekundi do minut-dva (kako kad, uglavnom krace vreme), pa se vrati slika.
Na drugom tv ne skrembluju uglavnom, definitivno mnogo manje i sasvim drugi kanali.
Ovo se desava od dana potpune digitalizacije u mom kraju (blok 37, nbg, RV mreza).
U tv je CAM. Kod kartica je stara RV kod mene u sobi, a u drugom tv je kod kartica od SN.

Zvao sam ih, kazu radovi, popravljaju epg.

Primetio sa, od dana postavljanja stb da prilikom promene kanala hoce na pocetku da "zakocka" na sekund.
Postavljen je 3/1 razdelnik, neki sto ravnomerno deli signal... Do tada je bio 2/1 razelnik.
STB koristim kao snimac tv programa i zbog njega je stavljen 3/1 razdelnik da bi se mogao stb prikljuciti...
Kablovi za tv nisu menjani, samo je dotato sto treba za
Da li kockanje moze biti zbog razdelnika ili je nesto drugo (kabl, slabiji signal...)?

Poslednja izmena:
Iskreno, nikome nije jasno sta ti to pises...

Da li ti imas tv i net od SN?

Da li ti imas dva operatera u stanu (zgradi), SN koaksialni i TS optiku?

Da li ti hoces sa SN koaksiala da predjes na TS optiku?

Jasno kao dan ako lepo citas.
Ja nemam ni tv ni net od SN.
Imam dva operatera u zgradi i imam obe tv(sbb i mts) kod sbb samo tv a kod mts i tv i net zapravo box4 paket.

Necu sa SN(posto ga ni nema kod mene logicno), vec godinu dana sam na mts optici.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno